Nichita: „Un vot pentru PRU în fiecare familie”

default

Dimensiune font:

| 06-12-2016 06:00

Gheorghe Nichita, candidatul PRU pentru Camera Deputaţilor, vorbeşte despre modalitatea în care s-a desfăşurat campania electorală la Iaşi, dar şi despre activităţile de partid pe care vrea să le ducă la bun sfârşit până la alegerile parlamentare programate pentru 11 decembrie. În ceea ce priveşte rezultatul turului de scrutin din această lună, fostul edil al Iaşului este încrezător că va fi suficient de mare pentru a duce candidaţii PRU în viitorul Legislativ

- Cum caracterizaţi campania electorală desfăşurată până acum?
- Partidul România Unită este singurul care a venit cu proiecte concrete pentru Iaşi. Am constatat cu surprindere că partidele mari şi-au purtat de grijă unele altora, în loc să spună ieşenilor ce au de gând să facă pentru ei în următorii patru ani. În toată această industrie de zgomote, de zumzăială electorală, eu şi partidul meu am reuşit să ne facem auziţi cu proiecte clare ce ne vor schimba viaţa în bine. Vorbim de investiţii de ordinul sutelor de milioane de euro care să creeze locuri de muncă şi să aducă bunăstare pentru noi, ieşenii. Spitalul Regional de Urgenţe trebuie să devină inima medicală a Moldovei. Studenţii care vin la Iaşi au nevoie de un nou campus universitar, cu minim 10.000 de noi locuri de cazare. La autostrada Est-Vest vom realiza o reţea de drumuri rapide şi şosele ocolitoare care să interconecteze toate oraşele importante ale Moldovei. Lângă fiecare oraş din judeţ vrem să construim câte un parc agroindustrial care să capaciteze şi câte 10-15 comune limitrofe. Municipiul Paşcani, oraşele Târgu Frumos şi Hârlău trebuie să devină centre urbane puternice în geografia economică a judeţului Iaşi. Aşa repornim industria, repornim agricultura, dezmorţim Iaşul şi Moldova.


- În ce relaţii vă aflaţi cu primarii celor 93 de comune din judeţul Iaşi?
- Primarii din comunele judeţului sunt oamenii care cunosc cel mai bine realităţile şi nevoile vieţii la ţară. Să nu uităm totuşi că peste 450.000 de ieşeni locuiesc în mediul rural. Din discuţiile pe care le-am avut cu primarii pot spune că suntem pe aceeaşi lungime de undă. Le-am explicat şi lor că orice vot pentru PRU este de fapt un vot pentru comunităţile pe care le reprezintă. Mai ales primarii PSD sunt cei mai interesaţi ca viitorul Guvern să fie unul format din PRU, PSD şi ALDE. Doar aşa vor putea şi ei să implementeze proiectele şi să-şi ducă la bun sfârşit promisiunile făcute oamenilor. PSD are nevoie de PRU ca de aer, altfel va rămâne în opoziţie în următorii patru ani, iar primarii PSD vor fi primii uitaţi de un Guvern de dreapta.


- Ce aţi pregătit pentru aceste ultime zile de campanie?
- Am să vă spun un fapt cu totul inedit: de Ziua Naţională, pe 1 Decembrie, în PRU Iaşi s-au înscris şapte noi membri într-o singură oră, adică câte unul la fiecare 9 minute. În fiecare zi de campanie am primit sute de adeziuni ale oamenilor care cred în noi, în mesajul nostru şi în soluţiile noastre. Pentru aceste ultime zile care ne mai despart de scrutinul din 11 decembrie, există o mobilizare extraordinară a membrilor şi simpatizanţilor noştri în toate localităţile judeţului. Avem materiale interesante pe care le distribuim mergând din uşă-n uşă, din poartă-n poartă. Şi vreau să vă spun că oamenii sunt foarte receptivi şi impresionaţi de campania curată pe care o facem şi de soluţiile noastre pentru Iaşi, pentru Moldova şi pentru România. Vă mai dau un exemplu: week-end-ul trecut am fost la Paşcani unde ne-am întâlnit cu câteva sute de oameni care iubesc şi cred în Partidul România Unită. Toţi aceştia vor fi emisarii noştri printre păşcăneni şi printre locuitorii comunelor învecinate. Pot spune că judeţul Iaşi este viu prin ceea ce facem noi, cei de la Partidul România Unită.


- Care ar fi aşteptările dumneavoastră privind rezultatele pe care le va obţine PRU şi la nivel naţional şi la nivelul judeţului Iaşi?
- Mai multe sondaje de opinie realizate în ultimele zile şi, culmea, la comanda adversarilor noştri politici, ne creditează ca viitor partid parlamentar. În aceste condiţii putem vorbi de un Guvern al românilor format din PRU, PSD şi ALDE. Însă ambiţia mea este să scoatem un scor cât mai mare la Iaşi pentru ca parlamentarii Partidului România Unită şi eu personal să devenim o voce ascultată, respectată de membrii viitorului Guvern al României. Numai aşa ne putem duce la îndeplinire toate planurile pe care le-am prezentat ieşenilor.


- La ce vă referiţi când propuneţi alegătorilor amnistia fiscală?
- Este un subiect foarte important pentru viitorul României şi pentru dezvoltarea ţării. Peste 4 milioane de români suferă din cauza unor datorii pe care le au fără ca ei să fie de vină. În ultimii 26 de ani, legislaţia s-a schimbat de foarte multe ori şi nu în avantajul românilor, al celor care contribuie la resursele financiare şi la bunăstarea ţării. Oamenii s-au lovit de prevederi ale legilor care se băteau cap în cap, care erau neclare, altele imposibil de aplicat. Toate acestea au condus la abuzuri din partea funcţionarilor, dar şi ale recuperatorilor şi executorilor judecătoreşti. Şi avem acum milioane de români care au de plătit sume imense din penalităţi şi dobânzi, cărora li se iau casele pentru datorii de 5.000 de lei la cămătarii din multinaţionale. Celor care au astfel de datorii, noi, cei de la PRU le vom şterge ca să nu mai existe în România vinovaţi fără vină.


- Cu ce viziune vine PRU în politica fiscală românească?

- Viziunea noastră este îndreptată spre români, spre pensionari, spre copiii noştri, spre salariaţi. Vom mări pensia minimă garantată de la 400 lei la 900 lei, alocaţia de la 84 lei la 450 lei, iar salariul minim pe economie de la 1.250 lei la 2.000 lei. Noi suntem convinşi că vom face aceste măriri cu un Guvern condus de Victor Ponta, cel care a reîntregit pensiile şi salariile românilor, şi a dublat alocaţia pentru copii.


- De unde veţi lua banii pentru aceste majorări?

- Foarte mulţi bani ies din România deşi sunt produşi în România. Vorbim de profiturile uriaşe realizate de companiile multinaţionale care îi ţin pe angajaţii români pe salarii mici şi nici nu plătesc impozite pentru statul român. Să nu mă înţelegeţi greşit, companiile străine pot şi trebuie să activeze în România, dar trebuie să respecte regula jocului şi să nu mai păcălească statul român şi bugetul de stat al românilor.


- Ce mesaj le transmiteţi votanţilor din judeţul Iaşi?
- Mesajul meu este următorul: mă cunoaşteţi bine pentru că am condus 12 ani Primăria Iaşi şi cea mai puternică filială de partid din judeţul Iaşi. Am câştigat toate bătăliile politice. Acum conduc cea mai tânără organizaţie politică din judeţ, a Partidului România Unită. Vă chem în continuare alături de mine pe voi, ieşenii. Dacă într-o familie sunteţi patru, daţi un vot pentru PRU şi restul pentru PSD. Dacă sunteţi trei într-o familie, daţi un vot pentru PRU şi restul pentru PSD. Dacă sunteţi doi, daţi un vot pentru PRU şi unul pentru PSD. Aşa vom reuşi să facem împreună, PRU şi PSD, un Guvern stabil pentru ieşeni, pentru români, cu Victor Ponta prim-ministru.
A consemnat Anca BURNICHE

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei