Portretul viitorilor consilieri judeţeni

default

Dimensiune font:

| 15-06-2016 05:35

Componenţa plenului deliberativ al Consiliului Judeţean Iaşi prinde contur, deşi nimic nu este încă bătut în cuie * Evenimentul Regional al Moldovei prezintă o analiză a posibilei formule de conducere a judeţului, ce partide vor dirija marile proiecte şi care sunt primii paşi ai noilor aleşi * cert este că şefia CJ va fi dictată de PSD, iar ALDE se alege cu o funcţie de vicepreşedinte


Lista celor 37 de consilieri judeţeni ieşeni a fost validată de Biroul Electoral Central, urmând ca în zilele următoare să aibă loc şedinţa de constituire a noului for deliberativ. Conform cifrelor oficiale, PSD a luat 17 mandate, pierzând majoritatea la mustaţă, 12 mandate pentru PNL, trei pentru ALDE, care va face coaliţie cu PSD pentru un mandat de vicepreşedinte, trei mandate pentru PMP şi două pentru UNPR. Numele de care atârnă toate speculaţiile pentru preluarea şefiei Consiliului Judeţean Iaşi este Maricel Popa, patronul Omega - Tehnoton. Acesta a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, până la finele anului trecut, când a fost demis de premierul Dacian Cioloş. În trecut, a ocupat aceeaşi funcţie, dar în cadrul Ministerului Energiei, preşedinte al grupului Omega – Tehnoton, director şi acţionar majoritar la Omega is Communications şi Dawn-Rom Iaşi. Primul său job a fost de inginer în Departamentul Modernizări – Automatizări al Combinatului Fibre Sintetice Iaşi, în perioada 1988 – 1991. De asemenea, este preşedinte şi membru fondator al Patronatului de Articole Electronice şi Electrocasnice ElectroRom, preşedinte şi membru fondator al Asociaţiei Generale a Inginerilor din România, preşedinte de onoare şi fondator al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Iaşi, membru fondator al Cemerei de Comerţ Româno-Chineză, membru al Camerei de Comerţ Româno-Germană, iar în trecut, director de proiect în programul Leonardo da Vinci al Uniunii Europene şi în programul de cercetare şi dezvoltare Relansin al Guvernului României şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Tir Sportiv. Maricel Popa are diverse lucrări şi cărţi publicate în domeniul cercetării şi este implicat în mai multe programe de burse pentru elevi, studenţi şi sportivi.

 

Un an de şefie pentru Victorel Lupu

 

Victorel Lupu, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Iaşi, a câştigat un nou mandat de consilier judeţean. Vreme de un an, a dirijat CJ Iaşi ca urmare a suspendării lui Cristian Adomniţei, implicat în dosarul „Albumul”. În această perioadă, Victorel Lupu a ţinut o oarecare distanţă faţă de mass-media, însă a gestionat pozitiv şedinţele de plen şi a accelerat proiectele importante ale judeţului, în condiţiile în care imaginea şi credibilitatea instituţiei au fost grav afectate de „vizitele” procurorilor în anchetele „Albumul” şi achiziţiile derulate prin Euronest. Un alt nume speculat, pentru o scurtă perioadă, la şefia CJ Iaşi, a fost cel al lui Cristian Stanciu, directorul FEG. Acesta a fost consilier judeţean în două mandate, 2008 – 2016, fiind una din cele mai puternice voci din plenul CJ, fiind liderul consilierilor judeţeni ai PSD. În mandatul trecut, Cristian Stanciu a fost membru în Comisia de organizare şi dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, conservarea monumentelor istorice, protecţia mediului, ecologie şi patrimoniu, dar şi membru în Comisia de învăţământ, cercetare ştiinţifică, cultură, culte, tineret, sport şi turism. Unul dintre principalele proiecte în care s-a implicat activ în mandatul trecut a fost Master Planul pentru drumurile judeţene şi comunale din judeţul Iaşi.

Lista mandatelor de consilieri judeţeni PSD continuă cu numele lui Ovidiu Laicu, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, încă indecis dacă va lua în braţe noua funcţie şi va renunţa la cea de membru în Consiliul de Administraţie al ApaVital. Acesta este director peste drumurile naţionale din zona Moldovei încă din 2012, iar înainte de asta a fost director la SC Citadin SA şi la Garda de Mediu Iaşi. Se vehiculează că a intrat în cursa pentru CJ Iaşi râvnind la funcţia cea mai înaltă.

 

Mandat de consilier pentru un fost prefect şi viceprimar

 

Tot pe listele PSD, pentru scaunul de consilier judeţean apare numele fostului prefect şi viceprimar al municipiului Iaşi, Romeo Olteanu, cel care a demisionat din Prefectură în 2014, la cererea ministrului Afacerilor Interne de la acea vreme. Un an mai târziu, Olteanu s-a reîntors în Primăria Iaşi pe un post de conducere la Fotbal SA, aceeaşi entitate pe care a condus-o şi în perioada 2002 – 2008.

Noul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Vasile Câtea, a câştigat mandatul de consilier judeţean pe listele PSD. Acesta a ocupat aceeaşi funcţie şi în perioada 2012 – 2016, însă prezenţa lui a fost una destul de tăcută în şedinţele CJ Iaşi. În prezent, ocupă şi funcţia de director tehnic la Salubris SA, iar în trecut a fost secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului. Pe lista noilor consilieri judeţeni PSD se află numele Mihaelei Ivancia, consilier judeţean şi în mandatul trecut, când a fost membru în Comisia pentru învăţământ, cercetare ştiinţifică, cultură, culte şi în Comisia pentru dezvoltare şi relaţii externe, dar şi preşedinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară, prestări servicii şi comerţ din cadrul CJ Iaşi. Lista continuă cu Ion Vasile Sandu, Nicu Macovei, Petra Carp, Bogdan Petru Cojocaru, Ionel Ursanu, toţi consilieri judeţeni în mandatul trecut şi Ion Cîmpeanu (şeful TSD Iaşi şi jurist la DRDP Iaşi), Ştefan Călin (pensionar, şef de cabinet în PSD Iaşi), Cătălin Cătur (vicepreşedinte Sanitas Iaşi) şi Mircea Aniculăesi (şef lucrări Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi).

 

Dangă şi Oprea, vârf de lance la PNL

 

Cele mai sonore nume pe lista consilierilor judeţeni PNL sunt ale lui Marius Sorin Dangă şi Dumitru Oprea, însă există un sentiment de incertitudine în privinţa celor doi pentru mandatul din CJ Iaşi. Încă nu se ştie dacă senatorului Dumitru Oprea va renunţa la Capitală pentru administraţia judeţului Iaşi. În 2014, Oprea a candidat din partea PDL la şefia Senatului, însă fără sorţi de izbândă. Acesta a candidat în 2008 la funcţia de primar al municipiului Iaşi, însă nici aici nu a avut succes, pierzând la mică diferenţă, în turul al doilea, în faţa lui Gheorghe Nichita.

De partea cealaltă, Marius Sorin Dangă a confirmat în cursul zilei de ieri poziţia pentru locul de consilier judeţean, însă gândul îi stă tot la Primăria Iaşi. „Deşi tocmai am fost ales în funcţia de consilieri judeţean, nu voi înceta să urmăresc activitatea din Consiliul Local şi a Executivului Primăriei Iaşi. Am datoria asta în calitate de ieşean şi mi-o voi îndeplini cu aceeaşi rigoare ca până acum”, a precizat Dangă, director adjunct Euronest, aflată în subordinea CJ Iaşi.

Pe listele PNL pentru mandatul de consilier judeţean şi-au mai asigurat locul Daniel Minciună, fostul şef al Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Iaşi, cunoscutul luptător K1 Cătălin Moroşanu, Liviu Gabriel Bulgaru (fost director al APDRP Iaşi, actuala Agenţie pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale), Liviu Brătescu (directorul Ateneului Tătăraşi), Constantin Şerban (fost director al Palatului Copiilor Iaşi) toţi aflaţi în faţa unui nou mandat, Vasile Cotiugă - lector universitar la Facultatea de Istorie, Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi, Georgel Sorin Flutur, fost director al CFR Infrastructură Iaşi, Sorin Alexandru Afloarei (preşedinte Clubului Studenţesc Liberal din Iaşi), Petru Avram, noul şef al Administraţiei Bazinale de Ape-Prut Bârlad, cu o experienţă de muncă şi în Marea Britanie şi Gheorghe Romeo Vatră, preşedintele Clubul Antreprenorilor Liberali din Iaşi.

 

Partidele de buzunar ciugulesc un post de vicepreşedinte

 

Una dintre surprizele alegerilor pentru CJ Iaşi a venit din partea unui partid care s-a lipit imediat pentru formarea majorităţii cu PSD. Astfel, cu doar trei consilieri judeţeni pe liste, ALDE ar putea da vicepreşedintele CJ pentru următorii patru ani. Cei trei candidaţi care au prins post de consilier judeţean sunt Victor Chirilă, fost consilier judeţean şi perdant al alegerilor pentru primăria Bârnova, Vasile Şalaru, fost secretar de stat, devenit celebru pentru enunţul „Pieptul în faţă, dosul în spate, să leşine băieţii”, şi Lucian Ciprian Roşca, fost consilier judeţean. De menţionat că Victor Chirilă a mai fost vicepreşedinte al acestei instituţii.

Tot cu trei mandate la CJ s-au ales candidaţii PMP, respectiv deputatul Petru Movilă, fostul vicepreşedinte al instituţiei, Alin Aivănoaei, şi Camelia Ciornia, vicepreşedinte PMP Iaşi şi secretar general al Organizaţiei Municipale Iaşi a formaţiunii. Singurul semn de întrebare se îndreaptă către Petru Movilă care, cel mai probabil, îşi va continua mandatul de deputat, urmând ca poziţia lui să fie ocupată de următorul pe listă, respectiv Marian Uscatu, inspector RAR.

Două mandate de consilieri judeţeni au fost câştigate de UNPR, respectiv Mircea Manolache, vicepreşedinte UNPR Iaşi, şi Iulian Tărăboanţă, fost şef al ITM Iaşi. 

 

Cauți un loc de muncă? Vezi aici anunțurile de angajare!

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:51

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Nicolae Balcescu, cu sediul in sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau, telefon 0234.214.071, fax 0234.214.016, e-mail: registratura@primaria-nicolae-balcescu.ro, cod fiscal 4353234. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -spatiu cu suprafata de 10,95 mp, in vederea desfasurarii activitatii cabinet de oftalmologie si optica medicala, situat in imobilul Dispensar Uman din satul Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 8, avand nr. cadastral 61861, CF 61861, apartinand domeniului public al Comunei Nicolae Balcescu, conform caietului de sarcini, H.C.L. Nicolae Balcescu nr. 31/11.03.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: La cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Relatii cu Publicul si Arhiva. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu Publicul si Arhiva din cadrul Comunei Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str.Eroilor nr.380, judetul Bacau. 3.3.Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G.nr.57/2019 privind Codul administrativ: 30 Lei/exemplar, se achita numerar sau prin OP la Compartimentul Impozite si Taxe din cadrul Comunei Nicolae Balcescu. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.06.2024, ora 13.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 14.06.2024, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau, Compartiment Relatii cu Publicul si Arhiva. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Se depun intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.06.2024, ora 10.00, Comuna Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia a II-a civila si de contencios administrativ si fiscal a Tribunalului Bacau, municipiul Bacau, Str. Stefan cel Mare nr. 4, judetul Bacau, telefon 0234.514.419, fax 0234.525.211, e-mail: tr-bacau-reg2@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 16.05.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
Se zdruncină serios imaginea Poliției Române! O polițistă oferea informații din interiorul instituției unei rețele de proxenetism
07/11/2019 10:34

 În dosar apare si numele unei politiste din localitatea Drăgănesti Vlasca, al cărei transfer la IGPR a fost negociat sub presiunea traficantilor, pentru a oferi retelei informatii din interiorul ...

Judeţele Moldovei, campioane la defrişări ilegale
11/10/2017 05:15

Pădurile Moldovei dispar sub privirile neputincioase ale autorităţilor, iar sute de tăieri ilegale sunt inregistrate prin aplicaţiile dedicate ori cele descoperite de organele abilitate. Potrivit ultimului ...

Topul bolilor provocate de stres
19/07/2017 16:25

Stresul este inamicul public numărul 1 al zilelor noastre. Ritmul alert de zi cu zi, presiunea socio-economică, varietatea stimulilor la care oamenii sunt expuşi astăzi in permanenţă, - toţi aceşti fact ...

O boală greu de controlat afectează întreaga Românie
19/04/2017 06:00

Fenomenul dependenţei de alcool face ravagii şi ii devin victime de la copii, pană la persoane in varstă. Tot mai mulţi ajung in ultima vreme cu probleme de sănătate, dar şi cu familiile distruse din ca ...

Modificările care au dus la degringolada în Educaţie
22/02/2017 05:48

 Pavel Năstase, ministrul Educaţiei, a declarat că pană la sfarşitul anului va fi pregătită o nouă Lege a Educaţiei. „Conform programului de guvernare, pană la sfarşitul anului 2017 trebui ...

Regii licitaţiilor trucate
14/09/2016 06:00

În ultimul raport al Curţii de Conturi, judeţul Iaşi este menţionat de cele mai multe ori, fiind oaia neagră la capitolul cheltuirea banului public. Fie că este vorba de licitaţii publice, infuzii ...

Jumătate de secol în spital!
07/09/2016 18:21

Cine nu are bătrani, să-şi cumpere, spune o vorbă veche. Atat de veche, incat acum a căpătat un sens opus. Cine are bătrani, le vinde casele şi-i abandonează. Aceasta e realitatea cruntă infruntată d ...

Condamnare Voiculescu. Sentința în dosarul Telepatia. Minuta integrală
08/08/2014 21:41

  Dan Voiculescu a fost condamnat. Zece ani. Bunuri confiscate. Sechestru pe bani. Este, insă, doar unul din cei 12 condamnati in dosarul Telepatia.      Iată cum arată minuta d ...

Contabila grupării Corduneanu, expert bancar pentru milionarii irlandezi
24/07/2014 22:07

Secretele financiare ale unor milionari irlandezi au ajuns pe mainile unei contabile din Romania, pusă oficial sub acuzare pentru fraudarea mai multor bănci, in dosarul clanului ”Corduneanu”.  ...

Credinţă şi turism pe bani europeni FOTO
17/02/2014 11:45

Zeci de spaţii cu potenţial turistic din Moldova au fost transformate radical in urma unor ample proiecte cu finanţare europeană. Fie că au fost depuse de mediul de business din regiune, de autorităţi pu ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei