Ce cărţi s-au vândut cel mai bine la Târgul Gaudeamus 2018

default

Dimensiune font:

| 19-11-2018 10:09

Cea de-a 25-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus- Carte de învăţătură s-a încheiat duminică, majoritatea editurilor participante anunţând cifre de vânzări care au depăşit evenimentele anterioare de gen, iar listele de vânzări arată ce s-a căutat la standurile amenajate la Romexpo.

 

 Primind şi în acest an premiul I din partea publicului care a votat pentru acordarea trofeelor târgului, editura Humanitas a anunţat că a înregistrat aproximativ 1.400 de exemplare vândute din volumul recent lansat ¨Orice om îi este teamă - Un partid, doi ani şi trei premieri”, de Radu Paraschivescu. Al doilea volum căutat de cititori la standul Humanitas a fost ¨De la Dacia antică la Marea Unire, de la Marea Unire la România de azi¨, de Lucian Boia, iar pe locul trei s-a clasat cartea lui Gabriel Liiceanu, ¨Aşteptând o altă omenire". Topul celor mai bine vândute titluri ale editurii a inclus noile apariţii ¨România, Te iubesc”, colecţia de reportaje semnată de Cosmin Savu, Rareş Năstase, Paula Herlo, Alex Dima şi Paul Angelescu, ¨Pe mâna cui suntem”, de Andrei Pleşu, ¨Dialoguri secrete¨, de Ioana Pârvulescu, ¨Două eseuri despre Paradis”, de H.R.Patapievici, ¨Variaţiuni pe o temă dată”, cartea pe care Ana Blandiana şi-a descris-o drept ¨poem de dragoste despre nedespărţirea prin moarte. Cea mai metafizică dintre cărţile mele¨, antologia de 12 confesiuni semnate Dan C. Mihăilescu în ¨Plăceri vinovate şi datorii împlinite¨ şi primul roman scris de sibianul Radu Vancu, ¨Transparenţă”..

Pentru Humanitas Fiction, volumul cel mai căutat s-a dovedit a fi romanul neo-zeelandezei Morris Heather, ¨Tatuatorul de la Auschwitz¨. Povestea tulburătoare a unui tânăr evreu slovac a devansat astfel noul roman al lui Paulo Coelho, ¨Hippie¨. Pe următoarele locuri din punctul de vedere al vânzării de ficţiune străină editată de Humanitas, au fost ¨Scara lui Iakov¨, cartea Ludmilei Uliţkaia, "Povestiri de ţinut în palmă”, de Yasunari Kawabata şi ¨Copilul lui Noe¨, de Eric-Emanuel Schmitt. Nu lipsesc din acest top nici noile volume traduse din Lorenzo Marone (¨Tentaţia de a fi fericit¨), Romain Gary (¨Promisiunea Zorilor¨), Kazantzakis Nikos (¨Grădina de piatră¨), Anna Hope (¨Sala de bal¨) şi de Yōko Ogawa (¨Suspine tandre¨).

Dintre volumele destinate copiilor, Humanitas Junior a anunţat pentru Mediafax că ¨Pana lui Finist Şoimanul¨, selecţia de basme fantastice ruseşti a fost volumul cel mai bine vândut, urmat de cartea semnată de Carmen Sylva, Regina Elisabeta a României, ¨De prin veacuri Povestiri istorice şi legende populare pentru copii¨ şi de volumul ¨George şi corabia timpului¨, din seria creată de Lucy Hawking împreună cu tatăl ei, profesorul Stephen Hawking.

Apreciate de micii cititori s-au dovedit şi ¨Basme¨, de Wilhelm Hauff, ¨Miturile nordului¨, de Crossley-Holland Kevin, care au completat topul primelor cinci cifre de vânzare, la Humanitas Junior.

Editurile Nemira şi Nemi au participat la târgul de carte Gaudeamus, ediţia 2018 cu noutăţi editoriale de ficţiune străină, ficţiune românească, non-ficţiune şi cărţi cadou pentru copii. Evenimentul principal a fost lansarea oficială a noului imprint Armada, de science fiction, fantasy şi thriller.

Cele mai căutate cărţi de la standul editurii Nemira au fost ¨Frumoasele adormite¨, cel mai recent roman al lui Stephen King, scris împreună cu fiul său Owen King. Romanul apare în imprintul Armada. Al doilea titlu căutat de vizitatorii de la Târg a fost ¨O zi de decembrie”, de Josie Silver, din colecţia Damen Tango, o poveste de dragoste pentru nopţile lungi de iarnă. Pe locul trei, editura anunţă că s-a clasat titlul ¨Câteva motive să iubeşti viaţa¨, de Matt Haig, relatarea scriitorului american despre depresia suferită la 24 de ani, o carte inspiraţională despre calea prin care un om s-a întors de pe marginea prăpastiei.

În continuarea topului de vânzări, Nemira anunţă că se clasează ¨Un gentleman la Moscova¨, de Amor Towles, cel mai recent roman din colecţia Babel, ¨Istoria cuplurilor regale¨, de Jean-Francois Solon, o carte care documentează câteva dintre cele mai influente cupluri din istoria lumii, "De veghe între lumi", de Marisha Pessl, un roman Young Adult care îmbină thrillerul, supranaturalul şi filosofia pornind de la întrebarea ¨tu ce ai face dacă ai retrăi de mii de ori aceleaşi 23 de ore din viaţa ta?¨. Foarte căutate s-au dovedit şi romanul ¨Înainte de ploi¨, de Dinah Jefferies, din colecţia Damen Tango, plasat în India anilor 1930, ¨Frăţia corbilor¨, de Maggie Stiefvater, aventura a cinci adolescenţi în căutarea supranaturalului, ¨Dirk Gently. Agenţia de investigaţii holistice¨, de Douglas Adams, apărut în imprintul Armada, un roman comic şi absurd, în stilul inconfundabil al autorului ¨Ghidul autostopistului galactic¨, dar şi ¨Busola¨, de Mathias Enard, roman câştigător al premiului Goncourt, apărut în colecţia Babel, care completează lista de 10 cel mai bine vândute titluri.

Cele mai căutate cărţi de la editura Nemi au fost ¨24 de poveşti de citit înainte de Crăciun¨, de Brigitte Weninger şi Eve Tharlet, autoarele seriei ¨Aventurile iepuraşului Matei¨, ¨Spărgătorul de nuci¨, de Valeria Docampo, inspirată de punerea în scenă a poveştii clasice de către George Balanchine, "Poveste muzicală de Crăciun", de Cristina Andone, parte din seria "Poveşti din Pădurea muzicală", "Un vultur în zăpadă", de Michael Morpurgo, roman câştigător al Childrens book award 2017, inspirat din povestea adevărată a unui om care ar fi putut să împiedice izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial, şi ¨Fetiţa care a salvat Crăciunul¨, de Matt Haig, continuarea poveştii din ¨Un băiat numit Crăciun¨.

Curtea Veche Publishing a anunţat că a sărbătorit 20 de ani de la înfiinţare la cea de-a 25 ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus şi a practicat reduceri care au ajuns până la 80%. Sărbătoarea a adus împreună nume importante în cadrul unui maraton de lansări şi sesiuni de autografe cu Dragoş Bucurenci, Adrian Cioroianu, Ramona şi Radu F. Constantinescu, Răzvan Exarhu, Laura Laurenţiu, Diana Mandache, Iren Arsene Mate, Alexandru Muraru, Răzvan Petrescu, Andreea Raicu, Mirela Retegan şi Michel Stanovici. Copiii s-au bucurat să-l cunoască pe Fram, ursul polar, care a făcut senzaţie în standul editurii. Nu în ultimul rând, Curtea Veche a lansat un Reading Challenge: cititorii au fost provocaţi să-şi aleagă 10 cărţi de citit până la finalul anului şi să le posteze în social media cu #CVP20 şi #ReadingChallenge, urmând ca în luna decembrie să se anunţe surprize pregătite pentru cei care au acceptat provocarea.

În top 5 preferinţe ale cititorilor de Curtea Veche, pe primul loc s-a aflat una dintre cele două noi cărţi pentru copii din colecţia Poveştile Cristinei, „O iarnă de poveşti” de Cristina şi Alex Donovici, ilustrată de Annabella Orosz. Creatorii fenomenului online povestilecristinei.ro au revenit cu o carte de poveşti de iarnă cu personaje aparte: fulgi de nea care visează să se topească în palma unui copil, îngeri salvaţi din zăpadă de fetiţe, copii plecaţi în căutarea lui Moş Nicolae, elfi care dăruiesc Crăciunul. Al doilea loc a fost ocupat de către cea mai nouă carte de memorii de la Curtea Veche Publishing: ¨Ultima vară în Bretania¨ de Ada d’Albon, actriţă româncă de teatru stabilită la Paris, nepoată a lui Mihail Sadoveanu, fondatoarea Théâtre de l’Orme. Un volum care parcurge istoria personală a autoarei, din casa anilor fericiţi, cu cascadele de flori, din fostul cartier Uranus şi până în balconul cât o gheretă din Paris, îngropat şi el în flori, unde, sub o tufă de crizanteme galbene, aşteaptă urnele cu cenuşa fără ţară a părinţilor. Pe cel de-al treilea loc s-a aflat cel de-al doilea volum de iarnă din colecţia Poveştile Cristinei, "Ţup, salvatoarea iernii" de Alex Donovici, cu ilustraţii de Stela Damaschin-Popa. Aceasta este continuarea seriei Ţup în care simpatica ciocârlie salvează pădurea şi aduce iarna, alături de un melc cu cochilia plină de cărţi şi o bufniţă vegetariană. Locul al patrulea l-a ocupat unul dintre cele mai noi titluri de Nassim Nicholas Taleb, ¨Când pielea ta e în joc. Asimetrii ascunse în viaţa de zi cu zi¨. Trecând prin cam toată istoria omenirii, citând cu fler atât din Părinţii Bisericii, cât şi din Nietzsche şi Popper, din Seneca şi Donald Trump, Taleb ne arată că asumarea riscurilor şi implicarea curajoasă în viaţa de zi cu zi, dar şi în probleme care depăşesc sfera propriei locuinţe sau a interesului propriu sunt atribute esenţiale ale eroilor şi, în general, ale tuturor celor care şi-au găsit sensul vieţii. Pe locul al cincilea s-a aflat cel mai nou titlu de gastronomie de la Curtea Veche, "Duminica la prânz" de Laura Laurenţiu, cunoscută pentru blogul culinar lauralaurentiu.ro. Un volum de reţete ce se diferenţiază nu doar prin tehnicile moderne şi uşor de aplicat în orice bucătărie ci şi prin coagularea reţetelor în simple dar creative meniuri de prânz pentru întreaga familie.

Cu multe noutăţi editoriale şi peste 700 de titluri cu reduceri între 15% şi 30% s-a prezentat la Gaudeamus Grupul Editorial Trei. Cele mai vândute volume de ficţiune au fost cele care se află şi în topurile internaţionale de bestselleruri: ¨Liliacul¨, de Jo Nesbø (serie de autor, Editura Trei), ¨Lumina unui nou început¨, de Agnès Martin Lugand (colecţia Fiction Connection, Editura Trei), ¨Zilele abandonului¨, de Elena Ferrante (colecţia Literary Fiction, Editura Pandora M), ¨Moştenirea¨, de Irsa Sigurdardóttir (colecţia Fiction Connection, Editura Trei) şi ¨O fată ca ea¨, de Marc Levy (serie de autor, Editura Trei).

Colecţiile de psihologie au fost, de asemenea, apreciate de vizitatorii târgului, cele mai cumpărate cărţi fiind ¨12 reguli de viaţă¨, de Jordan B. Peterson (colecţia Psihologie Practică, Editura Trei), ¨Corpul meu, trauma mea, eul meu¨, de Franz Ruppert & Harald Banzhaf (colecţia Psihologie-psihoterapie, Editura Trei), ¨Voinţa de sens¨, de Viktor E. Frankl (colecţia Psihologia pentru toţi, Editura Trei), ¨Sursele bucuriei¨, de Salman Akhtar (noua colecţie Psihanaliză contemporană, Editura Trei) şi ¨Tulburările de personalitate din DSM-5¨, de Len Sperry (colecţia Psihologie-psihoterapie, Editura Trei).

Cei mai mici dintre cititorii de la Trei s-au bucurat de întâlnirea cu personajele lor preferate. Cele mai dorite titluri din colecţiile Literati şi PanDA au fost "Petrecerea de Crăciun a lui Pettson", de Sven Nordqvist (colecţia PanDa, Editura Pandora M), "Cine a fost Tutankhamon?", de Roberta Edwards, cu ilustraţii de True Kelly (seria Cine? Ce? Unde?, Editura Pandora M), "Drumurile mătăşii. O altfel de istorie a lumii", de Peter Frankopan, cu ilustraţii de Neil Packer (colecţia Literati, Editura Pandora M), "Oraşul pierdut. Misterele lui Miss Mallard", de Robert Quackenbush (colecţia Literati, Editura Pandora M) şi "Crăciunul lui Iepuraş", de Harry Horse (colecţia PanDA, Editura Pandora M).

Editura All a declarat că în fruntea cifrelor de vânzări au încheiat târgul Gaudeaus cu thrillerul ¨Un apartament la Paris¨ de Guillaume Musso, urmat de "Volumul XIII Viziunea" din cea de-a treia serie Pisicile războinice, Puterea celor trei şi, pe locul trei, de ¨Atingerea. Cunoaşterea simţului tactil¨ de David J. Linden. Primele cinci titluri vândute au inclus "Gena" de Siddartha Mukherjee şi "The Leader in Me. Cum inspira şcolile din întreaga lume măreţia din fiecare copil" de Stephen R. Covey.

Editura RAO a declarat că vedeta vânzărilor la târg a fost volumul ¨Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri¨, de Bogdan Bucur, urmat de "Negustorul de manuscrise", de John Grisham, "În lipsa preşedintelui”, de Bill Clinton şi James Patterson, ¨Cartea secretelor", de E.O.Chirovici, "Imperiul furtunilor", din seria Tronul de cleştar, de Sarah J. Maas, albumul "Queen în 3D", de Brian May, Seria "Spune-mi", de la Larousse, "De la Marele Război la Romănia Întregită", de Liviu Maior, "Pe umerii giganţilor", de Umberto Eco şi "1001 de citate care te inspiră într-o viaţă".

Editura Litera a anunţat că autobiografia semnată de Michelle Obama, “Povestea mea” a fost cea mai vândută carte Litera la Gaudeamus 2018. După ¨Povestea mea¨, de Michelle Obama, s-a clasat în raportul editurii "6 poveşti cu draci", de Igor Bergler carte care, în urma votului cititorilor, a fost distinsă şi cu premiul “Cea mai râvnită carte a târgului Gaudeamus 2018”. Clasamentul include şi titlurile "Trenul lui Lenin", de Catherine Merridale, "Psihoterapia lui Dumnezeu", de Boris Cyrulnik şi "Marea istorie ilustrată a României şi a Republicii Moldova", coordonată de Ioan Aurel Pop şi Ioan Bolovan.

Topul primelor 5 cele mai vândute cărţi Litera Mică la Gaudeamus în 2018 este dominat de poveştile clasice din ¨Crăiasa zăpezii¨, de Hans Christian Andersen, urmat de "Poveşti pentru băieţi care au curajul să fie altfel", de Ben Brooks, "O săptămână cu susul în jos", de Carl-Johan Forssén Ehrlin, "Politica pe înţelesul copiilor", şi ¨Istoria ilustrată a românilor pentru tineri¨, de Ioan-Aurel Pop.

Tema centrală a ediţiei a fost România Centenar.

Ediţia a 25-a a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de Învăţătură a avut loc între 14 şi 18 noiembrie. Evenimentul a fost organizat de Radio România, pentru ultima dată în spaţiul central de la Romexpo. De anul viitor, manifestarea ar urma să se desfăşoare în noile spaţii de la intrarea în complexul expoziţional. Organizatorii au anunţat că au participat la această ediţie în jur de 300 de expozanţi, care au programat 900 de evenimente editoriale şi profesionale. MEDIAFAX.RO

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Stan si Bran  VIDEO
10/11/2019 10:56
Averea lui Mihai Constantinescu. Ce lasă în urmă marele artist
30/10/2019 18:52

  Averea lui Mihai Constantinescu. Ce lasă in urmă marele artist - Facebook Mihai Constantinescu s-a stins din viaţă la 73 de ani şi a lăsat in urmă nu doar lacrimi şi regrete, ci şi o ...

30 de adevăruri despre Ludwig van Beethoven, genialul compozitor surd
10/09/2019 11:21

 Ludwig van Beethoven a fost unul dintre cei mai influenti compozitori de muzică clasică. Acest muzician german exceptional si-a adus contributia in epoca de tranzitie dintre perioada clasică ...

Toponimia sadoveniană
31/08/2019 17:17

În „Monografia sadoveniană toponimico-literară”, Constantin Parascan inregistrează şi analizează toate numele de locuri din inteaga operă a lui Mihail Sadoveanu, insumand 12.000 de pagin ...

De ce si cum  a murit Dem Rădulescu, un actor care nu a mai putut fi înlocuit în teatru și film
30/08/2019 11:35

 S-a născut la Rimnicul Valcea in 1931, iar porecla Bibanul i se trage de la tatăl său, un mare pescar si proprietar de pescărie. Cand avea 22 de ani in oras a sosit cu trenul o trupă de actori de la ...

VIDEO Detalii ȘOCANTE de la autopsia lui Michael Jackson au fost dezvăluite după 10 ani de la moartea starului: Ce au descoperit medicii
26/08/2019 22:20

 Prea multe operaţii estetice, dependenţă de somnifere şi alte medicamente, abuzuri sexuale şi un lung şir de acuzaţii care au culminat cu lansarea pe HBO a terifiantului documentar ''Leaving Neverl ...

Mr  BEAN
22/08/2019 11:27

 

VIDEO-   Laurel and Hardy. COMEDIE
08/08/2019 10:35
VIDEO-Neversea a fost în direct.
04/07/2019 22:28

Pentru a viziona da clic 

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei