6 alimente pe care să le mănânci de Revelion, ca să îți meargă bine tot anul. Meniu pentru belșug și sănătate

20190503-delish-pineapple-baked-salmon-horizontal-ehg-448-1557771007

Dimensiune font:

| 30-12-2023 10:42

Pentru această seară specială, în lume, există o serie de tradiții și superstiții, pe care mulți le urmează cu sfințenie.

De la banalul purtat de lenjerie roșie, la banii dosiți prin buzunare, sărutatul sub vâsc și dorința de la miezul nopții, până la unele tradiții mai complicate, cum ar fi meniu pentru noroc și prosperitate. 

Megan Elias, scriitoare culinară și director al programului de gastronomie de la Universitatea din Boston și cu Linda Pelaccio, care găzduiește emisiunea radio culinară "A Taste of the Past", a dezvăluit,  care sunt cele mai populare superstiții culinare de la masa de Revelion. 

 

Mazăre și linte

 Alimentele rotunde seamănă cu monedele și banii. Unii cred că dacă mănânci aceste alimente de Revelion, vei avea noroc de bani în noul an. 

Dacă mâncați mazăre cu verdeață și pâine de porumb, atunci este și mai bine, având în vedere că verdele este culoarea banilor, iar pâinea de porumb evocă aurul.

Mazărea este servită cu orez în mod tradițional din sudul Statelor Unite, numit "Hoppin' John", pentru noaptea de Anul Nou. Sau, mazărea poate face parte dintr-o supă.  

În Italia,  tradiția spune că lintea trebuie consumată cu carnea de porc pentru un an nou prosper.

 

12 boabe de struguri

Spaniolii mănâncă 12 struguri atunci când ceasul bate miezul nopții în noaptea de Anul Nou.

După cum spune tradiția, se consumă 12 struguri la miezul nopții, câte unul pentru fiecare lună a anului. Potrivit unei legende, ritualul a început în Spania în jurul anului 1900, când un cultivator de struguri a avut o recoltă abundentă și s-a gândit să dăruiască și vecinilor din „belșugul” său. 

Oricum ar fi, această  tradiție  s-a răspândit în multe țări din America Latină. 


Carne de porc

 Porcii au fost mult timp considerați norocoși. Un fel de mâncare norocoasă populară de Anul Nou în Germania este carnea de porc, așezată pe un pat de varză.

 

Tăiței de orez

Tăiețeii sunt lungi, iar această lungime este considerată a simboliza viața lungă și norocul.

În Japonia, tăițeii sunt serviți de Anul Nou. În China, în timpul Anului Nou Chinezesc (sau Anul Nou Lunar), care cade pe 25 ianuarie anul viitor.


Pește întreg

 Mâncatul unui pește întreg a devenit o altă tradiție de 31 decembrie în întreaga lume. De ce? Poate pentru că, în vremuri de restriște, oamenii economiseau tot ce puteau - inclusiv pește - pentru a mânca la o ocazie specială. Heringul este un pește ales în țările din Europa de Est. În Germania, cei care caută să obțină norocul în noul an fac mai mult decât să mănânce un crap întreg: Își păstrează solzi de pește în portofel pentru un plus de noroc.

 Semințe de rodie

Semințele sunt rotunde și asemănătoare unei monede, ceea ce le face automat norocoase, conform tradițiilor. Rodiile, care provin din Orientul Mijlociu, au, de asemenea, sens să fie consumate de Anul Nou, deoarece se întâmplă să fie coapte în acea perioadă a anului. În plus, semințele sunt asociate cu viața și fertilitatea.

Sursa: www.spectacola.ro

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Budincă din cozonac
10/05/2024 12:45

Ce facem cu cozonacul rămas după Pasti? Îl transformăm intr-o budincă savuroasă, usor de preparat. Astfel, evităm risipa alimentară si ne bucurăm de un dulce rapid si delicios. Pentru această Bu ...

Sosul chimichurri, o delicatesă în bucătărie
08/05/2024 16:21

Chimichurri este un sos argentinian, adesea servit alături de cărnuri la grătar, peste si alte preparate din carne. Este folosi si pentru marinarea diferitelor tipuri de carne si este recunoscut ca fiind un ...

Stufat de miel, rețetă de primăvară
08/05/2024 15:05

Stufatul este una dintre cele mai apreciate mancăruri de primăvară. Fie că este preparat cu pui sau miel, stufatul este un fel de mancare scăzută, gătită din carne, ceapă si usturoi verde. Si pentru c ...

Vită Stroganoff, rețeta care a uimit lumea
06/05/2024 15:33

Numele ei se traduce “vita Stroganoff” sau Beef Stroganoff si este un mare clasic al bucatariei ruse (Gowjadina Stroganow), adoptat de Haute Cuisine, constand din fasii de carne de vita sau vitel ...

 Gustări divine. O călătorie culinară prin mănăstirile României
06/05/2024 13:04

În mănăstirile ortodoxe din Romania, postul reprezintă o perioadă importantă a vietii religioase, iar bucătăria este un loc in care se păstrează cu sfintenie traditiile gastronomice străvechi. M ...

Drobul de miel, tradiție și gusturi de la lume adunate
06/05/2024 11:30

În inima traditiei pascale, drobul de miel străluceste ca un simbol al bucuriei si abundantei. De la cele mai simple retete transmise din generatie in generatie pană la reinterpretări moderne, acest pr ...

 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
06/05/2024 11:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

Povești îmbietoare din cuhniile Moldovei
06/05/2024 09:59

Originare din Balcani si răspandite apoi in intreaga regiune a Europei de Est, sarmalele au traversat secole de istorie si au devenit un simbol al familiei si al unitătii. Aceste mici „pachetele de ...

Cozonaci generoşi din cuptoarele de aur
06/05/2024 09:06

Cozonacul nu-i treabă uşoară şi trebuie să fii mare meşteră ca să iasă bun. „Totul depinde şi de gospodină. Nu trebuie să te zgarceşti cand pui ouă; apoi, trebuie să ai şi smantană bună, ...

Marinada perfectă pentru friptura de miel
05/05/2024 10:30

Pentru majoritatea romanilor, atunci cand spun masa de Paste se gandesc automat si la friptura de miel. Dar nu toti cunosc cum se marinează corect carnea de miel. Carnea marinată absoarbe lichidul in care es ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei