Cozmin Gușă: Planul pentru 10 august a fost făcut la Scroviștea și coordonat de Coldea

default

Dimensiune font:

| 18-08-2018 07:39

Consultantul politic Cozmin Gușă a prezentat vineri seara, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, un "scenariu de coșmar" pentru România, conform căruia operațiunea de provocare și represiune din ziua de 10 august a fost gândită și coordonată de fostul șef operativ al SRI, Florian Coldea, și l-a avut ca beneficiar principal pe liderul PSD Liviu Dragnea.

 

Întreaga operațiune din 10 august, de represiune împotriva unor manifestanți pașnici, a fost coordonată de "rămășițele statului paralel", spune Cozmin Gușă - stat paralel pe care Dragnea îl acuză, dar din care a făcut parte și de care se folosește.

"Nimeni nu răspunde la întrebarea esențială legată de provocatori, pe de o parte, Cine au fost ăstia? pentru că sigur nu a fost diaspora. Pe de altă parte, legat de acțiunea jandarmilor și cine a generat acest comportament. Astea sunt întrebările care ar trebui puse. Imaginile pe care le-au văzut telespectatorii noștri au fost date în premieră la Rareș Bogdan după miezul nopții. Am văzut cum jandarmii în mașina lor nu aveau nicio problemă cu protestatarii, se întrebau cine, de ce și cum i-au adus acolo și recunoșteau că nu sunt acte de violență.

Văzând PR-ul deșănțat de care s-a bucurat în ultimele zile Paraschiv, "fantoma albă" - de la amărâtul de Alex Căutiș care a făcut pe victima plecând din emisiune, și până la alți vectori - eu pot să fac următoarea afirmație: toată această operațiune tragică, axată împotriva unor manifestanți pașnici, a fost coordonată de rămășițele statului paralel pe care îl acuză Dragnea și de care vorbește într-un mod peiorativ, dar a făcut parte din acel stat paralel", a explicat Cozmin Gușă într-o intervenție telefonică la "Realitatea Românească".

Potrivit consultantului politic, "fantoma albă" din Piața Victoriei este un vechi colaborator al lui Florian Coldea în operațiunile de intervenție în forță la domiciliul unor politicieni care trebuiau intimidați.

"Planul pentru 10 august a fost făcut la Scroviștea, lângă reședința lui Liviu Dragnea, unde unii jurnaliști importanți se relaxează, iau bani de la Dragnea și unde Coldea este omniprezent în momentele foarte importante. Domnul Paraschiv este un colaborator foarte important al lui Coldea, din momentele în care în urmă cu câțiva ani trupele speciale ale Jandarmeriei mergeau acasă la oameni dimineața, spărgeau uși, percheziționau, puneau miltraliera la cap, iar toate astea erau făcute în scop de intimidare și împotriva legii, nu erau argumente pentru care acei oameni să fie luați la 5 dimineața.

Faptul că acest domn Paraschiv care a coordonat acele atrocități este atât de apărat azi și de către cine mi-a confirmat că planul de Scroviștea a fost pus la cale de Coldea, în sprijinul lui Dragnea. Sper ca telespectatorii să nu creadă că sunt doar scenarii, că avem o telenovelă din această dramă a zeci de mii de români. Mi-au povestit jurnaliștii cum au suferit, de la lacrimogene expirate, toți ar trebui să se gândească la acești oameni care au încercat să facă față forței de represiune", a mai spus analistul politic.

"Toți actorii implicați se tem că adevărul va ieși la suprafață"
Florian Coldea i-ar fi promis lui Liviu Dragnea că nu va primi sentință cu condamnare în primă instanță, arată Cozmin Gușă, iar faptul că nu s-a întâmplat așa a dus la o "re-încărcare" pentru diversiunea din 10 august.

"Cine sunt cei care au provocat? Cei care vorbeau în limba rusă, veniți din Moldova, oamenii lui Plahotniuc, cu tricouri negre cu Rezist...Cine a provocat inutil și i-a îndemnat pe jandarmii coordonați de "fantoma albă" să acționeze atât de dur, să sperie diaspora ca să nu mai protesteze și să nu mai vină la vot? Astea sunt întrebările pe care trebuie să le punem.

Eu am niște răspunsuri. Aștept să fiu contrazis pe cale logică. Nu am nicio îndoială că Florian Coldea, care se lăfăie pe la Monaco, a coordonat de la distanță acest plan pentru că acest corp operațional condus de acest Paraschiv se afla în legătură cu Coldea și statul paralel din care a făcut parte inclusiv Dragnea. Ăsta e scenariul de coșmar pe care îl avem în acest moment și așa se explică presiunile mediatice pentru salvarea acestui domn Paraschiv, care nu are ce să spună pentru că există filmările, plângerile penale, oamenii care au suferit și toți cei care au făcut asta pentru a apăra o democrație foarte slabă. Statul român se dovedește foarte slab.

Coldea i-a promis lui Dragnea că nu va primi sentință cu condamnare. Acest plan a eșuat. Acel moment de eșec în a–i asigura o achitare lui Dragnea a însemnat o nouă încărcare pentru acest miting despre care se vorbea de două luni. Toți mizau pe o prezență scăzută și o mare victorie de imagine pentru Dragnea. Uite că peste 100.000 au venit, iar ei aveau informațiile lor și atunci au recurs la mijloace speciale de intimidare – cu oameni exersați în aceste acțiuni, dar neprofesioniști pentru că au lăsat urme, cum a fost autocarul cu moldoveni care se făceau că sunt din mișcarea Rezist și apoi noaptea au iesit prin punctul de frontieră către Moldova. Au avut nevoie de ideea unor protestatari violenți ca să dea posibilitatea jandarmeriei să acționeze cu violență și să intimideze diaspora.

Toți cei care au fost actori se tem că aceste lucruri vor fi aflate. Chiar dacă au bruiat comunicațiile, există înregistrări ambientale, pe teren, care dovedesc această coordonare. Acea înregistrare cu jandarmii ne arată nouă premeditarea. Să vedem dacă instituțiile statului român vor fi suficient de puternice și neșantajabile să meargă mai departe ca să afle adevărul, inclusiv în cazul acestor colaboratori. Dragnea le servește celorlalți baroni o mare minciună bazându-se pe faptul că ăștia nu vor afla, dar a fost azi devoalată. Asta apropo de acele întrebări legate de cine a organizat cu adevărat acele evenimente false care le-a dat jandarmilor ocazia să intervină", a precizat Cozmin Gușă.

Florian Coldea s-a simțit nedreptățit după ce Iohannis a ajuns la Cotroceni
Ajutorul pe care Coldea i-l acordă lui Dragnea se explică prin "frustrarea" fostului nr.2 din SRI ca urmare a trecerii pe linie moartă după victoria lui Iohannis la alegerile prezidențiale. Elementul de legătură dintre Coldea și Dragnea este Vasile Dâncu, arată Cozmin Gușă.

"Florian Coldea, în momentul în care a plecat de la SRI, s-a considerat nedreptățit, pentru că el considera că a avut o contribuție importantă la alegerea lui Iohannis în 2014. L-a sprijinit pe Iohannis de frică că Ponta l-ar fi arestat, după cum i-a promis. Din această frustrare pe care o are, omul acționează din nou.

Un detaliu foarte important: în toată istoria de om politic a lui Dragnea, el a fost sprijinit de Coldea și elementul de legătură dintre ei este vechiul meu amic Vasile Dâncu. Este o filieră pe care nimeni nu dorește să o cerceteze. Pe lângă dosarele de la SIPA, la care Coldea a avut acces, el lua notițe pentru șantajul pe care îl va aplica asupra unor judecători de la curte în decizia de supendare a lui Băsescu. Există o frică legată de puterea lui Coldea, de la politicieni, procurori, judecători, iar el se bazează pe acest fapt", spune consultantul politic.

Coldea a trecut în tabăra anti-Iohannis după ce actualul președinte nu l-a "recuperat", cel puțin într-o poziție de consilier la Cotroceni.

"Din dorința de a se răzbuna pe Iohannis pentru că nu l-a recuperat la Cotroceni ca și consilier, în baza servicilor pe care le-a făcut, a trecut total în tabăra lui Dragnea și îl servește cum poate el. Este foarte greu să se impună în fața lui Dragnea, care are majoritatea parlamentară, fără elemente clare sau fapte de vitejie. Elemente legate de Paraschiv, iar acum PR-ul din jurul lui Paraschiv vine să ne demonstreze că planul de la Scroviștea a fost coordonat de Coldea și pus în aplicare împotriva statului român, împotriva manifestanților pașnici. Oamenii din piață care au suferit nu meritau asta, au venit cu inima curată, în beneficiul statului român. Dacă pierdem statul de drept, o să vedem aceste gorile politice care întorc țara în favoarea lor și nu o să ne placă să trăim aici. Noi nu ne dorim să plecăm din România, respectăm legea ca să fim respectați și noi", a conchis Cozmin Gușă. realitatea.net

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei