Franta cucereste a doua Cupa Mondiala din istorie, dupa o finala nebuna in fata Croatiei

default

Dimensiune font:

| 16-07-2018 07:57

 Franta a cucerit a doua sa Cupa Mondiala din istorie dupa ce a castigat finala CM 2018 din Rusia, scor 4-2 in fata Croatiei, la capatul unei dintre cele mai spectaculoase finale de Mondial in ultimii 20 de ani.

Golurile au fost reusite de Griezmann din penalti, Pogba, Mbappe si Mandzukici un autogol, respectiv Perisic si acelasi Mandzukici, care profita de o gafa uluitoare a lui Lloris.

Prima repriza de la Moscova a fost una spectaculoasa, cu de toate in ea, cu trei goluri mai ales, dar si cu momente in care arbitrajul a lasat loc la multe discutii, cu tot cu folosirea VAR-ului.

Croatii au inceput mai bine jocul, primul sfert de ora a fost am putea spune dominat de ei, insa au lipsit ocaziile de gol. Totusi, ex-iugoslavii au presat mai mult, au fost mai activi in atac si au produs o buna impresie, cel putin spectatorilor neutri.

Chiar si in aceste conditii, Franta, mult mai pragmatica, a marcat la prima sa faza de gol, in minutul 18, autogol practic semnat de Mandzukici, care si-a deviat nefericit balonul in proprie plasa, dupa o centrare din lovitura libera a lui Griezmann.

Ex-iugoslavii au cerut insa offside la Pogba la aceasta faza, iar reluarile par ca le dau dreptate, arbitrul Pitana insa nu a cerut ajutorul VAR.

Oamenii in alb si rosu nu au renunta insa usor, asa cum le este felul, iar egalarea a venit rapid, 10 minute mai tarziu, dupa golul impecabil marcat de Perisici, sut superb la coltul lung de la marginea careului, dupa o recentrare inteligenta a lui Vida.

Cocosii galici au terminat insa mitanul in avantaj pe tabela, dupa ce Nestor Pitana a luat o decizie cel putin discutabila, a dictat un penalti pentru Franta dupa ce mingea l-a lovit in mana pe Perisic, iar arbitrul argentinian a decis ca a fost un gest voluntar si meritat dictat penalti.

Griezmann a lovit calm si Franta putea intra la cabine in avantaj.

Forcingul de dupa pauza al francezilor a fost uluitor, acestia au marcat doua goluri in 6 minute, minutele 59 si 65. Pogba a inceput balul cu un sut superb din afara careului, foarte bine plasat, imposibil de aparat pentru un Subasic care era si mascat.

Croatii nu s-au putut ridica din pumni si au mai incasat o lovitura, cateva minute mai tarziu, sut tot de la distanta, Mbappe acum la cuvant, dar acum o mare vina o poarta portarul croat, care nu a fost deloc bine plasat, iar golul i se poate imputa fara discutii.

Mbappe a devenit cel mai tanar marcator intr-o finala de CM, dupa marele Pele.

Linistea francezilor si sentimentul ca nimic nu le mai poate strica petrecerea s-a naruit cateva minute mai tarziu cand Mandzukici a marcat un gol uluitor, dupa ce Lloris a vrut sa il dribleze in careul sau mic si a fost pacalit ca un copil de catre starul lui Juventus.

4-2 si parea ca totul poate sa se aprinda din nou, ca un foc de artificii intr-o noapte senina de Reveillon. Croatii au atacat totusi cu ultimele puteri, disperati, ca niste luptatori de gherila, precum partizanii din Al Doilea Razboi Mondial, insa cartile erau demult jucate si impartite.

Franta scrie istorie si devine campioana mondiala pentru a doua oara in istorie, dupa titlul din 1998, iar Croatia ramane cu acest argint ca cea mai buna performanta din istoria unei natiuni care se nastea in zgomotul bombelor si a mitralierelor, in 1992.

Desfasurarea intalnirii:

Este gata! Franta castiga Cupa Mondiala!

Min.91: Primul galben de la croati il vede Vrsaljko.

Min.90: 5 minute de prelungire vom avea!

Min.88: Rakitici incearca o executie fantezista de la distanta, mult peste poarta.

Min.86: Sut pe poarta al francezilor, prinde cu un mare reflex Subasici.

Min.80: Fekir ii ia locul lui Giroud la nationala Frantei. Pjaca de la Juventus intra in locul lui Strinici la croati.

Min.77: Sut imprecis de la distanta Rakitici.

Min.72: E a doua schimbare la francezi, iese Matuidi si intra Tolisso.

Min.70: Rebic e inlocuit cu Kramaric, prima schimbare la croati.

Min.69: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Croatia!! Gafa uriasa facuta de Lloris, care in careul mic a vrut sa il dribleze pe Mandzukic, atacantul lui Juve l-a pacalit si a marcat, 2-4, cum ar fi sa asistam la o intoarcere fabuloasa?

Min.65: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Franta!!!! Campioana mondiala deja Franta, o putem spune, Mbappe, cel mai tanar marcator intr-o finala de CM, dupa Pele, sut de la distanta starul lui PSG, Subasic greseste, e 4-1 si totul e gata.

Min.60: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Franta!!!! Francezii par ca au deja o mana si jumatate pe trofeu, gol superb marcat de Pogba, de la distanta, din afara careului, sut perfect plasat, 3-1, ce mai poate face Croatia??!!

Min.54: Prima schimbare in meci, iese Kante si intra N Zonzi.

Min.52: Cativa fani intra pe teren si strica aceasta petrecere a fotbalului. Sunt luati cu forta si extrasi de pe teren. Momente de intrerupere!

Min.51: Mare ocazie de gol Mbappe! E singur cu portarul Subasic, acesta scoate cu piciorul!

Min.47: Prima mare ocazie Croatia! Rebic suteaza de la marginea careului, mingea se duce violent sub bara, scoate Lloris de sub bara.

Incepe partea secunda!

Final de prim mitan, 2-1 pentru cocosii galici.

Min.45: 3 minute de prelungire avem, iar Croatia are acum corner.

Min.41: Galben vede si Lucas Hernandez, tot de la francezi.

Min.40: Perisic face o faza frumoasa, via Rebic, dar Mandzukici nu e atent si prinde Lloris.

Min.38: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Les Bleus!! 2-1, Griezmann bate superb, fara emotii si fara sperante pentru Subasic. 2-1, francezii se bucura acum, in frunte cu cuplul prezidential de la loja VIP.

Pitana da penalti, Perisici e inger si demon pentru ai sai, gol marcat dar si penalti produs. Se pregateste Griezmann!

Min.34: Francezii cer un penalti dupa ce ei sustin ca mingea l-a lovit pe Perisici in mana. Pitana cere reluare VIDEO si merge sa vada pe monitoarele VAR. Cel mai probabil va da penalti..

Min.33: Franta are un prim corner in meci.

Min.28: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Croatiaaaa! Ce gol senzational marcheaza Perisici, pasa de la Vida, recentrare in careul mare, sut impecabil al starului de la Inter, la coltul lung, 1-1, finala se joaca!!

Min.27: Kante ia primul galben al partidei, fault din spate la Perisici.

Min.23: S-a cerut penalti la un contact intre Mandzukici si Pogba in careu, dar Pitana nu da nimic.

Min.21: Si prima ocazie pentru croati, Modrici centreaza din lovitura libera, Vida reia cu capul, dar mult alaturi.

Min.18: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Franta!!! 1-0 pentru fostii campioni mondiali la prima ocazie de gol! Griezmann bate inselator lovitura libera, Mandzukici deviaza nefericit cu capul si avem primul gol, un autogol practic. Ce ghinion pentru fostul bavarez...

Min.17: Prima data cand Franta pune pericol la poarta croata. Mbappe mai intai si apoi Griezmann, ultimul fiind faultat si cocosii au o lovitura libera periculoasa.

Min.14: Perisici are o buna sansa de gol, scapa liber pe flancul stang, dar centrarea sa spre Mandzukici e respinsa.

INFO: Langa presedintele FIFA Giani Infantino este si presedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Min.12: Francezii dau senzatia ca tin prea mult de minge si atat, sunt multe pase in spate si in lateral, multi suporteri neutri huiduie acest lucru.

Min.10: Prime 10 minute in care acordam o bila alba Croatiei, mult mai prezenta in joc, mai activa in atac.

Min.7: Prim corner Croatia, dupa ce Mbappe respinge o centrare a lui Strinici.

Min.5: Croatii au inceput mult mai bine, fac pressing, sunt mai agresivi, francezii inca nu s-au apropiat de poarta lui Subasic.

Min.2: Inceput agresiv al croatilor, au facut deja 2 faulturi elevii lui Dalici.

Incepe partida!

17.57: Momente emotionante la imn, sunt prezenti si presedintii celor doua state, Macron si Kitarovici.

17.53: Cei 22 de fotbalisti au primit semnalul sa intre pe gazon. Ultimul act va inchide cortina acestei Cupe Mondiale. Vom asculta imediat imnurile de stat!

17.51: Ne pregatim de marele meci! Philipp Lahm, campion mondial cu Germania acum 4 ani a adus trofeul pe teren. Jucatorii sunt asteptati sa intre pe teren.

17.43: E implicat in spectacolul artistic si Ronaldinho, celebrul jucator brazilian de fotbal, care canta la tobe, in timp ce o soprana din Rusia interpreteaza celebra melodie Kalinka.

17.37: A inceput ceremonia de inchidere a Cupei Mondiale din Rusia.

17.30: Iata care este atmosfera in capitalele celor doua natiuni, acolo unde zeci, poate sute de mii de fani s-au strans sa urmareasca partida pe ecrane uriase:

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Simona Halep se mărită - Când și unde va avea loc evenimentul
24/11/2019 07:45

Simona Halep (28 de ani, locul 4 WTA) si Toni Iuruc au stabilit in vacanta din Maldive toate planurile pentru nuntă, care se anuntă de pe acum evenimentul anului 2020. Nunta, cel mai probabil, va avea loc dup ...

VIDEO Rămâi cu gura căscată: Două jucătoare de tenis s-au luat la bătaie la finalul meciului!
10/11/2019 10:03

 Katherine Sebov Se spune că ce se intamplă in Vegas rămane in Vegas, dar deznodămantul unui meci din cadrul circuitul WTA din "capitala jocurilor de noroc" a făcut incojurul lumii.  & ...

Dora Ratjen, bărbatul care a concurat ca femeie la Olimpiada lui Hitler din 1936
07/08/2019 11:22

 Cazului „Dora Ratjen” a apărut pe fundalul unor puternice controverse si tulburări sociale. În 1936, Olimpiada de Vară s-a tinut la Berlin. Avea să rămană in istorie drept „O ...

VIDEO - Messi  lucrat in  Photoshop
27/06/2019 10:33
 Cu cuţitele pe masă! Începe etapa a XIV-a (play-out)
31/05/2019 00:00

  Aşa a fost să fie, ultima etapă a campionatului Ligii 1 de fotbal să programeze meciul decisiv, dar decisiv de tot, in care se hotărăşte a doua retrogradată şi echipa ce prinde locul de baraj. ...

TOPUL fotbaliştilor români DISTRUŞI de femei FOTO
15/11/2014 12:15

 Iată un top al jucătorilor a căror carieră a fost distrusă de femeile din viata lor. Adrian Cristea. Lansat de Politehnica Iaşi, Adrian Cristea a ajuns la Dinamo cu potentialul de a deveni unul din ...

SIMONA HALEP, prima reacţie după finala Turneului Campioanelor
26/10/2014 15:10

 Simona Halep a oferit prima reactie după finala pierdută cu Serena Williams, scor 3-6, 0-6. "Multumesc tuturor pentru ca m-au sustinut. O felicit pe Serena, e cea mai buna. Le multumesc c ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei