Poveşti din caravană. Popasuri la Suceava şi Vaslui FOTO

default

Dimensiune font:

| 21-05-2016 05:45

Imediat ce sărbătorile de Paşte s-au încheiat am pornit la drum şi i-am cunoscut pe cititorii noştri la ei acasă * am ajuns la Botoşani, apoi am poposit la Piatra Neamţ şi le-am dat dreptate celor ce au supranumit-o Perla Moldovei * Bacăul a fost următoarea oprire, iar în această săptămână am ajuns la Suceava şi Vaslui * săptămâna viitoare vom deschide o mini-redacţie pe Bulevardul Ştefan Cel Mare şi Sfânt din Iaşi, locul de unde, în urmă cu 25 de ani, a pornit povestea ziarului Evenimentul Regional al Moldovei

De 25 de ani, zi de zi, cotidianul „Evenimentul Regional al Moldovei” iese din tipare, aduce veşti şi poveşti celor din jur, sprijină acţiuni, campanii şi este alături de oameni. De 25 de ani scriem despre oraşele Moldovei şi viaţa aşezărilor, despre cei care dau valoare locurilor unde trăiesc şi despre visele celor care îşi doresc o ţară mai frumoasă. Imediat ce sărbătorile de Paşte s-au încheiat am pornit la drum şi i-am cunoscut pe cititorii noştri la ei acasă.

Am ajuns la Botoşani şi ne-am bucurat să ne întâlnit cu primii colaboratori ai ziarului din localitatea nordică, iar călătoria ne-a arătat cât de frumoasă este Moldova noastră, câte lucruri minunate se petrec, ce oameni frumoşi avem în jur şi asta ne-a determinat să continuăm drumul. Am poposit la Piatra Neamţ şi le-am dat dreptate celor ce au supranumit-o Perla Moldovei, apoi următoarea oprire a fost la Bacău. În această săptămână am ajuns la Suceava şi Vaslui, de unde ne-am întors cu poveşti frumoase ale unor oameni ce ştiu a sfinţi locul.


„Vă ştiu de ani de zile şi mă bucur că vă cunosc”
Cetate mândră şi cochetă, Suceava ne-a aşteptat cu blândeţea şi bucuria bucovinenilor de a avea oaspeţi. Ne-am bucurat să ne întâlnit cu primii colaboratori ai ziarului, să avem în vizită autorităţi şi cititori fideli. „Vă ştiu de ani de zile şi mă bucur că vă cunosc. Aveţi aici la noi oameni minunaţi, care scriu despre lucruri frumoase, care ştiu să apere interesele comunităţii şi să scoasă în evidenţă tot ceea ce este frumos şi bun”, ne-a spus un sucevean care, ca drept dovadă a aprecierii sale faţă de noi, adusese şi un exemplar din 2014, păstrat cu drag fiindcă i-a plăcut mult un interviu cu Alina Hurubean, lector la Universitatea „Petre Andrei” din Iaşi.


La mini-redacţia amenajată pe esplanada Casei de Cultură am avut mulţi invitaţi, primul fiind chiar primarul Ion Lungu. „Vă felicit la această frumoasă vârstă, de 25 de ani. E un ziar pe care eu îl apreciez şi care se află mai tot timpul pe masa mea. Vă felicit pentru ceea ce faceţi şi aveţi toată consideraţia mea”, ne-a spus edilul. Calde urări a avut şi viceprimarul Lucian Harşovschi: „La 25 de ani, moment aniversar pentru voi, nu pot decât să urez sănătate, să vă ajute Dumnezeu peste 75 de ani să faceţi centenarul, să vă păstraţi echilibrul şi să oferiţi în continuare informaţiile de care avem nevoie”.


Ne-a onorat cu prezenţa şi prefectul judeţului, Constantin Harasim, care ne-a felicitat pentru că „aţi rezistat pentru că nimic nu e uşor în viaţă şi mai ales aşa un parcurs de 25 de ani. Sunteţi o publicaţie care aduce ştiri corecte şi de astă mă aflu alături de voi”. Alături de Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean, am trecut în revistă cele mai frumoase realizări din acest mandat, Aeroportul şi cele două festivaluri dedicate tradiţiilor fiind în top. Ca planuri, Cătălin Nechifor îşi doreşte să continue multe iniţiative, dar „şi să fie mai aproape de familie şi să dedic mai mult timp vieţii personale”, după cum ne-a spus uşor emoţionat şi de diploma pe care i-am oferit-o pentru buna colaborare: „E prima din partea presei”.


De la directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, am aflat că de la 1 iulie vom putea vizita instituţia pe care o conduce şi care, cu sprijin de la Guvern şi autorităţi, a fost restaurată şi consolidată. „Nu aş putea trece mai departe fără a aminti şi despre alte acţiuni pe care le organizăm special pentru tineri, cum ar fi Festivalul «Rock în Cetate», o combinaţie între medieval şi nou care a prins foarte bine. Mă bucur că ne-am întâlnit şi vă urez  La mulţi ani şi să avem mereu colaborarea bună pe care am deschis-o în urmă cu mult timp”, a fost mesajul lui Emil Ursu.


Ne-am bucurat să ne reîntâlnim cu „munţomanii”, doi tineri din Suceava care au o pasiune mai puţin obişnuită şi oarecum riscantă. Liliana Iordache şi Teodor Lebădă sunt „munţomani”, adică „persoane care consideră că muntele este a doua lor casă”. Spre deosebire de alţi tineri de vârsta lor, Liliana şi Teodor îşi petrec fiecare secundă din timpul liber plănuind excursii la munte sau cucerind piscurile înalte ale munţilor, din ţara noastră deocamdată.

„După tot efortul depus pe traseu, când ajungi în vârful muntelui te simţi un învingător. Fiecare fotografie în vârf de munte este un trofeu şi o amintire pentru eternitate”, ne-a spus Liliana. Ei şi-au descoperit pasiunea în urmă cu câţiva, pe 15 august, de sărbătoarea Sfintei Maria, când au parcurs întâmplător, după cum chiar ei ne-au spus, primul traseu pe Ceahlău. De atunci şi până acum, Liliana şi Teodor au făcut câteva zeci de trasee prin munţii Călimani, Rodnei, Ceahlău, Bucegi, Rarău- Giumalău, Suhard şi Obcinile Bucovinei. „Probabil am fi cucerit mai devreme munţii, dacă în cărţile de Geografie de la şcoală existau informaţii despre minunăţiile pe care le poţi găsi de-a lungul potecilor montane marcate”, a spus Teodor, care este şi un împătimit al maratoanelor. Ne-am bucurat să împărtăşim din experienţa noastră alături de elevii de la clasele de jurnalism ale Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”. „Să fiţi mereu cu inima deschisă”, a fost mesajul Dianei Moldovanu, „şi să aveţi încredere în voi”, a completat apoi Alina Stan, colegele noastre. „La mulţi ani” ne-au urat şi copiii de la Centrul Sfântul Nicolae, pe care i-am cunoscut la Paşte, când le-am oferit daruri în campania  „Ajută-i pe copiii isteţi!”.


„Sunteţi un brand”
Din Bucovina, caravana a plecat spre Vaslui, unde a petrecut o zi de poveste în Centrul Civic. Pe la mini-redacţia amenajată cu dichis au trecut sute de persoane oameni simpli, elevi, copii, autorităţi şi ne-au lăsat mesaje de felicitare. „Se cuvine să aminteşti de toţi care au lucrat până acum, să-i pomeneşti pe cei care au plecat într-o altă direcţie, iar pe cei care lucrează acum să-i strângi în braţe ca pe nişte prieteni adevăraţi, să le spui că-i respecţi, că aştepţi să ai o colaborare frumoasă. Celor care vin, să le doreşti să aibă deschidere mereu şi să privească spre viitor. 25 de ani este o vârstă importantă pentru un ziar, o vârstă care îţi dă posibilitatea să afirmi că toată munca de până acum nu a fost în ziar. În calitate de colaborator şi cititor cred că un ziar regional îşi găseşte locul în orice peisaj al presei. Faceţi cu dăruire tot ceea ce faceţi”, a fost mesajul lui Gelu Bichineţ, directorul Bibliotecii Judeţene „N. Milescu Spătaru”.

„Vă felicit pentru profesionalism şi consecvenţă, pentru că aţi rezistat pe piaţă şi vă doresc să păstraţi aceeaşi linie, acelaşi echilibru”, a fost şi urarea prefectului Daniel Olteanu, care a oferit redacţiei o diplomă de excelenţă. Pe la mini-redacţia din Centrul Civic au trecut sute de persoane, ale căror poveşti de viaţă ne-au impresionat.

Fie că sunt persoane de notorietate ori oameni simpli, fiecare are o poveste de viaţă ce merită spusă şi dată mai departe. „Felicitări şi «La mulţi ani» de presă. Nu sunt puţini. Aveţi un ziar consistent, cu multe rubrici şi e important că încă mai găsim ziare tipărite. Faceţi un lucru bun”, a fost de părere şi Costel Pătrăşcanu, care ne-a vizitat ieri. „Ziarul a devenit un brand, aşa este perceput în piaţă.

Am amintiri plăcute legate de ziarul Evenimentul, care mi-a oferit oportunitatea de a găsi informaţii foarte utile. Ce s-ar întâmpla dacă nu ar exista presa? Asta este misiunea dumneavoastră şi vă felicit de două ori – o dată pentru că munciţi zi de zi, apoi pentru că aţi rezistat 25 de ani”, a zâmbit Valeriu Caragaţă, administratorul judeţului Vaslui. Alături de echipa noastră s-a aflat şi Alexandru Mîţă, reprezentantul  Inspectoratului Şcolar Judeţean: „E o vârstă foarte frumoasă, care aduce promisiuni pentru un viitor mai frumos pe care îl aşteptăm împreună. Sperăm să ne revedem şi după 25 de ani”


Săptămâna viitoare vă dăm întâlnire la mini-redacţia pe care o vom deschide pe Bulevardul Ştefan Cel Mare şi Sfânt din Iaşi. Vă invităm să fiţi alături de noi în această călătorie şi să ne ajutaţi să descoperim toate lucrurile frumoase care se petrec în jurul vostru.
Maura ANGHEL

De 25 de ani ieşim din tiare şi de tot atâta timp suntem alături de voi, dragi prieteni!

„Se cuvine să aminteşti de toţi care au lucrat până acum, să-i pomeneşti pe cei care au plecat într-o altă direcţie, iar pe cei care lucrează acum să-i strângi în braţe ca pe nişte prieteni adevăraţi, să le spui că-i respecţi, că aştepţi să ai o colaborare frumoasă. Celor care vin, să le doreşti să aibă deschidere mereu şi să privească spre viitor. 25 de ani este o vârstă importantă pentru un ziar, o vârstă care îţi dă posibilitatea să afirmi că toată munca de până acum nu a fost în ziar. În calitate de colaborator şi cititor cred că un ziar regional îşi găseşte locul în orice peisaj al presei. Faceţi cu dăruire tot ceea ce faceţi”- Gelu Bichineţ, directorul Bibliotecii Judeţene „N. Milescu Spătaru”

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Marketing la graniţa cu înşelătoria
26/12/2022 17:00

De bună seamă, nu există vreun muşteriu al hiper-supermarketurilor care să nu fi fost măcar o dată intrigat că socoteala de la raft nu-i deloc aceeaşi cu aia de la casă. Cei mai mulţi inghit găluşc ...

Urari si obiceiuri de Craciun de pe diferite meridiane
26/12/2022 13:21

In trecut, n-a existat la noi o urare specifica sarbatorilor Craciunului, iar oamenii isi urau pur si simplu "La multi ani!", contopind poate sensurile Craciunului cu cele ale Anului Nou, sau foloseau ...

Delicii culinare după reţete vechi
16/12/2022 17:20

Transformate după gust şi preferinţă, bucatele gătite in stil romanesc sunt o parte a culturii şi tradiţiilor noastre. Am preluat de la maeştri străini foarte multe preparate, la fel cum şi alţii le- ...

Narghileaua și istoria fumatului social
16/12/2022 14:14

  Fumatul ca ritual  Indiferent de motivele pentru care alegem să fumăm, putem cădea de acord că fumatul este un interludiu, un moment al nostru in mijlocul agitatiei cotidiene. Este un ritual p ...

Pledoaria unui avocat pentru artă FOTO
16/12/2022 12:40

 Aţi intalnit, pe culoarele instanţelor, avocaţi in varstă mergand greoi ori in baston, cărand o servietă veche, tocită, din piele, aţi văzut ce lucire au in priviri? Li s-a strans acolo, in ochi, ...

Izvorul cu apă vie din Nicolina FOTO
18/05/2019 14:55

Aflată intr-unul dintre cartierele Iaşului, Staţiunea Balneară „Nicolina”, parte a Societăţii de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă, satisface cele mai exigente norme p ...

Un puzzle care continuă să fascineze umanitatea: Civilizaţia Cucuteni
09/09/2017 05:30

Moldova şi-a caştigat de-a lungul timpului renumele de loc incărcat de istorie, artă şi frumos, insă puţine sunt momentele in care specialiştii au avut ocazia să-şi indrepte privirile spre bogăţiile ...

Preţul studenţiei
20/08/2017 12:00

 Cu o ofertă universitară bogată şi diversificată, dar şi cu multe alte oportunităţi, Iaşul găzduieşte anual zeci de mii de studenţi veniţi de prin toate părţile ţării, dar mai ales din ju ...

Secretele „Şcolii Moldoveneşti de Cafea”
29/07/2017 10:32

Aglomeraţie urbană, oameni care sunt intr-un du-te - vino continuu, dar un singur gand: visul la pauză. Cei mai mulţi dintre ei se opresc din tot ceea ce fac şi au un moment de respiro. Se numeşte „ ...

Eroii tăcuţi din „labirintul suferinţei” FOTO
13/05/2017 05:35

Mii de oameni din Romania suferă de cancer. Mulţi dintre ei, mai in varstă, nici nu ştiu ce au sau nici nu li se spune. Trăiesc mai mult prin spitale, acolo luptă să trăiască, sau unde, alteori, se pie ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei