Nucile sunt bune pentru organism. Ce se întâmplă atunci însă când sunt consumate în exces - Efectele adverse

15

Dimensiune font:

| 08-07-2023 12:12

Datorită antioxidanților și proprietăților lor benefice, nucile pot lupta împotriva dificiențelor de nutrienți din organism. Mulți le consideră o gustare sănătoasă, cu o aromă plăcută, ce poate fi adăugată la prăjituri și alte preparate. Însă, este indicat să analizezi efectele adverse ale consumului de nuci. Află de ce nu se recomandă să le mănânci în exces.

În timp ce nucile sunt apreciate pentru valoarea lor nutritivă bogată și beneficiile aduse sănătății creierului, potențialele lor reacții adverse rămân adesea nerecunoscute. Consumul excesiv se poate dovedi dăunător pentru unele categorii de persoane.

Efectele adverse ale consumului de nuci

Nucile sunt foarte hrănitoare și pot aduce multe beneficii pentru sănătate. Sunt bogate în grăsimi esențiale, antioxidanți, fibre și compuși vegetali care îmbunătățesc sănătatea generală. Pot fi utile chiar și în prevenirea apariției unor boli grave și degenerative.

Unii specialiști susțin că ar putea preveni apariția bolii Alzheimer. Cu toate acestea, este indicat să analizezi efectele secundare ale consumului de nuci dacă îți dorești să le incluzi în dietă.

Consumul excesiv de nuci poate provoca probleme digestive și alergii, poate duce la o creștere nedorită în greutate și poate cauza sufocare la copii.

Deși nu există o doză maximă de consum stabilită, se recomandă să le mănânci cu moderație. Mulți specialiști cred că poți consuma până la 7 nuci întregi pe zi, fără niciun risc.

Încurajează creșterea nedorită în greutate

Creșterea în greutate este unul dintre efectele adverse ale consumului de nuci.

Datorită conținutului mare de fibre, pot ajuta la eliminarea kilogramelor în plus, dar au în același timp o cantitate considerabilă de calorii. Dacă le mănânci în exces, acestea pot favoriza o creștere nedorită în greutate.

Cresc tensiunea arterială

Deoarece sunt bogate în tiramină, consumul excesiv poate fi dăunător pentru organism și poate duce la creșterea tensiunii arteriale. Se recomandă să consumi nuci în cantități reduse dacă ai tensiune arterială mare, conform Stylecraze.

Cauzează probleme digestive

Printre efectele adverse ale consumului de nuci se numără problemele digestive. Fibrele și grăsimile din nuci pot provoca probleme gastrointestinale dacă sunt consumate în exces.

Deși nucile pot ajuta la tratarea problemelor digestive, uneori, pot agrava problema. Efectele secundare digestive comune ale nucilor includ: constipație, balonare, dureri de stomac, vărsături sau diaree.

Pot provoca alergii

Alergiile la nuci sunt frecvente. Simptomele includ: greață, dificultăți de respirație, dificultate la înghițire, mâncărime la nivelul gurii, gâtului sau ochilor, dureri de cap și congestie nazală.

Poți dezvolta o alergie primară sau secundară la nuci. Alergiile primare presupun consumul direct de nuci sau produse ale acestora, ceea ce poate duce la anafilaxie, o reacție severă ce poate provoca în unele cazuri decesul.

Alergiile secundare implică de obicei polenul și apar din cauză că proteinele din polen și nuci se aseamănă. În acest caz, simptomele includ mâncărimea și iritarea pielii sau umflarea gurii.

Interacționează cu unele medicamente

Dacă urmezi un tratament ce include medicamente care tratează hipotiroidismul și mănânci nuci în mod constant, se poate ca acestea să fie mult mai puțin eficiente, scriu specialiștii Eat This, Not That. În cazul în care observi un efect advers după ce le mănânci, este indicat să-ți consulți medicul.

Pot cauza sufocare la copii

Riscul de sufocare la copii este unul dintre efectele adverse ale consumului de nuci. Aproape toate nucile prezintă un risc de sufocare pentru copii din cauza dimensiunilor mari și a texturii tari. Pentru copii, aceste alimente sunt greu de mușcat, mestecat și înghițit. De aceea, dacă nu sunt consumate cu grijă, acestea ar putea rămâne blocate în căile respiratorii. Se recomandă să nu fie servite copiiilor sub vârsta de 7 ani.

Cresc riscul de a forma pietre la rinichi

Oxalatul este un compus ce se leagă de calciu și alte minerale. Nucile sunt bogate în oxalat. Din nefericire, acesta reprezintă una dintre substanțele care cauzează pietre la rinichi. Dacă ești predispusă să dezvolți această afecțiune, este indicat să eviți nucile.

Favorizează apariția durerilor de cap

Nucile reprezintă o sursă de tiramină, o substanță care ajută la reglarea tensiunii arteriale și care combate depresia. Cu toate acestea, prea multă tiramină poate favoriza apariția migrenelor și a durerilor de cap. De asemenea, poate cauza o creștere rapidă a tensiunii arteriale, ducând la: dureri de cap, amețeli, greață, transpirații, ritm cardiac rapid, dureri în piept și dificultăți de respirație.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Nicolae Balcescu, cu sediul in sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau, telefon 0234.214.071, fax 0234.214.016, e-mail: registratura@primaria-nicolae-balcescu.ro, cod fiscal 4353234. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -spatiu cu suprafata de 10,95 mp, in vederea desfasurarii activitatii cabinet de oftalmologie si optica medicala, situat in imobilul Dispensar Uman din satul Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 8, avand nr. cadastral 61861, CF 61861, apartinand domeniului public al Comunei Nicolae Balcescu, conform caietului de sarcini, H.C.L. Nicolae Balcescu nr. 31/11.03.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: La cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Relatii cu Publicul si Arhiva. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu Publicul si Arhiva din cadrul Comunei Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str.Eroilor nr.380, judetul Bacau. 3.3.Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G.nr.57/2019 privind Codul administrativ: 30 Lei/exemplar, se achita numerar sau prin OP la Compartimentul Impozite si Taxe din cadrul Comunei Nicolae Balcescu. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.06.2024, ora 13.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 14.06.2024, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau, Compartiment Relatii cu Publicul si Arhiva. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Se depun intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.06.2024, ora 10.00, Comuna Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia a II-a civila si de contencios administrativ si fiscal a Tribunalului Bacau, municipiul Bacau, Str. Stefan cel Mare nr. 4, judetul Bacau, telefon 0234.514.419, fax 0234.525.211, e-mail: tr-bacau-reg2@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 16.05.2024.
ECOPIATA S.A. IASI organizeaza licitatii publice cu strigare pentru inchirierea urmatoarelor terenuri si spatii comerciale: - terenul nr. 4 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 31.05.2024 - ora 9.30; - terenul nr. 2 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 31.05.2024 - ora 9.45; - spatiul comercial S1 (5,87 mp) – Piata Independentei pe 31.05.2024 – ora 10.00; - spatiul comercial S3 (24 mp) - Piata Independentei pe 31.05.2024 - ora 10.30; - spatiul comercial S4 (38 mp) - Piata Independentei pe 31.05.2024 - ora 11.00; - spatiul comercial S5 (72,5 mp) - Piata Independentei pe 31.05.2024 - ora 11.30; - spatiul comercial S9 (48,21 mp) - Piata Independentei pe 31.05.2024 - ora 12.00; - spatiul comercial S25 (30,00 mp) - Piata Hala Centrala pe 31.05.2024 - ora 12.30; - spatiu comercial S2 (28,65 mp) - Piata Hala Centrala pe 31.05.2024 -ora 13.00; spatiul comercial S6 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 31.05.2024 – ora 13.30; - teren nr. 1 (25 mp) din Piata Pacurari, destinat amplasarii unei rulote/ chiosc/ modul pe 31.05.2024 – ora 13.45; - teren nr. 2 (25 mp) din Piata Pacurari, destinat amplasarii unei rulote/ chiosc/ modul, pe 31.05.2024 – ora 14.00. Licitatiile vor avea loc la sediul firmei din Str. Anastasie Panu nr. 48. Caietele de sarcini se pot cumpara de la secretariatul societatii, unde se va depune documentatia pentru inscriere pana la data si ora de incepere a fiecarei licitatii. Informatii suplimentare la tel. 0232/267844.
Alimentul cu cel mai mare impact asupra sistemului imunitar, dezvăluit de un dietetician
25/05/2024 12:42

 Alimentul numărul 1 care stimulează imunitatea este ardeiul gras rosu, potrivit editorului de nutritie de la publicatia Today.com, Natalie Rizzo, care este si dietetician autorizat. Multi oameni c ...

Produsele agricole non UE pot fi dăunătoare sănătății
24/05/2024 08:49

Este un lucru lesne de observat că, in supermarket sau la piată, produsele agricole non UE sunt mai ieftine. Asta chiar dacă, uneori par mai apetisante. Totusi, consumul lor poate să nu fie tocmai benefic p ...

Un bărbat căruia i s-a extirpat din greșeală un plămân are de primit despăgubiri de 150.000 de euro de la Institutul Marius Nasta. Beatrice Mahler: „nu sunt fonduri”
23/05/2024 16:16

Un bărbat a castigat după 9 ani de procese disputa cu Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, care trebuie să-i plătească despăgubiri importante. In anul 2015, Teodor Mema avea 59 de ani cand a fos ...

Un milion de români suferă de intoleranță la gluten
23/05/2024 13:16

 Numărul pacienţilor cu boală celiacă a crescut in Romania de 5-10 ori faţă de ceea ce era in urmă cu 10 ani, din cauza creşterii ratei de diagnostic, secretul fiind identificarea acestei boli, dar ...

Oamenii de ştiinţă au descoperit un tratament important pentru glioblastom
22/05/2024 13:51

O echipă de oameni de ştiinţă americani de la Institutul de Cercetare Biomedicală Fralin a identificat o cale celulară cheie in glioblastom, deschizand potenţial noi căi pentru terapie. Pentru mulţi p ...

Sunt şi spitale care nu pot oferi servicii corecte
22/05/2024 11:58

Carmen Orban, consilierul premierului Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că există spitale in ţară care nu pot oferi servicii medicale "corecte" şi a susţinut că este nevoie de o reformă in s ...

Situație îngrijorătoare: Erbicid cunoscut găsit în cantități ridicate în peste 55% din probele de spermă de la o clinică de infertilitate
21/05/2024 19:07

Mai mult de 55% dintre probele de spermă de la o clinică de infertilitate din Franta contineau niveluri ridicate de erbicide, in special glifosat, cel mai comun erbicid din lume. Acest fapt ridică noi intreb ...

De ce nu reuşeşti să scapi de stres: cele mai întâlnite motive
21/05/2024 15:29

De ce nu reuşeşti să scapi de stres: cele mai intalnite motive Stresul este de multe ori parte din viaţa cotidiană, in special atunci cand trăieşti intr-un ritm alert şi ai multe responsabilităţi pe ...

Mitofagia, procesul vital pentru sănătatea celulară
21/05/2024 13:48

În vastul domeniu al biologiei celulare, un proces intrigant si esential pentru functionarea optimă a organismului este mitofagia. Aceasta reprezintă un mecanism de auto-curătare si reciclare al celule ...

Mare atenție la apa din supermarketuri: poate distruge rinichii - specialist în bioelectronică
21/05/2024 08:58

Multe persoane preferă să cumpere apă de băut, profitand de varietatea oferită de supermarketuri. Se poate alege intre apă plată si carbogazoasă, apă alcalină, mineralizată, aromatizată si altele. C ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei