Pe scurt din Trup şi suflet
Dimensiune font:
ENERGIA VITALĂ ŞI SIROPUL DE PIN
Prin puterea sa curativă, siropul de pin este bun în prevenirea şi combaterea multor boli, de la cele mai uşoare, ca virozele sau cistita, până la cele mai grave, ca pneumonia sau disfuncţiile glandelor suprarenale. Pe de altă parte, pinul este un adevărat generator de energie, fiind cotat cu cea mai puternică emanaţie de energie vitală dintre toate plantele europene. Pentru prepararea siropului de pin, de pe ramurile tinere se rup numai acelea care se zdrobesc bine. Într-un borcan de sticlă cu capac şi cu gura largă se pune un strat gros de un deget de miere, apoi un strat subţire de ace de pin şi încă unul strat de miere, până ce borcanul se umple şi se închide ermetic. Se lasă amestecul la macerat timp de două-patru săptămâni, apoi se filtrează rezultând un sirop parfumat şi cu efecte energizante deosebite. Se consumă între patru şi opt linguri de sirop/zi, pe stomacul gol. Efectele apar în timp, dar sunt foarte stabile.
CONSUMUL DE HREAN CREŞTE POFTA DE MÂNCARE
Fitoterapeuţii recomandă dimineaţa consumarea unei linguri de hrean ras amestecat cu miere de albine, timp de o lună, cu o pauză de două zile. Din hrean ras amestecat cu miere, lămâie şi ceapă se obţine o excelentă pastă care combate viermii intestinali. În caz de bronşită acută sau cronică se poate prepara un macerat din 15-30 g hrean ras la un litru de apă, care se fierbe cinci minute, după care se macerează timp de 12 ore. Se consumă două ceşti pe zi, între mesele principale.
Un alt remediu din hrean recomandat în fitoterapie este cel cu rădăcini tăiate în felii şi aşezate în straturi subţiri pe o plasă suspendată, deasupra unei farfurii, straturile acoperindu-se cu zahăr. Siropul scurs se foloseşte în doze de una-două linguri pe zi pentru copiii anemici, limfatici, fără poftă de mâncare. Hreanul nu se consumă în exces, deoarece irită rinichii şi mucoasa gastro-intestinală.
SOLUŢIE ÎMPOTRIVA AFTELOR
Usturimea cauzată de micile leziuni bucale cunoscute sub numele de afte poate fi înlăturată prin simpla clătire a gurii cu o soluţie din plante medicinale, care, altfel, este şi foarte uşor de preparat. Ne referim la o infuzie concentrată din coada şoricelului, sunătoare şi salvie sau muşeţel, care se strecoară, se lasă la răcit, după care se amestecă cu bicarbonat de sodiu alimentar. Cantitatea de bicarbonat necesară este de o linguriţă la ceaşca de lichid. Cu această soluţie se clăteşte gura de mai multe ori, dar nu se înghite lichidul folosit, ci se aruncă. După patru-cinci clătiri, disconfortul cauzat de afte dispare. Soluţia prezintă şi avantajul că înlătură mirosul neplăcut al gurii produs de carii sau de alimente mirositoare, precum ceapa sau usturoiul.
Grupaj realizat de I.TÂRNOVEANU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau