O lectură-provocare: „Să mâncăm etic” va avea lansarea la Iaşi
Dimensiune font:
La „Cuib”, pe str. Gavriil Musicescu, îşi dau întâlnire mâine, pentru un eveniment editorial aşteptat, cei interesaţi de un mod de alimentaţie care exclude alimentele de provenienţă animală, dar şi de drepturile animalelor.
„Să mâncăm etic. O analiză a consumului de animale” este un volum destinat celor interesaţi de un mod de alimentaţie care exclude alimentele de provenienţă animală, dar şi de drepturile animalelor. Autorii, Gary L. Francione şi Anna Charlton, profesori ai Universităţii Rutgers, au realizat o carte în care „aduc argumente convingătoare în sprijinul faptului că nu este nevoie să adoptăm o anumită perspectivă a drepturilor animalelor pentru a înţelege că veganismul este o obligaţie morală; tot ceea ce trebuie să facem este să le acordăm animalelor o anumită valoare morală”, afirmă Gary Steiner, profesor la Universitatea Bucknell.
Cartea analizează premisele unui stil de viaţă bazat alimente vegetale şi aduce argumentele necesare oricărui tip de scepticism în faţa veganismului. „Obiceiurile noastre culinare nu sunt decât atât: nişte obiceiuri. Nu există nimic atât de dificil în legătură cu dieta vegană. Se cere numai să deprindem nişte obiceiuri noi nu chiar atât de multe, de fapt şi de drept, din moment ce majoritatea dintre noi consumăm deja legume, fructe, cereale, leguminoase şi seminţe. Într-adevăr, principala schimbare a obiceiurilor are legătură cu ceea ce încetăm să mai consumăm, nu cu ceea ce mâncăm pentru a înlocui respectivele produse de origine animală. Şi majoritatea noilor vegani sunt uluiţi de minunata diversitate de mâncăruri delicioase şi nutritive pe care nici nu le-ar fi încercat vreodată dacă nu ar fi adoptat o dietă vegană” - este doar un fragment din volumul apărut recent la Editura „Adenium” Iaşi, traducerea fiind semnată de Andra Hâncu şi Oana-Celia Gheorghiu.
Lansarea la Iaşi este organizată în parteneriat cu asociaţia „Mai bine” şi CUIB - locul unde, mâine, de la ora 18.00, cititorii sunt invitaţi la o primă întâlnire cu această carte, despre care vor vorbi Florin Iancu („Adenium”), Anca Gheorghică (Președinte executiv „Mai bine”) şi Andrei Vladimir Volintiru (Iniţiator al Săptămânii Veganismului la Iaşi).
Gina POPA
Despre „Să mâncăm etic”, via www.veganism.ro:
„Mulţi dintre noi suntem tulburaţi când ne gândim la animalele care ne ajung în farfurie. Poate că ne-am gândit să nu mai mâncăm produse de origine animală, dar au existat multe motive care ne-au determinat să nu facem acest lucru. Autorii explorează peste 30 dintre aceste pretexte pe care le-au auzit fiind vegani de mult timp şi abordează fiecare dintre acestea demonstrând de ce aceste pretexte nu funcţionează. Plină de claritate şi de bun simţ în ceea ce priveşte etica privitoare la animale, fără jargon sau teorii complicate, această carte va schimba modul în care vă gândiţi la ceea ce mâncaţi”.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau