20161202_110900
20161202_110720
20161202_095657
20161202_111124

Dimensiune font:

Povestea Mariei Rotaru – femeia pentru care meseria de vatman este cea mai frumoasă din lume!

| 04-12-2016 10:45

Puteţi continua să credeţi că femeile reprezintă sexul slab sau că există munci pe care doamnele din viaţa noastră nu le pot practica. Însă, realitatea vă poate infirma această prejudecată ori cel puţin aveţi toate şansele să vă schimbaţi opinia aruncând o simplă privire în cabina tramvaiului cu număr de parc 127. Aici veţi da peste Maria Rotaru sau „Măriuţa”, cum îi spune colega-dispecer din Rond Agronomie. O femeie extrem de prietenoasă şi de amabilă, pentru care meseria de vatman este cea mai frumoasă din lume. Chiar dacă aceasta înseamnă să te trezeşti în fiecare dimineaţă la 3.20, să cari găleţi cu nisip în depou sau chiar să te bagi pe sub boghiurile tramvaielor!

Maria Rotaru nu a condus tramvaie dintotdeauna. „Am fost CTC-istă. O meserie oarecum anostă. În urma unor disponibilizări, am ajuns să lucrez la RATP. Iniţial, am lucrat la tonetă. Stăteam închisă toată ziua. În momentul în care au fost organizate cursuri pentru meseria de vatman, m-am înscris şi eu. Se întâmpla în 1996. Am ajuns vatman în plină toamnă, anotimp în care fenomenul de patinare începe să se manifeste din plin. Vreau să vă spun că tocmai provocările de care m-am izbit încă de la începuturile mele în această meserie m-au făcut să-mi doresc să continui ca vatman. O meserie pe care acum nu aş schimba-o pentru nimic în lume”, spune aceasta.
La RATP, actuala CTP, femeile au avut posibilitatea să lucreze ca vatman încă din anii ʾ60, însă abia după Revoluţie numărul acestora a ajuns să crească, ajungându-se în prezent ca din cinci vatmani unul să fie femeie. „Erau destule vătmăniţe când am terminat eu şcoala de vatmani. Poate şi din acest motiv nu am avut parte de ironii din partea colegilor bărbaţi. Probabil erau familiarizaţi cu noi şi priveau angajarea femeilor ca pe un lucru absolut normal. Nu am simţit niciodată din partea lor că nu aş fi dorită. Dimpotrivă, mă înţeleg bine cu toţi colegii. La urma-urmei, tragem toţi la aceeaşi căruţă”, ne mai spune doamna Maria.
Pleacă la serviciu când alţii se întorc pe partea cealaltă
O zi de lucru, atunci când se află în tura de dimineaţă, începe în jurul orei 3.20. Aceasta întrucât trebuie să pregătească pentru o zi în care se pot întâmpla multe. „Îmi ia cam o oră să mă pregătesc. Este vorba de igiena proprie, de o îmbrăcăminte adecvată, mai trebuie să-mi pregătesc şi un pacheţel... După aia, în depou, verific starea vagonului, dacă acesta este pregătit să iasă la stradă. De la curăţenie, la aspecte de ordin tehnic. Spre exemplu, că tot plouă afară, dacă este echipat cu nisip. Apoi ies pe traseu la ora stabilită de şefii depoului. Programul poate diferi. Poate fi vorba doar de ramforsări (n.r. – rulare doar în intervalul orelor de vârf) sau de curse până  la ora 17.00. Astăzi, de exemplu, am schimb la ora 12.30”, explică aceasta.

Maria conduce vagonul 127, un tramvai oarecum diferit decât restul tramvaielor din depoul de la Gară. Primul lucru care surprinde este anunţul postat chiar în cabina vatmanului: „Nu bruscaţi comenzile vagonului. Lăsaţi cabina curată, la fel cum aţi găsit-o”. O recomandare cel puţin ciudată, atât timp cât majoritatea vatmanilor îşi cunosc atribuţiile de serviciu, însă menită a le reaminti unora dintre ei că înainte de le cere călătorilor să fie civilizaţi, trebuie, la rândul tău, să oferi un exemplu de civilizaţie. „A fost ideea lui Adrian Crengăniş, fostul meu coleg, un băiat deosebit. Îmi pare rău că a plecat”, mai spune Maria Rotaru.

Mitul vatmanilor care tamponează dinadins, o mare prostie!
Ca orice meserie, cea de vatman are dificultăţile ei. Deopotrivă, traficul din oraş şi reponsabilitatea de a duce călătorii, în siguranţă, la destinaţie, sunt cele două elemente la care Maria Rotaru trebuie să fie foarte atentă. „Vreau să vă spun că, din punctul meu de vedere, există participanţi la trafic care fie nu cunosc legislaţia rutieră, fie sunt nesimţiţi. Eu, ca vatman, nu am cum să ocolesc, prin urmare, trebuie să fim extrem de atenţi la maşinile care taie calea vagoanelor sau care rulează pe şina de tramvai. Din păcate, nu întotdeauna ni se dă dreptate, chiar dacă celălalt a greşit”, spune doamna Rotaru. Uşor-uşor, discuţia converge către legenda care circula la un moment dat prin oraş, conform căreia fiecare vatman trebuie să-şi facă „planul” la maşini lovite! „Este cea mai mare prostie. Niciodată, cel puţin de când lucrez eu pe tramvaie, nu am auzit vreun coleg să se laude cu aşa ceva. Şi nici n-am văzut să zgârie bordul tramvaiului, aşa cum se zice: o dungă pentru fiecare maşină tamponată. Sunt lucruri scoase la iveală pentru a denigra. Credeţi că mie îmi convine să pierd bani stând cu vagonul în reparaţii? Vă asigur că aşa gândesc toţi colegii mei”, explică angajata CTP.
„Cel mai important este să fiu utilă oamenilor”
Atingem şi alte subiecte din zona de interes a vatmanilor. Astfel, aflăm că Maria nu are preferinţe în ceea ce priveşte condusul unui anume tip de tramvai, şi nici trasee preferate. „Sunt în stare să conduc orice tip de tramvai, cu toate că sunt tipuri pe care nu am lucrat. Cum ar fi cele dublu-articulate. Nici pe tramvaiul modernizat la Paşcani nu am urcat, au fost doar patru colegi care au făcut aspiranţie pe el. Mi-ar fi plăcut, deşi am înţeles că era ceva mai pretenţios. Cât despre trasee, nu există o rută preferată. Cel mult, sunt zone unde apar probleme din cauza patinării. Copoul, de exemplu, este o porţiune dificilă pentru orice vatman. Oricum, nu am timp să mă gândesc la toate acestea, întrucât, ceea ce este cel mai important este să fiu utilă oamenilor, sub toate aspectele: să-i duc la destinaţie şi să fiu amabilă. Chiar dacă unii urcă prin faţă sau lasă mizerie în vagon, nu ai dreptul să te enervezi”, mărturiseşte interlocutoarea noastră.

Deşi vorbeşte la superlativ despre meseria pe care o practică, Maria Rotaru nu şi-a îndrumat copiii spre profesia de vatman. Fata, absolventă de facultate, este plecată din ţară, iar băiatul lucrează ca electrician la o firmă din oraş.

De ce întârzie tramvaiele în staţii
Maria Rotaru mai crede că reproşurile venite din partea călătorilor apar tocmai datorită faptului că persoanele care le formulează nu ştiu cum se circulă în oraş. „Şi eu am fost apostrofată de unii cetăţeni. Le-aş sugera să vină cu mine în cursă, să vadă cum se circulă prin oraş. Câţi ştiu că în CUG-Nicolina maşinile circulă pe linia de tramvai când logic ar fi fie lăsată liberă calea de rulare a tramvaielor? Sau că sunt intersecţii unde semafoarele sunt doar de decor. La capăt de linie, urmăm doar ordinele dispecerilor, ei sunt cei care stabilesc şi reglează intervalele de urmărire. Uneori ne vizăm foaia şi pornim într-o nouă cursă, n-avem timp să mergem la toaletă sau să luăm un sandviş. Nu ştiu câţi cunosc aceste probleme. Sigur că, din punctul lor de vedere, au dreptate când stau prea mult în staţii, însă există situaţii şi factori care favorizează aceste întârzieri pe care noi, ca vatmani, nu putem nici să le întrezărim şi nici să le rezolvăm. Alţii trebuie să o facă”, spune Maria, cu referire la Poliţia Rutieră şi la Comisia de Circulaţie de pe lângă Primăria Iaşi.

„Cel mai aglomerat este în fiecare zi de la ora şapte până pe la opt fără un sfert, pentru că toţi pornesc simultan către serviciu sau şcoală. După-amiază este mai puţină agitaţie, întrucât se iese la intervale de timp diferite”

Mândria de a fi CTP-ist!
Ne despărţim de doamna Rotaru având sentimentul că transportul public ieşean ar avea mult de câştigat dacă şi alţi angajaţi ai companiei ar gândi şi s-ar comporta la fel precum colega lor. „Să ştiţi că uneori regretăm faptul că nu avem mai multe angajate-vatmani. Uneori, femeile sunt mai corecte şi mai ambiţioase decât bărbaţii care conduc mijloacele de transport”, ne spunea, cu ceva timp în urmă, Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt al CTP Iaşi. Oricum, dincolo de faptul că transportul public se derulează pe alte coordonate, fiind de remarcat eforturile depuse pentru îmbunătăţirea condiţiilor de transport, cert este faptul că societatea dispune şi de oameni remarcabili pentru care a fi angajatul „regiei” este o onoare şi nu o obligaţie. TUDOR DAMASCHIN

„Chiar dacă unii urcă prin faţă sau lasă mizerie în vagon, nu ai dreptul să te enervezi” - Maria Rotaru, vatman CTP

Loading...

Comentarii

simona angheluta

Dec 04, 2016

oricate mesaje ar fi scrie , mereu vad tineret si elevi mancand in tramvaie, fac mizerie si miros....nu pot avea rabdare cateva statii. nici un calator nu are curajul sa zica nimic.

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

Primăria municipiului Iaşi, cu sediul în bdul Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 11, organizează licitaţii publice pentru: 1. vânzare prin licitaţie publică conform HCL nr. 33/30.01.2018 organizată în data de 06.03.2018, ora 14.00, pentru terenul în suprafaţă de 134mp, situat în Iaşi, strada Mioriţei între nr. 2 şi 4, aparţinând domeniului privat al municipiului Iaşi. Data limită pentru depunerea dosarelor: 05.03.2018, ora 13.00; 2. vânzare prin licitaţie publică conform HCL nr. 34/30.01.2018 organizată în data de 06.03.2018, ora 14.00, pentru terenul în suprafaţă de 1062,18mp, situat în Iaşi, strada Hlincea nr. 67A, identificat în tarlaua 69, parcela 3837/52, având nr. cadastral 157758, înscris în cartea funciară nr. 157758, situat în Iaşi, strada Hlincea nr. 67. Data limită pentru depunerea dosarelor: 05.03.2018, ora 13.00; 3. vânzare prin licitaţie publică conform HCL nr. 35/30.01.2018 organizată în data de 06.03.2018, ora 14.00, pentru terenul în suprafaţă 149mp, situat în Iaşi, strada Hlincea nr. 71A, identificat în tarlaua 69, parcela 3837/51, având nr. cadastral 157789, înscris în cartea funciară nr. 157789. Data limită pentru depunerea dosarelor: 05.03.2018, ora 13.00. 4. vânzare prin licitaţie publică conform HCL nr. 36/30.01.2018 organizată în data de 06.03.2018, ora 14.00, pentru terenul în suprafaţă de 285mp, situat în Iaşi, strada Hlincea nr. 59A, identificat în tarlaua 69, parcela 3837/50, având nr. cadastral 157740, înscris în cartea funciară nr. 157740. Data limită pentru depunerea dosarelor: 05.03.2018, ora 13.00. Licitaţiile vor avea loc la primăria municipiului Iaşi din bdul Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 11.
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. TEOCLINIK S.R.L. Vaslui, cu sediul social în Mun. Vaslui, str. Victoriei, nr. 100, bl. 100, sc. A, etaj 2, ap. 1, jud. Vaslui, Nr. de înreg. ORC: J37/422/2007, CUI RO 21973910, potrivit Sentinţei civile nr. 373/F/2015 din data de 25.11.2015, pronunţată de Tribunalul Vaslui, Secția civilă, în dosarul nr. 4262/89/2013, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică la data de 30.03.2018, ora 12.00, a activelor S.C. TEOCLINIK S.R.L. Vaslui, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași: Nr. activ – Denumire şi descriere activ – Valoare de evaluare (pret fără T.V.A.*) – Valoare de pornire a licitaţiei (pret fără T.V.A.*) Activ 1 – ANALIZOR AUTOMAT PENTRU COAGULARE SYSMEX CA-560, SN A4276, anul fabricării 01/2010, nr. inv. 114 COMPUTER TOMOGRAF SOMATOM EMOTION 6 SLICE (DE), marca Siemens, fabricat în Germania, anul fabricării 2010, model nr. 10046766, SN 80109 RMN MAGNETOM ESSENZA, marca Siemens – fabricat în Germania, anul fabricării 2010, model nr. 10352127, SN 49097 – 2.424.500,00 lei – 2.424.500,00 lei Activ 2 – ANALIZOR AUTOMAT DE HEMATOLOGIE, marca Siemens, model Advia 2120i, S/N IR10031042, nr. inv. 117 – 134.910,00 lei – 134.910,00 lei Activ 3 – ANALIZOR AUTOMAT DE IMUNOLOGIE, Immulite 1000, SN I2221/2010, frecventa 50 Hz, anul fabricării 2010, nr. inv. 112 – 63.600,00 lei – 63.600,00 lei Activ 4 – APARATURĂ MEDICALĂ PENTRU LABORATOR Analizor ioni Medica Easy Lyte Plus Na/K/CI, SN 31075BNKC, nr. inv. 6 Aparat electrochirurgie, model Surtron 120, fabricat în Italia, clasa I CF, SN 00467/4008, anul fabricării 2008 – Centrifugă, model MPW-223e, SN 10223e141607, anul fabricării 2007 viteza max. 1/min 4000 rpm – Concentrator oxigen EverFlo / OPI, SN 0016499, max. O2: 96% Fotometru portabil BioMérieux, model Densimat, SN IDN012623, fabricat în Italia – Sistem ECG Computerizat CARDIAX, SN 0607031420, fabricat în Ungaria Videocolposcop Fiber Optic, model Dr Camscope (XGA), SN DCSM – 11C – 145, anul fabricarii 03/2011, fabricat în Korea MOBILIER ŞI APARATURĂ BIROTICĂ Notebook Toshiba 17.3, model SATELLITE C75-A-10W, SN 9D024769C, procesor Intel I3 Acvariu cu filtre TETRATEC si FLUVIAL FX5 Aer condiŢionat - 3 buc Calculator Dualcore Casă marcat Copiator Color Minolta, Bizhub C220, SN A0ED023036217 Mobilier farmacie (demontat) Sistem Dualcore + monitor 19'' Sistem Intel Sistem supraveghere (aferent spaţiului închiriat) Tâmplărie PVC (montata) – 52.470,00 lei – 52.470,00 lei Activ 5 – MIJLOACE DE TRANSPORT FIAT 500 ABARTH - AUTOTURISM, CAROSERIE - AB BERLINĂ CU HAYON, MARCA FIAT, TIP - 312/AXD1A/500 ABARTH, NR. IDENTIFICARE ZFA31200000252581, NORMA POLUARE EURO 4, AN FABRICAŢIE 2008, MASA PROPRIE 1110 KG, NUMĂR LOCURI 4, CILINDREE 1368 CMC, PUTERE 99 KW (134,5 CP), SURSA ENERGIE BENZINĂ, TRACŢIUNE FAŢĂ, CULOARE NEGRU, CO2- 155 G/KM, CAPACITATE REZERVOR 35 L, DATA PRIMEI ÎNMATRICULĂRI ÎN ROMÂNIA 2009, NR. ÎNMATRICULARE VS-67-TLK, KM LA BORD - 142.202. Stare tehnică - turbină defectă, mâner portieră rupt, parbriz spart – 31.470,00 lei – 31.470,00 lei Pentru bunurile mobile se percepe T.V.A. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 29.03.2018, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 29.03.2018, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 08.00–16.00. Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro si la numerele de telefon: 0758049904, 0757545545, 0232/243864 sau e-mail vanzari@insolventa.ro. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. – Filiala Suceava, cu sediul în mun. Suceava, str. Mihai Eminescu, nr. 10, sc. A, et.4, camera 19, jud. Suceava, în calitate de lichidator judiciar al debitorului Chilia S.R.L., cu sediul social în loc. Pojorâta, str. Principală, nr. 108, jud. Suceava, Nr. de înreg. O.R.C. J33/816/1992; CUI 769927, potrivit Sentinței nr. 228 din data de 27.10.2015, pronunţată de Tribunalul Suceava în dosarul nr. 9003/86/2012*, anunţă, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică la data de 19.03.2018, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. Filiala Suceava din mun. Suceava, str. Mihai Eminescu, nr. 10, sc. A, et. 4, camera 19, jud. Suceava, a activelor: Nr. activ – Denumire şi descriere active – Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*) – Valoare de pornire licitație (lei, fără T.V.A.*) Activ nr. 2 – Fosta fabrică lactate sc. 355mp cu echipamente prelucrare lapte şi teren st. 2.539mp, amplasată în sat Pojorâta, com. Pojorâta, jud. Suceava (zona centrală, apropierea Pârâului Izvor şi Râului Moldova). Proprietatea pretabilă pentru spaţii de producţie şi industriale este formată din secţie prelucrare lapte sc. 240mp, P+E+M (etajul şi mansardă cu birouri), anul PIF cca.1970 şi anexa sc. 115mp (utilizare service auto), P, dispune de utilităţi, împrejmuire parţială, deschidere la DN 17. (CF nr. 30648/, nr. cad. 1031–882/131–882/13) (CF nr. 3579/, nr. cad. 882/6882/7) (CF 32862/). Depozit frigorific sc. 171,99mp, an PIF 1996, vol. 515,97mc., P, H. 3,0m, dispune de utilităţi. Accesul se face prin parcela de teren în proprietatea dl. Viorel Mugureanu, drum ce face legătura cu DN17. Imobilul este pretabil pentru spaţii industriale şi depozitare. (CF nr. 30277/, nr. cad. 894/10). Notă: terenul st. 2.846mp, pe care este edificat depozitul frigorific nu este proprietatea S.C. Chilia S.R.L. și nu face obiectul vânzării. – 559.870,00 – 475.889,50 * În cadrul licitaţiei, dacă este cazul, se vor aplica prevederile art. 292 din Legea nr. 227/2015, care dispun scutirea de taxa pe valoare adăugată a „...livrarea de construcţii/părţi de construcţii şi a terenurilor pe care sunt construite, precum şi a oricăror altor terenuri. Prin excepţie, scutirea nu se aplică pentru livrarea de construcţii noi, de părţi de construcţii noi sau de terenuri construibile”. Pentru bunurile mobile se percepe T.V.A. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 16.03.2018, ora 12.00 la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. Filiala Suceava din mun. Suceava, str. Mihai Eminescu, nr. 10, sc. A, et. 4, camera 19, jud. Suceava. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 16.03.2018, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar mun. Suceava, str. Mihai Eminescu, nr. 10, sc. A, et. 4, camera 19, jud. Suceava, documentele precizate în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 08.00–16.00, până pe data de 16.03.2018, ora 12.00. Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro si la numerele de telefon: 0758049901, 0757545545, 0232/243864. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. – Filiala Suceava Practician în insolvență, Andronic Lucian

 

 Călătorie în timp la Ateneul din Iaşi
20/01/2018 07:37

De cum se mijesc zorii, in Tătăraşii Iaşului incepe forfota. Oameni grăbiţi, manaţi de ganduri şi de planuri, copii ce se revarsă spre şcoli, tineri infriguraţi de primul ger al iernii care le pişc ...

Dorele, dar cu ciufii ce-ai avut?
28/12/2017 11:33

 La Casa de Asigurări de Sănătate din Iaşi există o salcie. Una mare, plangăcioasă, care vara face umbră, toamna multe frunze, dar adăposteşte şi o colonie de vreo 67 de ciufi de pădure, o spec ...

Sirianul care poartă cu mândrie ia românească FOTO
04/11/2017 06:08

 „Oamenilor le este ruşine de multe ori să ceară ajutorul. Pe unii, suferinţa ii transformă in stană de piatră. Mie imi deschide ochii şi inima. Trebuie să avem bunul-simţ şi delicateţea ...

Tânăra care a descifrat o lume dominată de bărbaţi: ,,Pokerul îţi oferă flexibilitate şi libertate”
29/10/2017 13:00

 Luciana Manolea este o femeie puternică, intimidantă cand te uiţi in ochii ei şi o adevărată campioană. Iubeşte ceea ce face, ştie să se descurce in situaţii critice, iar jocurile live nu o pot ...

Lungani, locul unde s-a reinventat natalitatea
21/10/2017 05:45

De la Grigore Ureche la Delavrancea şi Sadoveanu Nu cred că Lungani vă sună prea cunoscut. Ar trebui? Vă veţi intreba... Poate că da, pentru că aici, la Goeşti - unul dintre satele componente ale co ...

Mărturia trecerii pe la cei 20 de stâlpi dinaintea Sfintei Parascheva
15/10/2017 11:45

Zilele lui octombrie n-au fost vreodată mai călduroase ori mai senine ca cea de-a douăsprezecea de anul acesta. După-amiaza şi seara zilei de 12 octombrie este aceea in care toate puterile m-au purtat pe s ...

Tânărul nevăzător care cântă la 10 instrumente
07/10/2017 05:00

 Eusebiu Toma este un tanăr botoşănean care te poate face lesne să plangi in momentul in care-i afli povestea. Din cauza unor probleme medicale, acesta şi-a pierdut, cu mulţi ani in urmă, vederea. N ...

Monument de valoare națională și universală, în ruină Casa „Vasile Alecsandri” stă să se prăbușească în fiecare minut
30/09/2017 04:30

 Casa „Vasile Alecsandri” din municipiul Bacău se află in stare avansată de degradare. Clădirea ce datează de la sfarşitul secolului al XVIII-lea a fost inclusă in grupa A pe Lista Monum ...

Poveştile inginerilor care au pus bazele industriei chimice -- FOTO/VIDEO
24/09/2017 10:59

 Emoţiile nu le-au tulburat cu nimic bucuria revederii foştilor absolvenţi ai promoţiei 1957 „Prof. dr. Gheorghe Alexa”, de la Facultatea de Chimie Industrială (actualmente Facultatea de I ...

Pasajele nimănui! FOTO/ VIDEO
17/09/2017 12:40

În următorii ani, nu mai puţin de patru pasaje ar putea fi realizate in diferite zone din oraş, uşurand  viaţa şoferilor, sufocaţi zilnic de traficul infernal. Lăudabilă, fireşte, iniţiati ...