Vestea pe care Elena Udrea nu voia să o afle niciodată: Ce riscă după ce a rămas însărcinată

default

Dimensiune font:

| 21-01-2018 12:38

 Sarcina la 40 de ani și peste poate implica multe riscuri atat pentru mama, cat si pentru copil insa, cu ajutorul unei monitorizari medicale constante, este realizabila.

Desi multe femei isi pierd speranta ca vor putea ramane insarcinate la aceasta varsta si, mai ales, ca vor avea copii sanatosi, exista cateva aspecte pozitive care merita mentionate in acest sens.

 Astfel, in primul rand, o femeie de 40 de ani este mult mai constienta de modul in care alimentatia ii poate influenta starea de sanatate (si procedeaza in consecinta urmand un regim alimentar echilibrat) si, in plus, efectueaza exercitii fizice pentru intretinere (spre deosebire de o femeie de 20 de ani care de multe ori nu este la fel de interesata de acest aspect). De asemenea, femeile ajung in acest punct din viata cu o stare financiara si sociala stabile, fiind mult mai increzatoare in sine si in partenerii de viata, cu un echilibru psihic si o stare de relaxare evidente.

Ce riscuri implică sarcina la 40 de ani

Iata insa care sunt riscurile la care se poate expune o femeie de 40 de ani: tensiune ridicata sau diabet gestational, preeclampsie, ruperea placentei (situatie in care placenta se desprinde prematur de peretele uterului) si placenta praevia (situatie in care placenta ajunge in partea de jos a uterului acoperind partial sau total cervixul) si avort spontan (riscul este de 35% intre 40 si 44 de ani).

 

Copilul unei femei de aceasta varsta poate prezenta o greutate mica la nastere, se poate naste prematur sau poate suferi de diferite anormalitati genetice, cum este sindromul Down- cauzat de prezenta unui cromozom suplimentar care conduce la o dizabilitate intelectuala si defecte ale inimii si ale altor organe (in cazul unei femei de 40 de ani riscul este de 1 din 100 de nasteri, acesta crescand odata cu inaintarea in varsta) si chiar sarcini multiple (chiar si fara vreun tratament pentru infertilitate).

Ce riscuri implică travaliul la 40 de ani

Studiile indica ca in cazul acestora sunt sanse mai multe ca travaliul sa fie indus (nu se va declansa natural), iar din cauza pozitionarii anormale a copilului sa fie necesara o interventie cezariana (48% sanse in comparatie cu 30% in cazul mamelor de 20 de ani). In cazul in care este posibila o nastere pe cale naturala, travaliul este mai lung prin comparatie cu femeile mai tinere, deoarece muschii uterului nu mai sunt la fel de tonifiati.

Testele suplimentare necesare în sarcina la 40 de ani

Din cauza posibilitatii aparitiei complicatiilor, vor fi necesare vizite mai dese la medic, pentru a va asigura de o evolutie in parametri optimi a sarcinii, precum si teste suplimentare, pe langa testele de fertilitate, adeseori necesare pentru a identifica eventualele probleme de conceptie existente.

 

Din cauza scaderii numarului si calitatii ovulelor (se pierd in timp aproximativ 13 000 de ovule pe an dintr-un total de 300-400 000), uneori se poate apela la o donatoare in acest sens (sansele de a ramane insarcinate la aceasta varsta sunt de 5% pentru fiecare perioada de ovulatie si 40-50% in decursul unui an prin comparatie cu o femeie de 30 de ani care prezinta un procent de 75%).

In acest sens, sunt deseori recomandate dublu si triplu test, primul fiind realizat indeosebi in primul trimestru de sarcina si urmareste riscul de aparitie a sindromului Down si de trisomie 13 sau 18 (anomalii genetice), iar cel din urma in al doilea trimestru de sarcina si urmareste identificarea riscului de sindrom Down la nastere, de defect de tub neural (un orificiu in maduva spinarii si creier), de trisomie 18 si pentru alte aneuploidii fetale (trisomie 13, sindrom Turner, triploidie) sau pentru sindromul Smith-Lemli-Opitz (in cazul in care gravida a mai prezentat sarcini anterioare cu anomalii fetale).

 

Adeseori este indicata ulterior si amniocenteza (daca primele teste de screening prenatal indica un risc crescut de anomalii cromozomiale), o metoda invaziva de diagnostic al anomaliilor fetale in cadrul careia un ac este introdus in abdomen pentru a extrage (si analiza) lichidul amniotic. Se pare ca o calitate scazuta a ovulelor sau faptul ca sufera de diabet sau tensiune nediagnosticate (respectiv netratate) influenteaza aparitia defectelor la nastere, procentul total de risc in ce priveste anomaliile genetice pentru femeile cu varsta mai mare de 40 de ani, fiind de 2,9% (in comparatie cu 1,7% in cazul femeilor sub 35 ani), scrie qbebe.ro.

 

Riscurile legate de inimă, în cazul sarcinii la 40 de ani

Medicii sunt in speciali ingrijorati de preeclampsie (caracterizata printr-o valoare crescuta a presiunii arteriale, insotita de un nivel proteic urinar crescut), al carei risc de aparitie este de 5-10% prin comparatie cu femeile mai tinere care prezinta un risc de 3-4%. De aceea, analize pentru monitorizarea nivelului de colesterol si a tensiunii, precum si examinari cardiologice (cum sunt electrocardiograma) sunt deseori recomandate. Insa tot medicii sustin ca cele 9 luni de sarcina sunt asemanatoare unui maraton, prin urmare inima poate fi afectata fara a constientiza.

Riscurile legate de placentă, în cazul sarcinii la 40 ani

Se pare ca sunt de 10 ori mai dese pentru femeile de 40 de ani, iar placenta praevia poate cauza sangerari si travaliu premature. Principalul vinovat este uterul care nu mai este capabil sa faca fata la fel de bine schimbarilor survenite in sarcina. Acesta necesita in timpul celor 9 luni un flux enorm de sange, pe care adeseori organismul nu este pregatit sa-l sustina.

Riscurile legate de creșterea în greutate, în cazul sarcinii la 40 de ani

Acestea sunt cele mai importante deoarece, cumulate cu varsta, conduc la cele mai des intalnite probleme, respectiv diabetul gestational si tensiunea ridicata (care conduce la preeclampsie).

Diabetul gestational este cauzat de un nivel crescut al glicemiei si apare mult mai des in cazul femeilor de peste 40 de ani care intampina si probleme cu greutatea in sarcina (IMC peste 30). Din fericire, diabetul gestational este diferit de celelalte tipuri de diabet, prin faptul ca apare in timpul sarcinii si dispare dupa nastere. Progestoronul, un hormon reproductiv ce sa afla in cantitatii mari in perioada sarcinii, poate cauza de asemenea tensiune mare a sangelui si cresterea nivelului de colesterol din corp.

 

Alte riscuri mai puțin cunoscute pentru sarcina la 40 de ani

Unele studii indica si faptul ca aceste femei prezinta un risc crescut de a dezvolta cancer la san in cei 15 ani ulteriori nasterii prin comparatie cu femeile de aceeasi varsta care nu au nascut. Se pare ca acest fapt este datorat cresterii nivelului de estrogen din perioada graviditatii (hormon specific feminin).

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
 Anamaria Prodan i-a băgat pe bărbaţi în boală. Sexy impresara s-a afişat într-un costum de baie minuscul, în vacanţa din Turcia-FOTO
27/12/2019 10:14

Trup perfect, atitudine de divă şi bogăţie cat cuprinde! Am pus mana pe imagini de infarct cu Anamaria Prodan, in vacanţă! Impresara face ravagii, pe un iaht de lux! Atenţie, domnilor! Urmează filmări ...

Sexy gardiana, prinsă goală în aripa bărbaților din penitenciar. Galerie foto incendiară
27/12/2019 05:13

 Are 28 de ani iar in 2016 s-a angajat ca ofiţer de penitenciar. Sexy gardiana, prinsă goală. Shauna Cleary s-a angajat ca ofiţer de penitenciar la o inchisoare din Ţara Galilor si chiar dacă lucra ...

Dezvăluiri şocante: Donald Trump ar fi trimis publicațiilor de scandal fotografii cu soţia sa dezbrăcată
26/12/2019 17:12

Melania Trump il suspectează pe Roger Stone, un vechi aliat şi consilier al lui Donald Trump, că ar fi in spatele apariţiei in presă a fotografiilor in care ea apare goală, la ordinele soţului său, conf ...

Una dintre starletele Românei a fost șantajată cu poze nud de soțul ei și au divorțat înainte de Crăciun: 'A spart totul în casă'
25/12/2019 10:25

Bianca Rus si Antonio Luigi Gottschling au divortat oficial, inainte de Crăciun. Artista a mărturisit că a trăit un calvar alături de sotul ei, motiv pentru care a decis să divorteze. Bianca Rus a sustin ...

Fetișuri de vedete. Obiceiuri și fantezii sexuale mai puțin întâlnite
23/12/2019 08:51

  Aflate mereu in centrul atentiei, starurile de talie mondială au fost puse de-a lungul timpului in situatia usor ingrată de a-si recunoaste micile plăceri de ordin sexual.    ...

Cele mai spectaculoase accidente vestimentare din 2019. Ce vedete și-au expus trupul fără să vrea
14/12/2019 19:47

 Hainele ne joacă feste tuturor, dar vedetele oferă adesea subiecte de barfă care tin internautii in priză săptămani intregi. Iată mai jos cateva exemple! Phoebe Price Numele ei nu vă spune pre ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei