1poli

Dimensiune font:

Poziţia nasului!

| 12-09-2017 14:30

Nici măcar ruşinoasa înfrângere suferită în Copou cu Sepsi Sf. Gheorghe (scor 0-2, în runda a VIII-a) n-a reuşit să mai coboare nasul trupei lui Flavius Stoican, ridicat peste poate după suita de cinci puncte din meciurile cu FCSB, Dinamo şi Astra! Păi cum altfel s-ar putea traduce nepăsarea cu care a fost tratată faza din minutul 3 al disputei de sâmbătă, de la Ploieşti, cu Juventus Bucureşti, din contul etapei a IX-a a Ligii 1? Din cauza nasului prea pe sus, ochii jucătorilor ieşeni băteau spre marginile sticloase ale peluzei de la poarta lui Koşelev şi n-au putut aprecia că o minge ce se părea a fi hotărâtă să iasă în afara terenului putea fi totuşi ajunsă de Călinţaru. În fotbalul cu pretenţii nu prea merge cu aprecieri, ci cu lucruri concrete, aşa că balonul n-a fost repus din colţul careului mic ieşean, ci a fost centrat din zona lui Sin, titularizat de nevoie fundaş stânga (deşi poate ar fi meritat Panţîru o şansă de la începutul jocului), undeva spre careu, acolo unde Spătaru, folosit fundaş dreapta deşi se apăra din nou de parcă echipa sa ar fi avut deja 5-0, a gafat iar. S-a întors la o fentă banală la 10 metri de propria poartă, deşi asta poate ar mai merge în jumătatea adversă, dar niciodată în propriul careu! Atât de convins s-a întors că nici n-a avut reacţie la dezechilibrarea adversarului, aşa că i-a permis să-şi revină şi să-l ridiculizeze şi pe Koşelev, marcând în poarta goală.

 

Citeşte şi: Se conturează cam greu lotul Penicilinei Iaşi!

 


Abia din acel moment parcă a început şi CSM Poli să privească realitatea în faţă şi s-a pus pe construit în propria jumătate. Chiar dacă gazdele au mai irosit o ocazie uriaşă, echipa ieşeană a avut o posesie mai bună, a legat mai multe pase, dar jocul nu a avut consistenţa dorită. Noroc de apărarea modestă a celor de la Juventus că au apărut şi golurile. Nu trebuie să se înţeleagă că n-aş fi de acord şi cu golurile din jumătate de ocazie, dar nici n-am înţeles de ce echipa s-a văzut atât de repede cu toţi sacii în căruţă!
Cum spuneam, ajunşi cumva cu cuţitul la os, băieţii lui Stoican s-au pus pe jucat cu mai mult simţ de răspundere şi au profitat de gafele adverse. La golul egalizator trebuie subliniată incursiunea lui Sin, despre care am spus încă de acum câteva etape că locul său este pe post de mijlocaş stânga, soldată cu o pasă excelentă pentru Cristea, iar continuarea atacantului ieşean a fost perfectă, găsindu-l pe Platini nemarcat în centrul careului. Acesta a avut timp să-şi pregătească şutul, dar a reluat modest, iar portarul advers ar fi avut timp şi de un stop pe piept, dar şi-a găsit un coleg de-al său să bărbierească balonului tocmai bine pentru a-i schimba direcţia spre plasă! Golul prin care CSM Poli a preluat conducerea a venit în urma unei acţiuni prelungite, dar mai ales în urma unei preluări anapoda a unui ilfovean cu efect de pasă decisivă în careu la Cristea, care s-a ridicat de pe gazon de parcă ştia că nu are voie să rateze întâlnirea cu balonul pentru a înscrie primul său gol al sezonului!
Ei bine, CSM Poli nu avea de făcut decât să aducă mingea în careul advers şi acolo să dea dovadă de ceva luciditate, deoarece de restul se ocupau cei de la Juventus. N-a fost aşa, ci dimpotrivă! Şi Juventus a părut a şti că trebuie să insiste cu centrările, iar la una dintre ele Măzărache a reluat excelent cu capul de la 12 metri, restabilind egalitatea, golul său semănând izbitor cu cel primit în Copou de Kelava de la Nemec. Atunci însă CSM Poli a dispus de Dinamo cu 2-1 printr-un gol marcat în ultima fază a jocului, iar scenariul se putea lejer repeta cu Juventus.
Iar v-aţi mulţumit cu puţin!
2-2 la pauză, iar Stoican a început actul secund cu stoperul Moisi în locul închizătorului Chelaru, aşa că a fost avansat Cioinac la mijloc. Stoican a vrut să facă această mutare şi cu câteva etape în urmă, dar o accidentare l-a determinat atunci să-şi schimbe planurile. N-a fost mulţumit de Kizito şi l-a introdus pe Ştefănescu, însă schimbări majore n-am putut sesiza. Jo a fost mutat pe dreapta, Platini a trecut în centru, iar cei doi au iniţiat câteva acţiuni, dar fără prea mare consistenţă. Ceva nu se leagă deocamdată cum trebuie, aşa că nici eforturile lui Qaka nu pot fi exploatate cum s-ar cuveni.
În loc să fie încercate pătrunderi frontale, ce se puteau solda cu lovituri libere din apropierea careului, s-a tot purtat mingea pe benzi, dar fără cine ştie ce succes. Fundaşii au fost tot mai discreţi în a susţine atacul, iar Panţîru a fost introdus doar pentru ultimul sfert de oră pe stânga, iar Sin a trecut pe dreapta. Din apărare am reţinut, în ciuda unei erori, jocul curajos al lui Moisi, cu o intervenţie de mare efect, dar mai ales cu ieşiri curajoase şi precise cu mingea la picior, dar şi parada lui Koşelev la o nouă lovitură de cap a lui Măzărache.
CSM Poli a părut însă mult prea mulţumită cu un egal în faţa celeilalte nou-promovate, egal care a scos în evidenţă carenţele din jocul său. Sigur, o înfrângere era de neacceptat, însă nici punctul obţinut nu poate fi mulţumitor. Mai îngrijorător este că echipa a pierdut mult din determinarea afişată cu doar câteva săptămâni în urmă, aşa că ar cam trebui regăsită poziţia corectă a nasului... Dragoş GAŞPAR


Ieri era aşteptat în probe fundaşul Alex Beleciu (21 de ani), de la Aerostar Bacău, jucător aflat în atenţia selecţionerului reprezentativei de tineret a României, Daniel Isăilă.

 

 

 

Sursa foto: CSM Politehnica Iaşi

loading...
Loading...

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

PUBLICAŢIE DE VANZARE SC Avrasop SRL, cu sediul social în mun. Iaşi, bd. Independenţei, nr. 4-6, ap.cam 8, înregistrată la ORC Iaşi sub nr. J22/284/2005, CUI 17192970, prin lichidator judiciar Rodafis IPURL cu sediul în mun. Iaşi, str. Străpungere Silvestru, nr. 48 A, anunţă vânzarea prin licitaţie publică cu strigare a bunurile mobile: Plug cu brazde PP3 – 701 lei; Grapa cu discuri – 1696 lei; Tăvălugi - 841 lei; Cisternă 3,6 to –1682 lei (prţturi fără TVA). Preţurile de pornire reprezintă 35% din preţurile de evaluare. Valorificarea activelor prin licitaţie publică deschisă cu strigare va avea loc la data de 23.01.2018, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar. Pentru bunurile neadjudecate, licitaţia se va repeta în ziua de 30.01.2018, aceeaşi locaţie şi oră, aceleaşi preţuri de pornire. Condiţiile de participare la licitaţie sunt conţinute în Caietul de sarcini. Caietul de sarcini, în valoare de 50 lei, se achiziţionează de la sediul lichidatorului, unde se depune şi documentaţia de participare la licitaţie, în original, până în preziua licitaţiei, orele 13.00. Garanţia de participare este de 30% din suma reprezentând preţul de pornire şi va putea fi plătită în contul nr. RO80BUCU1032235332633RON deschis la Alpha Bank Iaşi pe numele debitorului. Prezentul anunţ constituie şi notificare către creditori, debitor şi orice persoană fizică sau juridică interesată în cauză. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare au obligaţia, sub rezerva sancţiuni decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data licitaţiei. Informaţii suplimentare la tel/fax 0232/273948, e-mail: rodafis@gmail.com
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE S.C. INTERFARM BOTOSANI S.R.L. Iasi prin lichidator judiciar ACORD SPRL, Dosar nr. 2950/89/2014 Tribunalul Vaslui/Judecător Sindic ANUNŢĂ Organizarea şedinţei de licitație publică de vânzare, cu strigare, la data de 08.12.2017, ora 12.0, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iasi, str. Decebal 22A, bl.Z8, sc.A, et.1, ap.8, jud. Iaşi, pentru patrimoniul debitoarei S.C. INTERFARM BOTOSANI S.R.L. - in faliment, in bancruptcy, en faillite, CUI 2585521, cu numar de inregistrare la Registrul Comerţului J37/251/2011, cu sediul in municipiul Vaslui, Str. Ing. Badea Romeo, nr.1A, Parter, jud. Vaslui constând în: a. Construcţie situată în Botosani, Str. Viilor, Nr.77, Ap.1, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr.50058-C1-U13 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 339.829 lei, valoare fără TVA. b. Constructie situată în Municipiul Botosani, Str. Vârnav, Nr.17, Parter, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr. 50058-C1-U15 si Extindere si Terasa, Municipiul Botosani, Str. Vârnav, Nr.22, Parter, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr. 5558 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 332.904 lei, valoare fără TVA. c. Construcţie situată în Botosani, Piata Centrala, Platoul A, Obiectiv U18, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr.4819/N la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 516.793 lei, valoare fără TVA. d. Construcţie situată în Botosani, Str. Prieteniei, Nr.4, Bloc V4, Sc. C, Et.II, Ap.13, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr50386-C1-U20 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 67.151 lei, valoare fără TVA. e. Proprietate imobiliara constând în Teren intravilan in suprafaţă de 3.048 mp si construcţii situat în mun. Botoşani, Str. Dobosari, Nr.21 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 1.374.357 lei, valoare fără TVA. In caz de neadjudecare, urmatoarele şedinţe de licitații publice de vânzare, cu strigare, se vor desfăşura în fiecare zi de vineri la ora 1200, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iasi, str. Decebal 22A, bl.Z8, sc.A, et.1, ap.8, jud. Iaşi. Condițiile de participare la şedinţa de licitație publică de vânzare cu strigare și condițiile de adjudecatare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat de la sediul lichidatorului judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 1.000 lei pentru fiecare proprietate imobiliară pentru care se participă la licitaţie. Bunurile imobile anterior menţionate formează obiectul Dosarului nr.1219/193/2016 înregistrat pe rolul Judecatoriei Botosani având ca obiect Actiune in revendicare. Poate participa la şedinţa de licitatie publică de vânzare cu strigare orice persoana care isi manifesta, intentia de cumparare si care pana in preziua şedinţei de licitatie ora 1200, depune o cautiune reprezentand 10% din prețul de pornire al şedinţei de licitație pentru bunul imobil pentru care participa si face dovada achizitionarii caietului de sarcini. Înscrierile se pot face si cu scrisoare de participare la şedinţa de licitație, precum si cu toate documentele menționate în caietul de sarcini, până în preziua şedinţei de licitație, ora 1200. Nedepunerea tuturor documentelor la sediul lichidatorului judiciar în termenul menționat anterior conduce la pierderea dreptului de a participa la licitație. Toate persoanele interesate în achiziționarea bunurilor imobile care fac obiectul şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare sunt invitate să se înscrie la licitație. Orice persoana care emite pretentii asupra bunurilor imobile care fac obiectul şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare, este rugata sa-si manifeste pozitia cu 5 zile inainte de data şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare, aducand la cunostinta lichidatorului judiciar orice pretentie. Informatii suplimentare se pot obtine de la lichidatorul judiciar la telefon 0742207571. Lichidator judiciar ACORD S.P.R.L. Asociat coordonator Nitescu Dan Nistor
VIDEO-Convinsa ca o va depasi pe Simona Halep, Svitolina a fost eliminata de la Australian Open
23/01/2018 10:05

  Cap de serie numarul patru, Elina Svitolina a parasit Australian Open in sferturi, sportiva din Ucraina fiind invinsa categoric, scor 6-4, 6-0, de Elise Mertens (Belgia, locul 37 WTA). Mertens s- ...

Simona Halep, in sferturi la Australian Open: Iata cand va avea loc meciul
23/01/2018 08:10

 Organizatorii Australian Open au anuntat marti cand va avea loc meciul Simonei Halep din sferturile de finala ale probei de simplu. Potrivit acestora, Simona va incheia sesiunea de zi de la&n ...

Primul efect al accidentarii: Simona Halep vrea sa se retraga de la urmatorul turneu
23/01/2018 07:48

Simona Halep lupta eroic pentru a duce la bun sfarsit Australian Open 2018 desi este accidentata, dar mai mult ca sigur va absenta de la urmatorul turneu din calendar, de la Sankt Petersburg. Sportiva noastra ...

Irina Begu si Monica Niculescu s-au calificat in semifinale la Australian Open
23/01/2018 07:36

 Irina Begu si Monica Niculescu au reusit o performanta uimitoare, cele doua romance calificandu-se in semifinalele probei de dublu feminin de la Australian Open. In sferturile de fi ...

Andreea Lupu readuce sabia ieşeană în prim-planul Cupei Mondiale
23/01/2018 05:30

  A trecut ceva vreme de cand n-am mai consemnat un rezultat notabil din partea sabiei ieşene, dar iată că Andreea Lupu a reuşit un veritabil tur de forţă la sfarşitul săptămanii trecute, la conc ...

Vlăduţ Simionescu s-a clasat pe locul 5 la primul concurs al anului
23/01/2018 05:18

  Grand-Prix-ul Tunis 2018 a fost primul concurs din acest an pentru judoka Vlăduţ Simionescu şi Mircea Croitoru (categoria de greutate +100 kilograme), ambii fiind pregătiţi de antrenorul Costel Nă ...

Elina Svitolina, convinsa ca o va intrece pe Simona Halep in clasament: Evident ca ma vad pe primul loc
22/01/2018 21:43

Calificata in sferturile de finala de la Australian Open, ucraineanca Elina Svitolina spune ca se vede deja pe primul loc in clasamentul WTA, in locul Simonei Halep. Meciurile bune facute pana acum i-au dat ar ...

Cea mai proastă veste pentru Simona Halep, la Australian Open: Rezultatul a venit după ce s-a calificat în sferturi
22/01/2018 17:32

Sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6, a invins-o, luni, cu scorul de 6-7 (5), 6-3, 6-2, pe compatrioata ei Barbora Strycova, locul 24 WTA şi cap de serie numărul 20, calif ...

VIDEO- Simona Halep se califica in sferturi la Australian Open cu o victorie categorica
22/01/2018 17:28

 Simona Halep s-a calificat, luni, in sferturile de finala ale Australian Open dupa ce a obtinut o victorie categorica in optimi. Numarul 1 WTA s-a impus fara prea multe emotii ...

CTP, analiză LA SÂNGE după victoria Simonei Halep la Australian Open
22/01/2018 15:07

 „M-am uitat cu inima stransă la primele schimburi de mingi să văd dacă are vreo reţinere fizică cat de cat, si nu! Leziunile sau afectările picioarelor pe care le-a avut ea după meciul acela ...