Cele mai periculoase căi ferate din lume – VIDEO

default

Dimensiune font:

| 20-01-2017 16:01

 Chiar dacă frumusețea peisajelor pe care le străbat îți taie respirația, aceste trenuri îți cer nervi de oțel doar ca să privești pe fereastră. Totuși, pentru călătorii care cutreieră lumea în lung și în lat în căutare de adrenalină, aceste 10 „drumuri de fier” merită încercate. Citiți articolul și, în funcție de starea pe care o căutați – palpitații sau liniște senină – veți ști ce să alegeți. Sau, dimpotrivă, veți vedea ce să ocoliți în următoarea vacanță dintre următoarele 10 cele mai periculoase căi ferate din lume.

10. Linia Kuranda Scenic, Australia

cele mai periculoase căi ferate din lume - Calea ferata Kuranda Scenic

Foto: chedda.com.au

Această faimoasă linie ferată își duce pasagerii într-o călătorie de neuitat între orașul Cairns (situat pe coasta de nord-est a Australiei) și un sat izolat din pădurea tropicală Kuranda. Pasagerii de pe această rută au norocul de a admira un peisaj impresionant. Pot vedea cascade spectaculoase care cad la doar câțiva metri de ferestrele vagoanelor, vegetația luxuriantă a pădurii, precum și impresionantul parc natural Barron Gorge.

Pentru a trece pe lângă toate aceste minunății, trenul circulă pe o cale ferată suspendată, situată la 328 de metri deasupra nivelului mării. Construcția căii ferate a început în 1886 și a fost finalizată în 1891. Prima cursă turistică având loc în 1936.

9. Linia Agro Gede, Indonezia

cele mai periculoase căi ferate din lume Calea ferata Argo Gede

Foto: flickr.com

Dacă ai rău de înălțime, probabil că nu recomandabil să urci în trenul de pe această rută. Călătoria pe linia ferată ce leagă Jakarta de Bandung durează aproximativ trei ore și este impresionantă, dar și periculoasă. Trenurile trec prin câmpii de un verde smarald ce-ți ia ochii, munți cu vegetație luxuriantă și văi abrupte.

Unul dintre cele mai spectaculoase momente este trecerea peste podul Cikurutug, la o înălțime de 60 de metri. Potrivit unui articol publicat pe TravelandLeisure.com, pericolele sunt prezente la tot pasul. Cel mai recent accident de pe această rută a avut loc în 2002, când un tren a deraiat. Din fericire, nu au existat morți.

 

8. Trenul Outeniqua Choo-Tjoe, Africa de Sud

cele mai periculoase căi ferate din lume - Calea Ferata Outeniqua Choo-Tjoe

Foto: photoshelter.com

Călătoria pe această rută e cu siguranță un deliciu pentru cei pasionați de locomotivele cu abur și aflați. Dar și cei în căutare de senzații tari pe cele mai periculoase căi ferate din lume găsesc aici satisfacție. Outeniqua Choo Tjoe a fost ultima linie feroviară de transport pasageri din Africa operată cu un tren cu locomotivă cu abur. Din păcate, linia a fost închisă în iunie 2009, din cauza inundațiilor severe, care i-au deteriorat structura.

În timpul călătoriei de 3 ore cu acest tren, pasagerii puteau admira peisajul accidentat al coastei Africii de Sud, iar trecerile trenului pe podurile suspendate ofereau un plus de adrenalină. Totuși, potrivit ThistourismWeek.co.za, linia ar putea redeveni funcțională în aprilie 2017, după finalizarea lucrărilor de reparație.

7. Linia ferată „Cumbres and Toltec”, SUA

cele mai periculoase căi ferate din lume - Calea Ferata Cumbres and Toltec

Foto: Lanna Blake, lucyblake.co

Acest traseu este deschis pentru turiși pe întreaga perioadă a verii, între orașele Antonito (statul Colorado) și Chama (statul New York). Această cale ferată are ceva special, fiind printre puținele din lume care mai funcționează pe un ecartament îngust, de doar 914 milimetri. „Cumbres and Toltec” este cea mai înaltă și mai lungă linie ferată îngustă din SUA, operată cu un tren cu locomotivă cu abur. Punctul culminant al călătoriei este trecerea prin trecătoarea Cumbres, situată la o altitudine de 3.055 metri.

6. Tren A Las Nubes, Argentina

cele mai periculoase căi ferate din lume - Tren a las nubes

Foto: eltribuno.info

„Trenul spre nori”: așa se traduce denumirea acestei linii ferate și veți înțelege imediat de ce a primit acest nume. Tren A Las Nubes este a treia cea mai înaltă cale ferată din lume, situată la o altitudine de 4.220 de metri. Traseul are 29 de poduri, 21 de tuneluri, 13 viaducte, 2 spirale și 2 zig-zag-uri, care fac din această călătorie o aventură magnifică, dar și periculoasă. Pe bună dreptate, Tren a las Nubes își merită pe deplin locul între cele mai periculoase căi ferate din lume.

5. Ruta Yukon, Alaska

cele mai periculoase căi ferate din lume - Calea Ferata Yukon

Foto: wpyr.com

Munți, ghețari, defileuri, cascade, tuneluri și situri istorice. Asta poți vedea dacă te aventurezi pe această rută, operată tot pe o linie ferată cu ecartament îngust. Calea ferată a fost construită în acest mediu dur în 1898, pentru a le facilita accesul în munți căutătorilor de aur. Desigur, pe lângă peisajele pitorești la tot pasul, traseul este destul de riscant și îți trebuie ceva curaj să faci o astfel de călătorie.

Cel mai grav accident pe Ruta Yukon a avut loc în 2006, când un tren a deraiat, iar o persoană și-a pierdut viața. În 2014 s-a petrecut un nou accident, tot din cauza unei deraieri, când 22 de persoane au fost rănite. Iată, deci, un motiv în plus pentru care această rută este inclusă în toate clasamentele cu cele mai peiculoase căi ferate din lume.

 

4. Ruta Chennai-Rameswaram, India

cele mai periculoase căi ferate din lume - Calea Ferata Chennai-Rameswaram

Foto: pinimg.com

Faptul că rutele din India se numără printre cele mai periculoase căi ferate din lume este arhicunoscut. Cei mai mulți dintre noi am văzut cel puțin o dată imagini cu sutele sau miile de pasageri navetiști care iau cu asalt trenurile. De nevoie, cu toții se îngrămădesc pe vagoane sau chiar pe locomotivă pentru a prinde „un loc” până la destinație.

Imaginați-vă acum că vă aflați deasupra unui tren care circulă printr-o mulțime de tuneluri, pe poduri suspendate, traversând râuri și văi. Acest tren traversează ruta Chennai-Rameswaram și trece peste un pod de 2 kilometri peste mare, podul Pamban. Acesta face legătura între India continentală și insula Pamban.

3. Calea ferată Georgetown Loop, Colorado, SUA

cele mai periculoase căi ferate din lume - Calea Ferata Georgetown Loop

Foto: lets-travel-more.com

Trenurile care circulă pe această rută traversează nu unul, nu două, ci patru poduri suspendate, deasupra unor văi amețitor de adânci. Cel mai periculos, dar și spectaculos dintre ele este Devil’s Gate High Bridge. Acesta are o înălțime de aproape 30 de metri! În plus, traseul este presărat cu numeroase curbe în formă de ac de păr și rampe cu înclinații de până la 4%. Așadar, poftiți în vagoane și… țineți-vă bine!

 

2. Ruta Minami Aso, Japonia

cele mai periculoase căi ferate din lume - Calea Ferata Minami Aso

Foto: lets-travel-more.com

În cazul în care nu știați, Muntele Aso este cel mai activ vulcan din Japonia. Muntele „scuipă” gaze sulfuroase din crater, iar de multe ori vântul se împrăștie pe o rază destul de mare. Ei bine, prin apropierea acestui peisaj înspăimântător trece calea ferată Aso Minami, una dintre cele mai periculoase din lume.

1. Calea ferată a morții – nr. 1 între cele mai periculoase căi ferate din lume

cele mai periculoase căi ferate din lume - Calea ferata a mortii

Foto: thedailybeast.com

Ruta ce leagă localitățile Ban Pong (Thailanda) și Thanbyuzayat (Myanmar) are o istorie foarte întunecată. A fost construită prin munca forțată a peste 180.000 de civili și 60.000 de prizonieri de război aliați. Zeci de mii de oameni și-au pierdut viața în condițiile infernale de pe șantierele căii feroviare. Probabil acesta este și motivul pentru care Căii Ferate Burma i se spune „Calea ferată a morții”. Își merită pe deplin locul printre cele mai periculoase căi ferate din lume.

Traseul are peste 400 de kilometri este extrem de periculos, relieful muntos necesitând construirea a numeroase poduri suspendate. Cel mai înalt are 346 de metri și este construit din fier. Alte cinci poduri, cu înălțimi cuprinse între 60 și 90 de metri, au fost realizate din lemn. Așa cum se vede și din imagine, niciun călător nu își vede „liniștit de drum”. Toată lumea privește pe fereastră pe măsură ce trenul masiv străbate firavele poduri de lemn.

Pe bună dreptate, întârzierile, frigul și, în general, condițiile de călătorie cu trenul în România ne provoacă de multe ori indignare. Dar urmăiți videoclipul următor ca să înțelegeți ce înseamnă „transportul pe calea ferată” în alte părți ale lumii…

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Mexicanii au descoperit un străvechi palat mayaș
10/08/2021 13:30

Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni, construit cu peste 1000 de ani in urmă. Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni ce era utilizat cel mai probabil de eli ...

8 curiozități despre porci, animalele pe care le-am domesticit de două ori
21/12/2019 10:53

 Te-ai intrebat vreodată cand a devenit mistretul animalul docil din cotet pe care il stim cu totii astăzi? Sau cat de tare poate răcni un porc? În acest articol trecem in revistă mai multe curio ...

VIDEO – Animale inteligente care ne fură premiul întâi la testele IQ
21/12/2019 07:49

 Să vorbim despre animale inteligente. Care este cea ma inteligentă specie din lume? Ati putea fi foarte tentati să spuneti că oamenii, dar realitatea este ceva mai complicată. În cartea „ ...

7 adevăruri ascunse despre Roma Antică, pe care nu le găsești în manuale
21/12/2019 07:37

 Roma Antică a fost o fortă civilizatoare si o societate ideală pentru dezvoltarea artelor, filosofiei si stiintei. Romanii erau constructori excelenti, iar armata lor neinfricată era temută de o ...

Cum afli dacă telefonul tău este interceptat
21/12/2019 06:00

 Un studiu recent a arătat că aproximativ jumătate dintre romani cred că au telefonul ascultat. Cu zecile de programe de interceptare, care pot fi achizitionate chiar de pe internet, la un pret accesib ...

Capacitățile noastre nebănuite: 6 simțuri „supraomenești”
20/12/2019 06:34

 Oamenii au abilităti foarte diferite. Unii dintre noi compun cantece care emotionează pană la lacrimi, altii aleargă ca vantul si altii inventează tehnologii noi care schimbă lumea. Însă aces ...

Tunelul Laerdal: cel mai lung tunel rutier din lume
20/12/2019 06:28

 Unde crezi că se află cel mai lung tunel rutier din lume? În Norvegia, tara in care este imposibil să mergi cu masina dintr-un loc in altul fără să treci printr-o trecătoare montană sau să ...

VIDEO- SUPER OAMENI
20/12/2019 06:12
VIDEO – 5 locuri misterioase și încărcate negativ, care-ți vor da fiori
18/12/2019 09:40

 Există cateva locuri in lume care captivează imaginatia si interesul celor pasionati de mistere. De unele dintre ele se leagă sinucideri de animale, disparitii fără urmă, fenomene ciudate sau traged ...

Există viață după moarte. Mii de gene din corp funcționează chiar și la patru zile după deces
18/12/2019 07:36

 Viată după moarte – acesta nu e doar un concept, ci o realitate. Un studiu publicat de doi cercetători americani dovedeste că, in cazul animalelor, unele gene continuă să functioneze pană la ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei