Patronul focarului de infecţie din Târgu Cucu, deranjat că a fost demascat
Dimensiune font:
* patronul restaurantului „Pizza House” din Târgu Cucu a trecut la represalii împotriva reporterilor „Evenimentului Regional al Moldovei” * fiindu-i făcute publice apucăturile şi ilegalităţile în care îşi scaldă afacerea, Robert Soare a fost ieri la redacţia cotidianului proferând tot felul de injurii la adresa reporterilor * aceasta după ce, în cursul aceleiaşi dimineţi, a dat afară două angajate pe care le-a suspectat că ar fi oferit informaţii despre ce se întâmplă în cloaca denumită „Pizza House”
Produse expirate, gândaci de bucătărie care împânzesc spaţiul în care se prepară pizza, corecţii fizice faţă de angajate, neplata acestora sau angajaţi care lucrează la negru câte 14 ore pe zi. Toate aceste abateri sesizate reporterilor „Evenimentul Regional al Moldovei” de către oameni din interiorul unităţii patronate de familia Soare au condus la declanşarea mai multor controale din partea instituţiilor publice cu atribuţii de control şi aplicarea primelor sancţiuni pe baza noilor probe. Faptul că mizeria şi ilegalităţile din această unitate de deservire publică au fost prezentate în mod public l-a înfuriat pe individul care conduce această pizzerie. „O să-l găsesc pe cel care a scris aceste lucruri şi o să-l calc cu crucea, pentru că mi-a adus prejudicii de imagine familiei”, a ameninţat Robert Soare, administratorul focarului de infecţie din Târgu Cucu. Afirmaţiile deplasate de contextul materialului întăresc şi mai mult faptul că bunăstarea familiei Soare pe spatele „sclavilor” care îi robotesc în cârciumă este mai importantă decât legalitatea şi moralitatea de care ar trebui însoţită orice afacere care implică anumite angajamente faţă de angajaţi şi care se adresează unui anumit profil de consumator. Tot în cursul dimineţii de ieri, administratorul a dat afară două femei care lucrau la bucătărie fără nici un contract de muncă, pe motiv că acestea ar fi povestit grozăviile care se întâmplă în incinta acestei pizzerii.
„O să-l găsesc pe cel care a scris aceste lucruri şi o să-l calc cu crucea” - Robert Soare, administratorul focarului de infecţie din Târgu Cucu
Patronul cocător, transportor şi încasator
Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă cunosc faptul că munca la negru este politica de căpătâi a administratorilor pizzeriei, dar din motive ce ţin de o informare prealabilă a celor care conduc focarul de infecţie, în urma controalelor nu au fost găsiţi „la muncă” decât patronii. „Această pizzerie este o unitate cu probleme. Avem foarte multe sesizări legate de activitatea care se desfăşoară acolo şi au fost nenumărate controale pe care le-am întreprins. Ultimul control a fost efectuat cu Poliţia şi cu Garda Financiară în cursul săptămânii trecute, dar nu am găsit nici un angajat. În afară de administrator, nu era nici o altă persoană în pizzerie”, a declarat George Tanasievici, şef Serviciu Control în cadrul ITM Iaşi. La rândul lor, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcţii s-au sesizat cu privire la terasa construită de patronul Pizza House şi au demarat primele verificări. „Pe 1 iulie, poliţiştii de la Control Urbanism au efectuat o verificare la această unitate şi l-au somat pe administrator să se prezinte cu documentele justificative în termen de 3 zile, în caz contrar acesta va fi sancţionat contravenţional, potrivit Legii 50/1991, cu amendă între 1.000 şi 2.500 de lei”, a declarat Ştefan Avarvarei, şeful Serviciului Disciplina în Construcţii. În cazul în care administratorul Pizza House nu se va conforma cerinţelor conducerii serviciului menţionat, consecinţa imediată ar urma să fie dezafectarea terasei şi sistarea activităţii acestei pizzerii. (Nelu Păunescu)
„Ultimul control a fost efectuat cu Poliţia şi cu Garda Financiară în cursul săptămânii trecute, dar nu am găsit nici un angajat” - George Tanasievici, şef Serviciu Control în cadrul ITM Iaşi
Citeşte articolul care l-a deranjat atât de mult pe proprietarul pizzeriei House aici.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Comentarii
visinica
Jul 04, 2013
daca situatia descrisa persista de mai mult timp acest fapt spune multe despre acesti "patroni" ca oameni. trebuie sa fii un jeg si mazac sa poti servi produse peste care misuna goange. dar astia sant "patronii" din iasi.
Adauga comentariul tau