Avion prabusit intentionat de copilot Perchezitii la locuinta acestuia din Germania - LIVE

default

Dimensiune font:

| 26-03-2015 21:31

 Procurorii francezi au facut joi dezvaluiri socante despre ce s-a intamplat in cazul tragediei aviatice din Alpii francezi. Se pare ca avionul Germanwings, cu 150 de oameni la bord, a fost prabusit deliberat de copilotul Andreas Lubitz, care l-a blocat pe pilot in afara cabinei si a indreptat aeronava catre stanci.

Copilotul era constient in cabina, au argumentat procurorii, intrucat pe inregistrarile extrase din cutia neagra se poate auzi cum respira normal si pentru ca a efectuat mai multe manevre ce au provocat prabusirea avionului.

Dupa concluziile anchetatorilor, in presa internationala au inceput sa apara detalii despre copilotul presupus sinucigas, dar si reactii atat la nivel oficial, cat si din partea rudelor indurerate.

Ziare.com va prezinta in format LIVE TEXT cele mai noi informatii:

21.20 - Iata una dintre ultimele fotografii - daca nu chiar ultima - facuta de unul dintre pasagerii avionului prabusit in Alpi. In imagine este unul dintre cei doi jurnalisti sportivi iranieni aflati la bord, una dintre cele 150 de victime.



21.03 - Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Josh Earnest, a declarat joi ca SUA nu cred ca terorismul are vreo legatura cu tragedia de marti.

20.59 - Unul dintre cei sositi la locul prabusirii aeronavei este Jean Sebastien Beaud, din cadrul politiei montane. Acesta a declarat pentru BBC ca el si doi colegi au ajuns la locul prabusirii la 30 de minute de la impact.

Beaud, care a recuperat si una dintre cutiile negre ale avionului, a declarat: "Ca salvator, merg la locul multor accidente si vad multe lucruri urate, insa niciodata nuj am vazut ceva la o asemenea scara, niciodata".


Foto: BBC

"Locul dezastrului era ireal... am stiut din primul moment ca nu aveau sa fie supravietuitori", a mai spus acesta.

20.53 - O parte dintre rudele victimelor accidentului aviatic vor sa se reintoarca in tarile de origine noaptea aceasta, in Spania si Germania, autoritatile franceze fiind pregatite sa le ajute in acest sens, a anuntat ministrul francez de Interne, Pierre-Henry Brandet, conform Le Figaro.

20.48 - O singura lumanare a fost aprinsa in fata casei parintesti a copilotului, in Montabaur.

20.40 - Din zona in care s-a prabusit avionul, marti, incep sa fie ridicate trupurile victimelor.


Foto: Twitter

20.36 - Operatorul britanic Easyjet a anuntat ca va cere ca doi membri ai echipajului sa se afle in orice moment in cabina. La fel au procedat si compania norvegiana Air Shuttle, dar si Air Canada.

20.33 - Aproape de locul prabusirii aeronavei, intr-un camp din Seyne-les-Alpes, au fost desfasurate steagurile tarilor de unde sunt victimele, in cadrul unei ceremonii in amintirea acestora. Circa 100 de rude ale victimelor au venit pentru a-si lua ramas bun.


Foto: Twitter

20.31 - Parintii copilotului s-au aflat printre rudele victimelor care au calatorit in Franta, la locul tragediei. Dupa ce s-a anuntat ca prabusirea ar fi fost deliberata, acestia au fost separati de grup, informeaza BBC.

20.21 - Continua perchezitiile la locuinta co-pilotului. Procurorii germani au descins joi la locuinta din apropiere de Dusseldorf a copilotului avionului Germanwings, suspectat de prabusirea intentionata a aeronavei Airbus A320.

20.12 - Autopilotul fusese setat ca aparatul sa coboare la maximum posibil, arata informatiile venite din partea FlightRadar24, conform Mirror.

19.56 - Operatorilor britanici li s-a transmis sa-si revizuiasca procedurile de siguranta, dupa prabusirea in Alpi a avionului.

19.41 - Din pacate, cazurile in care piloti sau copiloti s-au sinucis, luand astfel si alte vieti, nu se rezuma la aceasta situatie. Pe langa atacul din 11 septembrie 2001, a mai existat unul in 1976, inRusia, cand un pilot a intrat cu aparatul intr-un bloc de apartamente din Novosibirsk, unde locuia sotia sa divortata. Au murit el si inca 11 persoane, nu si fosta sotie, relateaza Mirror.

Alte cazuri in care pilotii au prabusit intentionat aparatele au fost in Columbia, 1979, Rusia, 1994, Maroc, acelasi an, Indonezia, 1997, SUA, 1999, Botswana, acelasi an, si Namibia, in 2013.

19.30 - Directorul scolii din Haltern, Germania, care a pierdut 16 elevi, marti, a reactionat cu furie la vestea ca dezastrul a fost cauzat deliberat. "Ne face sa fim furiosi, ne infurie, ne lasa perplecsi", a declarat Ulrich Wessel, conform The Telegraph.

19.27 - Autoritatile locale din Dusseldorf afirma ca Lubitz avea 27 si nu 28 de ani, asa cum s-a stiut pana acum, arata publicatia germana Suddeutsche Zeitung.

19.23 - Inainte de a deveni copilot, Lubitz a fost o vreme insotitor de zbor, a declarat Carsten Spohr, director la Lufthansa, conform The Telegraph.

19.17 - Presa germana scrie ca pilotul "cursei blestemate" era Patrick S., tata a doi copii, acesta fiind unul dintre cei mai buni piloti ai companiei Germanwings.

19.14 - Fostii colegi ai lui Lubitz afirma ca acesta a lipsit sase luni de la cursuri, in 2009, din cauza depresiei, informeaza Russia Today.

19.09 - Reuters anunta ca politistii intra si ies din casa parinteasca a copilotului, in Montabaur, tinand in maini cutii cu hartii.

19.06 - Mama unei foste colege a copilotului a declarat ca acesta suferise de depresie cu ani in urma. Inainte de Craciun, insa, parea sa fie bine, a declarat ea pentru Mirror.

18.58 - Rudele echipajului aflat la bord, inclusiv ale pilotului, se afla in Seyne-les-Alpes, unde urmeaza sa fie interogate. Parintii copilotului sunt insa in Germania, interogatoriul urmand sa aiba loc acolo, informeaza The Telegraph.

18.52 - Un coleg de-ai copilotului, din clubul de planorism din care acesta facea parte, a declarat ca Lubitz era "fericit" de jobul pe care il avea la Germanwings si se descurca bine.

Potrivit acestuia, Lubitz avea si o iubita, informeaza Mirror.

Peter Ruecker a povestit ca Lubitz era "tacut, dar prietenos", un tip "calm si foarte precis", cand venea vorba despre zbor. In plus, a spus acesta, "zborul era visul sau".

18.43 - Numarul germanilor aflati la bord este de 75 si nu de 72, asa cum se anuntase initial, a declarat joi ministrul german de Externe, citat de The Telegraph.

18.35 - Autoritatile franceze si germane analizeaza asemanarile dintre prabusirea aparent intentionata a avionului Germanwings, cea a Cursei Malaysia Airlines MH370 si a Zborului Mozambique Airlines TM470, considerate acte sinucigase, informeaza Daily Telegraph.

Anchetatorii vor incerca sa stabileasca daca pilotul avionului Germanwings prabusit marti in Franta s-a inspirat cumva din dezastre aviatice recente.

18:26 - Potrivit cunostinelor sale, copilotul nu prezenta semne de depresie, relateaza Mirror. Pe pagina sa de Facebook, la aprecieri este trecuta trupa de muzica electronica Schiller, dar si DJ-ul David Guetta sau restaurantul local Burger King.

Copilotul era pasionat de bancurile despre aviatie, dar si de partea tehnica a aparatelor de tip A320, de genul celui pe care se pare ca l-ar fi dirijat inspre munti.

18.19 - Copilotul Andreas Lubitz locuia impreuna cu parintii in Montabaur, desi avea si o locuinta proprie in Dusseldorf.


Foto: Facebook

18.15 - Intr-un mesaj postat pe Twitter de compania Germanwings se arata: "Suntem zguduiti de afirmatiile triste ale autoritatilor franceze".

18.02 - Premierul spaniol Mariano Rajoy a spus ca este "bulversat" de evolutiile investigatiei tragediei aviatice din Franta.

"Sunt bulversat de cele mai recente informatii furnizare de anchetatori. Inca o data, toata afectiunea pentru familiile victimelor", a scris pe Twitter Mariana Rajoy.

17.55 - Cancelarul german Angela Merkel a catalogat concluziile anchetei ca avand o "dimensiune absolut inimaginabila", joi, intr-o declaratie de presa.

"Este o crima comisa impotriva victimelor si familiilor victimelor (...). Vom face tot ce ne sta in putinta pentru a clarifica circumstantele acestei tragedii. Promit familiilor victimelor dezastrului ca Guvernul german va face tot posibilul pentru a contribui la aceasta investigatie", a asigurat Merkel, citata de Le Figaro.

17.46 - Compania aeriana low-cost Norwegian Air Shuttle a introdus noi reguli ca reactie la concluziile anchetei, potrivit carora copilotul ar fi prabusit intentionat avionul, blocandu-l pe pilot in afara cabinei.

Operatorul de zbor a introdus obligativitatea ca in carlinga sa se afla doua persoane in permanenta. Astfel de reglemenatari exista deja in Statele Unite, arata Le Figaro.

17.35 - Site-ul LSC Westerwald, grupul din care facea parte copilotul si care a postat un mesaj joi in amintirea sa, a picat la scurt timp dupa postarea anuntului, el nemaiputand fi accesat.

17.32 - Casa copilotului din orasul german Montabaur este supravegheata de politie, relateaza The Mirror.



17.29 - Pagina de Facebook despre care se crede ca i-ar apartine copilotului Andreas Lubitz a fost stearsa la scurt timp dupa anuntul procurorilor francezi ca el ar fi prabusit intentionat avionul, insa la scurt timp profilul a fost reactivat. Acum, pagina are titlul "In amintirea lui Andreas Lubitz".

17.10 - Un oficial Germanwings a precizat ca Andreas Lubitz nu avea un "profil terorist". Intrebat de religia copilotului, acesta a raspuns: "Nu cred ca ar trebui sa ne concentram pe asta acum".

16.58 - Copilotul Andreas Lubitz, care ar fi prabusit deliberat avionul Germanwings cu 150 de oameni la bord in Alpii francezi, facea parte dintr-un club de piloti din Germania, iar colegii i-au adus joi un tribut, arata CNBC.

"A reusit sa isi indeplineasca visul de a zbura, un vis pentru care a platit cu viata. Membrii LSC Westerwald plang acum pentru Andreas si pentru celelate 149 de victime ale dezastrului din 24 martie 2015. Cele mai sincere condoleant merg catre familii. Nu il vom uita pe Andreas", se arata in mesajul colegilor de club ai copilotului.

Apropiati ai copilotul care a ucis 149 de oameni: A platit cu viata pentru visul de a zbura. Nu-l vom uita!

16.45 - Guvernul francez a cerut in mod oficial interventia FBI-ului. Francezii au solicitat Biroului sa ajute la investigatia asupra copilotului Andreas Lubitz, despre care se crede ca a prabusit deliberat aeronava, precum si asupra circumstantelor in care s-a prabusit avionul in Alpii francezi, a declarat un oficial de la Paris pentru CNN, citat de Click Houston.

16.20 - Referitor la usile cabinei pilotilor, directorul Lufthansa a explicat ca acestea sunt blindate si ca nu se pot deschide nici cu o arma de foc.

"Daca unul dintre piloti este ranit, poate declansa un sistem de alarma si accesul este autorizat doar de unul dintre piloti sau de membrii echipajului", a mentionat seful Lufthansa.

Lufthansa da explicatii despre copilot si cum a ramas pilotul izolat de cabina

16.15 - Directorul general al companiei germane Lufthansa, Carsten Spohr, a vorbit despre copilotul care a prabusit avionul filialei low-cost Germanwings.

"A trecut toate testele medicale si examenele si era apt 100 la suta sa piloteze. Suntem mandri de pilotii nostri", a precizat acesta. "Ce s-a intamplat este ceva ce nu ne-am fi imaginat", au transmis cele doua companii aeriene.

Nu in ultimul rand, nu exista niciun indiciu cu privire la motivul pentru care copilotul ar fi prabusit aeronava, precizandu-se doar ca acesta si-a intrerupt o perioada studiile, in urma cu sase ani, fara a se cunoste motivele.

15.45 - Nepoata unui barbat care se afla in aeronava blestemata si care a murit in urma impactului, la varsta de 59 de ani, a vorbit, la postul german de televiziune RTL, despre gestul de neinteles al copilotului, Andreas Lubitz, arata Le Figaro.

"Indiferent ca este terorist sau sinucigas, cred ca pilotii ar trebui monitorizati. Daca acesti oameni fac cel mai mic gest, totul se poate transforma intr-o catastrofa. Daca ar fi vrut sa se prabuseasca intr-un oras, va imaginati ca numarul mortilor ar fi fost mult mai mare", a declarat nepoata uneia dintre victime, Sandrine.

Ruda indurerata, despre copilotul care a ucis 149 de oameni: Va imaginati daca se prabusea intr-un oras...

15.09 - Andreas Lubitz avea 28 de ani, era de nationaliate germana si lucra din septembrie 2013 pentru Germanwings, operatorul de zbor low cost al companiei aeriene Lufthansa. Tanarul avea o experienta de 630 de ore de zbor acumulata la Germanwings.

Detalii despre copilotul care a ucis cu buna stiinta 149 de oameni

Avionul, prabusit deliberat de copilot

Procurorii francezi au explicat, joi, pe baza informatiilor obtinute de la cutia neagra recuperata de la locul accidentului avionului Germanwings, ca aeronava Airbus A320 cu 150 de persoane la bord a fost prabusita in mod deliberat de copilot.

Tragedia aviatica din Franta nu a fost un accident: Copilotul a prabusit intentionat avionul

Copilotul poate fi auzit cum blocheaza usa cabinei, dupa ce pilotul ia o pauza pentru a merge la baie. In timp ce copilotul ghida avionul in jos, inspre Alpii francezi, pilotul era de partea celalata a usii, batand disperat sa intre.

Nu este vorba despre un act terorist, a subliniat procurorul de caz, ci de o sinucidere, desi, "atunci cand esti responsabil de moartea a 150 de persoane, nu cred ca mai poti spune ca e sinucidere".

Avionul Airbus A320 al companiei germane low-cost Germanwings s-a prabusit marti in sudul Frantei, in Alpi, in regiunea Digne.

Avionul se deplasa pe ruta Barcelona-Dusseldorf. Oficialitatile franceze au anuntat la scurt timp dupa accident ca nu exista supravietuitori in urma accidentului care a avut loc intr-o zona cu acces dificil.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei