Top 7 curiozități despre ciuperca tibetană Cordyceps Sinensis

cordyceps-sinensis-573-2-p-7957

Dimensiune font:

| 25-04-2023 14:58

  Cordyceps Sinensis este un miceliu al cărui prestigiu crește de la o zi la alta datorită proprietăților miraculoase pe care le are asupra organismului uman.

 

1. Cordyceps: omidă sau plantă?
În ciuda speculațiilor, Cordyceps Sinensis nu este nici insectă, nici plantă. Cordyceps este pur și simplu un miceliu, o ciupercă subterană parazitară care crește la altitudini de 3000 – 5000 de m pe platourile tibetane.

 

Tot pe platourile tibetane există și o larvă care trăiește sub pământ și se hrănește cu rădăcini de plante până ajunge la maturitate. Însă dezvoltarea acestei larve poate fi întreruptă de întâlnirea cu miceliul de Cordyceps.

 

Există riscul ca vara sau toamna, miceliul să se infiltreze în corpul larvei. Acesta atacă organele larvei, afectându-i până și creierul. Larva încearcă să iasă la suprafață. În timpul acestei încercări, larva moare, iar corpul acesteia se mumifică.

 

Primăvara, din capul larvei răsare un lăstar care ajunge la suprafața solului și își împrăștie sporii prin aer, infiltrându-se în corpul altor larve. Ciclul vieții și al parazitării se reia încontinuu.

 

2. Cordyceps Sinensis: mină de aur pentru sănătate
Miceliul de Cordyceps e benefic pentru sănătate datorită compoziției sale formată din microelemente, aminoacizi, betacaroten, seleniu, vitamina E și C.

 

Cordyceps Sinensis a fost valorificat cu succes de medicina tradițională chineză. Efectele terapeutice ale acestui miceliu au fost menționate pentru prima dată în cel mai vechi dicționar medical tibetan, în anul 710.

 

Legenda spune că un păstor tibetan grav bolnav s-a vindecat ca prin minune pentru că a găsit din întâmplare lăstari de Cordyceps pe care i-a mâncat.

 

3. Cordyceps Sinensis: elixirul regilor
Din cauza altitudinii la care apare, miceliul de Cordyceps este foarte greu de recoltat. Pentru a intra în posesia prețiosului miceliu, oamenii trebuie să își învingă teama de înălțime, dar trebuie să facă față și unor temperaturi foarte scăzute.

 

Cunoscut pentru capacitatea sa de a menține organismul în formă și de a încetini procesul de îmbătrânire, Cordyceps a fost râvnit încă din cele mai vechi timpuri. Cu mii de ani în urmă, acest miceliu era folosit doar de suverani în scopul obținerii longevității.

 

Astăzi, miceliul de Cordyceps costă zeci de mii de dolari și este la fel de râvnit de oameni de pe întreg globul. Din păcate, consmul excesiv duce ușor-ușor la dispariția acestei minuni naturale.

 

4. Ciuperca tibetană: un înlocuitor pentru cofeină
Adenozintrifosfatul este o moleculă prezentă în orice organism uman, responsabilă de stocarea energiei. Această moleculă joacă un rol important și în echilibrarea metabolismului, contracția musculară sau refacerea celulelor degradate.

 

În situații de stres și oboseală cronică, rezerva de adenozintrifosfat se consumă rapid și nici nu se reface ușor. În acest caz, energia organismului scade, iar epuizarea se instalează.

 

Cordyceps funcționează asupra organismului ca o doză de cofeină, refăcând rapid molecula de adenozintrifosfat, atât de necesară pentru o viață activă.

 

Cordyceps are o eficiență mai mare decât cofeină. Dacă energia asigurată de cofeină se consumă repede, energia procurată prin Cordyceps rămâne în organismul nostru pentru întreaga zi.

 

5. Cordyceps: secretul performanței sportive
De multe ori, sportivii chinezi au fost acuzați pentru performanțele lor de abuz de steroizi. Secretul e dezvăluit de un antrenor la Jocurile Naționale din 1993. Nu steroizii sunt cauza succesului, ci o băutură pe bază de Cordyceps care face parte din regimul obișnuit al sportivilor.

 

Pentru mai multe detalii despre modul în care Cordyceps facilitează antrenamentele sportive, te invităm să vezi și ghidul alimentar pentru creșterea performanței sportive.

 

6. Ciuperca tibetană: energie pentru orice organism viu

Larvele de pe platourile tibetane sunt singurele organisme vii afectate de Cordyceps. În rest, acest miceliu se dovedește o minune atât pentru oameni, cât și pentru animale.

 

Crescătorii de vite din Tibet, Nepal, Himalaya au observat că în timp ce pășteau, animalele au dat peste lăstari de Cordyceps pe care i-au mâncat. La fel ca în legenda păstorului tibetan, animalele care s-au hrănit cu lăstarii de Cordyceps au devenit mai energice și mai pline de viață.

 

7. Cordycepsis Sinensis: culoarea face diferența
O altă curiozitate despre Cordyceps ține de cromatica acestei ciuperci renumite. Așadar, calitatea miceliului este determinată de culoarea pe care acesta o are. Semnul distinctiv pentru un Cordyceps rar și de înaltă calitate este pudra gri-albicioasă pe care o poți observa pe suprafața miceliului.

 

Sănătate de fier cu ciuperca tibetană Cordyceps
După cum ai văzut deja, acest remediu naturist, vechi de mii de ani, a devenit atât de popular datorită proprietăților sale terapeutice greu de egalat.

 

Pe lângă celebrul efect anti-aging, miceliul de Cordyceps se laudă cu următoarele proprietăți:

ameliorează afecțiunile organelor respiratorii: bronșită, pneumonie, tuberculoză etc.;
combate afecțiunile căilor urinare: colici renali, cistită etc.;
combate afecțiunile ficatului: ciroză, hepatită etc.;
ameliorează afecțiunile sistemului cardiovascular: ateroscleroză, infarct miocardic etc.;
întărește sistemul imunitar;
combate stresul,tulburările nervoase și oboseala cronică. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
În fiecare an, aproape o mie de femei mor de cancer ovarian
08/05/2024 14:45

În Romania, 1.800 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer ovarian si mai mult de jumătate dintre ele pierd lupta cu boala. Global Cancer Observatory atrage atentia că fenomenul este ingrijorător si ...

Cardul național de sănătate se mută pe telefon. Medicii de familie: „Alte cheltuieli!”
08/05/2024 09:50

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a anuntat că sistemul cardului national de sănătate urmează să fie refăcut, deoarece este invechit tehnic. Mai mult, cardul va fi disponibil inclusiv in format elect ...

De sărbători, românii au sunat la 112 de aproape 160.000 de ori!
08/05/2024 09:36

În perioada 1 – 6 mai, la nivel national, operatorii STS au preluat si procesat 159.660 de apeluri primite la numărul de urgentă 112. Dintre acestea, 59,11% (94.383) au reprezentat cazuri de urgen ...

Peste 22.000 de copii şi adolescenţi suferă de afecţiuni psihice, susține ASSMB
06/05/2024 20:03

Peste 22.000 de copii şi adolescenţi din Romania suferă de afecţiuni psihice, sustine Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), actuala infrastructura fiind total depăsită. In a ...

Prăjelile și zahărul, în topul alimentelor cu potențial cancerigen, avertizează dr. Cezar
06/05/2024 19:55

Prăjelile si zahărul sunt pe primele două locuri intr-un top al alimentelor cu potential cancerigen, mai ales dacă sunt mancate frecvent si in cantităti mari. Cardiologul Cezar pune pe primul loc prăjeli ...

Gripă aviară: ”Dovezi puternice” că virusul a trecut pentru prima dată de la mamifere la om
06/05/2024 19:49

Cercetătorii sunt ingrijorati că gripa aviară s-a răspandit de la mamifere la oameni pentru prima dată, marcand un alt pas in evolutia virusului H5N1. O nouă analiză ajunge la concluzia că există ” ...

Neurologul Constantin Dulcan avertizează: Gândurile negative pot fi cauza bolilor, inclusiv a cancerului
06/05/2024 19:42

In cadrul unei emisiuni televizate, reputatul neurolog Dumitru Constantin Dulcan a adus in atentie impactul devastator pe care gandurile negative il pot avea asupra sănătătii noastre. Afirmand că stresul, i ...

Remedii eficiente pentru excesele culinare de Paște
05/05/2024 17:29

Sărbătorile de Paste sunt adesea asociate cu mese abundente si delicioase, care pot duce la excesele culinare. Dacă ai exagerat putin cu mancarea in această perioadă si te confrunti cu disconfort gastroint ...

Cele două legume pe care să le mănânci obligatoriu de Paște: “Detoxifică ficatul”
04/05/2024 14:40

 Cele două legume pe care să le mănanci obligatoriu de Paste. Au beneficii uimitoare si nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare. Mihaela Bilic a dezvăluit cele două legume pe care să le ...

Cât timp rezistă ouăle roșii fără să devină un pericol pentru sănătate
04/05/2024 12:51

Directorul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), Alexandru Ciric, a explicat, la Antena 3 CNN, cat timp rezistă ouăle fierte de la Paşte, fără să fie periculoase pentru sănătate. "Î ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei