Cum putem câştiga lupta cu produsele fast food
Dimensiune font:
* mulţi oameni care au încercat să renunţe la mâncărurile grase în favoarea unor opţiuni mai sănătoase au descoperit că nu pot renunţa la gândurile despre chipsuri sau prăjituri
Alegerea unei salate în dauna unui cheeseburger poate părea, de multe ori, o încercare dificilă, similară celor întreprinse de Hercule. Acum, oamenii de ştiinţă cred că au descoperit un indiciu important care explică de ce are loc acest lucru. Folosind şoareci pentru acest studiu, cercetătorii afirmă că au descoperit modul în care stomacul dialoghează cu centrii de plăcere din creierul nostru şi au identificat, totodată, modul în care dietele bogate în grăsimi pot bloca această comunicare, ceea ce poate duce ulterior la supraconsum şi obezitate.
Dietele bogate în grăsimi îi făceau pe şoareci să nu mai fie atraşi de mâncarea lor obişnuită, ce avea un nivel redus de grăsimi. Consumul de alimente, mai ales de alimente bogate în grăsimi, stimulează eliberarea dopaminei în creier, substanţa care ne dă senzaţia de plăcere.
Până acum, cercetătorii nu au înţeles niciodată cum sau de ce are loc acest eveniment şi nici cum să-l oprească. Pentru noul studiu, cercetătorii au studiat două grupuri de şoareci. Şoarecii supuşi unei diete bogate în grăsimi cărora li s-au dat infuzii de OEA, oleoyletanolamină, un semnal al lipidelor din intestin, şi care joacă un rol important în digestie, au scăzut în greutate şi au început să fie mai interesaţi de alimentele sărace în grăsimi, lucru ce sugerează că acest compus face creierul mai sensibil la o cantitate mai mică de calorii în stomac, spun specialiştii.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau