Toxiinfecţie alimentară în masă, la Paşcani
Dimensiune font:
Mai multe familii din Paşcani au ajuns la spital după ce au consumat carne primită cu ocazia sărbătorilor Pascale, de la o societate comercială din oraş. Aceştia erau angajaţi ai firmei respective, iar în momentul de faţă, atât adulţi, cât şi copii, se află internaţi în secţiile de boli infecţioase din Paşcani şi Iaşi. În acest sens, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a declanşat o anchetă epidemiologică. În urma informaţiilor, s-a constatat că 11 pacienţi internaţi la Spitalul Municipal de Urgenţă din Paşcani, dintre care zece adulţi şi un copil, cu diagnosticul de boală diareică acută au consumat preparate de carne din pachetele primite pe 28 aprilie. Alte două persoane, internate în Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” Iaşi, au fost diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat carne din acelaşi tip de pachete. Alte două persoane, cu aceleaşi simptome s-au tratat la domiciliu, având o evoluţie favorabilă. „În cele şapte familii în care s-au înregistrat cazurile s-au identificat alte 15 persoane care au consumat aceleaşi produse şi nu s-au îmbolnăvit. O pacientă internată în Iaşi a deţinut alimente din pachetele primite şi s-au recoltat probe în vederea efectuării investigaţiilor de laborator”, au precizat reprezentanţii DSP. Zilele trecute, Inspecţia Sanitară a informat Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentului în vederea continuării investigaţiei la producător, conform atribuţiilor specifice. Mădălina OLARIU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau