1Andrei Cristea
1Cosmin Frasinescu
1Marius Mihalache
1Flavius Stoican

Dimensiune font:

Doar trei aşi au putut fi păstraţi sub comanda lui Stoican!

| 19-06-2017 10:10

 

Antrenorul Eugen Neagoe a fost demis unilateral sâmbătă seara, iar succesorul său, Flavius Stoican, a avut ieri primul contact cu lotul în cantonamentul de la Tiraspol

 

Multă agitaţie la sfârşitul săptămânii trecute în Copou. Vineri seara, cumva neaşteptat, CSM Poli Iaşi s-a despărţit de fundaşul stânga Alexandru Ţigănaşu spunând că indiferent ce ofertă i-ar fi făcut nu l-ar fi putut determina să continue. Gruparea ieşeană avea la dispoziţie clauza prin care îi putea prelungi unilateral angajamentul pe încă un an printr-o notificare trimisă cel târziu pe 30 iunie, dar susţine că nu a vrut să ţină la Iaşi un fotbalist care mai mult îşi dorea să plece. „Mulţi dintre colegii împreună cu care am încheiat ultimul sezon nu vor mai face parte din lotul pentru viitorul campionat. Am simţit că nici eu nu prea sunt dorit în noul proiect, deşi aş fi vrut să rămân la Iaşi”, a declarat Ţigănaşu, care este curtat de mai multe formaţii din Liga 1, printre care Dinamo, dar are oferte şi din Cipru sau Slovenia, existând şanse să ajungă la Olimpija Ljubljana după ce vineri seara a devenit jucător liber de contract.

Primul lot pentru Tiraspol

Sâmbătă dimineaţă a plecat în cantonament la Tiraspol prima parte a lotului de jucători, însoţită de antrenorul secund Adrian Kerezsy. Antrenorul cu portarii, Benone Dohot, şi preparatorul fizic Cezar Honceriu au fost înştiinţaţi ulterior că îşi vor continua activitatea la Centrul de copii şi juniori, deşi ei ar fi meritat mult mai mult credit. În afara celor patru jucători străini care vineri parafaseră înţelegeri cu CSM Poli - Luís Carlos Almada Soares „Platini” (internaţional Insulele Capului Verde, 31 de ani, mijlocaş), André Marques (fundaş de bandă stânga, în vârstă de 29 de ani, a evoluat ultima dată la Moreirense; este un produs al celor de la Sporting Lisabona, pentru care a şi jucat, a evoluat la Naţionalele de Tineret ale Portugaliei la toate categoriile de vârstă şi are în CV echipe precum Beira Mar, Vitoria Setubal şi FC Sion), Pedro Mendes (mijlocaş ofensiv în vârstă de 23 de ani; a evoluat până acum doar în ţara natală, Portugalia; junioratul l-a făcut tot la Sporting Lisabona) şi Tengarrinha (fost căpitan al Boavistei Porto, evoluează pe postul de mijlocaş la închidere, are 28 de ani şi o Cupă a Portugaliei în palmares cucerită în 2009, pe vremea când evolua la FC Porto) -, au mai urcat în autocarul trimis de firma Fotbal Hebdo, cu care clubul din Copou va colabora sezonul viitor, următorii jucători: Panţîru, Moldovan, Danale, Dodan, Asăvoaei, Boiciuc, Chelaru, Moisi (stoper de la Ştiinţa Miroslava), Axinte şi Sonea, un fost junior al clubului din Copou. Ei au fost cazaţi la baza de pregătire a celor de la Şerif Tiraspol, acolo unde s-a mai prezentat basarabeanul Ianoş Brânză, cel care va fi al doilea portar din lotul pentru viitorul sezon, precum şi doi jucători de la Chişinău, ce vor fi testaţi, ca şi Moisi.

Au semnat Cristea, Frăsinescu şi Mihalache

Despărţirea de Ţigănaşu poate fi considerată o pierdere, dar sâmbătă dimineaţă CSM Poli a concretizat negocierile cu atacantul Andrei Cristea prin semnarea unei noi înţelegeri, valabilă pentru următoarele două sezoane. „Am negociat cu mai multe echipe, am avut oferte tentante, dar mi-am dat seama că sufletul meu este al Iaşului”, a declarat Cristea după ce a semnat noul contract. „Este un proiect nou în care eu cred şi sper ca toată lumea să fie lângă noi. Sunt sigur ca vor urma momente foarte frumoase, de aceea îi îndemn pe suporteri să aibă încredere, răbdare şi să ne susţină în acest proiect important pentru oraş”, a adăugat golgheterul formaţiei ieşene.

După Cristea a semnat şi stoperul Cosmin Frăsinescu, care a declarat: Suporterii trebuie să fie alături de echipă într-un proiect în care eu am încredere! Este un proiect de viitor, de aceea am şi semnat un contract pe doi ani”. Cei doi fotbalişti erau aşteptaţi sâmbătă în cantonament la Tiraspol, iar ieri a avut loc primul antrenament.

După ce a fost reziliat amiabil contractul cu stoperul Mădălin Ciucă, cel care a avut prestaţii bune pe finalul sezonului trecut, negocierile cu căpitanul Marius Mihalache au intrat în impas. Lucrurile au cunoscut însă o turnură favorabilă, iar sâmbătă seara valorosul fundaş central a menţionat că duminică va semna, lucru care s-a şi întâmplat, aşa că aseară a plecat spre Tiraspol împreună cu Ionuţ Cioinac (26 de ani, mijlocaş central defensiv), care a încheiat ultimul sezon la Pandurii Tg. Jiu, aşa că numărul jucătorilor prezenţi la Tiraspol a ajuns la 21 din cei 26 preconizaţi a se pregăti centralizat. Deşi am avut mai multe oferte din Liga 1, am ales Iaşul cu sufletul! Sunt născut la Iaşi, iar Politehnica este echipa la care mi-am dorit să joc de când eram copil. Doresc să am un aport important la realizarea obiectivelor echipei prin evoluţiile mele şi le mulţumesc suporterilor pentru modul în care ne-au susţinut până acum şi sper să-i simţim lângă noi şi de acum înainte”, a declarat Mihalache la semnarea noului contract.

Vreau să asigur ieşenii că suntem pe drumul cel bun. Mă bucur că am ocazia să lucrez cu oameni ca Mihalache, Cristea sau Frăsinescu, care s-au hotărât să facă parte din noul proiect al Iaşului”, a declarat preşedintele executiv Adrian Ambrosie.

Reunire cu Neagoe şi Prunea

Sâmbătă după-amiaza a fost programată reunirea lotului stabilită de antrenorul Eugen Neagoe, cel căruia clubul i-a comunicat că nu-i va prelungi înţelegerea scadentă pe 30 iunie. Vicepreşedintele Cristi Stărică a fost mandatat de preşedintele executiv Adrian Ambrosie să negocieze în continuare rezilierea amiabilă cu Neagoe, iar la reunire s-a prezentat şi Florin Prunea, deşi CSM Poli a anunţat că i-a reziliat unilateral contractul şi că un executor judecătoresc i-a înmânat documentele, având şi fotografii în caste sens.

La reunirea stabilită de Neagoe, care a anunţat un antrenament pentru ieri dimineaţă, s-au prezentat următorii jucători: Mihalache (liber de contract la acea oră), Mitic, Ciucur, Golubovic (toţi trei fiind sub contract, dar astăzi vor fi purtate şi cu ei discuţii ce par a se îndrepta spre rezilierea angajamentelor), Bădic (va fi împrumutat, probabil la Ştiinţa Miroslava), Ştefănescu (împrumutul de la FCSB îi expiră pe 30 iunie), Grahovac, Voicu, Bosoi, V. Gheorghe (ei nu intră în planurile pentru viitorul sezon), Ciucă şi Ţigănaşu. Caparco va sosi probabil astăzi, iar Răuţă, Târşa (a semnat pe 5 ani cu FC Botoşani din postura de jucător liber de contract, cum este şi Răuţă), Sato, Bole şi Stenio nu se mai întorc la Iaşi. Jucătorii care vor să-şi ducă la bun sfârşit contractele cu CSM Poli se vor pregăti în Copou împreună cu antrenorul Vasile Simionaş.

O nouă demitere unilaterală

Deoarece Neagoe nu a acceptat rezilierea amiabilă, conducerea clubului ieşean a hotărât sâmbătă seara să-l demită unilateral şi să-l instaleze în locul său pe Flavius Stoican. „Este un antrenor tânăr, cu dorinţă de a face performanţă, care a evoluat la un înalt nivel ca jucător şi a acumulat deja o bogată experienţă ca antrenor, fiind omul potrivit pentru a ajuta echipa să îşi îndeplinească obiectivul în sezonul 2017/2018: accederea în play-off-ul Ligii 1”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al grupării din Copou, antrenorul fiind aşteptat ieri în cantonamentul de la Tiraspol. Oficialii de la CSM Poli n-au dezvăluit deocamdată staff-ul pe care îl va avea la dispoziţie, menţionând doar că Denis Zmeu (fost la FC Vaslui) va fi noul preparator fizic. Probabil că Stoican va avea încă un „secund” în afara lui Kerezsy, în timp ce director sportiv nu va mai fi ieşeanul Marius Onofraş. Dragoş GAŞPAR

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, S.C. MASTER WOOD S.R.L. cu sediul în loc. Comănești, str. Combinatului, nr. 9, jud. Bacău, C.U.I. 12014190, nr. de înreg. O.R.C. J4/493/1999, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., anunţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006 şi ale hotărârilor Adunării Creditorilor din data de 13.09.2017, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică la data de 24.11.2017, ora 13.00, a activelor: Nr. crt. – Denumire activ – Valoarea de evaluare (lei fără T.V.A.) – Valoare de pornire licitație (70% din val. evaluare) (lei fără T.V.A.) 1 – Fabrică cherestea functionala (2001) Sc. 4.388,60 mp, cu Echipament prelucrare lemn si mijloace transport, amplasata pe teren intravilan st. 30.379,81 mp in oraș Comănești, str. Combinatului, nr. 9, jud. Bacău (zona periferica, vis-a-vis a serele Comanesti si de cartierul Vernesti). Fabrica este compusa din: Cladire administrativa, P cu Sc. 141mp; hala gater P cu Sc. 595mp; ateliere P+1E partial si Sc. 376mp; depozit cherestea P si Sc. 660mp; soproane de uscare si aburire P si Sc. 2.155,60mp, capacitate de 100mc/celula (marca Baschild); locuinta P+1E, sc. 90mp; hala banzic P si Sc. 252mp; sera cu centrala termica cu Sc. 119mp. Fabrica este dotata cu echipament prelucrare lemn (functional) si mijloace de transport, dispune de utilitati (energie electrica, apa) si este pretabila pentru activitati industriale specifice prelucrarii lemnului. Proprietatea are deschidere frontala la str.Combinatului (cca. 100m). (CF nr. 60399, nr. cad. 763) si dispune de plaforma betonată (11.010,90 mp) – 2.633.005,60 Lei – 1.843.103,92 Lei 22 – Fabrică cherestea Sc. 2.933,81mp cu Echipamente si Utilaje pentru fabricare lemn situate pe teren intravilan st. 85.488,635 mp în sat Agăș, com. Agăș, jud. Bacău (zona ocupata de constructii rezidentiale si terenuri virane). Fabrica este compusa din: hala productie cu Sc. 2.296,89 mp avand in dotare echipamente (platforme uscatoare 6 buc; uscator; camera uscare; instalatie aer comprimat; instalatie exhaustare; post trafo; pupitru comanda uscator; actionare electrica; instalatie electrica hg); magazie Sc. 152,56 mp; 2 soproane cu Sc 393 Fabrica este dotata cu stocuri mărfuri și materii prime, echipamente și utilaje pentru prelucrarea lemnului și a metalelor, dispune de utilitati (energie electrica, apa, canalizare) si este pretabila pentru activitati industriale specifice prelucrarii lemnului. Proprietatea are deschidere frontala la DN 12A (cca. 500m) si drum satesc pe doua laturi. (CF nr. 60112/, cu nr.cad. 39). – 1.965.769,40 Lei – 1.376.038,58 Lei Poate participa la licitatie orice persoana fizica sau juridica care depune pana la data de 23.11.2017, ora 16.00, la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, documentele prevazute in Regulamentul de vanzare si caietul de sarcini. Relatii suplimentare se pot obtine la telefoanele: 0232/243864, 0757545545
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE S.C. INTERFARM BOTOSANI S.R.L. Iasi prin lichidator judiciar ACORD SPRL, Dosar nr. 2950/89/2014 Tribunalul Vaslui/Judecător Sindic ANUNŢĂ Organizarea şedinţei de licitație publică de vânzare, cu strigare, la data de 08.12.2017, ora 12.0, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iasi, str. Decebal 22A, bl.Z8, sc.A, et.1, ap.8, jud. Iaşi, pentru patrimoniul debitoarei S.C. INTERFARM BOTOSANI S.R.L. - in faliment, in bancruptcy, en faillite, CUI 2585521, cu numar de inregistrare la Registrul Comerţului J37/251/2011, cu sediul in municipiul Vaslui, Str. Ing. Badea Romeo, nr.1A, Parter, jud. Vaslui constând în: a. Construcţie situată în Botosani, Str. Viilor, Nr.77, Ap.1, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr.50058-C1-U13 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 339.829 lei, valoare fără TVA. b. Constructie situată în Municipiul Botosani, Str. Vârnav, Nr.17, Parter, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr. 50058-C1-U15 si Extindere si Terasa, Municipiul Botosani, Str. Vârnav, Nr.22, Parter, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr. 5558 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 332.904 lei, valoare fără TVA. c. Construcţie situată în Botosani, Piata Centrala, Platoul A, Obiectiv U18, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr.4819/N la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 516.793 lei, valoare fără TVA. d. Construcţie situată în Botosani, Str. Prieteniei, Nr.4, Bloc V4, Sc. C, Et.II, Ap.13, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr50386-C1-U20 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 67.151 lei, valoare fără TVA. e. Proprietate imobiliara constând în Teren intravilan in suprafaţă de 3.048 mp si construcţii situat în mun. Botoşani, Str. Dobosari, Nr.21 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 1.374.357 lei, valoare fără TVA. In caz de neadjudecare, urmatoarele şedinţe de licitații publice de vânzare, cu strigare, se vor desfăşura în fiecare zi de vineri la ora 1200, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iasi, str. Decebal 22A, bl.Z8, sc.A, et.1, ap.8, jud. Iaşi. Condițiile de participare la şedinţa de licitație publică de vânzare cu strigare și condițiile de adjudecatare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat de la sediul lichidatorului judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 1.000 lei pentru fiecare proprietate imobiliară pentru care se participă la licitaţie. Bunurile imobile anterior menţionate formează obiectul Dosarului nr.1219/193/2016 înregistrat pe rolul Judecatoriei Botosani având ca obiect Actiune in revendicare. Poate participa la şedinţa de licitatie publică de vânzare cu strigare orice persoana care isi manifesta, intentia de cumparare si care pana in preziua şedinţei de licitatie ora 1200, depune o cautiune reprezentand 10% din prețul de pornire al şedinţei de licitație pentru bunul imobil pentru care participa si face dovada achizitionarii caietului de sarcini. Înscrierile se pot face si cu scrisoare de participare la şedinţa de licitație, precum si cu toate documentele menționate în caietul de sarcini, până în preziua şedinţei de licitație, ora 1200. Nedepunerea tuturor documentelor la sediul lichidatorului judiciar în termenul menționat anterior conduce la pierderea dreptului de a participa la licitație. Toate persoanele interesate în achiziționarea bunurilor imobile care fac obiectul şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare sunt invitate să se înscrie la licitație. Orice persoana care emite pretentii asupra bunurilor imobile care fac obiectul şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare, este rugata sa-si manifeste pozitia cu 5 zile inainte de data şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare, aducand la cunostinta lichidatorului judiciar orice pretentie. Informatii suplimentare se pot obtine de la lichidatorul judiciar la telefon 0742207571. Lichidator judiciar ACORD S.P.R.L. Asociat coordonator Nitescu Dan Nistor
Fotbal nedrept!
13/12/2017 14:30

Trupa lui Flavius Stoican a pierdut luni seara meciul de la Braşov, 1-2 cu Sepsi Sf. Gheorghe, contand pentru etapa a VIII-a a returului, meci in care gruparea ieşeană şi-a arătat limitele, dar pe care chi ...

Campionatul Mondial de handbal feminin: Rezultatele sferturi si programul primei semifinale
13/12/2017 09:54

 Marti seara s-au disputat primele doua meciuri din sferturile de finala ale Campionatului Mondial de handbal feminin, astfel ca acum cunoastem primele echipe calificate in semifinale. Suedia si Fr ...

Ultimul meci al anului
13/12/2017 05:21

După ce duminică au obţinut primul lor succes din actuala ediţie a campionatului (28-24 cu Minaur Baia Mare) şi vor fi premiaţi pană de Sărbători din partea CS Politehnica pentru acest succes, handbali ...

Sinusoide moldave. Concluzia etapei a XXI-a
13/12/2017 05:19

A fost runda a XXI-a a Ligii 1 de fotbal una care a indepărtat de obiectiv pe CSM Poli Iaşi, dacă luăm in considerarea declaraţiile de la inceputul competiţiei, dar care a adus presiune şi in tabăra cel ...

WTA a publicat clasamentul in care Simona Halep nu a avut rivala in acest an
12/12/2017 22:41

 Asociatia de Tenis Feminin a publicat, marti, un clasament in care Simona Halep nu a avut rivala in acest an, pe care a reusit sa il incheie pe prima pozitie. Sportiva noastra a fost declarat ...

Prea aspră pedeapsa! Sepsi Sf. Gheorghe - CSM Poli Iaşi 2-1 (1-1)
12/12/2017 16:20

 Trupa lui Stoican s-a prezentat ieri la Braşov, la partida din etapa a VIII-a a returului, cu gandul de a se intoarce acasă cu punctele pierdute in tur cu Sepsi chiar dacă a fost lipsită de serviciile ...

Cei mai buni sportivi ai anului la CSM Iaşi
12/12/2017 10:23

Clubul Sportiv Municipal Iaşi, condus de preşedintele Adrian Poeană, şi-a desemnat cei mai buni sportivi ai anului 2017. Dacă in fruntea sporturilor olimpice nu apare nicio surpriză, in schimb topul perfo ...

LIVE TEXT Sepsi - CSM Poli Iaşi 2-1 (1-1). Iaşul nu merita să piardă!
11/12/2017 18:50

Terenul pe care se va disputa meciul arată jalnic!  https://www.facebook.com/CSMPolitehnicaIasiOficial/videos/1723814977662720/?fref=ts   Sepsi (antrenor Eugen Neagoe): Niczuly - Burlacu, Ursu, Da ...

Revanşa
11/12/2017 05:30

 Etapa a VIII-a a returului programează astăzi ultimele sale două partide, de la ora 17:00, la Braşov, urmand să se confrunte nou-promovata Sepsi Sf. Gheorghe şi CSM Poli Iaşi, una din pretendentele ...

Se îngroaşă gluma! Politehnica Iaşi - Timba Timişoara 86-87, în etapa a VIII-a a turului Ligii Naţionale masculine de baschet
11/12/2017 04:48

Baschetbaliştii de la Politehnica Iaşi au evoluat sambătă seara pentru prima dată in actualul campionat pe propriul teren, circa 700 de spectatori fiind prezenţi la intalnirea cu Timba Timişoara, formaţ ...