Sfaturi de detoxifiere pentru trup şi pentru suflet oferite de către Băcănia Cu Dichis Iaşi
Dimensiune font:
Este perioada postului, un moment excelent de detoxifiere atât pentru trup cât şi pentru suflet. Pentru că multe persoane doresc să ţină acest post, vă propunem câteva variante de alimente sănătoase şi gustoase care înlocuiesc cu brio proteina animală.
Iacinta Petrişor, nutriţionist al Băcăniei cu Dichis a întocmit pentru voi o listă a alimentelor ce au conţinut proteic crescut din care puteţi găti mâncăruri delicioase pentru întreaga familie:
NĂUTUL este un aliment excelent de consumat în post. Cea mai uşoră modalitate de a-l prepara este hummusul, care are un gust foarte bun mai ales dacă este acompaniat de o salată de legume şi PÂINE CU MAIA, făină integrală şi seminţe.
SEMINŢELE sunt o altă sursă de proteine şi de fibre care pot fi folosite în diferite preparate culinare dar pot fi consumate ca atare. Vă recomandăm să hidrataţi nucile şi seminţele în prealabil sau să le zdrobiţi pentru o mai bună absorţie în organism. Spre exemplu, din MIGDALE CRUDE hidratate peste noapte puteţi prepara lapte vegetal pe care să-l serviţi cu cereale integrale fără zahăr.
QUINOA este o cereală cultivată de mii de ani pe Pământ. Denumită şi aurul incaşilor, reprezintă sursa de proteină şi de calciu şi se prepară foarte uşor având timp de fierbere de două ori mai puţin decât orezul. La Băcănie gasiţi quinoa albă, roşie şi neagră.
O altă sursă de proteină vegetală o constituie CIUPERCILE. Din varietatea de reţete în care se folosesc ciupercile vă recomandăm să gătiţi tăiţei de orez cu ciuperci uscate urechi de lemn, legume, sos de soia şi ulei de susan. Ciupercile au conţinut redus de calorii şi sunt pline de nutrienţi. În Japonia ciupercile SHIITAKE sunt folosite ca aliment dar şi ca medicament fiind recunoscute pentru efectul lor antitumoral.
LINTEA este de asemenea un aliment foarte consumat în timpul postului. Sunt mai multe varietăţi: linte roşie, verde, galbenă, maro şi neagră. Spre exemplu lintea roşie este preferată pentru supa de linte pe când din lintea verde se pot face mâncăruri gătite sau pateuri vegetale. Lintea este sursă de proteine şi de fibre şi se găteşte uşor şi rapid.
CHLORELLA ŞI SPIRULINA conţin de 12 ori mai multă proteină decât carnea de vită şi e o formă de proteină mult mai bună şi absorbabilă decât cea din carne. Mai mult, s-a demonstrat ştiinţific şi experimental că aceste alge pot stopa evoluţia celulelor canceroase. Se găsesc sub formă de pulbere şi se pot adăuga în sucuri proaspete de fructe.
Pentru mai multe detalii despre produse, reţete delicioase şi informaţii preţioase vă aşteptăm cu drag în locaţiile noastre din Iaşi, Roman şi Bacău sau on-line pe FB Băcănia cu dichis.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau