Întăritor cu sfeclă roşie şi miere de albine
Dimensiune font:
Adepţii alimentaţiei naturale utilizează ca întăritor al organismului după perioada de iarnă diferite băuturi din amestecuri de sucuri obţinute în casă, iar una dintre dintre cele mai uşor de preparat este siropul „rece” de sfeclă roşie. Sunt necesare câte 500 g de sfeclă roşie crudă, curăţată şi bine spălată, lămâi şi miere de albine polifloră. Sfecla rasă (preferabil cu un instrument nemetalic) poate fi stoarsă manual (printr-un tifon curat) sau poate fi utilizat direct storcătorul electric. Sucul obţinut, amestecat cu coaja rasă de la o lămâie şi zeama de la toate, precum şi cu mierea care trebuie uşor încălzită pe o baie de apă dacă e zaharisită, se păstrează două-trei ore la frigider pentru macerare, pentru ca mai apoi să se poată consuma ca un orice alt sirop. Pentru a se evita oxidarea siropului e bine să se prepare doar atât cât este necesar pentru consumul într-o zi. Siropul astfel obţinut este gustos, putând fi administrat inclusiv copiilor şi bătrânilor, fiind, în schimb, contraindicat diabeticilor, obezilor şi alergicilor la produsele apicole. Este util ca supliment alimentar anemicilor, gravidelor, astenicilor, copiilor cu tulburări de creştere, suferinzilor cronici pentru care medicii nu instituie interdicţii de consum, celor predispuşi la afecţiuni respiratorii, celor nervoşi sau persoanelor care fac efort fizic mare. Efectul tonic deosebit de important al acestui sirop poate fi potenţat dacă se adaugă şi suc de orz verde. I.TÂRNOVEANU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau