''Femeile nu insala mai putin, doar mint mai mult!'' Ramai sau te desparti dupa o aventura?

default

Dimensiune font:

| 13-03-2018 17:44

 Când unul dintre parteneri înșală o face, în cea mai mare parte dintre cazuri, pentru că ceva îi lipsește acasă pentru a fi pe deplin fericit. Dar cine și de ce înșală?

De-a lungul vieții am fost și de-o parte și de alta a problemei, am și înșelat, am fost și înșelată. În nici una dintre situații nu am fost fericită. Atunci când am înșelat am fost chinuită de remușcări și extrem de stresată să nu afle, iar când am fost înșelată, este limpede de ce nu am fost fericită. Însă, a înșela înseamnă doar a întreține relații sexuale cu altcineva în afară de partener sau parteneră? Se pare că nu.

Relații emoționale și sexuale

Conform Asociației Americane pentru Terapia Cuplului și a Familiei, statisticile indică faptul că 15% dintre femeile căsătorite și 25% dintre bărbații însurați au avut aventuri extraconjugale (in SUA). Incidența este cu aproape 20% mai mare atunci când sunt incluse relațiile emoționale neconsumate sexual. Se pare că după concediul de maternitate, în momentul în care femeile își reiau job-ul, șansele de a avea o aventură extraconjugală cresc.

Despre infidelitate s-au scris tratate întregi și există foarte mulți psihologi și în România care fac terapie cu cuplurile afectate de această problemă.

Psiholog Miruna Stănculescu consideră că: „Orice studiu care a încercat să demonstreze că am fi monogami, a dat-o în bară. Femeile, de altminteri, nu înşală mai puțin decât bărbaţii, ci mint mai mult, iar acest lucru este distractiv pentru că o vreme studiile păreau să arate că bărbaţii sunt depravaţi şi femeile monogame, asta până i-a venit cuiva ideea să bage un detector de minciuni în ecuaţie, ocazie cu care s-a constatat că procentele erau foarte apropiate”.

Infidelitatea nu trebuie să se termine cu un divorț!

Vestea bună este că, în funcție de cauza care a dus la infidelitate și de determinarea cuplului de a rămâne sudat, infidelitatea nu trebuie să se termine neapărat cu un divorț. De fapt, consilierii maritali, pe baza experienței, consideră că acele cupluri care aleg să își revină după o infidelitate, adeseori ajung să aibă o relație și mai puternică și cu mai multă încărcătură emoțională decât cea anterioară episodului de adulter.

”Persoanele care au fost trădate au nevoie să știe că nu este nici o rușine dacă rămân în cuplu, căci nu sunt deloc preșuri de șters pe picioare ci niște grozavi luptători. Darul pe care îl fac familiei prin faptul că luptă cu durerea este unui neprețuit”, susține dr Weiner – Davis, un mare psiholog american.

Unele aventuri pot însă da o lovitură finală unei relații. Altele pot inspira schimbări de care era absolut necesar. O trădare taie până la os, însă rana poate fi vindecată.

Recunosc cinstit că m-am gândit la un moment dat dacă aș divorța în cazul în care aș afla că soțul meu mă înșală. Într-adevăr, problema are atât de multe aspecte, însă am încercat să mă gândesc la varianta simplă: aceea în care nu este îndrăgostit de cea cu care m-a înșelat și încă mai are unele sentimente pentru mine. Nu, nu aș divorța deoarece nu văd posibilă viața, din punct de vedere logistic, dacă nu din alt motiv, fără el. Evident că sunt și alte motive. Tot Miruna Stănculescu spunea că un bărbat care înșală, nu o face neapărat pentru că nu te mai iubește. Și așa cum iubim doi copii în același timp, tot așa putem iubi doi oameni în același timp.

De ce înșală?

Motivele pentru care înșală unul dintre parteneri sunt dintre cele mai diverse. Unii bărbați o fac pentru că vor altceva, alții pentru că vor să-și demonstreze singuri că încă mai pot să o facă. Femeile se spune că înșală în aceeași măsură ca și bărbații, însă ele sunt mult mai blamate. Unii bărbați o fac pentru că soțiile îi neglijează, pentru că petrec foarte mult timp la serviciu (motivul pentru care și foarte multe relații extraconjugale se înfiripă la locul de muncă) sau pentru că se îndrăgostesc.

Femeile pot găsi cam aproximativ aceleași motive. O femeie care înșală nu neapărat se implică mai mult emoțional, ci doar ar putea crede sau s-ar putea convinge singură că așa e. O femeie care vrea doar sex, în societate este considerată o nimfomană sau cumva greșită, în schimb aceea care se îndrăgostește are o scuză. Și, de aceea, cumva femeia adulteră se auto convinge că s-a implicat emoțional, dacă nu este așa, pentru că are de luptat cu imaginea sa de nimfomană vs aceea de femeie îndrăgostită.

Cert este că fiecăruia îi lipsește ceva acasă. Dar cum să nu-i lipsească? Cine oare, după o relație de 20 de ani se mai uită la partenerul lui cum se dezbracă așa cum o făcea prima dată?

Cum facem însă să trecem peste, de oricare parte ne-am afla. Din fericire și în România, cu precădere în București, instituția consilierului marital ia din ce în ce mai mare amploare, iar cuplurile apelează la el ca fiind ceva normal.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei