Dieta care te scapă de depresie în doar trei zile

download

Dimensiune font:

| 26-04-2022 10:15

 

Christine Bailey, terapeut nutriționist englez, autoare a cărții „The Brain Boost Diet Plan” a demonstrat că dieta are o legătură foarte strânsă cu starea ta de spirit și liniștea sufletească. Aceasta a făcut un program care te face mai vesel în doar 3 zile.

Din în ce ce mai multe persoane se luptă cu o boală cruntă, depresia. Nutriționistul a explicat că motivele întemeiate pentru a îți schimba alimentația sunt stările anxioase și lipsa de energie. Aceasta a făcut o dietă foarte simplă, dar care aduce rezultate.

Dieta care te scapă de depresie
Ziua 1:

Mic dejun: Cremă de arahide cu ciocolată și banană – vă energizează corpul și creierul. Bananele conțin vitaminele A, B6 și C, fibrele, potasiu, fosforu, fieru și carbohidrați, dar și acid triptofan. Vitamina B6 ajută la transformarea triptofanului în serotonină, hormonul fericirii.

Masa de prânz: Burrito de pui: Puiul este o sursă bună de proteine slabe și conține, de asemenea, vitamine B6 și B12, care ajută organismul să mențină nivelul „sănătos” de homocisteină.

Gustare: Avocado cu turte de ovăz sau prăjituri de orez fără gluten. Avocado conține grăsimi monosaturate care sunt antiinflamatoare, dar și tirozină, un aminoacid care ajută organismul să producă dopamină (hormonul motivației)

 


Cină: Pastă mixtă de pește, inclusiv somon și creveți, în crustă de cartof dulce, cu legume sau salate. Somonul este bogat în vitamina B12, care te scapă de depresie, dar și în omega 3 grăsimi contribuie la optimizarea funcției cerebrale și la producerea de neurotransmițători.

Ziua 2:

Mic dejun: Ouă omletă cu ciuperci și spanac mărunțit

Masa de prânz: Cremă de susan, și salată de kale cu năut

Kale conține vitaminele B, folat și magneziu, care sunt esențiale pentru producerea de neurotransmițători, incluzând serotonina și dopamină care stimulează starea de spirit. Semintețele de susan au grăsimi sănătoase, zinc și vitamina E, cu rol important în funcția cognitivă

Gustare – Smoothie de Kefir cu proteine. Alimente bogat în probiotice, iaurtul și kefirul sunt o necesitate pentru un creier sănătos, întrucât aceste bacterii pot ajuta în lupta împotriva depresiei și a anxietății.

Cină: Chilli de curcan cu orez integral și broccoli.

Ziua 3:

Mic dejun: Smoothie cu ciocolată, cafea, ciuperci coama leului și lapte de migdale. Ciupercile medicinale, precum coama leului și Reishi, s-au dovedit a fi deosebit de benefice pentru sănătatea creierului, fiind adaptogene (ajută organismul să facă față stresului zilnic). În loc de cafea puteți folosi ceai verde.


Masa de prânz: Salata de macrou afumat cu varză crudă

Beneficii: Consumul de alimente cum ar fi probioticele, care introduc bacterii bune în intestin, poate, de asemenea, îmbunătăți concentrarea și starea de spirit

Gustare: O mână de nuci și două pătrățele de ciocolată neagră. Ciocolata conține, printre altele, phenylethilamina, triptofan (provoacă eliberarea serotoninei neurotransmițătoare). Nucile sunt, de asemenea, pline de antioxidanți și grăsimi sănătoase,

Cină: Miel la grătar cu salată mixtă, potrivit doctorulzilei.ro 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Budincă din cozonac
10/05/2024 12:45

Ce facem cu cozonacul rămas după Pasti? Îl transformăm intr-o budincă savuroasă, usor de preparat. Astfel, evităm risipa alimentară si ne bucurăm de un dulce rapid si delicios. Pentru această Bu ...

Sosul chimichurri, o delicatesă în bucătărie
08/05/2024 16:21

Chimichurri este un sos argentinian, adesea servit alături de cărnuri la grătar, peste si alte preparate din carne. Este folosi si pentru marinarea diferitelor tipuri de carne si este recunoscut ca fiind un ...

Stufat de miel, rețetă de primăvară
08/05/2024 15:05

Stufatul este una dintre cele mai apreciate mancăruri de primăvară. Fie că este preparat cu pui sau miel, stufatul este un fel de mancare scăzută, gătită din carne, ceapă si usturoi verde. Si pentru c ...

Vită Stroganoff, rețeta care a uimit lumea
06/05/2024 15:33

Numele ei se traduce “vita Stroganoff” sau Beef Stroganoff si este un mare clasic al bucatariei ruse (Gowjadina Stroganow), adoptat de Haute Cuisine, constand din fasii de carne de vita sau vitel ...

 Gustări divine. O călătorie culinară prin mănăstirile României
06/05/2024 13:04

În mănăstirile ortodoxe din Romania, postul reprezintă o perioadă importantă a vietii religioase, iar bucătăria este un loc in care se păstrează cu sfintenie traditiile gastronomice străvechi. M ...

Drobul de miel, tradiție și gusturi de la lume adunate
06/05/2024 11:30

În inima traditiei pascale, drobul de miel străluceste ca un simbol al bucuriei si abundantei. De la cele mai simple retete transmise din generatie in generatie pană la reinterpretări moderne, acest pr ...

 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
06/05/2024 11:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

Povești îmbietoare din cuhniile Moldovei
06/05/2024 09:59

Originare din Balcani si răspandite apoi in intreaga regiune a Europei de Est, sarmalele au traversat secole de istorie si au devenit un simbol al familiei si al unitătii. Aceste mici „pachetele de ...

Cozonaci generoşi din cuptoarele de aur
06/05/2024 09:06

Cozonacul nu-i treabă uşoară şi trebuie să fii mare meşteră ca să iasă bun. „Totul depinde şi de gospodină. Nu trebuie să te zgarceşti cand pui ouă; apoi, trebuie să ai şi smantană bună, ...

Marinada perfectă pentru friptura de miel
05/05/2024 10:30

Pentru majoritatea romanilor, atunci cand spun masa de Paste se gandesc automat si la friptura de miel. Dar nu toti cunosc cum se marinează corect carnea de miel. Carnea marinată absoarbe lichidul in care es ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei