afis aurel luca
aurel luca

Dimensiune font:

Festivalul organizat de Teatrul „Ludic” va purta numele „Aurel Luca”

| 05-12-2017 05:22

Începând de astăzi, până sâmbătă, la Iaşi se va desfăşura cea de-a unsprezecea ediţie a festivalului de teatru dedicat studenţilor * din acest an, festivalul va purta numele iniţiatorului său, regretatul regizor Aurel Luca

Iaşul devine oraşul gazdă a „celui mai îndrăgit festival studenţesc” din zonă, care îşi aşteaptă publicul doar cu... „drag de teatru”. Trecut de pragul unui număr „rotund”, festivalul se află anul acesta la cea de-a XI-a ediţie şi deşi este mai gol fără tatăl său, regretatul regizor Aurel Luca, acesta va fi la fel de plin de evenimente teatrale. Surpriză ediţiei din acest an este numele pe care festivalul îl va purta: Festivalul Internaţional de Teatru „Aurel Luca”, după iniţiatorul realului de teatru studenţesc din urmă cu unsprezece ani. Anul acesta, evenimentele vor avea loc în perioada 5-9 decembrie, desfăşurându-se în mai multe săli a Casei de Cultură a Studenţilor, intrarea fiind liberă.

Evenimentul îşi propune să fie un loc de întâlnire pentru tinerele talente, dar şi o ocazie pentru spectatorii ieşeni de a cunoaşte abordări diverse ale fenomenului teatral românesc şi internaţional. În acest an, festivalul se desfăşoară sub semnul îndemnului Rămânem aproape!, pentru a sublinia importanţa uniunii, a dialogului, a fiinţării aproape de tot ce înseamnă frumos”, precizează organizatorii.

Festivalul, devenit tradiţie la Iaşi

Pe parcursul celor zece ediţii anterioare, la festival au participat sute de studenţi din trupele de teatru studenţesc din ţară, alături de actori din Italia, Spania, Olanda, Germania, Canada, Israel, Moldova, Ucraina, Slovenia, Lituania, Cehia. Anul acesta vor fi prezentate spectacole de teatru ale trupelor de elevi şi studenţi din Iaşi, Bucureşti, Ploieşti, Timişoara, Alba-Iulia, Tel Aviv. „Festivalul propune abordări diferite ale fenomenului teatral – de la montări clasice, la puneri în scenă curajoase, de la teatrul absurdului la teatrul nonverbal – toate reunite sub semnul calităţii şi al pasiunii pentru teatru. Spectacolele poartă mesaje puternice şi transmit emoţie, creionând un portret al fenomenului teatral tânăr, un fenomen viu, aflat în continuă schimbare”, adaugă organizatorii.

Programul ediţiei curente

În această după-amiază se ca juca primul spectacol din cadrul festivalului, iar acesta este „Médecin malgré lui”, după Molière. Spectacolul va fi jucat de elevii din trupa de teatru „Farouches”, a Colegiului Naţional „G. Ibrăileanu“, Iaşi, in sala Dublin, de la 17.30. În sala „Aurel Luca”, de la 18.30, se va juca spectacolul „Medeea Redux”, după Neil LaBute, în regia lui Aurel Luca. Ultimul eveniment al zilei începe la 19.30, la sala Dublin şi constă într-o dezbatere, alături de membrii Clubului de Comunicare Culturală Logos din Iaşi, având drept temă „Tinerii şi teatrul (de) azi”. Discuţia îşi propune să găsească posibile răspunsuri la întrebări precum: Cum îi poate ajuta teatrul pe tinerii de azi pentru a-şi cultiva anumite talente, pentru a-şi depăşi temerile, frustrările? Ce aşteaptă publicul tânăr de la un spectacol, ce teme se doresc a fi abordate? În ce măsură reprezintă teatrul o alternativă pentru petrecerea timpului liber, în condiţiile unei oferte media atât de bogate (cantitativ) şi a unor oferte culturale bogate, într-un oraş ca Iaşul? Ce motivaţie le poate fi oferită tinerilor care doresc să urmeze o facultate de profil?

Miercuri, 6 decembrie, începând cu ora 17.00, la sala Dublin, trupa „Difainii” din Iaşi vă susţine spectacolul „Metum”, după „Teatru descompus”, de Matei Vişniec. La 18.00, Teatrul Ludic va susţine spectacolul „Trei surori”, după A. P. Cehov, la sala „Aurel Luca”, iar de la 19.30, la sala Dublin, vor juca „Poem irlandez pentru vioară şi suflet”, după John Kendrick. Seara se încheie cu „Nuntă în gară”, de Dan Victor, un spectacol-lectură la care vă fi prezent şi autorul piesei. Spectacolul începe la 20.30, în sala Azur.

Joi, 7 decembrie, primul spectacol jucat va fi în sala Gaudeamus, de la 17.30, fiind vorba despre „Abatorul de hârtie”, de Călin Ciobotari, spectacol jucat de Trupa So Fapte, Iaşi, în regia Anei Hegyi. O oră mai târziu, în sala „Aurel Luca”, va începe spectacolul „Delir în doi, în trei, în câţi vrei...”, după Eugène Ionesc, în regia Verei şi a lui Ionuţ Nacu, de asemenea actori ai Ludicului.

De la ora 19.30, sala Gaudeamus este rezervată pentru spectacolul „Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian, susţinut de Trupa Moft din Ploieşti. Sala Dublin va găzdui spectacolul „Almost. Maine”, regizat de Vera Nacu, după John Cariani, şi jucat de Teatrul Ludic, începând cu ora 21.00.

Ultimele trei zile de teatru

Vineri, 8 decembrie, evenimentele debutează de la ora 11.00, în Sala Azur, cu workshopul „Călătoria... Eu sunt”, susţinut de regizorul Dan Victor. „În cadrul worshopului vor fi prezentate anumite tehnici care să îi ajute pe tinerii actori în pregătirea fizică şi psihologică de dinainte de spectacole. Acest atelier a fost prezentat cu succes şi în faţa studenţilor de la Academia de Film din Beijing, unde Dan Victor este profesor colaborator”, notează organizatorii festivalului.

Primul spectacol al zilei va fi de la 17.00, la sala Dublin, şi este intitulat „Fantezii sau şase tineri în căutarea vântului”. Spectacolul este unul nonverbal şi este interpretat de Trupa Kamadeva, de la Liceul „Mihail Kogălniceanu”, Miroslava. Sala Azur primeşte „Numai minciuni false”, de Tudor Muşatescu, de la 18.15, interpretat de Teatrul Podul, Bucureşti. De la ora 19.30, echipa de teatru Neve Eliezer, din Tel Aviv (Israel), va juca spectacolul „The dybbuk or between two worlds”, după după. Ansky. În aceeaşi sală, dar de la 21.00n Teatrul Ludic va interpreta spectacolul „Fuck you Eu.Ro.Pa!”, după Nicoleta Esinescu, în regia Verei Nacu.

În ultima zi de festival, sâmbătă, 9 decembrie, Teatrul Thespis, Timişoara, va interpreta, începând cu 16.30, la sala „Aurel Luca”, spectacolul „Farmacia”, de Salahhé, în regia aceluiaşi autor. De la 17.15, în sala Azur, grupul Skepsis din Alba-Iulia va juca spectacolul „Faţă de măritat”, de Eugène Ionesco. De la 18.00, în aceeaşi sală, Teatrul Thepsis din Timişoara va juca „Totul despre dragoste”, de şi în regia lui Iulian Tănase. Începând cu ora 19.00, la Sala

Gaudeamus se va juca „Umbre transparente”, un spectacol de teatru-dans de Hugo Wolf, oferit de compania de dans „Microbis”, Sibiu.

Ultimul spectacol al festivalului va începe la 20.00, se va desfăşura în sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenţilor şi va fi în memoria lui Aurel Luca. „Spectacolul In memoriam Aurel Luca va cuprinde evocări ale regretatului regizor Aurel Luca, trecut la cele veşnice în septembrie 2017, precum şi proiecţii foto-video, momente de muzică, dans, teatru şi magie susţinute, printre alţii, de Fără Zahăr, Corul Angeli Senior, Clubul de muzică „Richard Oschanitzky”, Clubul de dans Elegance, Compania de dans şi entertainment The Sky, Teatrul Studenţesc Ludic”, stă notat în comunicatul de presă remis de către organizatori.

Festivalul Internaţional de Teatru „Aurel Luca” este organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi, Asociaţia Moldavia şi Teatrul Studenţesc Ludic, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi.

Larisa GHERASIM

loading...
Loading...

 

ULTIMA ORA

 

PUBLICAŢIE DE VANZARE SC Avrasop SRL, cu sediul social în mun. Iaşi, bd. Independenţei, nr. 4-6, ap.cam 8, înregistrată la ORC Iaşi sub nr. J22/284/2005, CUI 17192970, prin lichidator judiciar Rodafis IPURL cu sediul în mun. Iaşi, str. Străpungere Silvestru, nr. 48 A, anunţă vânzarea prin licitaţie publică cu strigare a bunurile mobile: Plug cu brazde PP3 – 701 lei; Grapa cu discuri – 1696 lei; Tăvălugi - 841 lei; Cisternă 3,6 to –1682 lei (prţturi fără TVA). Preţurile de pornire reprezintă 35% din preţurile de evaluare. Valorificarea activelor prin licitaţie publică deschisă cu strigare va avea loc la data de 23.01.2018, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar. Pentru bunurile neadjudecate, licitaţia se va repeta în ziua de 30.01.2018, aceeaşi locaţie şi oră, aceleaşi preţuri de pornire. Condiţiile de participare la licitaţie sunt conţinute în Caietul de sarcini. Caietul de sarcini, în valoare de 50 lei, se achiziţionează de la sediul lichidatorului, unde se depune şi documentaţia de participare la licitaţie, în original, până în preziua licitaţiei, orele 13.00. Garanţia de participare este de 30% din suma reprezentând preţul de pornire şi va putea fi plătită în contul nr. RO80BUCU1032235332633RON deschis la Alpha Bank Iaşi pe numele debitorului. Prezentul anunţ constituie şi notificare către creditori, debitor şi orice persoană fizică sau juridică interesată în cauză. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare au obligaţia, sub rezerva sancţiuni decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data licitaţiei. Informaţii suplimentare la tel/fax 0232/273948, e-mail: rodafis@gmail.com
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE S.C. INTERFARM BOTOSANI S.R.L. Iasi prin lichidator judiciar ACORD SPRL, Dosar nr. 2950/89/2014 Tribunalul Vaslui/Judecător Sindic ANUNŢĂ Organizarea şedinţei de licitație publică de vânzare, cu strigare, la data de 08.12.2017, ora 12.0, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iasi, str. Decebal 22A, bl.Z8, sc.A, et.1, ap.8, jud. Iaşi, pentru patrimoniul debitoarei S.C. INTERFARM BOTOSANI S.R.L. - in faliment, in bancruptcy, en faillite, CUI 2585521, cu numar de inregistrare la Registrul Comerţului J37/251/2011, cu sediul in municipiul Vaslui, Str. Ing. Badea Romeo, nr.1A, Parter, jud. Vaslui constând în: a. Construcţie situată în Botosani, Str. Viilor, Nr.77, Ap.1, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr.50058-C1-U13 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 339.829 lei, valoare fără TVA. b. Constructie situată în Municipiul Botosani, Str. Vârnav, Nr.17, Parter, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr. 50058-C1-U15 si Extindere si Terasa, Municipiul Botosani, Str. Vârnav, Nr.22, Parter, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr. 5558 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 332.904 lei, valoare fără TVA. c. Construcţie situată în Botosani, Piata Centrala, Platoul A, Obiectiv U18, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr.4819/N la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 516.793 lei, valoare fără TVA. d. Construcţie situată în Botosani, Str. Prieteniei, Nr.4, Bloc V4, Sc. C, Et.II, Ap.13, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr50386-C1-U20 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 67.151 lei, valoare fără TVA. e. Proprietate imobiliara constând în Teren intravilan in suprafaţă de 3.048 mp si construcţii situat în mun. Botoşani, Str. Dobosari, Nr.21 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 1.374.357 lei, valoare fără TVA. In caz de neadjudecare, urmatoarele şedinţe de licitații publice de vânzare, cu strigare, se vor desfăşura în fiecare zi de vineri la ora 1200, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iasi, str. Decebal 22A, bl.Z8, sc.A, et.1, ap.8, jud. Iaşi. Condițiile de participare la şedinţa de licitație publică de vânzare cu strigare și condițiile de adjudecatare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat de la sediul lichidatorului judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 1.000 lei pentru fiecare proprietate imobiliară pentru care se participă la licitaţie. Bunurile imobile anterior menţionate formează obiectul Dosarului nr.1219/193/2016 înregistrat pe rolul Judecatoriei Botosani având ca obiect Actiune in revendicare. Poate participa la şedinţa de licitatie publică de vânzare cu strigare orice persoana care isi manifesta, intentia de cumparare si care pana in preziua şedinţei de licitatie ora 1200, depune o cautiune reprezentand 10% din prețul de pornire al şedinţei de licitație pentru bunul imobil pentru care participa si face dovada achizitionarii caietului de sarcini. Înscrierile se pot face si cu scrisoare de participare la şedinţa de licitație, precum si cu toate documentele menționate în caietul de sarcini, până în preziua şedinţei de licitație, ora 1200. Nedepunerea tuturor documentelor la sediul lichidatorului judiciar în termenul menționat anterior conduce la pierderea dreptului de a participa la licitație. Toate persoanele interesate în achiziționarea bunurilor imobile care fac obiectul şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare sunt invitate să se înscrie la licitație. Orice persoana care emite pretentii asupra bunurilor imobile care fac obiectul şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare, este rugata sa-si manifeste pozitia cu 5 zile inainte de data şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare, aducand la cunostinta lichidatorului judiciar orice pretentie. Informatii suplimentare se pot obtine de la lichidatorul judiciar la telefon 0742207571. Lichidator judiciar ACORD S.P.R.L. Asociat coordonator Nitescu Dan Nistor
 „Alice în Țara Minunilor”, la Ateneul din Iaşi
23/01/2018 09:25

  Pe 27 ianuarie, de la ora 11:00, publicul ieşean este aşteptat la spectacolul „Alice in Tara Minunilor”, in regia lui Iulian Sandu, ce va avea loc la Ateneul din Iaşi. „În lum ...

 Mica Unire la Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi
23/01/2018 08:19

  Muzeul Naţional al Literaturii Romane Iaşi organizează la Muzeul „Vasile Pogor” o expoziţie aniversară, intitulată „24 Ianuarie 1859: Mica Unire”, ce se axează pe receptar ...

 „Frumoasa şi Bestia”, cea dintâi premieră a anului la Teatrul „Luceafărul”
23/01/2018 07:18

  Proiectul artistic este realizat in regia lui Ion Ciubotaru, iar pariul echipei este să pună-n discuţie, prin creaţia teatrală, o temă foarte actuală, a ceea ce inseamnă frumuseţea, cu cele dou ...

 October Fest în Bucovina
22/01/2018 10:35

  Acţiuni dedicate Centenarului Marii Uniri se vor desfăşura in judeţul Suceava in fiecare lună a acestui an, iar ca noutate, in octombrie se va organiza, pentru prima dată, „October Fest in E ...

 Beatrice Rancea revine în forţă la Iaşi
22/01/2018 06:44

  Revenită la conducerea Operei Naţionale Romane Iaşi după ce, timp de un an şi opt luni, a condus destinele Operei Naţionale Bucureşti, Beatrice Rancea a stabilit programul reprezentaţiilor luni ...

 Doliu în lumea gastronomiei -- a murit „bucătarul secolului”
22/01/2018 06:34

  Paul Bocuse, un superstar şi ambasador mondial al gastronomiei franceze moderne, a murit la varsta de 91 de ani, in celebrul său „han” din Collonges-au-Mont-d'Or, de langă Lyon, transmite ...

 „Meow! Ţi-a mâncat pisica limba?”
20/01/2018 10:42

  Un festival de film dedicat pisicilor se desfăşoară in prezent la Istanbul, iubitorii de feline putandu-se familiariza cu atitudinea şi ataşamentul faţă de acestea in diferite culturi ale lumii, ...

Provocări istoriografice despre Unire
20/01/2018 10:40

Actul de la 24 ianuarie 1859 reprezintă primul pas notabil in constituirea statului national unitar roman, eveniment rămas in istorie sub denumirea de Unirea Principatelor Romane sau Mica Unire. În aces ...

 55 de ani de la semnarea Tratatului Élysée
19/01/2018 08:21

  Centrul Cultural German Iaşi şi Institutul Francez Iaşi invită publicul marţi, 23 ianuarie, in Sala „Benjamin Fondane” la o seară franco-german ...

 Mihai Tatulici îşi lansează o carte la Gala Asociaţiei Studenţilor Jurnalişti
19/01/2018 07:20

    La Ateneul din Iaşi are loc astăzi lansarea cărţii „Am un interes personal: Romania”, scrisă de jurnalistul Mihai Tatulici, moment inclus pe agenda evenimentelor dedicate implin ...