Exclus din PSD Botoșani, un primar face declarații halucinante despre liderul partidului și un alt primar

default

Dimensiune font:

| 14-11-2017 14:59

 A fost unul dintre primarii pentru care PSD a modificat o lege pentru a putea să-l ia în partid, iar acum s-a dezlănțuit la adresa actualilor lideri pesediști din județ, senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani, și Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla, exclus recent din PSD, fost prim-vicepreședinte PDL, a făcut declarații care îi va înfuria pe liderii psediști. Este cel mai dur atac lansat la adresa liderului PSD Botoșani, Doina Federovici.

Chelariu și-a început tirul acuzator de la ultimul comunicat de presă al Doinei Federovici în care îl laudă pe primarul de Dorohoi pentru semnarea unui proiect de investiții.

Nu mi-a fost dat să văd atâta ipocrizie de multă vreme dar ținând seama că sunt politicieni "veritabili" este de înțeles. Ce vreau să spun? Ultimul om care ar trebui să vorbească și să apară la pozăcu Doinița ... anunțând triumfal cum și-a făcut treaba este Alexandrescu. Eu i-aș spune să se ascundă și să nu iasă până nu realizează ce postură de păcălici are. El trebuie să-și facă autocritica, să-și toarne în cap toate lăturile posibile pentru că la PNDL 2 a dormit. Vezi lista un pic referitor la școli. Aici se putea face reabilitări, extinderi, modernizări. Dotări de școli, grădinițe, licee, în vederea autorizării sanitare, ISU etc. Faceți o comparație între proiectele depuse de Botoșani și cel depus de Dorohoi. La Dorohoi când nevoile sunt înzecite au depus un singur proiect. Unul! Alexandrescu stă în primii trei la coadă în județ. A dormit! Are un proiect și a ieșit de mână cu Federovici să se cucurige precum chestia cu mărgica din poveste. Păi Coțușca trebuie să iasă de 9 ori în presă. Botoșani de 22 de ori. Toate comunele semnează câte 3,4 sau 5 proiecte, iar Dorohoi unul singur și Doinița îl laudă. E ipocrizie!”, a declarat Dumitru Chelariu.

Acesta și-a continuat acuzațiile la adresa primarului din Dorohoi cu vorbe dure în ceea ce-l privește pe Alexandrescu.

Întrebați educatorii, învățătorii, profesorilor și directorilor de grădinițe, școli și licee, câte nevoie de tot felul aveau, câtă nevoie de dotări este și PNDL 2 a fost cel mai bun tren pentru așa ceva, dar Dorohoi ca municipiu din cauza lui Alexandrescu, este repetentul județului cu un proiect depus. Dar... a aparut triumfal omul. A pierdut timpul și energia încercând să-și vândă centrul orașului. Nu a reușit din cauza majorității. Mi-a plăcut afirmatia Doiniței precum că se gândește cu amărăciune în suflet cum Flutur n-a depus documentații, dar uită că hârtia arată adevărul. Ea se referea la CNI dar i-a scăpat esențialul: PNDL 2. În compensație trebuia să spună că domnul Alexandrescu nu și-a facut treaba și a depus...UN PROIECT ..vizând școala... 1 față de 24 depuse de Botoșani. Asta nu a văzut! Sau putea compara Dorohoi cu un proiect cu... Hilișeu Horia, care are 5, cu Ibănești care are 6 ori cu Coțușca, unde sunt 9 proiecte. Alexandrescu a semnat un contract și... hai la poză! Eu dacă aș fi educator, învățător, profesor la Dorohoi, aș arunca pietre în geamurile primăriei”, a completat Dumitru Chelariu.

Acesta a precizat că Doina Federovici și primarul Alexandrescu au distrus politic zona Dorohoi.

Mie îmi place cum iese el cu Doinița să se laude când de fapt ar trebui să se ascundă. Dar dacă Doinița spune ceva ... e literă de lege...o spune un chestor. Îți dai seama de greutate are cuvântului ei! De ce nu o întrebați? Cum de până la ora asta nu există birou parlamentar la Dorohoi? Se pisicea, se extazia când a fost aleasă în Colegiul Dorohoi, că va face, va drege, va fi mereu aproape, va prelua probleme. Acum comunică doar prin poze, prin comunicate de presă unde își etalează toaletele, look-ul în genera și cam atât pentru că au un conținut de râsul curcilor. Este cabinet parlamentar în comuna Vlăsinești, dar nu este în municipiul Dorohoi. Zona Dorohoi a ajuns de râsul curcilor ... politic vorbind, iar asta din cauza lui Alexandrescu. El a suferit tare cât a fost Andrei Dolineaschi pentru că-i știrbea aura de semizeu. El nu a permis să apară vreun cabinet parlamentar pentru a nu se lăuda cumva vreun parlamentar cu "realizările" lui”, a mai spus primarul comunei Pomârla.

Dumitru Chelariu spune că el conduce o comună care are mai multe contracte de finanțare semnate pentru investiții publice decât are municipiul Dorohoi, iar la proiectul de apă-canalizare-epurare are și jumătate din sumă în cont.

Acesta și-a continuat tirul demolator la adresa senatorului Doina Federovici și spune că aceasta a fost furată de mirajul puterii.

Eu recunosc, sunt extaziat că avem prima femeie chestor al Senatului. După primul pas pe Lună ăsta poate fi următorul eveniment galactic. Locuitorii județului sunt în delir pentru că Botoșaniul a obținut funcția aceasta. O să facem presiuni ca să-i mărească totuși salariul acestei doamne fenomenale. E putin 15.000 plus celelalte sume pe care le are la dispoziție. Foarte puțin. Solicităm imperios scutirea pensiei speciale de CASS, există un proiect deja pentru asta dar eu zic să ieșim în stradă dacă nu se aprobă. De asta nu mai are timp de "fostul" colegiu Dorohoi. Toalete... poze... comunicate de presă... când naiba să te mai ocupi și de treburi "pământești"? Ipocrizia a atins cotă maximă când a "impulsionat" primarii să depună documentații. Mesajul ăla deștept, subliminal precum că ea a adus în județ 254 de proiecte dar voi bolovanilor de primari mai trebuie să faceți și documentații. Dacă nu citeam asta nu aflam ce trebuie sa fac. Nu depuneam nimic”, a continuat Dumitru Chelariu.

Primarul exclus din PSD o invită pe Doina Federovici la dezbateri publice în care să fie discutate legile, inclusiv cele promovate de ea.

O invit la o dezbatere publică, dacă are curajul, privind PNDL 2. Ea face parte din cei care au "făcut" acest program. Are zeci de inițiative legislative dar dacă o iei un pic la întrebări habar nu are cu ce se mănâncă. O invit la dezbatere pe legi promovate de ea, să văd cât știe din ele. Și ca ea din păcate mai sunt. Pot să-i organizez o dezbatere adevarată în "Colegiul Dorohoi" să-și expună realizările, amărăciunile etc. Ar fi mai aplicat decât banalul comunicat de presă. Ce "importanță maximă" acordă doamna Doinița comunicării directe cu omul. Doar nu o durea gura să spună... dar cu timpul se mai schimbă omul. Funcția de chestor schimbă omul”, și-a încheiat Dumitru Chelariu șirul de acuzații la adresa liderului PSD Botoșani.

Senatorul Doina Federovici a replicat sec faptul că nu vrea să intre într-un schimb de replici cu fostul său subaltern din PSD.

Nu fac nicio declarație”, a spus Federovici.

Primarul Dorin Alexandrescu nu a putut fi contactat până la închiderea ediției.

Alina CALINIUC

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:14

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
FOTO-VIDEO: Reportaj la
02/08/2022 14:54

Într-un colţ de rai, pe ţinuturile Bucovinei, este situat varful Dadu. Pentru a ajunge la el, am ajuns pană in Iacobeni, iar de acolo am virat la dreapta pană la Carlibaba. Într-o zi de iulie, ...

Liberalii, ținta atacurilor unui deputat PSD
18/12/2019 10:54

    Deputatul social-democrat Răzvan Rotaru are o sumă de reprosuri pentru liberalii din Botosani care in urmă cu un an au votat impotriva bugetului de stat, iar acum se laudă cu alocările fina ...

Marea grijă a şoferului beat: să nu-i agite poliţistul petul cu bere
25/11/2019 18:53

 O nouă culme a impertinenţei manifestată de un conducător auto depistat la volan sub influenţă bahică a fost atinsă cu ocazia turului doi al alegerilor prezidenţiale. I.C., in varstă de 28 de an ...

„ZooMonetar - Fauna lumii pe bancnote şi monede”, la BNR Iaşi
22/11/2019 00:00

  * Sucursala Regională Iaşi şi Muzeul Băncii Naţionale a Romaniei au inaugurat, ieri, expoziţia „ZooMonetar - Fauna lumii pe bancnote şi monede” * proiectul este iniţiat in parteneria ...

Mecanica, marele pariu al învăţământului profesional ieşean
21/11/2019 00:00

  * domeniile cu cele mai mari solicitări din partea operatorilor economici pentru includerea in planul de şcolarizare 2019-2020 au fost cele de mecanică - 910 locuri * totodată, s-au format 5 noi cla ...

Puterea şi opoziţia din CJ se pun la aceeaşi masă, pentru a soluţiona soarta a 46 de proiecte
19/11/2019 00:00

  Consilierii judeţeni se vor intruni din nou maine, avand in dezbatere 46 de proiecte de hotărare. Printre acestea se află şi proiectul privind solicitarea de trecere din administrarea Consiliului Lo ...

Începe Postul Crăciunului
15/11/2019 11:11

      După Lăsatul Secului, petrecut ieri, in seara de Sfantul Filip, astăzi incepe Postul Crăciunului, una dintre cele patru mari perioade de ajunare randuite de Biserica Ortodoxă. Post ...

Un tânăr din Iași, beat și fără permis, nu a oprit la semnalul politistilor. Oamenii legii l-au urmarit 1km
10/11/2019 12:51

În jurul orei 01.00, in timp ce patrulau in zona Horlesti, politistii din Letcani au observat o masină cu un comportament destul de suspect in trafic. Oamenii legii au facut semn de oprire autoturismulu ...

Poliţiştii din Popricani, cei mai iscusiţi vânători de şoferi băuţi
09/11/2019 20:04

Datele statistice arată fără dubiu faptul că poliţiştii din Popricani sunt foarte dibaci in depistarea şi prinderea şoferilor ce conduc sub influenţa alcoolului. Numai in primele 10 luni din 2019, pe r ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei