MARŞUL SPERANŢEI. 50.000 de oameni au protestat în Capitală.Incidente între manifestanţi şi jandarmi

default

Dimensiune font:

| 21-01-2018 09:28

Mega protest, sâmbătă seară, în Capitală! Aproximativ 50.000 de oameni din toată țara s-au adunat în Piața Univeristății, nemulţumiți de legile justiției şi de modificarea Codului penal și a Codului fiscal. În Pasajul Universităţii au avut loc incidente între jandarmi şi protestatari, după ce forţele de ordine au format un cordon de securitate şi au încercat să oprească manifestanţii să urce pe scările care duc la Universitate, anunţând că sunt măsuri de ordine. Bulevardul Magheru a fost ocupat de cei prezenţi la miting, după ce cordonul format de jandarmi pe carosabil a fost rupt. Doi bărbaţi au fost duşi la poliţie după ce asupra unuia a fost găsit un pistol care s-a dovedit a fi de jucărie, iar asupra celuilalt - o bâtă de lemn şi un lanţ.

 

 UPDATE 21:40: Protestatarii au început să plece.

Un moment inedit al protestului a fost acela în care mii de manifestanţi şi-au aprins lanternele de la telefoane şi au intonat imnul României.

UPDATE 21.15: Pe cladirea Ministerului Finantelor este o proiectie laser "PSD ciuma rosie"

UPDATE 21.00: Piaţa Constituţiei a devenit neîncăpătoare pentru afluxul de protestatari

UPDATE. Piata Constituţiei din fata Parlamentului e plină, bulevardul e plin până la Piaţa Unirii. Oamenii striga, cativa canta, altii pun la difuzoare cantece de protest

UPDATE. 20.30: Protestele de la Bucureşti au fost transmise LIVE şi la Euronews. La această oră sunt 50.000 de oameni în Bucureşti, pe străzi

UPDATE 20.20: Conform programului, vor avea loc opriri la sediul Avocatului Poporului, Curtea Constituţională şi Consiliul Naţional al Audiovizualului.

UPDATE 20.15. La nivel naţional, sunt în stradă acum 65.000 de oameni.

UPDATE 20.00: Manifestanţii au ajuns în Piaţa Constituţiei şi scandează mesaje împotriva parlamentarilor. Sunt acum 35.000 de oameni.

Citiţi şi:

Momentul în care jandarmii se luptă cu protestatarii, filmat de sus, separat de transmisiunea TV
UPDATE 19.25: Protestatarii au plecat spre Piaţa Unirii

Citiţi şi:

Rareş Bogdan: Reacţia NEMILOASĂ a lui Rareş Bogdan când a văzut ce a făcut Jandarmeria cu oamenii
UPDATE 19:15. Nu mai este blocată gura de metrou de la Piaţa Universităţii. Au fost găsite mai multe arme albe la controalele corporale: un box, cuţite. Au venit şi jandarmii călare.

Citiţi şi:

#REZIST. Ţara este alături de Bucureşti. Mii de oameni au ieşit în stradă şi în oraşele mari
UPDATE 19.00. Sunt sute de oameni blocaţi în Pasajul Universităţii, după ce jandarmii au decis ca nimeni să nu mai intre şi să mai iasă de acolo.

UPDATE 18.50: Protestatarii au rupt gardurile instalate de jandarmi. Au venit şi galeriile echipelor de fotbal la protest. Pe lângă jandarmi, la protest au apărut şi scutierii, dar şi poliţia călare.

 

UPDATE 18.40. Cel putin 15.000 de oameni sunt in acest moment in Piata Universitatii. Mulțimea se întinde de la Intercontinental pana după rondul de la Universitate.

UPDATE 18.30: Au existat îmbrânceli între jandarmi şi manifestanţi. Pentru câteva minute, accesul la staţia de metroul Piaţa Universităţii au fost blocat, apoi redeschis. Conform Realitatea Tv, forţele de ordine au găsit un pistol şi o şurubelniţă în geanta unui protestatar. Acel om a fost extras din mulţime. În urma investigaţiilor, s-a aflat că pistolul era de jucărie.

UPDATE 18.15: Îmbrânceli între manifestanţi şi jandarmi în pasajul de la Universitate. Oamenii vin de la metrou, iar în pasaj au existat mici incidente.

UPDATE 18.00. Aproximativ 5.000 de oameni sunt acum în Piaţă. E plin pe trotuare la Universitate şi la Teatrul Naţional Bucureşti.

UPDATE 17:45. S-au strâns aproximativ 1000 de persoane în Piaţa Universităţii.

UPDATE 17.30. Jandarmeria a apelat la colegi din ţară. Enache, Jandarmeria Capitalei: S-a apelat la colegi din alte judeţe. Sunt pregătiţi, dacă va fi nevoie

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat, pentru Mediafax, că au fost aduse forţe de ordine şi alte judeţe ale ţării pentru a interveni la protestul organizat la Piaţa Universităţii, în cazul în care va fi necesar.

Astăzi este ziua marilor proteste! Mii de români au anunţat că vor ieşi în stradă atât în Capitală, cât şi în mai multe judeţe din ţară.

În Bucureşti se anunţă o manifestaţie importantă, la care sunt aşteptaţi să participe români din toate colţurile ţării. Proteste vor mai avea loc în oraşe din România şi din străinătate.

Jandarmeria Bucureşti: "Avem pregătite toate resursele"

"Nu avem o dimensiune exactă a numărului de participanți la proteste, dar avem pregătite toate resursele pentru a gestiona această activitate. Urmărim evitarea acțiunilor de tulburare a ordinii publice și asigurarea unui climat de siguranță, asigurarea desfășurării în condiții normale a celorlalte activități. Vom scoate, în funcție de numărul de persoane participante, numărul de jandarmi necesar", a anunțat, într-o intervenţie la Realitatea TV, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

Vrei să protestezi? Jandarmeria te învaţă cum să o faci (VIDEO)
UPDATE, ora 16:40 - Zeci de oameni s-au strâns deja în Piaţa Universităţii. Mai multe maşini ale Jandarmeriei au ajuns la faţa locului.

UPDATE, ora 16:00 - În Gara de Nord, din Bucureşti, unde au ajuns cu trenul mai mulţi protestatari din ţară, s-a scandat "România, România!" şi s-a cântat imnul ţării.

UPDATE, ora 14:30 - Protestatarii au început să se strângă în Piaţa Universităţii.

UPDATE, ora 14:00 - Manifestanţii se îndreaptă spre Piaţa Victoriei, unde, de asemenea, vor face o scurtă oprire. "Uniţi, salvăm toată România!, Justiţie, nu corupţie!", au scandat aceştia, pe drum.

UPDATE, ora 13:40 - Protestatarii au trecut prin faţa sediului ALDE, din apropierea Arcului de Triumf. De acolo, s-au îndreptat spre sediul PSD, unde au făcut o oprire.

 

UPDATE, ora 13:20 - Comunitatea "Corupţia ucide": Atenţie! Protestul ar putea fi deturnat către Palatul Cotroceni de persoane infiltrate

Comunitatea "Coruptia ucide" a transmis un avertisment ca exista "posibilitatea unor incercari de deturnare a coloanei de manifestanti in directia Palatului Cotroceni prin infiltrarea unor persoane care sa sugereze aceasta directie, dar si prin alte metode care sa determine modificarea traseului".

In acest sens, li se spune manifestantilor ca este important sa tina "ochii deschisi" si sa-si pastreze "prioritatile".

"Dupa intalnirea cu grupurile care vin din tara si diaspora, ce ne propunem pentru protestul de astazi este:

18:00 Ne adunam in Piata Universitatii
19:30 Plecam in mars catre Casa Poporului (cu vizite la institutiile confiscate de catre majoritatea parlamentara (Avocatul Poporului, CCR, CNA)
21:00 Palatul Parlamentului", se arata pe pagina de Facebook "Coruptia ucide".

UPDATE, ora 13:00 - Protestatarii au trecut de Piaţa Presei şi înaintează pe Şoseaua Kiseleff.

UPDATE, ora 11:30 - Irish Times scrie că "românii se pregătesc să protesteze faţă de reforme, în timp ce instabilitatea continuă", adăugând că partidul de guvernament este acuzat de subminarea luptei împotriva corupţiei şi de slăbirea statului de drept.

Presa din Occident, cu ochii pe protestele din România: "Ţara care dezincriminează corupţia"
UPDATE, ora 11:20 - Euronews a transmis LIVE pe Facebook de la Bucureşti.

 

UPDATE, ora 11:00 - Clujenii care au pornit pe jos în "Marşul Speranţei" au ajuns în Bucureşti, după 450 de kilometri parcurşi pe jos

Grupul format din cinci clujeni care a pornit acum 11 zile pe jos în “Marşul Speranţei” a ajuns în Bucureşti, urmând să ajungă în Piaţa Universităţii din Capitală, pentru a protesta faţă de modificările aduse legilor Justiţiei. Clujenilor li s-au alăturat mai mulţi oameni, astfel că grupul numără acum peste 100 de oameni.

Liderul şi iniţiatorul protestului “Marşul Speranţei”, Sorin Bobiş, a scris pe Facebook că în cele zece zile de când se află pe drum au avut parte de numeroase surprize din partea localnicilor din zonele pe unde au trecut, care le-au oferit mâncare şi cazare, iar unii i-au întâmpinat cu pâine şi sare. În unele localităţi, au fost organizate proteste de susţinere, în aşteptarea grupului.

“Am fost impresionaţi când la intrarea în judeţul Prahova am fost întâmpinaţi de un domn cu pâine şi sare. Am fost conduşi în Sinaia de protestestari din acest oraş, care ne-au aratat mormântul lui Badea Cârţan, loc unde am aprins o lumânare”, a scris Bobiş.

Membrii grupului spun că au legat multe prietenii şi că nu au avut parte de incidente pe drum, doar frigul le-a creat mici probleme. În a şasea zi, de exemplu, participanţii au îndurat temperaturi de minus 13 grade Celsius.

“Am plecat din Rupea pe un frig crunt, minus 13 grade Celsius. Temperatura a rămas negativă toată ziua, când a fost cel mai cald erau minus 4 grade. Frigul îţi intră până la oase, mai ales din cauză că TIR-urile trec la 50 de centimetri de noi şi antrenează o masă mare de aer”, a mai scris Bobiş.

Iniţiatorul “Marşului Speranţei” este un horticultor în vârstă de 51 de ani din Cluj-Napoca, el fiind prezent şi la Revoluţia din 1989. La plecarea din Cluj Napoca, acestuia i s-au alăturat unul dintre fiii săi, în vârstă de 18 ani, doi nevăzători şi un cetăţean francez stabilit de mai mulţi ani în ţară, fiind căsătorit cu o româncă, scrie news.ro.


Pe pagina de Facebook Reusim sunt redate temele principale ale protestelor de astăzi:

"Legile Justitiei (303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, 304/2004 privind organizarea judiciara si 317/2004 privind CSM) au fost votate in Parlament si urmeaza sa ajunga la presedintele Klaus Iohannis care le poate respinge doar o singura data!

Parlamentarii urmeaza sa voteze modificarile aduse de ei la Codul Penal si Codul de Procedura Penala!

Parlamentarii penali si corupti isi doresc cu orice pret ca Legile Justitiei si Codurile Penale sa fie publicate in Monitorul Oficial pentru a subjuga Justitia politicului si pentru a scapa ei de puscarie! Masacrarea Justitiei de catre PSD-ALDE a fost criticata de magistrati!

Guvernul a modificat Codul Fiscal prin OUG pe 8 noiembrie 2017 si de atunci se tot fac diverse modificari prin care angajatul va avea mai mult de suferit: reducerea contributiilor sociale si transferul lor de la angajator la angajat, scaderea impozitului pe venit, micsorarea contributiei virate la Pilonul II de pensii etc.

Modificarile la legea ANI, care protejeaza de conflicte de interese alesii intre 2007-2013, au fost adoptate de Senat.

Iesim in strada si pentru alte probleme care sunt acum in sanatate, educatie, invatamant, cercetare, economie, infrastructura, cultura, securitate etc.!"

Jandarmeria Capitalei a transmis, vineri, un mesaj video pe pagina sa de Facebook, făcând apel la desfăşurarea unor manifestaţii paşnice. Instituţia spune că este echidistantă şi garantează drepturile constituţionale ale cetăţenilor, cât timp aceştia se manifestă paşnic şi recomandă protestatarilor să fie civilizaţi şi să respecte indicaţiile forţelor de ordine.

MARŞUL SPERANŢEI - În ce oraşe se vor organiza proteste de amploare:

Bucureşti, Piaţa Universităţii - ora 18:00 - 21:00

Marş propus: Piata Universitatii - Piata Unirii - Fantani - Parlament, cu vizite la instituţiile confiscate de către majoritatea parlamentară (Avocatul Poporului, CCR, CNA).

Organizat de Coruptia ucide, 600.000 pentru Rezistenta, Insistam, Initiativa Romania, Asociatia Civica ProFest, Contract Romania, Actiunea Civica Galati, Declic, Umbrela Anticoruptie Cluj, Aradul Civic, Legea 544/2001, VeDem Just - Voci pentru Democratie si Justitie si Spatiu liber de coruptie. #VaVedem din Bucuresti.

Eveniment Facebook: Toate drumurile duc la Bucuresti. "Revolutia" generatiei noastre

Cluj-Napoca

Un grup de protestatari a plecat pe jos din Cluj Napoca (10 ianuarie, ora 10:00) şi au mers pe jos in directia Turda, Târgu Mureş, Sighişoara, Braşov, Ploieşti, Bucureşti-Piaţa Universităţii.

Organizat de Sorin Bobis, Stafeta Steagului Uniunii Europene, Coruptia ucide, Umbrela Anticoruptie Cluj, Actiunea Civica Galati, Rezist Galati si Rezist.TV.

Eveniment Facebook: Marsul Sperantei. Toti pentru Justitie. De la Cluj La Bucuresti!

Alba Iulia

Prefectura, 18:00 - 23:00
Organizat de Albaiulia civica rezista.

Arad

Primarie, 19:00 - 21:00,
Organizat de Aradul Civic.

„Aradul Civic” îi cheamă pe toți arădenii, în stradă, pentru a se alătura, astăzi, protestelor ce se vor desfășura la aceeași oră, 18:00 – 20:00, atât în țară, cât și în Diaspora.

„Se stinge lumina pentru toată lumea! România moare!”, sunt doar câteva din îndemnurile organizatorilor acestui protest, „Aradul Civic”, ce se va desfășura începând cu ora 18:00 și până la 20:00 pe platoul din fața Primăriei Municipiului Arad, sâmbătă, 20 ianuarie.

În mai toate orașele mari ale țării, românii par să se mobilizeze anunțând pe site-urile de socializare că vor participa în număr destul de mare. În Arad, pe pagina de facebook dedicată acestui eveniment – „Arad – Revoluția generației noastre”, s-au anunțat că vor participa peste 180 de arădeni, în timp ce alte 480 de persoane se arată interesate.

Dar iată care este mesajul „Aradului Civic”, aşa cum notează aradon.ro: „Așteptăm pe toată lumea în stradă, în fiecare oraş IMPORTANT al ţării. Prin urmare, sper să ne numărăm printre acestea, pentru că şi Aradul contează, la fel de mult ca Oradea, Cluj-Napoca sau Capitala. Zilele acestea am distribuit fluturaşe peste tot, lumea ştie, dar nu face nimic, deşi suntem într-o CRIZĂ fără precedent! Veniți la Primărie începând cu ora 18:00, seara şi anunțați evenimentul mai departe tuturor apropiaţilor, cunoştinţelor, prietenilor sau membrilor familiei. Dacă nu facem nimic, intrăm încet-încet în DICTATURĂ, singura opţiune valabilă fiind plecarea din ţară. Cei care puteţi, haideţi la Bucureşti, dacă nu, oriunde protestaţi e binevenit. Faceţi un Live, faceţi tot ce puteţi! România MOARE, se stinge lumina pentru toată lumea.”

Buzău

Piaţa Dacia, ora 18:00

Un protest sub sloganul „Revoluţia generaţiei noastre” este anunţat şi în Buzău, pe platoul din centrul municipiului. Oamenii sunt nemulţumiţi de schimbările pe care partidele de guvernământ intenţionează să le facă legilor justiţiei.

Protestele, anunţate pe pagina de Facebook Buzău: "Revoluţia" generaţiei noastre!, vor începe la ora 18.00, în Piaţa Dacia.

„Legile Justiţiei (303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, 304/2004 privind organizarea judiciară şi 317/2004 privind CSM) au fost votate în Parlament şi urmează să ajungă la preşedintele Klaus Iohannis care le poate respinge doar o singură dată! Parlamentarii urmează să voteze modificările aduse de ei la codului penal şi codului de procedură penală!”, spun protestatarii.

Galaţi

Prefectura, 18:00 - 21:00,
Organizat de Actiunea Civica Galati.

Iaşi - eveniment 1:

Piata Unirii, 18:00 - 22:00,
Organizat de Dreptate, Integritate, Corectitudine.

Iasi - eveniment 2

Piata Unirii, 18:00 - 23:00,
Organizat de Anca Aradei Paraschiv.

Oradea

Piata Unirii, 18:00 - 21:00,
Organizat de Oradea Civica.

Suceava

Esplanada Casei de Cultura, 18:00 - 23:00,
Organizat de Suceava protesteaza.

Târgu Mureş

Prefectura, 18:00 - 21:00,
Organizat de Muresul Civic, Muresul Civic si Coruptia ucide.

Aproximativ 50 de persoane au protestat, sâmbătă dimineaţa, în faţa Sălii Polivalente din Târgu Mureş, împotriva modului în care au fost adoptate modificate legile justiţiei, după care s-au îmbarcat în autocar şi au plecat pentru a participa la protestul din Bucureşti.

Protestatarii din Târgu Mureş spun că mobilizarea a avut loc pe reţelele de socializare şi că, în ciuda condiţiilor meteorologice, au decis să iasă, din nou, în stradă în speranţa că vor atrage atenţia decidenţilor de la nivel central, relatează agerpres.ro. Astfel, protestatarilor din Târgu Mureş li s-au alăturat, sâmbătă, înainte de plecare şi cetăţeni din judeţul Cluj şi, înainte de îmbarcarea în autocar, au fluturat steagul României şi au scandat lozinci împotriva deciziilor luate de majoritatea parlamentară.

Pe traseul Târgu Mureş-Bucureşti, acestora li se vor alătura şi oameni din Sighişoara şi Braşov, care şi-au anunţat intenţia de a lua parte la protestul din Capitală, alături de grupul de tineri, care a parcurs pe jos traseul Cluj-Napoca - Bucureşti, în ceea ce au numit "Marşul speranţei".

Protestatarii s-au arătat îngrijoraţi de efectele instabilităţii guvernamentale, care a început să aibă efecte asupra ROBOR şi asupra monedei euro şi de modul în care majoritatea parlamentară înţelege să intervină în legile justiţiei.

Timişoara

Piata Operei, 18:00 - 21:00,
Organizat de Timisoara Civica

Timișorenii sunt chemați din nou în stradă. Astăzi, în Piața Operei va avea loc un nou protest. Timișoara se alătură Bucureștiului într-un protest masiv. Protestatarii vor să-și arate dezacordul față de măsurile luate de majoritatea parlamentară.

Protestul care se va desfășura sub titulatura „Mai mult ca niciodată, Timișoara implicată!” va avea loc de la ora 18:00, în Piața Operei.

„Legile justiției care au ajuns la președinte, codurile penale care vor fi discutate în noua sesiune parlamentară, codul fiscal, atitudinea politicienilor puterii față de mecanismele democrației, toate afectează funcționarea statului de drept, activitatea anticorupție, mediul antreprenorial și bunăstarea românilor. Veți întreba poate cu ce rost? De ce am mai ieși la un nou protest, când oricum nu reușim să schimbăm nimic? Noi vă întrebăm cu ce rost să stai acasă? Cu ce rost să nu te implici? Cu ce rost să privești de pe margine? Sigur, politicienii puterii au ignorat protestele din ultima perioadă. Au mers înainte cu o îndărătnicie greu de imaginat. Au găsit și strategia perfectă: mii de incizii care să ne imunizeze la acțiunile lor și să ne lase deznădăjduiți. Dar ce ar trebui să facem acum? Să capitulăm?”, transmit inițiatorii protestului – Timișoara Civică, relatează tion.ro.

Inițiatorii protestului transmit că democrația nu este de nepierdut și ea trebuie apărată în fiecare zi. Își doresc schimbarea clasei politice și a societății românești.

În Diaspora, proteste sunt anunţate pentru Argentina, Austria, Belgia, Canada, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania, SUA.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:06

BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei