Terapii complementare - Turmericul combate cancerul
Dimensiune font:
Folosit din vremuri străvechi în medicina tradițională asiatică în afecțiuni dermatologice și digestive, turmericul este subiectul a nenumărate studii medicale privind proprietățile sale, mai precis ale curcuminului (cea mai valoroasă dintre componentele sale). Specialiștii au ajuns la concluzia că acest curcumin conferă beneficii în prevenția cancerului, dar are și proprietăți combinate antiinflamatorii, antioxidante, imunomodulatorii, proapoptotice și antiangiogenice (foarte importante în prevenția cancerului). Specialiștii au efectuat aceste studii pentru a determina beneficiile folosirii curcuminului în nenumărate boli, precum cancerul, afecțiuni inflamatorii, afecțiuni neurologice, fibroză cistică și afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni hepatice.
Complexul cu curcumin ajută în tratamentul afecțiunilor inflamatorii și managementul durerii în aceste afecțiuni. Persoanele cu afecțiuni cronice care necesită tratament pe termen lung, precum osteoartrita, pot astfel beneficia de reducerea dozelor de analgezice și antiinflamatorii și a efectelor adverse ale acestora. Un studiu a arătat că administrarea doar a 1,500mg de curcumin /zi timp de 4 săptămâni a avut aceeași eficacitate precum ibuprofenul la pacienții cu osteoartrita genunchiului și mai puține efecte adverse gastrointestinale.
Curcuminul ajută pacienții cu afecțiuni trombotice și cardiovasculare prin efectul anticoagulant pe care îl are. La pacienții cu sindrom metabolic se înregistrează beneficii prin scăderea nivelului glicemiei, de aceea este important ca administrarea suplimentelor de curcumin să fie monitorizată cu atenție pentru ajustarea dozelor de tratament. Alte afecțiuni – precum bolile oculare inflamatorii și degenerative, prevenția și tratamentul cancerului.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau