Cumpărăturile online devin un obicei tot mai popular. Un atu este varietatea de site-uri și oferte, dar și că timpul nostru este din ce în ce mai limitat. Decât să pierzi o jumătate de zi plimbându-te prin mall-uri unde probezi în cabine mici și fără aer haine care îți plac la prima vedere, nu e mai bine să faci totul din șezlong-ul tău preferat, cu laptop-ul sau tableta în brațe, să fie răcoare în cameră, și, în plus, să găsești în doar câteva minute ceea ce ai nevoie? De exemplu, dacă cauți pe diferite portaluri de shopping rubrica de  bluze de dama trebuie să ai în vedere câteva lucruri care te vor ajuta să alegi mărimea care ți se potrivește. Dincolo de varietatea de materiale, culori și design - și mărimile articolelor de îmbrăcăminte diferă de la producător la producător. Pentru a nu experimenta senzația neplăcută în care bluza pe care ți-o dorești să vezi că nu ți se potrivește, există câteva moduri utile care te vor ajuta să alegi mărimea corectă la îmbrăcăminte.

Cum și ce trebuie să măsori ?

Mai întâi, vei măsura lungimea (de la baza gâtului până jos), apoi, lăţimea între umeri (de la cusătura de sus a mânecii drepte, până la cea a mânecii stângi), circumferința bustului (pe sub brațe, peste zona cea mai proeminentă), a taliei şi, în cele din urmă, lungimea mânecii.

 
 
 
 
 
 
 

Notează dimensiunile obţinute pe o hârtie şi accesează butonul „ajutor mărime”, pentru a vedea ce mărime este cea mai apropiată de dimensiunile tale, atunci cand iti cauti articole de imbracat pentru sezon, fie ca vorbim de stilul casual sau sport.

Și în cazul pantalonilor, se procedează la fel. Îți alegi o pereche de pantaloni care îţi vin perfect, cauți centimetrul şi treci la măsurat. Măsoară-i mai întâi sus, la bază, apoi continuă cu lungimea pe un picior și lăţimea acestuia în partea de jos şi sus, iar, în cele din urmă, distanţa la solduri.

Si gențile se măsoară?

Nu doar la tricouri, bluze și pantaloni trebuie să fii atentă. În cazul genţilor, rucsacurilor şi portofelelor, în funcţie de scopul cumpărării, ai nevoie de o anumită dimensiune. Pentru a evita situaţia în care îţi vei comanda un produs de acest gen pentru o anumită activitate şi el se doveşte a fi mai mic sau mai mare decât ceea ce aveai tu nevoie, este cel mai bine să consulţi catalogul de mărimi, unde ai afişate dimensiunile. Spre exemplu, dacă geanta ta preferată s-a deteriorat şi îţi doreşti una nouă, dar la fel de încăpătoare şi modernă, tot ce trebuie să faci este să măsori lungimea, înălţimea şi lăţimea vechii genţi şi să le compari cu dimensiunile genţii pe care o cauți pe site-ul tău preferat.