VIDEO: „Perfect” aduce „Timpuri noi” şi „Partizan” împreună

default

Dimensiune font:

| 14-11-2014 22:00

 „Timpuri noi” şi „Partizan”, reuniţi pe 14 noiembrie, la Iaşi, au „glumit frumos” despre muzica lor, despre începuturi, despărţiri şi împăcări, despre vremuri şi generaţii. Pe 15 noiembrie, începând cu ora 20.00, Adrian „Artan” Pleşca, Dan Iliescu, Răzvan Moldovan, Adrian Borţun, Andrei Bărbulescu, Felix Sfura şi Alexandru Vâşcan vor cânta „serios”, în Pub Underground! Un al doilea concert „Perfect” va avea loc la Bucureşti, pe 22 noiembrie.
„Cred că având atât timp în spate, din 1982, de când am început, e foarte important să avem maturitatea să ne povestim experienţa muzicală de 32 de ani. Aşa cred că a început întâlnirea aceasta, ne-a inspirat ideea şi ne bucurăm că suntem aici. Sper că o să reuşim să ne povestim muzica pe scenă”, a spus Răzvan Moldovan, fondator al trupei, alături de „Artan” şi Dan Iliescu.

În 2001, „Timpuri Noi” era formată din: Artan - voce; Cătălin „Tobi” Neagu – tobe, Dan Iliescu – chitară; Florin „Xbass” Barbu – bass. Dan Iliescu a ales să părăsească trupa după turneul „Lucky Nights Live!” din acel an, iar fără el, trupa s-a numit „Partizan”.
Actuala componenţă „Partizan”:
Adrian Pleşca „Artan” – voce
Răzvan Moldovan – chitară
Andrei Barbulescu- tobe
Adrian Borţun – bass

Adrian Borţun are o variantă referitoare la modul în care a apărut ideea întâlnirii dintre trupele „Timpuri Noi” şi „Partizan”: „S-a întâmplat în nenumărate situaţii, la concertele Partizan să strige unul prin sală Adeline, Adeline... Le-am tot spus: e plecată în concediu la turci, e bolnavă de gripă... Nimic! Probabil a auzit şi Dan asta şi a zis «Vreţi Adeline? Fie!”, a spus Adrian Borţun, care până la începerea conferinţei a căutat o carte prin librărie. „Zic şi eu o poveste, pentru că altceva.... Mi-am luat special această carte «Antrenează-ţi creierul», dar n-am apucat să o citesc”.

  Dan Iliescu: „Prin '76 – '78,  cântam în Spectrum, la Iași. Aveam o orgă de lumini din faruri de Dacie şi filtre de la tren”

Singurul lucru asupra căruia nu au căzut de acord fondatorii trupei „Timpuri noi” a fost anul de început: „Nu în '82 am început, ci în '81”, l-a contrazis Dan Iliescu pe Răzvan Moldovan. „De fapt din armată am început, din '79. Chiar din '74 am început treaba, că Răzvan avea magnetofon şi eu aveam casetofon! El era la A, eu eram la B, şi eram autoresponsabili cu muzica din clasă. şi am împins-o spre '74, aşa”, l-a „corectat” Artan.

Dan Iliescu nu s-a lăsat, însă: „Deci, cum ar fi, toată muzica s-a compus până în '80. Noi ne-am apucat în '81 cântăm ca să să reproducem ceva, pentru că lumea nu avea aparate. Am tradus puţin şi aşa a apărut «Timpuri noi»”, spune chitaristul originar din Iaşi, rememorând şi perioada în care a cântat aici, la Casa Studenţilor. „Prin '76 – '78,  cântam în Spectrum, la Iași. Aveam o orgă de lumini din faruri de Dacie şi filtre de la tren”.

Povestea oficială „Timpuri Noi”

Dincolo de glume, povestea oficială „Timpuri Noi” începe, ca într-un film, în armată. Dan Iliescu l-a cunoscut pe Suedezu'- Răzvan Moldovan. Dan Iliescu cânta la chitară, iar Răzvan bătea la valiză. Răzvan i-a spus că are o trupă tare în Bucureşti, dar când au ajuns în oraş şi au pus staţia în mijlocul sălii, nu era decât Artan - Adrian Pleşca. Au apărut curând şi tobele lui Răzvan şi alţi băieţi, şi au început să repete într-o sală dintr-o uzină. Mai apoi i-a descoperit Cristi Zăpadă de la Metrock. Au dat primul concert în 1982, la Casa de Cultură „Înfrăţirea între popoare”.

„La primul nostru concert, ne-am deplasat cu tramvaiul, tot cu scule, noi având un contrabas şi un acordeon. (...) Tata mi-a călăuzit primii paşi către muzică, dar la un moment dat s-a răzgândit, când am început noi să facem formaţie. Unde ne duceam să facem repetiţie, venea şi încerca prin influenţă să ne scoată din sală. Tot prin influenţă, tata lui Răzvan încerca să facă rost de sală”, spune Adrian „Artan” Pleşca.

După trei repetiţii făcute împreună şi o conferinţă de presă la care s-a râs mult, astă-seară va avea loc la Iaşi concertul care stă sub semnul „reuniunii anului”: „Am încercat să prindem melodiile noastre reprezentative din fiecare deceniu, începând din anii '80, aşa că vom începe cu primele piese pe care le-am cântat vreodată, «Nu e loc» şi «Acesta e ritmul», şi o să continuăm cu «Perfect», «Mistreţul», «Tanţa», «Adelin», după care o să cântăm piese reprezentative pentru ambele trupe. Oricum, o să încheiem spectacolul împreună, cu porumbei...”, a mai spus Răzvan Moldovan. „... Ai păcii!”, a completat cineva. (Gina POPA)

„Timpuri Noi aveau curajul să fie o trupă de rock care cânta fără chitară distorsionată şi fără voce piţigăiată. Voiau să fie altfel, la modul ostentativ, iar publicul o simte şi azi ca un fel de provocare. Au multă energie, şi totul la asta se rezumă: să transmiţi ceva de pe scenă. De asta s-au apucat de muzică şi de asta îi revedem împreună pe scenă pe 15 noiembrie şi respectiv, 22 noiembrie: pentru a păstra viu sentimentul de libertate, spiritul rock, rebel”, spun organizatorii celor două concerte „Perfect”. Titlul este cel al melodiei care le-a adus notorietate, din 1984 încoace.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:26

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Stan si Bran  VIDEO
10/11/2019 10:56
Averea lui Mihai Constantinescu. Ce lasă în urmă marele artist
30/10/2019 18:52

  Averea lui Mihai Constantinescu. Ce lasă in urmă marele artist - Facebook Mihai Constantinescu s-a stins din viaţă la 73 de ani şi a lăsat in urmă nu doar lacrimi şi regrete, ci şi o ...

30 de adevăruri despre Ludwig van Beethoven, genialul compozitor surd
10/09/2019 11:21

 Ludwig van Beethoven a fost unul dintre cei mai influenti compozitori de muzică clasică. Acest muzician german exceptional si-a adus contributia in epoca de tranzitie dintre perioada clasică ...

Toponimia sadoveniană
31/08/2019 17:17

În „Monografia sadoveniană toponimico-literară”, Constantin Parascan inregistrează şi analizează toate numele de locuri din inteaga operă a lui Mihail Sadoveanu, insumand 12.000 de pagin ...

De ce si cum  a murit Dem Rădulescu, un actor care nu a mai putut fi înlocuit în teatru și film
30/08/2019 11:35

 S-a născut la Rimnicul Valcea in 1931, iar porecla Bibanul i se trage de la tatăl său, un mare pescar si proprietar de pescărie. Cand avea 22 de ani in oras a sosit cu trenul o trupă de actori de la ...

VIDEO Detalii ȘOCANTE de la autopsia lui Michael Jackson au fost dezvăluite după 10 ani de la moartea starului: Ce au descoperit medicii
26/08/2019 22:20

 Prea multe operaţii estetice, dependenţă de somnifere şi alte medicamente, abuzuri sexuale şi un lung şir de acuzaţii care au culminat cu lansarea pe HBO a terifiantului documentar ''Leaving Neverl ...

Mr  BEAN
22/08/2019 11:27

 

VIDEO-   Laurel and Hardy. COMEDIE
08/08/2019 10:35
VIDEO-Neversea a fost în direct.
04/07/2019 22:28

Pentru a viziona da clic 

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei