Pe scurt din Trup şi suflet
Dimensiune font:
RECOMANDĂRI PENTRU TRATAREA INDIGESTIEI
Indigestia apare în general după o masă copioasă, fiind mai frecventă la bolnavii de stomac, de ficat sau de pancreas. Este cu atât mai puternică cu cât bolnavul face exces în special de grăsimi, carne conservată şi ouă. Indigestia mai este produsă şi de consumul de alimente alterate sau toxice (ciuperci). Alimentele care nu sunt complet digerate fermentează, producând gust amar în gură, greţuri, balonări, colici abdominale, oboseală, paloarea feţei, iar în unele cazuri chiar vărsături, diaree sau febră. Persoana cu indigestie nu va mânca în prima zi nimic, cu excepţia câtorva pahare de apă călduţă cu zeamă de lămâie. Este bine să fie provocate vărsăturile, mai ales dacă bolnavul a consumat alimente indigeste şi abia după încetarea vărsăturilor poate fi consumat unul dintre următoarele ceaiuri: infuzie de mentă (trei-patru căni/zi), infuzie de muşeţel (tot trei-patru căni/zi). Pentru calmarea durerilor pe abdomen se vor aplica comprese cu apă caldă.
După o zi sau două, când starea de sănătate s-a îmbunătăţit, se poate mânca zeamă de orez, supe de legume fără grăsime, iar în zilele următoare piure de legume, pâine albă prăjită, carne de pui fiartă sau compoturi.
PREPARAT PENTRU CREŞTEREA POTENŢEI SEXUALE
În rândurile următoarea vă recomandăm o reţetă menită să mărească potenţa şi să stimuleze apetitul sexual. Într-un litru de apă clocotită se pun doi rinichi de porc proaspeţi, curăţaţi şi spălaţi în prealabil. În apa care fierbe se adaugă miez de nucă, în număr de zece, bine sfărâmat. Se pisează şi doi căţei de usturoi de mărime medie şi se pun peste rinichi şi peste nuca pisată. Un alt ingredient care nu trebuie să lipsească din această compoziţie este ghimbirul proaspăt (15 g), tocat mărunt. Se fierbe totul la foc potrivit timp de o jumătate de oră şi se adaugă sare şi alte ingrediente, după gust. Specialiştii recomandă cuplurilor să consume acest preparat de două ori pe săptămână, garantând efectele afrodisiace ale reţetei.
CONSUMUL DE HREAN MĂREŞTE POFTA DE MÂNCARE
Fitoterapia recomandă o lingură de hrean ras în combinaţie cu miere de albine, luată dimineaţa timp de o lună, cu pauză de două zile. Din hrean ras amestecat cu miere, lămâie şi ceapă, se obţine o excelentă pastă care combate viermii intestinali.
În caz de bronşită acută şi cronică se poate prepara un macerat din 15-30 g de hrean ras la un litru de apă; se fierbe cinci minute, după care se macerează 12 ore. Se consumă două ceşti pe zi, între mesele principale.
Un alt remediu din hrean recomandat în fitoterapie este cu rădăcini tăiate în felii şi aşezate în straturi subţiri pe o plasă suspendată, deasupra unei farfurii, straturile acoperindu-se cu zahăr. Siropul scurs se foloseşte în doze de una-două linguri pe zi pentru copiii anemici, limfatici, fără poftă de mâncare. Hreanul nu se consumă însă în exces, deoarece irită rinichii şi mucoasa gastro-intestinală.
Grupaj realizat de I.TÂRNOVEANU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau