Puncte gastronomice locale şi la Neamţ
Dimensiune font:
Autorităţile sanitar-veterinare nemţene au demarat o amplă campanie de informare pentru înfiinţarea punctelor gastronomice locale, care reprezintă unităţi de alimentaţie publică de tip familial, ce ofere doritorilor produse şi preparate alimentare specifice zonelor geografice ale României. „Campania care se desfăşoară până la sfârşitul lunii noiembrie are un dublu scop, acela de a aduce la cunoştinţă publicului larg detalii despre aceste unităţi de alimentaţie publică de tip familial şi de a oferi celor interesaţi argumente pentru a deveni proprietarii unui Punct Gastronomic Local. Pentru punerea în practică a acestui proiect, o primă etapă constând în identificarea şi informarea potenţialilor aplicanţi a fost demarată la sfârşitul lunii august a acestui an şi se va încheia pe data de 31 decembrie”, spus reprezentanţii D.S.V.S.A. Neamţ.
După finalizarea procesului de evaluare şi înregistrare a acestora, punctele gastronomice locale încep să funcţioneze de la începutul anului viitor. „Important de precizat este faptul că meniul punctelor gastronomice este diferit de cel al restaurantelor. Punctul gastronomic local va avea un meniu zilnic cu o gamă sortimentală restrânsă , cel mult 2 feluri de ciorbe sau supe, 2 feluri principale şi eventual 2 feluri de desert, specific zonei în care îşi desfăşoară activitatea. Va fi obligatoriu preparat şi oferit pentru consum în decursul aceleiaşi zile. Metodele de preparare ale meniului vor fi pe cât posibil tradiţionale, respectându-se condiţiile de igienă în momentul preparării”, au mai precizat responsabilii de la D.S.V.S.A. Neamţ. Cei care doresc să înfiinţeze aceste puncte gastronomice locale trebuie să se constituie într-o formă de organizare juridică, de tipul: Asociaţie Familială, Persoană Fizică Autorizată sau Societate Comercială.
Gianina BUFTEA
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau