TELEVIZOARE GRATIS PENTRU ROMÂNI!

default

Dimensiune font:

| 13-04-2014 09:20

Abonații sunt în continuare cel mai de preț activ al operatorilor de cablu tv, iar pentru păstrarea lor se pun la bătaie tablete, televizoare și reduceri de prețuri.


Lupta „cabliștilor“ pentru clienți durează de mai mulți ani și dădea semne de finalizare după pierderile generate de fel de fel de oferte. Numai că, în ultima lună, au apărut din nou oferte de produse date cadou sau foarte ieftin pentru încheierea de abonamente pe o perioadă mai îndelungată, de unul sau doi ani.

Fenomenul l-am putut observa personal: în blocul în care locuiesc a apărut, prima dată, oferta UPC, cu o tabletă cadou pentru fiecare abonament nou de cablu și internet. Cam toate apartamentele de pe cele trei scări ale blocului sunt racordate „tradițional“ la rețeaua RCS&RDS, adică acesta a fost primul operator de cablu care a venit în zonă, în urmă cu mai bine de zece ani. La mai puțin de două săptămâni de la oferta UPC, ne-a vizitat un reprezentant al RCS, cu o ofertă mult mai mare, de tablete și televizoare, la prețuri mici sau chiar gratis, în funcție de serviciile contractate.
Fără a mai lua în calcul reducerile de abonament pentru mai multe luni în cazul unui abonat nou, este clar că păstrarea clienților și majorarea numărului acestora sunt două lucruri pentru care operatorii de cablu tv și de internet luptă cel mai mult. La nivel național, există aproximativ 380 de companii de cablu tv (în scădere de la 630 în 2008), însă piața este dominată de trei giganți, RCS7RDS, Romtelecom și UPC. Cei trei dictează și trendul în materie de posturi tv și aplicații, dar și concurează în achiziționarea operatorilor mici și locali, una dintre cele mai bune modalități de extindere.

Marjăm pe televiziune Full HD

Interesant este că în urmă cu câțiva ani, odată cu avansul serios al internetului, se părea că televizorul și televiziunile vor intra într-un con de umbră. Nu doar că acest lucru nu s-a întâmplat, dar televizoarele chiar au luat avânt. „Secretul“ constă în schimbarea obiceiurilor de consum ale telespectatorilor. Deși nu vorbim de o adoptare în masă a aplicațiilor disponibile pe Smart tv-urile din prezent, lumea a început să se obișnuiască cu imaginea HD și cu calitatea care vine la pachet cu acest standard.

Desigur, nu vorbim de toată piața. Adică nu toată lumea are televizoare Full HD, Smart sau Ultra HD. Dar nici televizoare SD (simple definition) nu se prea mai găsesc prin magazine, iar prețul celor HD simple a coborât foarte mult. Aceasta înseamnă, pentru operatori, că lupta se va concentra asupra posturilor tv care vin cu calitate în High-definition, programe pentru care și pot cere mai mulți bani la abonament.

Piața noastră de cablu este oricum pregătită, ca infrastructură, pentru transmisii pretențioase. Televiziunea prin cablu ajunge la 4,64 milioane abonați, circa 2,1 milioane primesc DTH (transmisie digitală prin satelit), și câteva sute de mii au IPTV. Totalul înseamnă o penetrare de 85% în întreaga țară.

Banii vin tot din „clasici“

RCS&RDS are 2,4 milioane de abonați pentru televiziunea prin cablu, urmată pe locul secund de UPC, cu un total de 1,84 milioane și de Romtelecom cu 1,3 milioane. UPC și Romtelecom au raportat creșteri ale veniturilor cu 8% (până la 140,3 milioane dolari) și, res­pectiv, 7,4% anul trecut (RCS&RDS nu și-au prezentat rezultatele financiare), ceea ce arată că piața, în general, nu evoluează negativ. Baza de clienți plătitori lună de lună este unul dintre cele mai importante lucruri pentru o companie de profil, acesta fiind motivul și pentru creditele foarte mari obținute de companiile din domeniu. De aici și lupta strânsă în continuare pentru noi abonați și pentru păstrarea celor vechi.
Ca și în cazul operatorilor de telefonie mobilă, unde lupta se dă pe viteze cât mai mari de transfer de date (sector care atrage și majoritatea investițiilor), dar veniturile sunt încă majoritare din traficul de voce, la fel și operatorii de cablu tv se luptă în aplicații și internet, pentru care și investesc, dar banii vin (încă) din abonații „clasici“ la cablu.
Printre schimbările care stau să mai vină în zona tv este trecerea la televiziunea digitală, programată pentru anul viitor, dar pentru care operatorii sunt deja pregătiți, și urcarea încă o treaptă până la standardul Ultra HD. Integrarea Ultra HD (de patru ori mai „fidelă“ imaginii decât cea Full HD) va mai dura, în prezent sunt doar câteva filme sau emisiuni disponibile în UHD. De asemenea, trebuie achiziționate și televizoare capabile pentru UHD, iar prețul acestora este încă prohibitiv.

Putem însă spune cu siguranță că televiziunea SD este pe cale de dispariție, la fel și televizoarele care suportă doar acest standard. Mai ales că operatorii prin cablu oferă deja televizoare ieftine Full HD.

Peste 30% dintre clienții noi aleg un pachet extra pe lângă cel de bază, iar peste 15% au și posturi HD. Robert Redeleanu, CMO, UPC România.

7,2 milioane gospodării din țara noastră beneficiază de servicii de televiziune cu abonament (cablu, DTH, IPTV), adică o penetrare de 85% în totalul populației. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Cât costă o franciză pentru o sală de jocuri în realitate virtuală
25/11/2019 18:37

 În urmă cu doi ani, un antreprenor a deschis in Bucuresti o sală de jocuri in realitate virtuală (VR), cu ajutorul unei finanţări obţinute prin programul StartUp Nation. Startup-ul a lansat in ...

Cu cât crește factura la energie dacă lași în priză electronicele și electrocasnicele
21/09/2019 14:25

  Alimentarea cu energie a aparatelor electrocasnice dintr-o locuinţă atunci cand acestea sunt in stand-by poate creşte cu pană la 180 de lei anual factura de electricitate, susţine compania ge ...

Cum poți verifica dacă Google știe de unde ți-ai făcut cumpărăturile
17/06/2019 08:37

 Există o modalitate prin care puteti verifica ce stie Google despre dumneavoastră, inclusiv date despre toate cumpărăturile pe care le-ati făcut. În esentă, dacă utilizati un produs Google, ...

ULUITOR! N-o sa crezi in ce conditii locuieste cel mai bogat cioban din Romania
18/01/2015 00:00

 Dumitru Andresoi, catalogat drept cel mai bogat cioban din Romania, cu o avere de 25 de milioane de euro, nu si-a cumparat vile somptuoase sau palate, ba dimpotriva. Locul in care a ales sa locuiasca i-a ...

Afaceri online - cum să gestionezi corect propria afacere online
21/11/2014 08:47

 Cu alte cuvinte, discutam de ore intregi de munca si organizare pentru a pune bazele unei afaceri prospere. In online, este loc pentru oricine, insa conteaza cum iti gestionezi magazinul online sau site-u ...

ŞOCANT! 1,5 milioane de români au dat banii degeaba pe asigurare. Eşti printre ei?
16/09/2014 13:40

 Cutremur, inundaţie sau incendiu devastator? Teoretic, 1,5 milioane de romani care au respectat legea şi au incheiat o poliţă de asigurare obligatorie a locuinţei ar trebui să stea cat de cat liniş ...

Răzbunarea DIABOLICĂ a unei angajate concediate. S-a asigurat că
05/09/2014 18:00

 În momentul in care a aflat că urma să rămană fără job, o angajată a unei companii de cosmetice a pus la cale un plan care ar fi putut să distrugă imaginea companiei pentru care lucrase. &I ...

Veste ŞOC pentru români: Se dublează preţul la asigurarea obligatorie a locuinţei
18/07/2014 10:53

 Asigurarea obligatorie a locuinţei se va scumpi cu pană la 100% iar o astfel de  propunere se află deja pe masa Autorităţii de Supraveghere Financiară, au  arătat, pentru Economica.n ...

Aparatele din gospodaria noastra care consuma curent si cand sunt INCHISE
07/07/2014 13:32

Dispozitivele smart sunt atat de destepte incat consuma curent si atunci cand nu le folosim. Potrivit unui studiu recent, aparatele care se conecteaza le net ne umfla substantial facturile chiar si cand stau de ...

Topul datornicilor: 20 de malluri au datorii cumulate de aproape 2 miliarde de euro. Palas din Iaşi peste 200 milioane de euro , AFI Palace Cotroceni
06/07/2014 11:15

Cele mai indatorate 20 de centre comerciale din Romania au datorii cumulate de 1,9 miliarde de euro, de zece ori mai mari decat cifra de afaceri realizată anul trecut de aceste proiecte, pe fondul creditelor m ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei