Patron de restaurant, condamnat la șase ani de închisoare după ce un client a murit
Dimensiune font:
Patronul unui lanţ de restaurante indiene din Marea Britanie a fost condamnat, luni, la şase ani de închisoare pentru ucidere din culpă, după moartea unui client alergic la arahide.
Paul Wilson (38 de ani) a comandat mâncare pentru acasă menţionând explicit că vrea produsul fără arahide. Însă mâncarea a fost pregătită cu un amestec de alune ce conţinea şi arahide. Bărbatul a făcut un şoc anafilactic violent şi a murit, în ianuarie 2014, informează The Telegraph.
Mohammed Zaman (53 de ani) a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru ucidere din culpă, deşi incidentul a avut loc înaintea intrării în vigoare a unei legi care obligă semnalarea pe etichetă a prezenţei arahidelor în orice fel de mâncare ambalat.
Tribunalul a stabilit că Zaman a ignorat avertismentele date după ce un alt client, Ruby Scott, de 17 ani, a suferit un şoc anafilactic în urma unui incident similar, cu doar săptămâni înainte de decesul lui Wilson.
Procurorii au arătat că patronul de restaurant a înlocuit praful de migdale, folosit la reţeta originală, cu un ingredient mai ieftin ce conţine arahide.
În Marea Britanie, circa zece persoane mor în fiecare an din cauza alergiilor alimentare.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau