Gaudeamus 2018 | Târgul Internaţional Gaudeamus sau cum se întâlneşte festivismul centenar cu cartea

default

Dimensiune font:

| 14-11-2018 12:22

Cea de-a 25-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de Învăţătură este dedicată de organizatori Centenarului şi celor 9 decenii scurse de la prima emisie a Radio România, aşa că publicul va trebui să facă un adevărat slalom printre manifestări aniversare ca să găsească ce îl interesează.

 

 Deschiderea oficială a ediţiei este programată miercuri, la ora 12.00, la Pavilionul Central de la Romexpo.

Tema centrală a ediţiei este România Centenar, iar preşedintele de onoare al târgului va fi Ioan-Aurel Pop, şeful Academiei Române. Tema va fi ilustrată prin intermediul unui stand reprezentativ, care va găzdui o colecţie de 600 de volume dedicate Marii Unirii şi nu mai puţin de 50 de evenimente, ce includ lansări şi prezentări de carte, dezbateri, proiecţii de film şi lecturi publice. Standul România Centenar este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Muzeul Naţional al Literaturii Române şi Muzeul Municipiului Bucureşti.
Editura RAO anunţă peste 1.300 de titluri, dintre care ultimele noutăţi, de la albume, cărţi ilustrate şi enciclopedii pentru adulţi, copii şi tineri, continuarea unor serii îndrăgite, thrillere, fantasy, până la romane de aventuri, dragoste, literatură clasică, reduceri speciale şi evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri. În oferta editurii se regăseşte, printre altele, şi "Queen în 3D, Brian May", primul album dedicat formaţiei Queen realizat de un membru al acesteia, apărut la puţin timp după lansarea în România a filmului "Bohemian Rhapsody".

Editura Polirom anunţă că îşi populează standul cu aproximativ 1.500 de titluri, toate aflate la reducere (10-20%). Evenimentele dedicate celor mai recente apariţii Polirom vin cu titluri în colecţiile "Seria de autor Gabriela Adameşteanu", "Seria de autor Andrei Oişteanu", "Fiction LTD", "Ego.Proză", "Biblioteca Memoria", "Biblioteca Polirom", "Junior", "Seria de autor Gheorghe Crăciun", "Ego-grafii". Printre volumele lansate se numără - vineri, de la ora 12.00 - "Băncile centrale, criza şi postcriza. România şi Uniunea Europeană încotro?", de Daniel Dăianu, şi - sâmbătă, de la 12.00 - cartea lui Adrian Cioroianu "Un centenar şi mai multe teme pentru acasă. Ce au învăţat şi ce nu au învăţat românii din ultimul secol de istorie".

Printre noile apariţii anunţate de Polirom se numără "Fontana di Trevi", de Gabriela Adameşteanu (lansat sâmbătă, de la 14.00), ca şi traducerile recente din Biblioteca Polirom "Inima omului", de Jón Kalman Stefánsson, "Zabor sau Psalmii", de Kamel Daoud", "Apără-ţi coroana", de Yannick Haenel, "Îngerul istoriei", de Rabih Haenel, "Teoria generală a uitării", de Jose Eduardo Agualusa, "Doamna Fletcher", de Tom Perrotta, şi "Heather, cu totul", de Matthew Weiner, lansate sâmbătă, de la ora 18.00. În aceeaşi colecţie, vor fi lansate duminică, de la 13.30, cărţi de George Orwell ("Cum am împuşcat un elefant"), Philip Roth ("De ce scriem") şi Haruki Murakami şi Seiji Ozawa ("Pur şi simplu despre muzică").

Humanitas şi Humanitas Fiction vin la Gaudeamus cu peste 1.000 de titluri. Editurile anunţă nu mai puţin de 70 de cărţi-eveniment, 28 de lansări, sesiuni de autografe, întâlniri cu scriitori, istorici, editori, traducători, critici literari, actori şi jurnalişti celebri. Seria de întâlniri începe vineri, de la ora 16.30, cu lansarea antologiei "16 prozatori de azi", cu Diana Bădica, Lavinia Branişte, Vitalie Ciobanu, Dan Coman, Bogdan Coşa, Augustin Cupşa, Tudor Ganea, Adela Greceanu, Mihai Mateiu, Ioana Nicolaie, Veronica D. Niculescu, Cosmin Perţa, Bogdan Răileanu, Corina Sabău, Sebastian Sifft şi Tatiana Ţîbuleac.

Printre lansările legate de tema târgului se numără cea a cărţii "Două veacuri de populism românesc", de Robert Adam, vineri, de la ora 17.30, dar şi cea legată de volumul "De la Dacia antică la Marea Unire, de la Marea Unire la România de azi", de Lucian Boia, sâmbătă, de la 12.00. O carte semnată de regina Elisabeta a României (Carmen Sylva), "De prin veacuri. Povestiri istorice şi legende populare pentru copii", este lansată duminică, de la ora 11.00. Duminică, lansările de la Humanitas includ volumul "România, te iubesc!", cu texte de Paula Herlo, Rareş Năstase, Alex Dima, Cosmin Savu şi Paul Angelescu, de la ora 13.00, dar şi noile apariţii din colecţia Raftul Denisei "Scara lui Iakov", de Ludmila Uliţkaia (14.30), şi "Satul neamţului sau Jurnalul fraţilor Schiller", de Boualem Sansal (15.30).

Editura Litera a anunţat peste 1.400 de volume, noutăţi din toate domeniile, cărţi-eveniment, lansări, sesiuni de autografe, reduceri şi concursuri cu premii. Autobiografia "Povestea mea", de Michelle Obama, este vedeta standului Litera la Târgul Gaudeamus 2018. "În memoriile ei, o operă de o reflexivitate profundă, scrisă într-un stil fermecător, Michelle Obama face o cronică a experienţelor care au format-o, pornind de la copilăria trăită în partea de sud a oraşului Chicago, trecând prin anii în care a fost director executiv şi a trebuit să îmbine responsabilităţile de mamă cu cele profesionale, şi ajungând la anii petrecuţi la cea mai vestită adresă din lume. O poveste sinceră, puternică, fascinantă, care ne inspiră", spun editorii.

"Testamentul lui Abraham", de Igor Bergler, apare la Litera într-un format nou, în colecţia Buzz Books, şi, special pentru cititorii prezenţi la Târgul Gaudeamus, este pusă în vânzare o ediţie limitată a cărţii, de 1.000 de exemplare, numerotate şi semnate de autor.

Din oferta editurii nu lipsesc "Trenul lui Lenin", în care Catherine Merridale recreează drumul liderului comunist de la exilul comod la Zürich, de-a lungul unei Germanii în pragul dezintegrării din cauza privaţiunilor războiului şi spre nord, către graniţa Laponiei şi primirea entuziastă pe care i-o pregătiseră mulţimile revoluţionare în Gara Finlanda, din Petrograd, şi nici "Primul Război Mondial, de la Sarajevo la Versailles", un volum ilustrat despre războiul care a schimbat faţa lumii. În ceea priveşte dezvoltarea personală, psihologia şi spiritualitatea, "Psihoterapia lui Dumnezeu", de Boris Cyrulnik, analizează nevoia de a avea o credinţă, iar "Curajul de a nu fi pe placul celorlalţi", de Ichiro Kishimi şi Fumitake Koga, vorbeşte despre libertate şi fericire.

De asemenea, duminică, de la ora 13.00, editura Crime Scene Press va fi gazda lansării volumelor "Algoritmul Funcoin" şi "Arunc-o pe soră-mea din tren" (ediţia a doua), de Stelian Ţurlea.

Editura Ideea Europeană se concentrează la această ediţie a târgului asupra temei evenimentului, Centenarul Marii Uniri. Printre volumele pe care le propune se numără "Cele două Europe", de Răzvan Theodorescu, şi "Geografie şi conştiinţă naţională", de Mircea Platon.

Şi participarea Muzeului Naţional de Istorie a României este orientată asupra lansării celor trei volume aniversare dedicate Centenarului Desăvârşirii Unităţii Naţionale, arată instituţia. Evenimentul are loc vineri, începând cu ora 13.00, în spaţiul pentru evenimente "Mircea Sântimbreanu", de la nivelul 7.70. Sunt lansate volumele "Averescu-Prezan: Mareşalii României Mari", "Oraşele Unirii: Chişinău, Cernăuţi, Alba Iulia", şi "Conducătorii României Mari. Şefi de stat şi de guvern (1918-1940)". În cadrul lansării vor lua cuvântul Alina Pavelescu, istoric şi director adjunct al Arhivelor Naţionale ale României, Manuel Stănescu, istoric, Institutul pentru Studii Politice de Apărare şi Istorie Militară, Cristina Păiuşan, cercetător în cadrul muzeului, şi Cornel Constantin Ilie, director adjunct al MNIR. De altfel, la standul muzeului, de la acelaşi nivel vor fi oferite publicului peste 80 de titluri ale publicaţiilor instituţiei.

Grupul Editorial ALL anunţă reduceri de până la 85%, noutăţi pentru toate categoriile de cititori, surprize şi cadouri dulci pentru cei mici. Printre apariţiile anunţate se numără "Cartea a XIII-a - Viziunea" din noua serie "Puterea celor Trei", dedicată "Pisicilor Războinice", sâmbătă, de la ora 12.00. Cei pasionaţi de thrillerele semnate de Guillaume Musso vor fi încântaţi să răsfoiască în premieră romanul "Un apartament la Paris". Editura anunţă şi că volumul "care a generat transformări impresionante în şcolile din întreaga lume, inspirând elevii să îşi însuşească mentalitatea de învingători, este acum la dispoziţia publicului din România". Este vorba despre cartea semnată de expertul în leadership Stephen R. Covey "The Leader in Me". O altă nouă apariţie pe care mizează cei de la All este "Atingerea", de David J. Linden, în care autorul transformă noţiunile de neurologie în informaţii accesibile.

Editura Cartea Copiilor aduce mai multe noutăţi dedicate celor mai mici cititori. Printre noile volume propuse se numără "Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey", de Susan Wojciechowski, cu ilustraţii de P. J. Lynch, "Un dar de Crăciun pentru Horaţiu Chifteluţă", de John Burningham, declarată "cea mai bună carte ilustrată" în The New York Times Book Review, şi "Cartea cu Te rog şi Mulţumesc", de Richard Scarry.

La standul său, editura Cartea Copiilor va organiza patru sesiuni de lectură susţinute de Brandi Bates, fondatoarea Citim Împreună România. Primele două întâlniri au loc miercuri, de la ora 15.00, din cărţile "Un dar de Crăciun pentru Horaţiu Chifteluţă" şi "Şşş! Avem un plan", şi, de la ora 17.00, cu "Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey" şi "Mergem la vânătoare de urşi". A doua serie de lectura este programată joi, de la ora 11.00, cu "Acesta e un poem care vindecă peştii" şi "Un dar de Crăciun pentru Horaţiu Chifteluţă", şi, de la ora 13.00, pentru "Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey" şi "Robinson".

Programul complet al evenimentelor se găseşte pe site-ul gaudeamus.ro.

Ediţia a 25-a a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de Învăţătură va fi deschisă publicului de miercuri până duminică, între orele 10.00 şi 20.00.

Evenimentul este organizat de Radio România, pentru ultima dată în spaţiul central de la Romexpo. De anul viitor, manifestarea ar urma să se desfăşoare în noile spaţii de la intrarea în complexul expoziţional. MEDIAFAX.RO

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
5 lucruri pe care să nu le cauți pe Google
24/12/2021 11:31

 Pe Internet poti găsi orice, de la lucruri fascinante, la retete de prăjituri si pană la sfaturi despre cum să construiesti o casă. Asadar, cand ai nevoie de o informatie, Google e cel mai la in ...

Cum putem creste si recolta rodii?
25/06/2021 17:20

Cum putem creste si recolta rodii? Rodiul, Punica Granatum, este un arbust, copac de talie mica fructiver cu frunze cazatoare care creste pana la 8 metri inaltime. El este nativ platoului Iranian, Himalaya ...

Cea mai mare sticlă de whisky din lume, vândută la prețul unei garsoniere
03/03/2021 10:15

 Sticla de whisky single malt cea mai mare din lume, care conţine 105,3 litri din această băutură, s-a vandut duminică in Scoţia pentru suma de 15.000 de lire (20.000 de dolari), potrivit casei de li ...

Cum să scapi de mirosul de tutun din casă. Cele mai simple trucuri
01/03/2021 11:57

Există cateva trucuri care vă pot ajuta să scăpaţi rapid de mirosul de tutun din casă. Pune intr-un vas 250 de mililitri de apă şi cinci linguri cu oţet, după care pune vasul pe foc. După ce se i ...

9 arme devastatoare care au fost interzise în război
13/12/2019 12:13

 Acestea sunt cele mai oribile instrumente cauzatoare de moarte si suferintă, arme pe care s-ar putea să nu le mai vedem folosite in conflicte deoarece sunt interzise chiar si in caz de război. Ideea d ...

VIDEO Surpriză neplăcută pentru un cuplu din Constanța care a cumpărat un bichon. Cățelul a fost vopsit
12/12/2019 17:27

 Un cuplu din Constanta care a cumpărat un bichon maro a avut o surpriză neplăcută la prima baie. Sub dus, blana bichonului a devenit albă, ceea ce inseamnă că a fost vopsită in asa fel incat caine ...

Cele mai ciudate locuri de pe Terra: 10 regiuni cu aspect „extraterestru”
12/12/2019 11:36

 Care crezi că sunt cele mai ciudate locuri de pe planeta Pămant? Ne intrebăm cum arată corpurile cosmice indepărtate, dar insăsi planeta noastră ne oferă niste locuri atat de iesite din comun, inc ...

Diamantul blestemat. O poveste fascinantă
12/12/2019 10:26

 De secole, diamantul Hope, cea mai celebră piatră pretioasă din istorie, suscită teamă si fascinatie. Povestea lui incepe la inceputul secolului 20, cand magazinul din New York al casei de bijuterii ...

Jocul amoros periculos ce i-a înnebunit pe români! O femeie din Botoșani a ajuns la spital cu dureri cumplite. A fost operată de urgență
08/12/2019 08:00

Un nou joc amoros face victime in Romania. O femeie in varstă de 28 de ani din Botosani a ajuns la spital cu o problemă neobisnuită. Speriată, tanăra a sunat la Ambulantă, din cauza unei sangerări la ni ...

VIDEO-UBER ÎN SAT #3Chestii
03/12/2019 11:04

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei