Ce vedem săptămâna aceasta la Ateneu

default

Dimensiune font:

| 01-02-2017 06:23

 Piese de teatru, proiecţii de filme, teatru de păpuşi sau spectacole cu clovni, toate sunt programate la finalul acestei săptămâni la instituţia de cultură din cartierul Tătăraşi

 

 Adulţi şi copii deopotrivă sunt aşteptaţi în luna februarie la Ateneul din Iaşi pentru a se bucura de diversitatea de spectacole pregătite de reprezentanţii instituţiei. În perioada 2-5 februarie, scena Ateneului va găzdui cinci spectacole.

Citește și Trei mari scene şi un „artfel” de spectacol de teatru

Filmul pentru copii „Mama”

Calendarul spectacolelor lunii februarie debutează cu proiecţia filmului pentru copii „Mama”, în regia Elisabetei Bostan. Filmul este o producţie România-URSS-Franţa, 1977, scenariul fiind semnat de Vasilica Istrate şi de Iuri Entin. „Mama” este o feerie muzicală inspirată din „Capra cu trei iezi”, de Ion Creangă şi „Lupul şi cei şapte iezi”, de fraţii Grimm şi singurul film românesc realizat în trei versiuni: română, rusă şi engleză.

Doamna Rada, Capra, le spune celor cinci copii ai ei să fie cuminţi, cât timp ea merge la un târg, şi să nu deschidă uşa nimănui. Dar Marele şi Răul Lup, Kostika Suru, şi nepotul acestuia, Micul şi Răul Lup, împreună cu prietenii lor şi-au făcut un plan – să-i răpească pe aceşti copii în timp ce mama lor este plecată. Iar atunci când cel mai mare dintre copii, Matei, decide să nu dea ascultare spuselor mamei şi încearcă să plece la târg, lucrurile încep să meargă din ce în ce mai rău. În distribuţia filmului apar Ludmila Gurcenko, Mihail Boiarski, George Mihăiţă, Florian Pitiş, Violeta Andrei, Oleg Popov, Manuela Hărăbor, Lulu Mihăescu, Tamara Buciuceanu Botez, Paula Radulescu.

Regizoarea şi scenarista Elisabeta Bostan este autoarea, între alte titluri, a scenariilor filmelor „Amintiri din copilărie”, „Năică şi barza”, „Năică pleacă la Bucureşti”, „Veronica”, „Veronica se întoarce” – în colaborare cu scenarista Vasilica Istrate.

Proiecţia Filmului „Mama” va avea loc mâine, 2 februarie 2017, ora 16.00 în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iaşi. Preţul unui bilet este 10 lei, acestea putând fi achiziţionate online de pe site-ul ateneului sau direct de la casieria instituţiei (de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului).

 

În ţara lui Papură Vodă sau Poveste de adormit adulţii”

Săptămâna continuă cu spectacolul de teatru „În ţara lui Papură Vodă sau Poveste de adormit adulţii”, care se va juca pe scena Sălii Mari „Radu Beligan” vineri, 3 februarie. Piesa este o comedie acidă cu accente parodice, o satiră social-politică, dar mai ales un pamflet care trebuie tratat ca atare, regizat de Andrei Ciobanu. Ea, o tânără cu ochii mari, cu talie de viespe, o zână frumoasă şi gingaşă; el, cel mai mare erou popular, curajos, voinic, puternic, cu o privire pătrunzătoare. Iar cei doi, cuplul perfect, vor trăi fericiţi până la adânci bătrâneţi. Asta se întâmplă doar un basme. Dar ce se întâmplă când anii au trecut? Ilenei i s-a îngroşat talia de viespe, el a căpătat o «somptuoasă» burtă, iar «cuplul perfect» nu mai locuieşte nici măcar în castelul de bronz, ci într-o garsoniera confort 2! Celor doi le-au trecut aburii îndrăgostelii. Abia se mai suporta unul pe celalalt şi, în plus, sunt nevoiţi să trăiască de pe azi pe mâine în ţara lui Papură Vodă, unde lui Făt Frumos cei de la Împărăţie îi restructurează postul, Ileana e casnică şi mai presus trebuie să şi plătească taxe la Primărie. Şi, ca şi cum toate acestea nu ar fi de ajuns, cei doi sunt vizitaţi şi de Zmeul Zmeilor, ajuns între timp politician”, a explicat regizorul. Din distribuţia piesei fac parte Ileana Ocneanu, Ionuţ Gînju şi Andrei Ciobanu. Piesa a începe la ora 19:00, biletele putând fi achiziţionate la preţul de 15 lei sau 10 lei cu reducere.

 

Citește și Expoziţia de pictură „Orizonturi asiatice”

 

Sâmbăta începe cu teatru de păpuşi

Prima zi de weekend este o oportunitate numai bună de a-i scoate pe cei mici la o piesă de teatru pentru copii, iar „Hawaiiiii – puppets art time” este exact ce vă trebuie. Spectacolul este susţinut de Teatrul de buzunar Puppets Art Time şi regizat de Tudor Rotaru.

Puppets Art Time este o companie profesionistă, independentă, de teatru de animaţie, din a cărei componenţă fac parte Ecaterina Rotaru, Tudor Rotaru şi Laurenţiu Vasilache, actori – mânuitori de păpuşi şi marionete, absolvenţi ai Universităţii de Arte ,,G. Enescu” Iaşi. Compania a fost înfiinţată în anul 2010 din dorinţa de a aduce arta mânuirii mai aproape de public, într-un mod cât mai profesionist, atât pe plan naţional cât şi internaţional.

În anul 2015 Teatrul de Buzunar Puppets Art Time a susţinut peste 30 de spectacole în ţări precum Turcia, Austria, Germania, Belgia, Anglia şi Spania, urmărind astfel promovarea culturii române şi a spectacolelor româneşti atât în rândul familiilor de români din diaspora, cât şi a celor de diferite naţionalităţi. În acelaşi an, Puppets Art Time a jucat în premieră pe scenele Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii ,,Little Ladies, Little Gentlemen” din Turcia, Ankara, reprezentaţiile adunând peste 1.500 de spectatori.

Hawaiiiii – puppets art time” se va juca de la ora 11:00 în Sala Mare „Radu Beligan”, iar bilete pot fi achiziţionate la preţul de 8 lei.

 

Două spectacole în ultima zi a săptămânii

Prima săptămână a lunii februarie se va încheia cu două spectacole de marcă: „Certificatul” şi „Micul Circ”. Astfel, Teatro Blu îi aşteaptă pe toţi copiii duminică, 5 februarie 2017, ora 11.00, la spectacolul pentru copii „Micul circ”, în care personajele principale, doi clovni, şi-au propus să aducă zâmbetul şi culorile pe chipul clovnului trist, dar şi pe chipurile micilor spectatori. Preţul unui bilet la acest spectacol este 8 lei.

Spre seară, de la ora 19.00, regizorul Viorel Vârlan îi aşteaptă pe ce mari la spectacolul de teatru „Certificatul”. „Astăzi orice şi oricine poate deveni subiectul unei piese de teatru. Nu există cenzură. Din păcate nici autocenzura nu prea funcţionează la români. Dreptul la libera exprimare este poate cel mai important şi consistent drept câştigat de români de la revoluţie încoace. Putem vorbi orice despre oricine. Astăzi, poate mai mult ca niciodată, e nevoie de un teatru social . Acea formă de teatru care să oblige societatea să recunoască degradarea ei şi să oblige naţiunea la revoltă socială”, a declarat regizorul. Biletele pot fi achiziţionate online sau de la casierie contra sumei de 15 lei. 

 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:14

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Stan si Bran  VIDEO
10/11/2019 10:56
Averea lui Mihai Constantinescu. Ce lasă în urmă marele artist
30/10/2019 18:52

  Averea lui Mihai Constantinescu. Ce lasă in urmă marele artist - Facebook Mihai Constantinescu s-a stins din viaţă la 73 de ani şi a lăsat in urmă nu doar lacrimi şi regrete, ci şi o ...

30 de adevăruri despre Ludwig van Beethoven, genialul compozitor surd
10/09/2019 11:21

 Ludwig van Beethoven a fost unul dintre cei mai influenti compozitori de muzică clasică. Acest muzician german exceptional si-a adus contributia in epoca de tranzitie dintre perioada clasică ...

Toponimia sadoveniană
31/08/2019 17:17

În „Monografia sadoveniană toponimico-literară”, Constantin Parascan inregistrează şi analizează toate numele de locuri din inteaga operă a lui Mihail Sadoveanu, insumand 12.000 de pagin ...

De ce si cum  a murit Dem Rădulescu, un actor care nu a mai putut fi înlocuit în teatru și film
30/08/2019 11:35

 S-a născut la Rimnicul Valcea in 1931, iar porecla Bibanul i se trage de la tatăl său, un mare pescar si proprietar de pescărie. Cand avea 22 de ani in oras a sosit cu trenul o trupă de actori de la ...

VIDEO Detalii ȘOCANTE de la autopsia lui Michael Jackson au fost dezvăluite după 10 ani de la moartea starului: Ce au descoperit medicii
26/08/2019 22:20

 Prea multe operaţii estetice, dependenţă de somnifere şi alte medicamente, abuzuri sexuale şi un lung şir de acuzaţii care au culminat cu lansarea pe HBO a terifiantului documentar ''Leaving Neverl ...

Mr  BEAN
22/08/2019 11:27

 

VIDEO-   Laurel and Hardy. COMEDIE
08/08/2019 10:35
VIDEO-Neversea a fost în direct.
04/07/2019 22:28

Pentru a viziona da clic 

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei