« Inapoi

Elevii de la liceele textile, integraţi pe piaţa muncii

Elevii de la liceele textile, integraţi pe piaţa muncii#1
Mărime font - +

Activităţi de consiliere şi stagii de practică vor avea loc în cadrul unui proiect iniţiat de o firmă renumită din Iaşi.

Una dintre cele mai importante companii de confecţii din judeţ a lansat un proiect în premieră. Pentru prima dată mediul de afaceri din acest domeniu de activitate organizează, în parteneriat cu instituţiile publice de învăţământ, un proiect care să faciliteze inserţia pe piaţa muncii a tinerilor care finalizează studiile liceale sau profesionale. „De aceea proiectul nostru este unul inovator. Nelmar este o companie cu peste 20 de ani de experienţă pe piaţa confecţiilor, iar această iniţiativă a venit ca o necesitate pentru activitatea noastră. De aici şi implicarea unităţilor de învăţământ Colegiul Naţional de Artă Octav Băncilă şi Colegiul Tehnic I. C. Ştefănescu. Vrem să realizăm o punte între mediul de afaceri din regiunea de Nord Est şi liceele de profil”, a precizat Gabriel Emil Berbecaru, managerul proiectului şi administratorul companiei Nelmar.

Astfel, până în toamna anului viitor nu mai puţin de 510 elevi vor avea parte de consiliere pentru inserţia pe piaţa muncii în cele trei domenii care îi interesează, creaţia, producţia şi comercializarea confecţiilor. Din aceştia, 180 de tineri vor avea acces şi la stagiile de practică organizate la minimum 30 de firme din regiune. „Avem tineri deosebiţi la profilul de design vestimentar, iar absolvenţii noştri, după patru ani de studii trebuie să se integreze pe piaţa muncii. Trebuie să ştii să mergi mai departe de băncile şcolii”, susţine Dana Barnea, directorul Colegiului Naţional de Artă.

Data publicarii: 20/05/2014
loading...
 
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > ECONOMIE

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

Horoscopul de weekend, sâmbătă, 27 mai 2017

Horoscopul de weekend, sâmbătă, 27 mai 2017

BERBEC Este cea mai prielnica zi sa consolidati o noua relatie sentimentala sau sa reactualizati(...)
Conferinta de presa - Mihai Chirica   VINERI  26 05 2017

Conferinta de presa - Mihai Chirica VINERI 26 05 2017

 
Primul Război Mondial reflectat în presa vremii. Ziarul „Evenimentul” acum 100 de ani " 27 mai 1917 GALERIE FOTO

Primul Război Mondial reflectat în presa vremii. Ziarul „Evenimentul” acum 100 de ani – 27 mai 1917 GALERIE FOTO

  NOTA: Citiţi în cele 10 facsimile din ziarul EVENIMENTUL din 27 mai(...)

 

 

editia online din 27.05.2017 - 11:05

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange