Bărbaţi puternici distruşi de femei EXCLUSIV

default

Dimensiune font:

| 30-03-2016 12:00

Unele dintre cele mai explozive dosare ale procurorilor nu ar fi ajuns pe masa judecătorilor dacă soarta nu ar fi avut chip de femeie * medici, profesori, judecători şi chiar primarul Gheorghe Nichita au fost făcuţi şah mat de urmaşele Evei

 De multe ori s-a spus că justiţia are chip de femeie, având în vedere numărul mare de reprezentante ale sexului aşa-zis slab care îmbracă roba. Puţini însă au luat în calcul şi un alt aspect. Indiferent de cine le instrumenta, multe dosare ale procurorilor, trimise apoi pe masa judecătorilor, s-au născut graţie unor femei. Iar în unele au fost şi încă sunt implicate nume răsunătoare ale Iaşului.
Gelozie bolnavă sau interese financiare?
Ortopedul Paul Botez, şef de secţie la Spitalul de Recuperare, a fost denunţat de un bătrân, dar s-a ascuns în spatele unei femei care s-a spălat pe mâini de el. Săteanul din Scânteia le-a spus anchetatorilor că medicul i-a cerut 5.000 de lei pentru a-l opera la şold. Procurorii au pus la cale flagrantul, iar bărbatul a venit la doctor cu 4.000 de lei, bani înseriaţi. Când au scotocit prin cabinet, anchetatorii au mai găsit 65.000 de lei, 44.000 de euro, 2.500 de dolari şi 80 de ruble.
La acuzaţia de luare de mită s-a adăugat cea de fals în declaraţia de avere. Ortopedul nu ar fi trecut sumele de pe nişte carduri de credit - 5.000 de euro şi circa 67.000 de lei. În faţa anchetatorilor, Botez a susţinut că nu luase bani de la pensionar. „Despre această sumă, învinuitul a precizat că-i aparţine în mare parte asistentei şefe cu care are o legătură afectivă, împreună având şi un copil. Audiată fiind, aceasta a declarat că nu are nicio sumă în biroul lui Botez Paul”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal. Luna trecută, medicul a fost condamnat de Tribunalul Iaşi la 3 ani şi două luni de închisoare cu suspendare.
Tot amanta l-a distrus şi pe primarul Gheorghe Nichita. Acesta are două dosare, unul pentru mită şi altul pentru instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, la acces ilegal la un sistem informatic şi la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, instigare şi complicitate la abuz în serviciu. El împarte boxa acuzaţilor cu doi şefi ai Poliţiei Locale, Liviu Hliboceanu şi Ştefan Avîrvarei. Potrivit DNA, primarul şi-a supravegheat iubita, Adina Samson, pe care era gelos ca nebunul. Femeia era urmărită permanent, iar bărbaţii cu care se întâlnea verificaţi. O firmă unde Adina voia să se angajeze a fost ilegal controlată şi nici convorbirile telefonice ale femeii nu au scăpat de ochiul lui Nichita.
Judecător băgat în gura lupului de divorţul iubitei
O relaţie amoroasă i-a distrus cariera şi unui judecător cu state vechi. Dan Anton s-a ales cu dosar penal pentru trafic de influenţă, violarea vieţii private, instigare la abuz în serviciu, şantaj şi dare de mită. Pe lângă aranjamentele făcute pentru verdicte sau facilitarea unor investiţii în infrastructura din Republica Moldova, Anton a fost luat pe sus şi pentru o telenovelă conjugală. Judecătorul şi concubina au intrat în locuinţa fostului ei soţ şi au pus o cameră video ascunsă într-un ceas electronic, pentru a-l spiona: „Urmărind obţinerea de materiale compromiţătoare şi care puteau fi ulterior utilizate de către Moglan Marina şi Anton Dan în exercitarea de presiuni asupra persoanei vătămate, Anton Dan a orchestrat o întâlnire la cofetărie cu persoana vătămată şi la care a participat şi inculpata. Anton Dan a urmărit ca prin atitudinea sa provocatoare să-l determine să aibă un comportament violent, iar suspectul…, prin intermediul unui apropiat, a urmărit să înregistreze audio-video manifestările persoanei vătămate. Verificările efectuate în cauză au relevat că deţine un cabinet individual de detectivi particulari”. Când bărbatul a dat divorţ şi a vrut să îl facă pe judecător de ruşine, a fost ameninţat şi hărţuit, iar medicul Lupuşoru a susţinut nereal că băiatul concubinei era bătut de tată.
Fraudă stropită cu parfum de femeie, la UMF
Şi în scandalul fraudei de la Universitatea de Medicină şi Farmacie apare o femeie fatală. Directorul de comunicare Adrian Ciureanu, ex-rectorul Vasile Astărăstoae, prorectorul Dragoş Pieptu, directorul administrativ Daniela Druguş, directorul SC Maguay Impex Corvin Pughin, afaceristul Laurian Gabriel Tănăsescu, funcţionari ministeriali şi fiica fostului şef al instituţiei, Daniela Astărăstoae, au fost acuzaţi de mânăreli la proiectul privind platforma de e-learning. Acesta ar fi primit ilegal fonduri de 5,2 milioane de lei. Într-un alt proiect european, desfăşurat la Institutul de Medicină Legală, rectorul şi-ar fi angajat ilegal fiica, pe Pieptu şi Ciureanu. DNA a trimis dosarul pe masa judecătorilor suceveni. Fosta jumătate conjugală a lui Ciureanu, Sorina Mărgineanu, a asmuţit DNA asupra bărbatului, ducându-le procurorilor corespondenţa electronică a soţului.
Din aceasta rezultă că Pughin îi scria lui Adrian Ciureanu: „În contextul emailului trimis de către Adi ieri cum procedăm? Era clar cine e veriga slabă… Nu spun după război… În altă ordine de idei, vreau să clarific împărţirea responsabilităţilor pe la noi, la Maguay: Silviu se ocupă de validările tehnice. Pentru bugetari şi preţuri avem aici o echipă întreagă, iar interfaţa sunt eu, aşa am început şi până nu ne canalizăm nu schimbam formula. Dacă lipsesc eu, Edi poate suplini, având aceeaşi putere de decizie şi un pic mai multe cunoştinţe tehnice”.
Sfatul de taină a continuat şi când s-au făcut demersuri achiziţia prin licitaţie a platformei de e-learning. În octombrie 2009, Tănăsescu îi scria lui Pughin şi Ciureanu: „Salut, trebuie să avem mare grijă la detalii. Eu mai ştiu cum se întâmplă pe piaţă, dar în acest caz, dacă greşim ceva poate să fie dureros. (...) Care din condiţii o poate respecta Maguay, pe aia o trecem. De ce să lăsăm astfel de portiţe şi să creăm speranţe deşarte?”
La rândul său, Ciureanu propunea „ajustări”, venind şi cu o explicaţie – „pentru a evita să vină vreo dugheană care a vândut doar hardware. (…) Hai să băgăm şi nişte soluţii de mentenanţă pe bani, cu costuri”.
Procurorii DIICOT, de partea nevestei
Ciureanu a făcut plângere penală împotriva fostei soţii, pentru acces fără drept la un sistem informatic, transfer neautorizat şi modificare fără drept de date, rezultând date necorespunzătoare adevărului. Procurorii DIICOT au decis însă neînceperea urmăririi penale, concluzionând că Sorina Mărgineanu, care deţinea firma Econgres, avea dreptul să acceseze contul aciureanu@econgres.ro. Directorul UMF i-a contrazis: „Contul de email nu era proprietatea Econgres, astfel că făptuitorul nu avea niciun drept să acceseze şi să manipuleze datele din acest cont. Mărgineanu Sorina a primit de la holderul domeniului econgres.ro, care eram eu în martie 2010, doar dreptul de a folosi propria adresă de email, nicidecum alte conturi, deci cu atât mai puţin contul de email al administratorului domeniului”. Ciureanu a susţinut că fosta nevastă a mai făcut şi alte manevre necurate, modificând conţinutul mesajelor. Procurorii au sărit şi în această privinţă în apărarea Sorinei Mărgineanu: „DNA a constatat că întreaga corespondenţă electronică a lui Ciureanu Adrian, identificată în urma percheziţiei serverelor folosite de Econgres, se afla stocată în acelaşi conţinut şi formă şi pe serverul şi echipamentele informatice identificate la sediul SC Eventer Net, administrată de Ciureanu Adrian”. Judecătorii au respins două plângeri ale lui Ciureanu.
Acestea sunt doar câteva dintre cele mai recente exemple, dar fără îndoială femeile deţin puterea de a-i îngenunchea pe bărbaţi, fie şi în arena juridică.
Cristina CZELLER

Inspectorul şi chinezoaica
O femeie a fost pisica neagră şi pentru un inspectorul şpăgar de la Administraţia Finanţelor Publice. Dan Mihai Chelaru a pretins de la patroana unui restaurant chinezesc, Anişoara Yu, o reducere de 10 la sută din nota de plată, ca să nu-i facă plângere penală pentru stopaj la sursă şi să-i întocmească dosarul de intrare în insolvenţă a firmei. În schimbul altor 2.000 de lei, inspectorul a promis că va interveni pe lângă Şeful Serviciului Juridic de la AFP, ca să dea curs actelor de insolvenţă. Când a primit banii, procurorii l-au prins pe Chelaru în flagrant. Anchetatorii au aflat apoi de o altă afacere ilegală a finanţistului. „Inculpatul a pretins şi primit 1.500 de lei de la administratorul SC Night Angels pentru a interveni pe lângă alt angajat al AFP ca să-i declare insolvenţa”, au spus procurorii. Pentru luare de mită şi trafic de influenţă, Chelaru a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

* * *

Ce au interceptat procurorii la Botez
Paul Botez: Cinci mii te costă, cincizeci de milioane.
Neculai A: Cincizeci de milioane?
P.B.: Da.
N.A.: Păi, şi eu ce să spun, mă duc să le iau şi mâine dimineaţă vin...
P.B.: Fă biletul, ţi-am dat cu data de azi.
N.A.: Da, da.
P.B.: Păi, fă-ţi internare.
N.A.: Aşa.
P.B.: Şi du-te şi-ţi ia, şi întoarce-te la internare.
N.A.: Aşa, aşa, păi asta am vrut să spun, gata.
P.B.: Du-te!
N.A.: Aduc mâine dimineaţă cum trebuie şi gata. Multă sănătate!

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Se zdruncină serios imaginea Poliției Române! O polițistă oferea informații din interiorul instituției unei rețele de proxenetism
07/11/2019 10:34

 În dosar apare si numele unei politiste din localitatea Drăgănesti Vlasca, al cărei transfer la IGPR a fost negociat sub presiunea traficantilor, pentru a oferi retelei informatii din interiorul ...

Judeţele Moldovei, campioane la defrişări ilegale
11/10/2017 05:15

Pădurile Moldovei dispar sub privirile neputincioase ale autorităţilor, iar sute de tăieri ilegale sunt inregistrate prin aplicaţiile dedicate ori cele descoperite de organele abilitate. Potrivit ultimului ...

Topul bolilor provocate de stres
19/07/2017 16:25

Stresul este inamicul public numărul 1 al zilelor noastre. Ritmul alert de zi cu zi, presiunea socio-economică, varietatea stimulilor la care oamenii sunt expuşi astăzi in permanenţă, - toţi aceşti fact ...

O boală greu de controlat afectează întreaga Românie
19/04/2017 06:00

Fenomenul dependenţei de alcool face ravagii şi ii devin victime de la copii, pană la persoane in varstă. Tot mai mulţi ajung in ultima vreme cu probleme de sănătate, dar şi cu familiile distruse din ca ...

Modificările care au dus la degringolada în Educaţie
22/02/2017 05:48

 Pavel Năstase, ministrul Educaţiei, a declarat că pană la sfarşitul anului va fi pregătită o nouă Lege a Educaţiei. „Conform programului de guvernare, pană la sfarşitul anului 2017 trebui ...

Regii licitaţiilor trucate
14/09/2016 06:00

În ultimul raport al Curţii de Conturi, judeţul Iaşi este menţionat de cele mai multe ori, fiind oaia neagră la capitolul cheltuirea banului public. Fie că este vorba de licitaţii publice, infuzii ...

Jumătate de secol în spital!
07/09/2016 18:21

Cine nu are bătrani, să-şi cumpere, spune o vorbă veche. Atat de veche, incat acum a căpătat un sens opus. Cine are bătrani, le vinde casele şi-i abandonează. Aceasta e realitatea cruntă infruntată d ...

Condamnare Voiculescu. Sentința în dosarul Telepatia. Minuta integrală
08/08/2014 21:41

  Dan Voiculescu a fost condamnat. Zece ani. Bunuri confiscate. Sechestru pe bani. Este, insă, doar unul din cei 12 condamnati in dosarul Telepatia.      Iată cum arată minuta d ...

Contabila grupării Corduneanu, expert bancar pentru milionarii irlandezi
24/07/2014 22:07

Secretele financiare ale unor milionari irlandezi au ajuns pe mainile unei contabile din Romania, pusă oficial sub acuzare pentru fraudarea mai multor bănci, in dosarul clanului ”Corduneanu”.  ...

Credinţă şi turism pe bani europeni FOTO
17/02/2014 11:45

Zeci de spaţii cu potenţial turistic din Moldova au fost transformate radical in urma unor ample proiecte cu finanţare europeană. Fie că au fost depuse de mediul de business din regiune, de autorităţi pu ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei