1Andrei Cristea
1Cosmin Frasinescu
1Marius Mihalache
1Flavius Stoican

Dimensiune font:

Doar trei aşi au putut fi păstraţi sub comanda lui Stoican!

| 19-06-2017 10:10

 

Antrenorul Eugen Neagoe a fost demis unilateral sâmbătă seara, iar succesorul său, Flavius Stoican, a avut ieri primul contact cu lotul în cantonamentul de la Tiraspol

 

Multă agitaţie la sfârşitul săptămânii trecute în Copou. Vineri seara, cumva neaşteptat, CSM Poli Iaşi s-a despărţit de fundaşul stânga Alexandru Ţigănaşu spunând că indiferent ce ofertă i-ar fi făcut nu l-ar fi putut determina să continue. Gruparea ieşeană avea la dispoziţie clauza prin care îi putea prelungi unilateral angajamentul pe încă un an printr-o notificare trimisă cel târziu pe 30 iunie, dar susţine că nu a vrut să ţină la Iaşi un fotbalist care mai mult îşi dorea să plece. „Mulţi dintre colegii împreună cu care am încheiat ultimul sezon nu vor mai face parte din lotul pentru viitorul campionat. Am simţit că nici eu nu prea sunt dorit în noul proiect, deşi aş fi vrut să rămân la Iaşi”, a declarat Ţigănaşu, care este curtat de mai multe formaţii din Liga 1, printre care Dinamo, dar are oferte şi din Cipru sau Slovenia, existând şanse să ajungă la Olimpija Ljubljana după ce vineri seara a devenit jucător liber de contract.

Primul lot pentru Tiraspol

Sâmbătă dimineaţă a plecat în cantonament la Tiraspol prima parte a lotului de jucători, însoţită de antrenorul secund Adrian Kerezsy. Antrenorul cu portarii, Benone Dohot, şi preparatorul fizic Cezar Honceriu au fost înştiinţaţi ulterior că îşi vor continua activitatea la Centrul de copii şi juniori, deşi ei ar fi meritat mult mai mult credit. În afara celor patru jucători străini care vineri parafaseră înţelegeri cu CSM Poli - Luís Carlos Almada Soares „Platini” (internaţional Insulele Capului Verde, 31 de ani, mijlocaş), André Marques (fundaş de bandă stânga, în vârstă de 29 de ani, a evoluat ultima dată la Moreirense; este un produs al celor de la Sporting Lisabona, pentru care a şi jucat, a evoluat la Naţionalele de Tineret ale Portugaliei la toate categoriile de vârstă şi are în CV echipe precum Beira Mar, Vitoria Setubal şi FC Sion), Pedro Mendes (mijlocaş ofensiv în vârstă de 23 de ani; a evoluat până acum doar în ţara natală, Portugalia; junioratul l-a făcut tot la Sporting Lisabona) şi Tengarrinha (fost căpitan al Boavistei Porto, evoluează pe postul de mijlocaş la închidere, are 28 de ani şi o Cupă a Portugaliei în palmares cucerită în 2009, pe vremea când evolua la FC Porto) -, au mai urcat în autocarul trimis de firma Fotbal Hebdo, cu care clubul din Copou va colabora sezonul viitor, următorii jucători: Panţîru, Moldovan, Danale, Dodan, Asăvoaei, Boiciuc, Chelaru, Moisi (stoper de la Ştiinţa Miroslava), Axinte şi Sonea, un fost junior al clubului din Copou. Ei au fost cazaţi la baza de pregătire a celor de la Şerif Tiraspol, acolo unde s-a mai prezentat basarabeanul Ianoş Brânză, cel care va fi al doilea portar din lotul pentru viitorul sezon, precum şi doi jucători de la Chişinău, ce vor fi testaţi, ca şi Moisi.

Au semnat Cristea, Frăsinescu şi Mihalache

Despărţirea de Ţigănaşu poate fi considerată o pierdere, dar sâmbătă dimineaţă CSM Poli a concretizat negocierile cu atacantul Andrei Cristea prin semnarea unei noi înţelegeri, valabilă pentru următoarele două sezoane. „Am negociat cu mai multe echipe, am avut oferte tentante, dar mi-am dat seama că sufletul meu este al Iaşului”, a declarat Cristea după ce a semnat noul contract. „Este un proiect nou în care eu cred şi sper ca toată lumea să fie lângă noi. Sunt sigur ca vor urma momente foarte frumoase, de aceea îi îndemn pe suporteri să aibă încredere, răbdare şi să ne susţină în acest proiect important pentru oraş”, a adăugat golgheterul formaţiei ieşene.

După Cristea a semnat şi stoperul Cosmin Frăsinescu, care a declarat: Suporterii trebuie să fie alături de echipă într-un proiect în care eu am încredere! Este un proiect de viitor, de aceea am şi semnat un contract pe doi ani”. Cei doi fotbalişti erau aşteptaţi sâmbătă în cantonament la Tiraspol, iar ieri a avut loc primul antrenament.

După ce a fost reziliat amiabil contractul cu stoperul Mădălin Ciucă, cel care a avut prestaţii bune pe finalul sezonului trecut, negocierile cu căpitanul Marius Mihalache au intrat în impas. Lucrurile au cunoscut însă o turnură favorabilă, iar sâmbătă seara valorosul fundaş central a menţionat că duminică va semna, lucru care s-a şi întâmplat, aşa că aseară a plecat spre Tiraspol împreună cu Ionuţ Cioinac (26 de ani, mijlocaş central defensiv), care a încheiat ultimul sezon la Pandurii Tg. Jiu, aşa că numărul jucătorilor prezenţi la Tiraspol a ajuns la 21 din cei 26 preconizaţi a se pregăti centralizat. Deşi am avut mai multe oferte din Liga 1, am ales Iaşul cu sufletul! Sunt născut la Iaşi, iar Politehnica este echipa la care mi-am dorit să joc de când eram copil. Doresc să am un aport important la realizarea obiectivelor echipei prin evoluţiile mele şi le mulţumesc suporterilor pentru modul în care ne-au susţinut până acum şi sper să-i simţim lângă noi şi de acum înainte”, a declarat Mihalache la semnarea noului contract.

Vreau să asigur ieşenii că suntem pe drumul cel bun. Mă bucur că am ocazia să lucrez cu oameni ca Mihalache, Cristea sau Frăsinescu, care s-au hotărât să facă parte din noul proiect al Iaşului”, a declarat preşedintele executiv Adrian Ambrosie.

Reunire cu Neagoe şi Prunea

Sâmbătă după-amiaza a fost programată reunirea lotului stabilită de antrenorul Eugen Neagoe, cel căruia clubul i-a comunicat că nu-i va prelungi înţelegerea scadentă pe 30 iunie. Vicepreşedintele Cristi Stărică a fost mandatat de preşedintele executiv Adrian Ambrosie să negocieze în continuare rezilierea amiabilă cu Neagoe, iar la reunire s-a prezentat şi Florin Prunea, deşi CSM Poli a anunţat că i-a reziliat unilateral contractul şi că un executor judecătoresc i-a înmânat documentele, având şi fotografii în caste sens.

La reunirea stabilită de Neagoe, care a anunţat un antrenament pentru ieri dimineaţă, s-au prezentat următorii jucători: Mihalache (liber de contract la acea oră), Mitic, Ciucur, Golubovic (toţi trei fiind sub contract, dar astăzi vor fi purtate şi cu ei discuţii ce par a se îndrepta spre rezilierea angajamentelor), Bădic (va fi împrumutat, probabil la Ştiinţa Miroslava), Ştefănescu (împrumutul de la FCSB îi expiră pe 30 iunie), Grahovac, Voicu, Bosoi, V. Gheorghe (ei nu intră în planurile pentru viitorul sezon), Ciucă şi Ţigănaşu. Caparco va sosi probabil astăzi, iar Răuţă, Târşa (a semnat pe 5 ani cu FC Botoşani din postura de jucător liber de contract, cum este şi Răuţă), Sato, Bole şi Stenio nu se mai întorc la Iaşi. Jucătorii care vor să-şi ducă la bun sfârşit contractele cu CSM Poli se vor pregăti în Copou împreună cu antrenorul Vasile Simionaş.

O nouă demitere unilaterală

Deoarece Neagoe nu a acceptat rezilierea amiabilă, conducerea clubului ieşean a hotărât sâmbătă seara să-l demită unilateral şi să-l instaleze în locul său pe Flavius Stoican. „Este un antrenor tânăr, cu dorinţă de a face performanţă, care a evoluat la un înalt nivel ca jucător şi a acumulat deja o bogată experienţă ca antrenor, fiind omul potrivit pentru a ajuta echipa să îşi îndeplinească obiectivul în sezonul 2017/2018: accederea în play-off-ul Ligii 1”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al grupării din Copou, antrenorul fiind aşteptat ieri în cantonamentul de la Tiraspol. Oficialii de la CSM Poli n-au dezvăluit deocamdată staff-ul pe care îl va avea la dispoziţie, menţionând doar că Denis Zmeu (fost la FC Vaslui) va fi noul preparator fizic. Probabil că Stoican va avea încă un „secund” în afara lui Kerezsy, în timp ce director sportiv nu va mai fi ieşeanul Marius Onofraş. Dragoş GAŞPAR

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

PUBLICAŢIE DE VANZARE SC Avrasop SRL, cu sediul social în mun. Iaşi, bd. Independenţei, nr. 4-6, ap.cam 8, înregistrată la ORC Iaşi sub nr. J22/284/2005, CUI 17192970, prin lichidator judiciar Rodafis IPURL cu sediul în mun. Iaşi, str. Străpungere Silvestru, nr. 48 A, anunţă vânzarea prin licitaţie publică cu strigare a bunurile mobile: Plug cu brazde PP3 – 701 lei; Grapa cu discuri – 1696 lei; Tăvălugi - 841 lei; Cisternă 3,6 to –1682 lei (prţturi fără TVA). Preţurile de pornire reprezintă 35% din preţurile de evaluare. Valorificarea activelor prin licitaţie publică deschisă cu strigare va avea loc la data de 23.01.2018, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar. Pentru bunurile neadjudecate, licitaţia se va repeta în ziua de 30.01.2018, aceeaşi locaţie şi oră, aceleaşi preţuri de pornire. Condiţiile de participare la licitaţie sunt conţinute în Caietul de sarcini. Caietul de sarcini, în valoare de 50 lei, se achiziţionează de la sediul lichidatorului, unde se depune şi documentaţia de participare la licitaţie, în original, până în preziua licitaţiei, orele 13.00. Garanţia de participare este de 30% din suma reprezentând preţul de pornire şi va putea fi plătită în contul nr. RO80BUCU1032235332633RON deschis la Alpha Bank Iaşi pe numele debitorului. Prezentul anunţ constituie şi notificare către creditori, debitor şi orice persoană fizică sau juridică interesată în cauză. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare au obligaţia, sub rezerva sancţiuni decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data licitaţiei. Informaţii suplimentare la tel/fax 0232/273948, e-mail: rodafis@gmail.com
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE Minbucovina S.A., cu sediul în loc. Vatra Dornei, str. Mihai Eminescu, nr. 1, jud. Suceava, C.U.I. RO14725610, O.R.C. J33/358/2002, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., numit potrivit Sentinţei 395/24.06.2008, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 3759/86/2008*, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică a următoarelor active proprietatea debitoarei: Denumire activ – Valoarea de pornire a licitației (lei, fără T.V.A.) Activ 3. „Fostul Perimetru Deal Negru Superior”, situat în com. Fundu Moldovei, jud. Suceava cu St construită-3.319,10 mp. Fosta cantină (190557), nr. cad. 1690, CF 5260/Fundu Moldovei, regim de înălțime P+E+M, St construită-1603,10 mp. Sediul de birouri (190032), nr. cad. 1687, CF 5263/Fundu Moldovei, regim de înălțime P+2E, St construită-1716 mp, învecinat cu fostul perimetru exploatare minieră Dealu Negru Inferior, deschidere la DJ 175, pretabil la activități comerciale (restaurant, pensiune etc). Terenul pe care este amplasat activul este proprietatea Statului Român și nu face obiectul vânzării. – 424.000,00lei Activ 4. Pensiune Turistică Tolovanu situată în loc. Iacobeni-Tolovanu, județul Suceava, Sc-910,12 mp, regim de înălțime P+E, pe teren intravilan curți construcții St-18.601mp, (din acte: 19.027 mp, nr. cds. 30430 al C.F. 30430/Iacobeni), împrejmuit, învecinat cu râul Bistrița, front stradal 185ml, deschidere la DN 18; parcare și utilități. – 1.067,229,44 lei Activ 5. Sediu administrativ Minbucovina situat în oraş Vatra Dornei, str. M. Eminescu, nr. 1, jud. Suceava, St construită-614,79 mp, (100161) cu nr. cadastral 3224-C1, înscrisă în Cartea Funciară nr. 34081/Vatra Dornei, regim de înălțime P+E+M, împrejmuit și învecinat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, utilități, accesul din str. M. Eminescu, pretabil pentru spații de birouri. Terenul se află în proprietatea Statului Român și nu face obiectul vânzării. – 774.445,50 lei Activ 10. „Clubul Minier Iacobeni” situat com. Iacobeni, jud. Suceava (în vecinătatea primăriei Iacobeni), teren intravilan curți construcții - 4.716 mp, nr. cadastral 30362/Iacobeni, Clădire club minier St construită - 449 mp, cu scena și scaune, teren sport St-598 mp, utilități, împrejmuit, front stradal 27,26 ml, deschidere la DN 17, acces din strada Republicii, pretabilă pentru activități comerciale (restaurant). – 517.106,25lei Activ 11. Teren intravilan curți construcții „Laboratorul Iacobeni” situat în com Iacobeni, jud. Suceava (învecinat cu fosta Platformă minieră Iacobeni) St-4.360 mp, înscris în CF nr. 30585/Iacobeni nr. cds. 30585, clădire laborator St construită-767 mp și magazii St construită-1,203 mp, utilități, împrejmuit, acces din DN 17, pretabil pentru sediu de birouri, grădiniță, școală etc. – 970.807,50lei Activ 16. „Transporturi Auto Iacobeni” situată în com. Iacobeni, jud. Suceava (în vecinătatea primăriei Iacobeni), teren intravilan curți construcții, St-8.249 mp, intabulat în C.F. 2037, nr. cad. 1831, și construcții, St construită-1.053 mp, împrejmuit, platformă betonată, parcare și utilități, acces din E576, pretabil pentru atelier, service auto etc. – 268.118,00 lei Licitaţia va avea loc la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, pe data de 09.03.2018, ora 14.00, şi se va desfăşura în conformitate cu prevederile regulamentului de vânzare aprobat de către adunarea creditorilor. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 08.03.2018, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, orele 9.00–16.00, până pe data de 08.03.2018, ora 12.00, sau pe site-ul www.insolventa.ro, pe baza unei programări prealabile de 24 de ore. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: 0232/243864. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
VIDEO Real Madrid, recital de goluri pe terenul lui Betis (5-3)
19/02/2018 09:51

 Real Madrid a inscris 10 goluri in ultimele doua etape din Primera Division, ultima "isprava" fiind un succes cu 5-3 pe terenul celor de la Betis. Cel putin din punct de vedere ofensiv, echipa l ...

Simona Halep mai are puțin de așteptat până va reveni pe primul loc în lume! Performanțe URIAȘE pentru celelalte românce
19/02/2018 09:42

Simona Halep se menţine pe locul 2 WTA, cu 7.965 de puncte, la 45 de puncte de liderul WTA, daneza Caroline Wozniacki. Halep va redeveni, săptămana viitoare, numărul 1 mondial, după ce Wozniacki va pierde ...

Petra Kvitova, campioana la Doha (3-6, 6-3, 6-4 cu Garbine Muguruza) - Mental de campioana
19/02/2018 07:59

 Inceputul finalei de la Doha ("Premier 5") a fost unul de cosmar pentru Kvitova: nici nu a apucat bine sa transpire, iar Muguruza deja "furase" startul: 5-0. Iberica a castigat primul ...

Transfer de urgenta la FCSB dupa derbiul cu Dinamo: Becali vrea sa aduca un jucator in ultima zi de mercato
19/02/2018 07:16

 Gigi Becali, finantatorul FCSB, a anuntat ca vicecampioana va incerca sa realizeze un transfer in ultima zi a perioadei de mercato. Profund nemultumit de evolutia portarului Andrei Vlad, pe c ...

Intrarea în play-off se decide în Copou! ACS Poli Timişoara - CSM Poli Iaşi 1-2 (0-2)
19/02/2018 05:30

  Sin, unul din cei mai utili jucători din trupa lui Stoican, s-a accidentat la antrenamentul de sambătă, desfăşurat la Timişoara, şi n-a putut fi nici rezervă la partida de aseară, din contul pe ...

A doua victorie a săptămânii
19/02/2018 05:21

  Voleibalistele pregătite de antrenorul Rareş Puni au obţinut sambătă, in Sala Penicilina, a doua lor victorie a săptămanii trecute. Miercuri, tot in propria sală, au dispus cu 3-1 de Universitat ...

Andreea Verdeş a ajuns lângă „stele”!
19/02/2018 05:10

  Gimnasta legitimată la CSS „Unirea” Iaşi a participat la sfarşitul săptămanii trecute la Grand Prix Moscova 2018, concurs internaţional la startul căruia s-au aliniat 43 de competitoa ...

Gigi Becali îi face PRAF: Anunță CURĂȚENIE de 'nu o să mai prindă nici lotul'
18/02/2018 23:23

Steaua a smuls, la ultima fază a meciului, un egal cu Dinamo, după ce a fost condusă cu 2-0! După meci, Gigi Becali si-a făcut praf echipa. "Voi dacă erati in poartă luati golul ăla? Sunt multumit ...

Liga 1: FCSB smulge in ultima secunda o remiza uriasa in marele derbi cu Dinamo
18/02/2018 22:52

 Dinamo Bucuresti si FCSBau remizat in eternul derbi al fotbalului romanesc, in etapa cu numarul 25 a Ligii 1, scor 2-2, dupa ce gazdele au condus cu 2-0, iar oamenii lui Dica ...

LIVE TEXT Poli Timişoara - CSM Poli Iaşi 1-2 rezultat final. Iaşul urcă pe locul 5 în clasamentul provizoriu!
18/02/2018 20:51

ACS Poli (antrenor Leo Grozavu): Straton - Ciucur, Khubutia, Melinte, Oliva - Artean, Vaşvari - Munteanu, Barnoi, Popovici - Drăghici; CSM Poli (antrenor Flavius Stoican): Rusu - Bosoi, Mihalache, Frăsinesc ...