afis aurel luca
aurel luca

Dimensiune font:

Festivalul organizat de Teatrul „Ludic” va purta numele „Aurel Luca”

| 05-12-2017 05:22

Începând de astăzi, până sâmbătă, la Iaşi se va desfăşura cea de-a unsprezecea ediţie a festivalului de teatru dedicat studenţilor * din acest an, festivalul va purta numele iniţiatorului său, regretatul regizor Aurel Luca

Iaşul devine oraşul gazdă a „celui mai îndrăgit festival studenţesc” din zonă, care îşi aşteaptă publicul doar cu... „drag de teatru”. Trecut de pragul unui număr „rotund”, festivalul se află anul acesta la cea de-a XI-a ediţie şi deşi este mai gol fără tatăl său, regretatul regizor Aurel Luca, acesta va fi la fel de plin de evenimente teatrale. Surpriză ediţiei din acest an este numele pe care festivalul îl va purta: Festivalul Internaţional de Teatru „Aurel Luca”, după iniţiatorul realului de teatru studenţesc din urmă cu unsprezece ani. Anul acesta, evenimentele vor avea loc în perioada 5-9 decembrie, desfăşurându-se în mai multe săli a Casei de Cultură a Studenţilor, intrarea fiind liberă.

Evenimentul îşi propune să fie un loc de întâlnire pentru tinerele talente, dar şi o ocazie pentru spectatorii ieşeni de a cunoaşte abordări diverse ale fenomenului teatral românesc şi internaţional. În acest an, festivalul se desfăşoară sub semnul îndemnului Rămânem aproape!, pentru a sublinia importanţa uniunii, a dialogului, a fiinţării aproape de tot ce înseamnă frumos”, precizează organizatorii.

Festivalul, devenit tradiţie la Iaşi

Pe parcursul celor zece ediţii anterioare, la festival au participat sute de studenţi din trupele de teatru studenţesc din ţară, alături de actori din Italia, Spania, Olanda, Germania, Canada, Israel, Moldova, Ucraina, Slovenia, Lituania, Cehia. Anul acesta vor fi prezentate spectacole de teatru ale trupelor de elevi şi studenţi din Iaşi, Bucureşti, Ploieşti, Timişoara, Alba-Iulia, Tel Aviv. „Festivalul propune abordări diferite ale fenomenului teatral – de la montări clasice, la puneri în scenă curajoase, de la teatrul absurdului la teatrul nonverbal – toate reunite sub semnul calităţii şi al pasiunii pentru teatru. Spectacolele poartă mesaje puternice şi transmit emoţie, creionând un portret al fenomenului teatral tânăr, un fenomen viu, aflat în continuă schimbare”, adaugă organizatorii.

Programul ediţiei curente

În această după-amiază se ca juca primul spectacol din cadrul festivalului, iar acesta este „Médecin malgré lui”, după Molière. Spectacolul va fi jucat de elevii din trupa de teatru „Farouches”, a Colegiului Naţional „G. Ibrăileanu“, Iaşi, in sala Dublin, de la 17.30. În sala „Aurel Luca”, de la 18.30, se va juca spectacolul „Medeea Redux”, după Neil LaBute, în regia lui Aurel Luca. Ultimul eveniment al zilei începe la 19.30, la sala Dublin şi constă într-o dezbatere, alături de membrii Clubului de Comunicare Culturală Logos din Iaşi, având drept temă „Tinerii şi teatrul (de) azi”. Discuţia îşi propune să găsească posibile răspunsuri la întrebări precum: Cum îi poate ajuta teatrul pe tinerii de azi pentru a-şi cultiva anumite talente, pentru a-şi depăşi temerile, frustrările? Ce aşteaptă publicul tânăr de la un spectacol, ce teme se doresc a fi abordate? În ce măsură reprezintă teatrul o alternativă pentru petrecerea timpului liber, în condiţiile unei oferte media atât de bogate (cantitativ) şi a unor oferte culturale bogate, într-un oraş ca Iaşul? Ce motivaţie le poate fi oferită tinerilor care doresc să urmeze o facultate de profil?

Miercuri, 6 decembrie, începând cu ora 17.00, la sala Dublin, trupa „Difainii” din Iaşi vă susţine spectacolul „Metum”, după „Teatru descompus”, de Matei Vişniec. La 18.00, Teatrul Ludic va susţine spectacolul „Trei surori”, după A. P. Cehov, la sala „Aurel Luca”, iar de la 19.30, la sala Dublin, vor juca „Poem irlandez pentru vioară şi suflet”, după John Kendrick. Seara se încheie cu „Nuntă în gară”, de Dan Victor, un spectacol-lectură la care vă fi prezent şi autorul piesei. Spectacolul începe la 20.30, în sala Azur.

Joi, 7 decembrie, primul spectacol jucat va fi în sala Gaudeamus, de la 17.30, fiind vorba despre „Abatorul de hârtie”, de Călin Ciobotari, spectacol jucat de Trupa So Fapte, Iaşi, în regia Anei Hegyi. O oră mai târziu, în sala „Aurel Luca”, va începe spectacolul „Delir în doi, în trei, în câţi vrei...”, după Eugène Ionesc, în regia Verei şi a lui Ionuţ Nacu, de asemenea actori ai Ludicului.

De la ora 19.30, sala Gaudeamus este rezervată pentru spectacolul „Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian, susţinut de Trupa Moft din Ploieşti. Sala Dublin va găzdui spectacolul „Almost. Maine”, regizat de Vera Nacu, după John Cariani, şi jucat de Teatrul Ludic, începând cu ora 21.00.

Ultimele trei zile de teatru

Vineri, 8 decembrie, evenimentele debutează de la ora 11.00, în Sala Azur, cu workshopul „Călătoria... Eu sunt”, susţinut de regizorul Dan Victor. „În cadrul worshopului vor fi prezentate anumite tehnici care să îi ajute pe tinerii actori în pregătirea fizică şi psihologică de dinainte de spectacole. Acest atelier a fost prezentat cu succes şi în faţa studenţilor de la Academia de Film din Beijing, unde Dan Victor este profesor colaborator”, notează organizatorii festivalului.

Primul spectacol al zilei va fi de la 17.00, la sala Dublin, şi este intitulat „Fantezii sau şase tineri în căutarea vântului”. Spectacolul este unul nonverbal şi este interpretat de Trupa Kamadeva, de la Liceul „Mihail Kogălniceanu”, Miroslava. Sala Azur primeşte „Numai minciuni false”, de Tudor Muşatescu, de la 18.15, interpretat de Teatrul Podul, Bucureşti. De la ora 19.30, echipa de teatru Neve Eliezer, din Tel Aviv (Israel), va juca spectacolul „The dybbuk or between two worlds”, după după. Ansky. În aceeaşi sală, dar de la 21.00n Teatrul Ludic va interpreta spectacolul „Fuck you Eu.Ro.Pa!”, după Nicoleta Esinescu, în regia Verei Nacu.

În ultima zi de festival, sâmbătă, 9 decembrie, Teatrul Thespis, Timişoara, va interpreta, începând cu 16.30, la sala „Aurel Luca”, spectacolul „Farmacia”, de Salahhé, în regia aceluiaşi autor. De la 17.15, în sala Azur, grupul Skepsis din Alba-Iulia va juca spectacolul „Faţă de măritat”, de Eugène Ionesco. De la 18.00, în aceeaşi sală, Teatrul Thepsis din Timişoara va juca „Totul despre dragoste”, de şi în regia lui Iulian Tănase. Începând cu ora 19.00, la Sala

Gaudeamus se va juca „Umbre transparente”, un spectacol de teatru-dans de Hugo Wolf, oferit de compania de dans „Microbis”, Sibiu.

Ultimul spectacol al festivalului va începe la 20.00, se va desfăşura în sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenţilor şi va fi în memoria lui Aurel Luca. „Spectacolul In memoriam Aurel Luca va cuprinde evocări ale regretatului regizor Aurel Luca, trecut la cele veşnice în septembrie 2017, precum şi proiecţii foto-video, momente de muzică, dans, teatru şi magie susţinute, printre alţii, de Fără Zahăr, Corul Angeli Senior, Clubul de muzică „Richard Oschanitzky”, Clubul de dans Elegance, Compania de dans şi entertainment The Sky, Teatrul Studenţesc Ludic”, stă notat în comunicatul de presă remis de către organizatori.

Festivalul Internaţional de Teatru „Aurel Luca” este organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi, Asociaţia Moldavia şi Teatrul Studenţesc Ludic, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi.

Larisa GHERASIM

Loading...

 

ULTIMA ORA

 

ANUNŢ Privind organizarea, la data de 11.07.2018 ora 11, a selecţiei de oferte în vederea desemnării unor evaluatori în vederea efectuării rapoartelor de evaluare a bunurilor imobile şi mobile ale debitoarei Subscrisa CASA DE INSOLVENŢĂ A&B SPRL, în calitate de lichidator judiciar al SC OPEN SERVICE SA IAŞI, anunţă organizarea, la data de 11.07.2018 ora 11 a selectie de oferte în vederea desemnării a 2 evaluatori (unul pentru evaluarea bunurilor imobile şi unul pentru evaluarea bunurilor mobile ale debitoarei) care să efectueze rapoartele de evaluare a bunurilor imobile şi mobile ale debitoarei. Bunurile imobile constau în teren şi cladiri situate în Iaşi, Calea Chişinăului nr. 45 iar bunurile mobile constau în utilaje, autoturisme şi stoc de marfă (piese auto). Ofertele vor fi depuse în plic la sediul lichidatorului judiciar în Iaşi, str. A. Panu nr. 13-15 mezanin sau trimise prin fax la nr. 0232/211090 cel mai târziu până la data de 10.07.2018 ora 16. În ofertă se va menţiona onorariul solicitat de evaluator şi perioada de execuţie a lucrării. Desemnerea ofertei câştigătoare va avea loc la data de 11.07.2018 ora 11 la sediul lichidatorului. Criteriile de desemnare a ofertelor câştigătoare atât pentru evaluarea bunurilor imobile cât şi pentru evaluarea bunurilor mobile sunt: onorariul cel mai mic solicitat de evaluator – 20 de puncte maxim şi perioada ce mai scurtă de execuţie a lucrărilor – 10 puncte maxim. Lichidator Judiciar, Casa de Insolvenţă A&B SPRL.
S.C. MECANO FUC S.A. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Metalurgiei nr. 4, construcția C1, birou 9, jud. Vaslui, nr. de înreg. La Registrul Comerțului J37/748/1992, C.U.I. RO 842629 prin administrator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., desemnat prin Încheierea de ședință nr. 16/F/2016 din data de 29.06.2016, pronunţată de Tribunalul Vaslui, în dosarul nr. 1320/89/2016, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 18.07.2018, ora 13.00, la sediul administratorului judiciar din Mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, a următoarelor active: Nr. crt. – Bunuri mobile – Mijloace de transport – Valoare pornire la licitaţie (lei fără TVA) BUNURI MOBILE – MIJLOACE DE TRANSPORT - GESTIUNEA IAŞI: – TRACTOR UTB, TIP U825, NR. IDENTIFICARE ROPHCCM3790004, MASA PROPRIE 4.310 KG, TOTAL MAX. AUTORIZATĂ 5.860 KG, NR. LOCURI 1, CAPACITATE CILINDRICĂ 4400 CMC, PUTERE/TURAŢIE 55/2200 (75 CP), SURSA DE ENERGIE MOTORINĂ, NR. AXE 2, TRACŢIUNE SPATE, CULOARE ROŞU-NEGRU, AN FABRICAŢIE 2012, nr. inv. 3550. Stare tehnica - funcţional – 37.760,00 3. – AUTOUTILITARĂ CATEGORIA BA SUPRASTRUCTURĂ DESCHISĂ, MARCA RENAULT VI, TIP 42AEA1/UV9A69/MIDLUM 180DCI, AN FABRICAŢIE 2006, NR. IDENTIFICARE VF642AEA000023396, MASA PROPRIE 4664 KG, MASA TOTAL AUTORIZATĂ 11990 KG, DIMENSIUNILE DE GABARIT 9545X 2500 X 3330 MM, NR, LOCURI 2, CILINDREE 4116 CMC, PUTERE 128 KW, TIP MOTOR DCI 4CJO1, SERIA MOTOR NU POATE FI POANSONATĂ, SURSA ENEGIE MOTORINĂ, TRACŢIUNE SPATE, CULOARE ALB-GRI, NR. ÎNMATRCULARE VS-05-AYG (în lista inventar este identificată ca AUTOUTILITARĂ RENAULT VI cu nr. înmatriculare IS-49-ARR), nr. inv. 4-0021. Stare tehnica - nefuncţională (defecţiuni motor, injectoarele necesită înlocuire fiind defecte, defecţiuni la sistem suspensii, ITP expirat, anvelope uzate, acumulator descărcat şi nu poate fi citit kilometrajul în bord) – 14.640,00 8. – AUTOUTILITARĂ VOLKSWAGEN, CAROSERIA FURGON 21 UŞI, TIP CADDY, NR. IDENTIFICARE WV1ZZZ9KZ1R525805, AN FABRICAŢIE 2001, NORMA DE POLUARE EURO 3, MASA PROPRIE 1.180 KG, NR. LOCURI 2, CAPACITATE CILINDRICĂ 1,896 CMC, PUTERE/TURAŢIE 47/4200 (64 CP), SURSA DE ENERGIE MOTORINĂ, TRACŢIUNE FAŢĂ, CULOARE ALBASTRU, NR. ÎNMATRICULARE IS-05-HBD. Stare tehnică - nefuncţională (defecţiuni motor, sistem suspensii, ITP expirat, anvelope uzate, caroseria prezintă urme de corozie, acumulator descărcat şi nu poate fi citit kilometrajul în bord) – 1.760,00 BUNURI MOBILE – MIJLOACE DE TRANSPORT - GESTIUNEA MOINEȘTI: 11. – AUTOÎNCĂRCĂTOR TIH, nr. inv. 400040. Stare tehnică - funcţional – 5.584,00 13. – REMORCĂ COMPA, CAROSERIE CAMION, TIP SELECT 300 AE, NR. IDENTIFICARE UVP103SUCXNAE0068, MASA PROPRIE 150 KG, TOTAL MAX. AUTORIZATĂ 500 KG, DIMENSIUNI DE GABARIT 2860*1538*1426 (L*l*h), TRACŢIUNE FĂRĂ, CULOARE ROŞIE, AN FABRICAŢIE 1999, NR. DE IDENTIFICARE BC-80-EKR – 1.200,00 Pentru bunurile mobile se aplică TVA. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunurilor scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 16.07.2018, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232/212231 sau e-mail vanzari@insolventa.ro; intenţia de vizitare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul administratorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, până pe data de 16.07.2018, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine prin accesarea site-ul-ui www.insolventa.ro si la telefoanele: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: 0751083082, 0757545545, 0232/243864. Administrator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Concurs de debut în scenografie la Operă
17/07/2018 08:06

    Cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri, Opera Naţională Romană Iaşi a obţinut finanţare din partea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale pentru montarea operei &bdquo ...

 Foştii politicieni fac tranzacţii pe OLX
16/07/2018 08:22

    Colecţionarii interesaşi pot cumpăra colţii unui mistreţ vanat de Năstase sau o sticlă de parfum care urma să-i fie făcută cadou lui Băsescu, scoase la vanzare pe olx.ro, scrie mediaf ...

Marii bogaţii ai lumii
16/07/2018 05:22

    De-a lungul timpului au avut loc nenumărate discuţii despre grupări secrete, precum masonii sau illuminati, dar există anumite familii care deţin un control uimitor asupra unor factori care ...

Începe Festivalul Internaţional de Documentare şi Drepturile Omului
14/07/2018 09:12

    Documentare incluse in selecţia celei de a 11-a ediţii a Festivalului Internaţional de Documentare şi Drepturile Omului vor fi prezentate, in iulie şi august, de One World Romania in cadrul ...

 

  400 de muzicieni, din 46 de ţări, vor veni la Festivalul „George Enescu”
13/07/2018 08:57

  „Ne pregătim arcuşurile pentru ediţia următoare a Festivalului. Pană atunci, te invităm să descoperi noutăţile Concursului Internaţional George Enescu din acest an”, scriu reprezen ...

  Cine sunt laureaţii Praemium Imperiale
13/07/2018 05:47

  Actriţa Catherine Deneuve, pictorul Pierre Alechinsky şi arhitectul Christian de Portzamparc se numără printre laureaţii celei de-a 30-a ediţii a Praemium Imperiale, considerat „Nobelul Arte ...

Iaşul, în vreme de război
12/07/2018 07:29

  La Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”are loc astăzi vernisajul expoziţiei stradale „Iaşi in vreme de război: 1916-1918”, realizată de Departamentul Colecţi ...

Încep lucrările de restaurare la Casa Dosoftei
11/07/2018 19:02

Firma IASICON, cea care a caştigat licitaţia de execuţie a lucrărilor de restaurare la Casa Dosoftei, a inceput organizarea de şantier, ieri fiind montate schelele. Conform contractului, lucrările vor tre ...

Documentarul „Procesul”, la Cinema Ateneu
11/07/2018 06:00

        La Cinema Ateneu va putea fi vizionat vineri, 13 iulie, de la ora 18.00, documentarul „Procesul”, realizat de Claudiu Mitcu şi Ileana Birsan, care prezintă cazul lu ...

„Zestrea satului bănăţean”, în expoziţie la Palatul Culturii
10/07/2018 06:35

    Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, in colaborare cu Muzeul Satului Bănăţean Timişoara invită publicul la un eveniment inedit: ...