Efecte remarcabile ale reducerii consumului de sare
Dimensiune font:
Scăderea consumului de sare cu 15% între anii 2003 şi 2011 a contribuit la reducerea semnificativă a cazurilor de deces provocate în Marea Britanie de atacuri de cord şi de accidente vasculare cerebrale. Un studiu în acest sens a fost prezentat de revista British Medical Journal şi, potrivit acestuia, diminuarea cantităţii de sare în alimentaţie a determinat o reducere cu 42% a deceselor rezultate în urma accidentelor vasculare cerebrale şi cu 40% a cazurilor de atac de cord. Autorii studiului precizează că un consum redus de sare a contribuit şi la reducerea numărului pacienţilor care suferă de hipertensiune arterială. Conform datelor cuprinse în cercetare, consumul mediu de sare pe cap de locuitor a scăzut în rândul britanicilor de la 9,5 grame în 2003 la 8,1 grame în anul 2011. O astfel de evoluţie s-a datorat în special eforturilor Agenţiei britanice de reglementare în sectorul alimentar (Food Standards Agency) de a convinge producătorii de alimente să diminueze conţinutul de sare în preparatele puse la vânzare.
Între anii 1971 şi 2012, numărul deceselor provocate de afecţiuni cardiovasculare în Marea Britanie a scăzut de la 335.000 la 161.000
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau