Cătălin Beciu, atac la DNA: ”Doar 20-30% din capitalul care circulă în România mai e autohton”

default

Dimensiune font:

| 10-02-2016 11:40

Cătălin Beciu, vicepreşedintele ALDE, susține că cea mai mare parte a capitalului românesc este distrus prin intermediul DNA-ului.
 

 ”De un an ma tot framant prin politica asta. Nu o fac pentru mine, ca n-am nevoie de nimic. O fac pentru ca imi pasa de tot felul de lucruri, de care altora nu le mai pasa. N-are rost sa le mai enumar, ca suntem satui de cuvinte mari. O mai fac si dintr-un soi de orgoliu constructiv, pentru a ma ridica la standardul familiei mele. As vrea sa fie mandri de mine. E gresit? Cred ca nu.

Din pozitia pe care am ocupat-o am reusit sa fac multe lucruri pentru oamenii de afaceri din Romania. Poate ca si pentru altii...N-am furat, n-am traficat, nu v-am facut de ras. Nici colegii mei. Am contribuit cu totii la relansarea economiei romanesti. Atunci, de ce ne lasati singuri in lupta cu fanariotii astia? Nu va pasa? De doua luni incerc sa va spun ca v-au furat unii tara, culmea, in timp ce i-ati aplaudat. Ati slavit anticoruptia care este indreptata exclusiv impotriva capitalului romanesc, pentru a-l distruge. Doar intre 20 si 30 % din capitalul care circula in Romania mai este autohton. Restul este strain. Toata 'anticoruptia' este concentrata pe astia 30%. Este normal? Pe bune? Adica nu multinationalele au luat tot, pe ordin de afara? Da cine, Voiculescu? Doar el? Ailalti nu au furat nimic? N-am niciun vecin care sa fie actionar la ALRO, Lukoil, OMV si altii. Ale cui sunt astea? Vantu a facut escrocheria secolului sau Volkswagenul Angelei Merkel? Unde sunt arestarile, stenogramele 'pe surse' si catusele DNA-ului nemtesc? Ei n-au? Sunt grijulii cu drepturile omului? Adica, doar la noi ii taram pe unii cu catuse, prin fata camerelor de luat vederi, dupa care ii torturam putin, pana spun orice le cerem? Doar la noi urla o cretina de procuroare la un martor, fara ca aia, procuroarea, sa faca o mie de ani de puscarie? Doar la noi lasam procurorii politicieni sa ceara anularea imunitatii altora, in vreme ce ei au imunitate? La noi putem sa umilim arestati preventiv, nevinovati pana cand o hotarare definitiva arata altceva, tinandu-i, cu o nesimtire si un tupeu inimaginabil, in niste conditii inumane? Stiti cat ar costa igienizarea celebrului 'beci domnesc'? Douazeci de mii de euro. De ce nu se face? Din doua motive: tupeul incredibil al unora care vor sa arate cat de smecheri sunt si nepasarea voastra.

Tineti minte ce va spun, ca nu am de gand sa o repet la infinit. Daca si acum acceptati acest urias deficit de democratie doar pentru ca circul este mult prea atractiv, eu si altii ca mine vom alege sa ne vedem de viata, fireste, dupa ce ne dau astia drumul de prin puscarii. Tupeul lor de borfasi ii va impinge sa se razbune. N-au placere mai mare decat sa umileasca, sa inspaimante si sa strice vieti. O putem pati si noi, dar si voi. Asta e. Asa a ales Romania sa se intample. Tara a ales sa arate simpatie extrema pentru o institutie care are obligatia de a nu fi fost protectoarea tuturor golaniilor, dupa care sa faca pe sfanta. Ancheteaza medici? Pai, sa facem schimb de salarii intre procurori si medici, ca medicii sunt mai importanti. Sa vedem unde se muta coruptia, dupa aia. Are Codruta scoala cat Irinel Popescu? Nu? Are aceeasi importanta in societate? Acelasi raspuns, nu? Atunci de ce are salariul de cinci ori mai mare? Risca? Ce? Hepatita C sau HIV-ul, cu care Irinel Popescu se putea infecta oricand - in timp ce salva (si nu distrugea!) vieti - sunt mult mai periculoase decat toti anchetatii DNA-ului la un loc. Mii de medici sunt in aceiasi situatie. Va pasa de ei doar cand faceti cancer? Profesorii nu sunt mai importanti decat procurorii? Cat au salariul?

Cum s-a ajuns aici? Simplu: cu aplauzele romanilor. Nimeni n-a observat cum au protejat astia politicieni hoti, pe care i-au santajat ulterior, punandu-i sa dea legi in folosul procurorilor. D-aia se prescrie abuzul de drept intr-un an, in vreme ce ai nevoie de cinci pentru a castiga un proces impotriva statului. Tare, nu?

Inchei, ca am obosit. Sa recapitulam.

1)Avem guvern fanariot, pus de Angelica, cu misiunea clara de a ne termina, asa cum puteti vedea si din incercarea de a mari (prin taxe) pretul ambalajelor, doar pentru ca produsele alimentare romanesti sa fie mai scumpe decat cele olandeze si nemtesti.

2)Cu Iohannis cred ca va e clar, asa ca nu mai insist.

3)Sistemul bancar este al lor.

4) Institutiile sunt ale lor, asa ca nu va mirati atunci cand ANAF-ul rupe in doua orice depozit de materiale de constructii, ca sa il inchida, exact cu trei luni inainte de sosirea unui retailer din Vest. Normal, daca patronul rezista atunci sigur e corupt, ceea ce inseamna ca vine si restul caravanei.

Asadar, parem terminati. Sigur? Nu. Eu cred ca mai avem o sansa, dar trebuie sa intrerupem sirul asta de abuzuri. Trebuie sa pretuim, din nou, drepturile si libertatile. Daca nu le mai permitem astfel de mizerii, vor face pasul in spate. Sunt lasi, chiar foarte lasi. De aia sunt si atat de salbatici... Intrebarea e daca sunteti in stare. Sunteti? Eu sunt, dar e ultima incercare. Am obosit. Revolutie, mineri, am prins de toate. Uneori imi pare ca a fost degeaba. Daca intr-un an ne aflam in aceeasi situatie, ma retrag. Stiu ca n-o sa fie nicio drama. Nici nu mai revin. Va las cu DNAMANIA.

Faceti cu ei uzine, ferme, baraje, spitale si scoli. Faceti si teatre si muzee. Acolo, de pilda, in loc sa socializeze, oamenii s-ar putea turna intre ei. Eficienta maxima, nu? Facem si firme cu DNA - actionar majoritar. Parca le si vad sigla pe cutiile cu lapte, pe conservele de peste si pe sticlele de ulei. M-am enervat prea rau, asa ca ma opresc”, a scris Beciu.

realitatea.net

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:06

BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei