Interpolul, pus pe jar de o crimă misterioasă din Amsterdam

interpol-operatiune-interpol

Dimensiune font:

| 10-05-2023 15:10


O crimă nerezolvată a unei femei din Amsterdam, care a fost găsită într-o pubelă cu roţi aruncată într-un râu, a declanşat un demers fără precedent din partea Interpolului. Pentru prima dată, grupul ce reuneşte forţe de poliţie din întreaga lume a făcut publică o listă căutând informaţii despre cadavre neidentificate. Aşa-numitele "black notices", publicate în cadrul campaniei intitulate "Operaţiunea Identifică-mă", circulă în mod normal doar la nivel intern în cadrul reţelei Interpol, relatează BBC.


Femeia găsită în coşul de gunoi din Amsterdam în 1999 fusese împuşcată în cap şi în piept. Detectivul criminalist Carina Van Leeuwen a încercat să rezolve misterul de când s-a alăturat primei echipe de cazuri nerezolvate din oraş, în 2005. Poliţia olandeză spune că un caz devine de obicei "rece" atunci când rămâne deschis şi nerezolvat după aproximativ trei ani.

După ce şi-a epuizat toate eforturile, ea şi un coleg au contactat poliţia din Germania şi Belgia vecine şi aşa au aflat de multe alte posibile cazuri de crimă cu victime femei care au rămas neidentificate. Cele trei ţări au întocmit o listă cu 22 de cazuri pe care se străduiau să le rezolve şi au cerut Interpolului să publice detaliile. Poliţia belgiană a prezentat şapte cazuri, Germania şase şi Olanda nouă.

Cele mai multe dintre victime aveau vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani. Fără a le cunoaşte numele sau cine le-a ucis, poliţia spune că este dificil de stabilit circumstanţele exacte ale morţii lor.

LIBERA CIRCULAŢIE ŞI MIGRAŢIA COMPLICĂ LUCRURILE

Lista completă - disponibilă pe site-ul Interpol - include detalii despre femei, fotografii ale unor posibile elemente de identificare, cum ar fi haine, bijuterii şi tatuaje, iar în unele cazuri, noi reconstrucţii faciale în 3D şi informaţii despre cazuri.

Carina van Leeuwen spune că este vital să se găsească răspunsuri în astfel de cazuri. "Dacă nu ai un nume, nu ai o poveste. Eşti doar un număr. Şi nimeni nu este un număr", explică ea.

În Ţările de Jos, aproape toate cadavrele neidentificate ale femeilor par a fi cazuri de crimă, în timp ce - spune poliţia - bărbaţii neidentificaţi mor într-o serie de alte circumstanţe.

În această parte a Europei, oamenii pot trece foarte uşor de la o ţară la alta, deoarece există graniţe deschise. Creşterea migraţiei la nivel mondial şi a traficului de persoane a dus la creşterea numărului de persoane date dispărute în afara graniţelor naţionale, spune Dr. Susan Hitchin, coordonatorul unităţii pentru ADN a Interpol. Acest lucru poate face ca identificarea cadavrelor să fie mai dificilă, iar femeile sunt "afectate în mod disproporţionat de violenţa de gen, inclusiv violenţa domestică, agresiunea sexuală şi traficul de persoane", spune ea.

VICTIMA NUMĂRUL UNU

Cadavrul femeii găsite în coşul de gunoi se află acum într-un cimitir din centrul Amsterdamului. Mormântul ei este în apropierea unei linii de tren şi în spatele unor rânduri de morminte cu inscripţii personalizate şi flori proaspăt aduse.

Victima se află îngropată într-o zonă destinată celor ale căror nume nu sunt cunoscute. Acolo, mici plăci ies din pământ cu menţiunea "decedat neidentificat".

Femeia a fost găsită atunci când un localnic, Jan Meijer, a ieşit cu barca pentru a recupera o pubelă cu roţi pe care vecinul său o observase plutind în râul ce trece pe lângă casa sa de la periferia capitalei olandeze. Dar când a legat coşul de gunoi de barcă, a observat că era mai greu decât se aştepta şi, pe măsură ce o parte din el ieşea la suprafaţă, a simţit "un miros îngrozitor".

În calitate de pompier, Jan mai fusese în preajma cadavrelor. Dar mirosul acesta era visceral. L-a dus cu gândul la un incident din copilărie, când găsise carcasa în putrefacţie a unei oi sacrificate.

La o inspecţie mai atentă, a observat că pubela fusese închisă cu cuie. A remorcat-o până la terasa sa şi a sunat la poliţie.

Când coşul de gunoi a fost deschis, agenţii au găsit saci cu detergent pudră stivuiţi peste un bloc de beton. Au întors pubela cu susul în jos şi din ea a căzut un cadavru. Una dintre mâini era parţial prinsă în bucata de beton.

Un poliţist care a fost prezent la scenă povesteşte că trupul era deja cenuşiu şi arăta ca o "sculptură în nisip". Era imposibil de spus dacă persoana era bărbat sau femeie.

Ancheta de atunci a stabilit că femeia avea probabil în jur de 20 de ani şi era "parţial vest-europeană şi parţial asiatică".

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:21

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Orasul Negresti, cu sediul in orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui, telefon/fax 0235/457.679, e-mail: inforpnegresti@gmail.com, cod fiscal 13407333. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: Teren intravilan in suprafata de 35 mp, situat in orasul Negresti, Str. Decebal nr. 5, ce apartine domeniului public al Orasului Negresti, judetul Vaslui, identificat prin Cartea Funciara Nr. 73695 Negresti, Nr. Cadastral 73695, conform H.C.L. Orasul Negresti nr. 49/28.05.2024 si temeiul legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019 privind Codul Administrativ, pentru realizarea unei constructii provizorii in vederea desfasurarii de activitati conexe serviciilor medicale referitoare la sanatatea umana. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei, Serviciul Juridic. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Serviciul Juridic, din cadrul Orasului Negresti, Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 Lei/exemplar, se achita cu numerar la Casieria Serviciului Impozite si Taxe Locale din cadrul Orasului Negresti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 12.06.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 20.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Registratura, Orasul Negresti, Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.06.2024, ora 11.00, Orasul Negresti, Negresti, Sala Mare, parter, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon/fax 0235/311.582, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 29.05.2024.
Victor Ciutacu intervine tăios după ce Mircea Marian a anunțat că ține cu Ucraina: La fel de constituțional e și dreptul de a fi tâmpit
18/06/2024 13:30

Jurnalistul Victor Ciutacu a intervenit tăios după ce jurnalistul Mircea Marian a anuntat că nu sustine Romania in meciul contra Ucrainei, ci sustine echipa tării vecine, care, aflată in plin război cu Ru ...

Un cunoscut scriitor de romane polițiste și soția lui au ajuns în pușcărie. EI sunt condamnați pentru fraude fiscale
17/06/2024 07:45

Unul dintre cel mai bine vanduţi scriitori de romane poliţiste din Suedia, Hakan Nesser, şi soţia sa au fost condamnaţi la 18 luni de inchisoare de către curtea de apel din Stockholm pentru fraudă fiscal ...

Trei turişti străini au fost găsiţi morţi în Grecia, decurs de o săptămână
17/06/2024 07:15

Cadavrul unui turist american in varstă de 55 de ani a fost descoperit duminică pe insula Corfu, ceea ce ridică la trei numărul turiştilor străini găsiţi morţi in Grecia in decurs de o săptămană. ...

Accident la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Un bărbat a căzut de la etajul al doilea
17/06/2024 06:40

Un pacient al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a căzut duminică seara de la fereastra unui salon situat la etajul al doilea al unităţii spitaliceşti şi necesită ingrijiri medicale, in acest caz ...

Ce însemnau „americă” și „anglie” pentru românii secolului 19 din Principate? Ce era „nanchinul”?
16/06/2024 19:01

 Ce insemnau „americă” si „anglie” pentru romanii secolului 19 din Principate? Influentele otomane existente in mai toate domeniile au inceput să pălească odată cu victoriile F ...

Operațiunea 'Neptun', cea mai spectaculoasă din istoria României: Locul ultra secret unde a fost ascuns tot aurul României.
16/06/2024 18:13

Operatiunea cu numele de cod "Neptun" a fost una dintre cele mai spectaculoase din toată istoria Romaniei. În anul 1944, Banca Natională a Romaniei căuta solutii pentru a ascunde aurul din te ...

Primele meciuri de fotbal ale României. Terenul se alegea ciocnind ouă roșii, un jucător era și arbitru, familia regală era în tribune
15/06/2024 20:12

 Începută in 1910, copilăria internatională a fotbalului romanesc nu a fost deloc usoară: a fost nevoie de 12 ani pentru o primă victorie si, odată cu ea, un prim trofeu. Europa Liberă vă pre ...

Detalii noi legate de crima de la Brăila
14/06/2024 12:39

Au apărut noi imagini noi de la crima de la Brăila. Camerele de supraveghere din curtea casei au surprins ultimele momente cu ucigasul. În imagini se observă cum acesta incerca să intre in locuintă i ...

Cincizeci de percheziţii, în judeţele Braşov şi Constanţa şi în Bucureşti, într-un dosar privind decontarea ilegală a peste 2,5 milioane de lei pentru găzduirea unor cetăţeni ucraineni
13/06/2024 15:07

Cincizeci de percheziţii au loc, joi, in judeţele Braşov şi Constanţa şi in municipiul Bucureşti, intr-un dosar privind solicitări de decontare ilegală a peste 2,5 milioane de lei pentru găzduirea u ...

Un cântăreț de manele, invitat să cânte în concertul lui Coldplay. Publicul s-a enervat
13/06/2024 14:12

Un cantăreţ de manele, Vlad Babasha din Bacău, a cantat miercuri seara, la primul concert Coldplay de pe Arena Naţională din Bucureşti, la care au asistat peste 50.000 de oameni. Deşi tanărul a spus la ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei