Prunele - leacul minune al toamnei

default

Dimensiune font:

| 07-08-2014 07:35

Prunele - leacul minune al toamnei

 

Incarcata de roade, asemenea unei mame grijulii si darnice, toamna isi revendica locul in suita anotimpurilor, aducand in saculetul sau remedii naturale pentru afectiunile nostre cele mai frecvente. Astfel, indiferent de culoare, prunele se remarca din multitudinea de fructe gustoase, nu numai prin utilizarea lor deosebit de variata (pentru magiun, suc, compot sau tuica), ci si prin proprietatile lor curative, extrem de complexe si eficiente.

Bogate in vitamine si antioxidanti, prunele pot fi consumate cu tot cu pielita, cantitatea minima pe care medicii nutritionisti o recomanda a fi consumata fiind de 200 g pe zi, in cazul in care doresti sa faci o adevarata cura cu acest elixir. O cura cu prune dureaza in medie o luna si ajuta la tratarea sau prevenirea unei largi game de boli.

prune
Ce afectiuni pot fi prevenite prin consumul de prune?


1.Cancerul

De colon, de prostata, bucal sau pulmonar, toate aceste tipuri de cancer pot fi evitate prin consumul de prune proaspete in aceste luni de toamna. O cura cu prune galbene, bogate in vitamina A si in zeaxantina, este extrem de eficienta in cazul persoanelor care fumeaza sau care locuiesc intr-un mediu foarte poluat, in timp ce pentru reglarea tranzitului intestinal si a florei digestive si pentru evitarea proliferarii tumorilor, poate fi consumat orice tip de prune, intrucat toate au proprietatea de a curata colonul.


2. Alzheimer

Datorita continutului ridicat de resveratrol, care, conform studiilor efectuate in Statele Unite si in Italia, are capacitatea de a bloca procesele degenerative la nivelul sistemului nervos central, prunele contribuie, intr-o masura importanta, la conservarea pe o lunga perioada de timp a functiilor cerebrale, inclusiv a memoriei. In plus, datorita altor doua substante active, acid clorogenic si acid neoclorogenic, aceste fructe previn dementa senila.


3. Artrita reumatoida

Consumate in cantitati mari (aproximativ 400g zilnic), prunele ajuta la prevenirea bolii reumatice, deoarece au un continut ridicat de vitamina C, care, potrivit unor studii recente, conduce la o reducere cu aproximativ 40% a frecventei puseurilor reumatice.


4. Degenerescenta maculara

Aceasta afectiune poate fi prevenita prin consumul de prune, datorita continutului ridicat de vitamina C, zeaxantina si pigmenti antocianici al acestor fructe, care, alaturi de afine, reduc cu 36% riscul de a dezvolta aceasta boala a ochilor.

Ce afectiuni pot fi tratate prin consumul de prune?

1.Constipatia

Cu o paleta variata de substante cu efect laxativ, prunele sunt remediul ideal in tratarea constipatiei, intrucat stimuleaza digestia si curata tubul digestiv, facilitand, totodata, procesul de reglare a florei intestinale. Pentru a obtine rezultatele dorite, poti sa consumi prunele in stare bruta sau iti poti face 400 de ml de suc in fiecare dimineata, acesta pastrand toate proprietatile curative ale prunelor daca este consumat imediat dupa preparare.
2. Obezitate

Indicele caloric scazut si continutul crescut de vitamine, fibre si enzime, situeaza prunele in categoria alimentelor care te ajuta in lupta cu kilogramele in plus, alaturi de afine, varza si ceapa rosie. Intrucat resveratrolul pe care il contin accelereaza procesele metabolice, este recomandat sa consumi, inainte de masa, 200 g de prune si, conform studiilor efectuate pe primate, nu vei lua in greutate.


3. Anemie feripriva

Pe langa faptul ca aceste fructe contin o cantitate modesta de fier organic asimilabil, ele au o capacitate uimitoare de asimilare a fierului in organism, de aceea, persoanelor anemice le este recomandat sa consume timp de 30 de zile 300 de grame de prune zilnic, de preferinta inaintea meselor principale.
4. Ateroscleroza

Prin continutul lor ridicat de fibre, prunele ajuta la reducerea nivelului colesterolului negativ cu peste 10% si combat eficient ateroscleroza, intrucat impiedica oxidarea colesterolului pe artere si formarea placilor de aterom. Pentru ca actiunea acestor fructe sa aiba rezultate vizibile, trebuie sa consumi jumatate de kilogram de prune zilnic, pe o perioada de timp cat mai indelungata.


5. Aritmie cardiaca si hipertensiune

Prunele reprezinta un leac eficient contra acestor afectiuni, prin continutul ridicat de potasiu si vitamina B2 ajutand la eliminarea sodiului din organism. Ca si in cazul aterosclerozei, pentru obtinerea rezultatelor dorite trebuie sa consumi cat mai multe fructe de acest tip, fie in stare naturala, fie sub forma de suc.


6. Astm

Desi nu il pot vindeca in adevaratul sens al cuvantului, prunele blocheaza si controleaza evolutia astmului, datorita faptului ca sunt bogate in vitamina C si resveratrol, substante ce minimalizeaza reactiile alergice ale corpului.

Asadar, prunele sunt cu adevarat elementul minune al acestui anotimp atat de bogat in roade, de aceea nu ezita sa culegi cu placere sau sa cumperi aceste „medicamente" ale naturii, care te vor ajuta sa lupti contra multor afectiuni.


http://www.divahair.ro

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:26

Bancul Zilei

04:22

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei