1vlad margarint
1oxford1
11vlad margarint
11 mama in elvetia

Dimensiune font:

Un doctorand din Bârlad promovează imaginea Moldovei la Oxford

| 30-05-2017 12:46

 Vlad Mărgărint este unul dintre tinerii care poate demonstra oricând că tenacitatea îţi pot împlini cele mai frumoase vise * fost olimpic internaţional, doctorand şi asistent la prestigioasa Universitate Oxford, el pledează pentru România oriunde ajunge * este convins că toţi cei plecaţi în afară pot ajuta foarte mult ţara cu experienţa lor

 

Ştiaţi că în sediul central al Google din Europa a treia limba vorbită activ este limba română? Ei bine, acest lucru a fost confirmat încă o dată de un matematician din Bârlad (judeţul Vaslui), care poartă în suflet România oriunde ar merge.

Asistent la prestigioasa Universitate Oxford, Vlad Mărgărint a ales matematica drept ştiinţă pe care să o slujească. A plecat din Bârlad în urmă cu mulţi ani şi, după cum el însuşi recunoaşte, a parcurs un drum interesant şi lung prin instituţii foarte serioase - Universitatea din Bucureşti şi Politehnica din Zurich (ETH Zurich), care l-au antrenat şi l-au pregătit pentru etapele ulterioare. „Am fost acceptat la Oxford după ce am trimis o aplicaţie consistentă şi am trecut prin câteva interviuri deloc uşoare. A fost un moment extrem de riscant în cariera mea pentru că trebuia să trec un examen ca să-mi termin studiile. Un examen pe care nu îl mai puteam repeta în următorii 10 ani şi pe care, dacă nu îl treceam, nu îmi luam diploma de Master de la Politehnica din Zurich. Iar dacă nu aveam diploma, nici nu mă puteam gândi la doctorat pentru că nu aveam bifate gradele necesare”, a spus Vlad. Dificultatea a constat în faptul că examenul era programat în aceeaşi perioadă cu interviurile pentru doctorat, pe multe dintre ele susţinându-le înainte să fie sigur că va avea diploma de master. Şi, la final, a reuşit!

De la Bârlad la Oxford, cu escală la Zurich
Vlad Mărgărint a absolvit Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu“ din Bârlad, apoi Facultatea de Matematică de la Universitatea din Bucureşti, la finalul căreia drumul i-a fost desenat de către destin. „Cred că nu putem să decidem de fiecare dată ce se va întâmpla. Eu am plecat în această aventură în 2013, când am primit o ofertă de studiu fără finanţare de la Zurich. Banii cu care am plecat din România mi-au ajuns mai puţin de două săptămâni cred, după care a urmat o perioadă destul de dificilă de adaptare în oraşul elveţian. Nu voi uita niciodată zilele acelea. Câteodată, când mă întorc cu gândul, acea perioadă din viaţa mea pare ireală”, a rememorat Vlad o parte din drumul său. Sunt clipe despre care el spune că-i dau forţă în viaţa de zi cu zi şi pe care le apreciază drept o experienţă unică, venită la momentul potrivit: „A fost, de altfel, şansa vieţii mele. Când mă uit în urmă, detaliile drumului pare că au fost atent alese de un «regizor universal» pe care îl numesc Dumnezeu şi care m-a ajutat foarte mult. În viaţa mea de student în Elveţia, înainte de mutarea în Oxford, am întâlnit dificultăţile oricărui tânăr care a plecat de acasă. Mulţi dintre românii de acolo împărtăşesc o poveste similară şi-i respect foarte mult”.

Vlad Mărgărint este doctorand bursier şi asistent la Universitatea din Oxford, instituţie al cărei prestigiu mondial este recunoscut şi de la care se pot prelua şi adapta în România multe lucruri. „Universitatea Oxford se bazează, din punctul meu de vedere, pe trei aspecte importante: examene foarte grele, un mediu internaţional şi o politică foarte atentă de branding cu o atenţie deosebită la nevoile staff-ului şi ale studenţilor. Acelaşi lucru se poate implementa şi în România. Universitatea Politehnică din Bucureşti are un sistem de învăţământ foarte puternic şi majoritatea celor care termină acolo sunt foarte bine antrenaţi să treacă, de exemplu, un interviu foarte lung şi dificil de angajare la Google Zurich. Nu cred că este nicio noutate pentru nimeni că în sediul central al Google din Europa a treia limba vorbită activ este limba română!”, a spus Vlad, iar un zâmbet de mândrie i s-a strecurat în colţul gurii. Ei bine, acei oameni sunt antrenaţi de către instituţii din România! „Putem face din asta politica noastră de branding! Cheia este să punem un preţ mai mare pe acest tip de educaţie şi să promovăm aceste rezultate extraordinare pentru a arăta că suntem competitivi la nivel mondial, aşa cum se întâmplă la Oxford. Transformarea campusurilor în medii internaţionale, ceea ce se întâmplă cel mai activ la UMF «Carol Davila», din ceea ce ştiu eu la nivelul Bucureştiului, ar aduce foarte multe beneficii”, a sugerat matematicianul.

Şcoala de Vară pentru elevii isteţi

La celebra universitate britanică s-a deschis, anul trecut, şi o Şcoală de Vară pentru copiii români, o idee care va fi reluată şi în acest an. Iniţiatorii, Monica Enescu, Ciprian Ploştinar şi Sandor Kruk, au gândit proiectul ca o săptămână plină de activităţi în care tinerii participă la câteva mini-cursuri (şi nu numai!) cu informaţii foarte preţioase pentru viitoarele lor cariere. La ediţia de anul trecut au fost cursuri de Neuroştiinţe (susţinut de Bayar Menzat), Astrofizică (Sandor Kruk), Fizică (Mihai Vidrighin şi Ciprian Ploştinar), Biologie (Andra Necula), Geografie (Gruia Bădescu), Jurnalism (Cristiana Moisescu), Inginerie şi Programare (Monica Enescu), Organizaţii non-guvernamentale de la A la Z (Raluca David), Comunicare şi skill-uri pentru carieră (Măriuca Morariu), Fotografie (Victor Diaconu), Film (Adina Brădeanu), Muzică (Cora Miron) şi Matematică, ultimul fiind susţinut de Vlad Mărgărint: „M-am ocupat şi de seara de talente. Este o experienţă despre care consider că poate schimba vieţi şi îi invit pe liceenii cu rezultate deosebite la învăţătură şi care provin din familii modeste să aplice pentru a participa la Şcoala de Vară”.
„Am crescut în Asociaţia Astronomică «Sirius»”
În fiecare zi, Vlad îşi spune că „mai este mult până sus”, gândindu-se la carieră. Absorbit de munca sa, a renunţat la unele lucruri, cum ar fi „zilele petrecute cu familia şi cu prietenii care au rămas în România sau în alte ţări pe unde am mai trecut”. „Cei care îşi doresc să urmeze o carieră academică trebuie să ştie că preţul cel mai mare pe care trebuie să-l plătească este această instabilitate prelungită până la vârste destul de înaintate, cât şi faptul că cercul de prieteni va evolua spre unul împărţit prin lume. Fărâme din tine rămân prin toate oraşele prin care treci. Eu ţin legătura cu prieteni de peste tot din lume, dar în acelaşi timp resimt dificultatea mutărilor frecvente dintr-un oraş în altul”.
Oricât de greu poate că i-a fost în unele momente, Vlad nu a spus niciodată
„Nu mai pot, nu mai vreau”. Nici atunci când poate a fost privit altfel pentru că vine dintr-una dintre cele mai sărace zone ale UE: „Sincer, se simte cumva, dar nu e o problemă. E interesant că până şi în comparaţie cu colegii din România pare că vin dintr-o zonă mai diferită, pe care încerc să o promovez de fiecare dată când am ocazia”. Chiar de curând, la o expunere la Oxford, a vorbit câteva minute şi despre oraşul său natal, Bârlad: „Am simţit nevoia să clarific unele aspecte pentru că nu vreau ca restul lumii să rămână cu o impresie greşită. Eu am crescut în Asociaţia Astronomică «Sirius», un ONG condus de prof. Ioan Adam care nu se restrânge doar la astronomie, ci are interese diverse precum ecologia, pictura şi poezia. La Bârlad sunt multe alte ONG-uri cu diverse programe, instituţii de artă, pavilioane expoziţionale, biblioteci, un teatru şi un Observator Astronomic, muzee, toate având un program extrem de divers. Găsesc acest lucru formidabil pentru un oraş de dimensiunea lui”.


„Îmi doresc ca munca noastră să ridice România”

În opinia lui Vlad Mărgărint, nimic nu se poate face dacă nu suntem oneşti cu noi înşine, acesta fiind şi mesajul pe care doreşte să-l transmită tinerilor. El insistă pe ideea că se pot folosi particularităţile culturii noastre în context internaţional: românii sunt muncitori, au abilitatea de a învăţa multe limbi străine, sunt buni la Informatică şi la ştiinte exacte, la sporturi şi nu numai! „Eu aş perpetua aceste idei, aşa cum şi alte ţări insistă asupra atuurilor naţionale. De altfel, se poate observa cum s-au creat aceste zone de încredere în peisajul global. Un exemplu bun este Elveţia, care a reuşit să creeze ideea securităţii bancare insistând foarte mult mediatic pe asta. Într-un final s-a ajuns ca această informaţie să fie prezentă în mentalul colectiv”, a explicat tânărul. El a oferit şi exemplul Germaniei, despre care se ştie că are o industrie foarte puternică şi sigură. „Nimeni nu vorbeşte despre aspectele negative, focusul fiind mutat pe cele pozitive. Îmi doresc ca munca noastră să ridice România, această ţară cu peisaje minunate, râvnite de occidentali vă garantez, acolo unde merită. Cum o putem face? Profitând de orice moment, discuţie, eveniment internaţional pentru a promova valorile prin noi înşine. Încet, încet mentalitatea colectivă europeană se va schimba”, este convins tânărul de la Oxford.
Şcoală românească, după model elveţian şi britanic

Dacă ar fi să-şi deschidă o universitate, Vlad ar introduce secretizarea notelor acordate şi examene mai grele astfel încât piaţa muncii să nu fie aglomerată cu tineri care au specializări similare. „Aş acorda fonduri majorate cercetării, pentru că o consider o parte din imaginea noastră în lume. Insist foarte mult asupra unei idei: nu este necesar ca toate şcolile să aibă această politică mai dură a examenelor. Astfel funcţionează, de altfel, sistemul elveţian: au câteva şcoli dure unde parcursul este dificil, dar la absolvire se acordă diplome recunoscute internaţional. Restul şcolilor nu impun o duritate la fel de mare, dar în toate se face foarte serios învăţământ”, a explicat Vlad. El a punctat şi faptul că în Elveţia s-au finanţat foarte mult şcolile profesionale, pentru că „au conştientizat că au nevoie de forţă de muncă activă, un exemplu din care sunt convins că avem de învăţat”.

El este convins că mulţi dintre cei plecaţi în afară îşi doresc, ca şi el, să ajute foarte mult România „prin experienţele şi expertiza lor”.


Vlad Mărgărint se consideră un om fericit pentru că mereu a făcut ce i-a plăcut.
„Am avut şi norocul de a-mi întâlni iubita la Oxford, o fată minunată şi care continuă practic minunăţiile pe care le-a făcut familia mea în momentul în care m-a ajutat cu multă grijă şi afecţiune. Sunt un om norocos. Cred că trebuie să învăţăm să criticăm mai puţin, să acţionăm mai mult şi să nu ne pierdem credinţa în Dumnezeu”.

Vlad Mărgărint a primit, în 2014, premiul de Excelenţă Academică în Străinătate din partea Ligii Studenţilor Români din Străinătate, el fiind selectat dintre 200 de tineri.

Maura ANGHEL

 

 

Consider că învăţământul ne-ar ajuta foarte mult să ridicăm standardele societăţii din România. Avem toate motivele să creăm un brand de ţară din domeniul IT, sport sau chiar din capacitatea noastră nativă de a învăţa foarte uşor limbi latine”.

 

 

 

 

Pe când era liceean, Vlad Mărgărint era o prezenţă constantă la olimpiadele internaţionale. În fiecare an a făcut parte din lotul olimpic naţional la fizică, astrofizică şi astronomie. În 2009 a luat argintul la Olimpiada Internaţională de Astronomie (găzduită de Iran), iar în 2010 a luat bronzul la aceeaşi olimpiadă, care a avut loc în China.

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SC GANESHA DREAM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 4176/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași – Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr. 85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bun imobil – proprietate agro - industrială, (tip “ferm[ creștere suine”) situată în extravilanul Com. Ibănești, punctul Condrea, T119, P3068/7; 3068/8, jud. Vaslui, format din teren extravilan în sup. de 8.432 mp, Construcția C1 în sup. de 98 mp, Construcția C2 în sup. de 720 mp și Construcția C3 în sup. de 720 mp, dotate cu echipamente interior grajd creștere suine și panouri fotovoltaice – Preț de pornire 100% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare - 379.562 Euro (exclusiv TVA). 2. Bunuri mobile conform Raport de evaluare - Preț de pornire 100% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: Nr. crt. – Denumirea bunurilor – Buc – Valoare de piață lei – fără TVA 1 – Tractor DEUTZ-FAHR model AGROTON L720 DCR, fabricație 2012, nr. de identificare ZKDJ5904W0LD10250, serie motor 10999830 – 1 – 306.153 2 – Vidanja TESTORE model C160, fabricație 2015 – 1 – 78.300 3 – Semănătoare de plante prașitoare MA/AG PRECISA REALE D 6R, fabricație 2014, nr. de identificare 2141001 – 1 – 54.527 Licitațiile vor avea loc în data de 08,15,22 și 29.06.2018, ora 12.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr.4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud.Iași, Complex de Birouri ”NH BUSINESS”, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 2.000 lei; - dovada achitării caietului de sarcini de 1.000 lei fără TVA – pentru bunul imobil; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector deschis pe numele debitoarei la Piraeus Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare și contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul lichidatorului judiciar decshis la Piraeus Bank Iaşi. În cazul în care creditorul garantat Piraeus Bank România SA îşi exprimă intenția de a adjudeca în contul creanţei bunul imobil, acesta va putea participa la licitaţiile organizate fără alte cheltuieli (taxă de participare la licitație, caiet de sarcini, cauţiunea de 10% etc.) şi fără a fi necesar a prezenta documentele de participare. Creditorul garantat poate adjudeca în contul creanţei bunul asupra căruia poartă garanţia sa la un preţ care se încadrează în strategia de valorificare aprobată de către creditori. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508, 0744994490; fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE LD Expert Grup IPURL, lichidatorul judiciar al SC Kat Company SRL, Iaşi, str Eternitate, nr. 84, bl. Z2-1, sc. C, et. 4, ap. 4, jud. Iaşi, în temeiul Legii 85/2006, vinde prin licitaţie publică, următoarele bunuri: Imobile situate în sat Agapia, com. Agapia, jud Neamţ, în bloc: 1. Teren arabil cu suprafaţă S = 1.892 mp, situat în extravilanul comunei Agapia, punct Molizi, jud. Neamţ, înscris în cartea funciară nr. 451/N a localitătii Agapia cu nr. cadastral 524; 2. Teren arabil cu suprafaţa S = 3.275 mp, situat în extravilanul comunei Agapia, punct Molizi, jud. Neamţ, înscris în cartea funciară nr. 448/N a localitătii Agapia cu nr. cadastral 501; 3. Imobil situat în intravilanul satului Agapia, jud Neamţ, compus din: - teren categorie folosinţă “curţi-construcţii” în S = 1.199 mp, parcela 1CC - construcţia cu destinaţia de pensiune turistică S+P+1E+M cu Sconstruită = 347,28 mp şi Suprafaţă construită desfăşurată = 1.389,12 mp - teren categoria de folosinţă “arabil” în suprafaţă de 1.482 mp, parcela 2A Preţ - 2.307.960 lei . Imobile situate în sat Dancu, com Holboca, jud Iaşi, în bloc: 1. Teren intravilan în suprafaţă de 3.400 mp, CF 60579, nr. cad. 802/1 pe care sunt amplasate construcţiile C1, C2, C3 şi C4, alcătuit din: - parcela 1(417) de categorie de folosinţă „curţi – construcţii” în suprafaţă de 628 mp, pe care sunt amplasate construcţiile C1, C2 şi C3; - parcela 2/1(418/1) de categorie de folosinţă „arabil” în suprafaţă de 2.314 mp., pe care se află construcţia C4; - parcela 3(416) de categorie de folosinţă „vie” în suprafaţă de 458 mp; 2. Construcţia C1 – spaţiu comercial D+P+1E, cu Sc la sol = 81,83 mp, supprafaţă utilă 141,01 mp, CF 60579, nr. cad. 802/1-C1. 3. Rampă C2 cu suprafaţa construită la sol Sc = 19,84 mp, nr. cad. 802/1-C2; 4. Hală C3 - depozit, cu Sc la sol = 198,96 mp, Sutilă = 264,06 mp, CF 60579, nr. cad. 802/A-C3. 5. Casă C4 – locuinţă P+1E, cu suprafaţă construită la sol Sc = 81,40 mp, Sutilă 83,81 mp, CF 60579, nr. cad. 802/1-C4 Preţ - 822.924 lei. Licitaţiile vor avea loc pe 18.05.2018, 31.05.2018, 15.06.2018 orele 12.00, la biroul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Cronicar Mustea, nr. 17, parter, ap. 12, jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: dovada achitării taxei de participare de 1.000 lei, dovada achitării caietului de sarcini de 1.000 lei, dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei; actele de identificare ale persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila.Taxele se vor achita în contul RO 87 BTRL 0240 1202 8795 78XX deschis pe numele debitoarei SC KAT COMPANY SRL la Banca Transilvania - sucursala Iaşi. Înscrierile se fac la biroul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Cronicar Mustea, nr. 17, parter, ap. 12, jud. Iaşim cu o zi ȋnainte de data desfăşurării licitaţiei, pânã la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit, 30 zile de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunului, care va fi scos din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra imobilelor scoase la vânzare se va adresa lichidatorului judiciar. Informaţii lichidator judiciar telefon 0232/235508.
EuroBusiness LRJ S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei FANYON S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 21.06.2018, 28.06.2018, 05.07.2018, 12.07.2018, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucureşti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificării următoarelor bunuri imobile, proprietatea debitoarei: BUNURI IMOBILE - PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR fără TVA) Proprietate imobiliară, cu destinație industrială, situată în Mun. Brăila, Calea Galați nr. 146, Lot 2, Jud. Brăila, CF nr. 7045 a Mun. Brăila, compusă din: Teren intravilan, categoria curți–construcții, în suprafață de 96,00 mp, amplasat în Mun. Brăila, Calea Galați nr. 146, Lot 2, Jud. Brăila, nr. cad. 77045, CF nr. 77045 a Mun. Brăila și Construcția C1-grup social, nr. cad. 77045-C1, CF nr. 77045 a Mun. Brăila, Sc la sol=93,00 mp și Sc desf=279,00 mp, cu regim de înălțime S+P+1E; 43.379,10 Proprietate imobiliară, cu destinație industrială, situată în Mun. Brăila, Calea Galați nr. 148, Jud. Brăila, CF nr. 72123 a Mun. Brăila, compusă din: Teren intravilan, categoria curți–construcții, în suprafață de 290,00 mp (289,13 mp real măsurați), amplasat în Mun. Brăila, Calea Galați nr. 148, Jud. Brăila, nr. cad. 3234, CF nr. 72123 a Mun. Brăila și Construcția C5-hală industrială, nr. cad. 3234-C5, CF nr. 72123 a Mun. Brăila, Sc la sol=182,75 mp și Sc desf=548,25 mp, cu regim de înălțime S+P+1E; 70.473,60 Proprietate imobiliară, cu destinație industrială, situată în Mun. Brăila, Str. Costache Negruzzi nr. 63-65, Jud. Brăila, CF nr. 72141 a Mun. Brăila, compusă din: Teren intravilan, categoria curți–construcții, în suprafață de 580,00 mp, amplasat în Mun. Brăila, Str. Costache Negruzzi nr. 63-65, Jud. Brăila, nr. cad. 3362, CF nr. 72141 a Mun. Brăila, Construcția C1-spațiu producție și sediu, nr. cad. 3362-C1, CF nr. 72141 a Mun. Brăila, Sc la sol=367,89 mp și Sc desf=735,78 mp, cu regim de înălțime P+1E, Construcția C2-centrală electrică, nr. cad. 3362-C2, CF nr. 72141a Mun. Brăila, Sc la sol=13,99 mp, cu regim de înălțime P și Construcția C3-atelier, nr. cad. 3362-C3, CF nr. 72141 a Mun. Brăila, Sc la sol=36,67 mp, cu regim de înălțime P. 96.858, 00 Proprietate imobiliară, teren și construcții cu destinație nerezidențială, situată în Localitatea Eforie Sud, Str. Eternității nr. 1, Jud. Constanța, CF nr. 102530 a localității Eforie Sud, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 950,00 mp din acte (972,00 mp măsurat), amplasat în Loc. Eforie Sud, Str. Eternității, nr. 1, Jud. Constanța, CF nr. 102530 a localității Eforie Sud, nr. cad. 102530, Construcția C1 (construcție fără acte) - locuință, nr. cad. 102530-C1, Sc=123,00 mp, Construcția C2 (construcție fără acte) - magazie, nr. cad. 102530-C2, Sc=8,00 mp, Construcția C3 (construcție fără acte) - spații cazare, nr. cad. 102530-C3, Sc=32,00 mp, Construcția C4-anexă gospodărească, nr. cad. 102530-C4, Sc=43,00 mp, Construcția C5-umbrar, nr. cad. 102530-C5, Sc=26,00 mp, Construcția C6-grup sanitar, nr. cad. 102530-C4, Sc=10,00 mp; Construcția C7-anexă gospodărească, nr. cad. 102530-C4, Sc=6,00 mp, Construcția C8-spații de cazare, nr. cad. 102530-C8, Sc=90,00 mp, Construcția C9-magazie, nr. cad. 102530-C9, Sc =5,00 mp, Construcția C10-spațiu comercial și locuință, nr. cad. 102530-C10, Sc=57,00 mp și Construcția C11 (construcție fără acte)-spații de cazare, nr. cad. 102530-C11, Sc=58,00 mp. 179.567, 10 Prețurile nu includ TVA, urmând a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin. 2), lit. F, din Noul Cod Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat de la sediul lichidatorului judiciar din Iași, Str.Zorilor, nr.11 sau de la sediul ales din Bucuresti, Sector 1, Str. Gh. Magheru, nr. 31, etaj 1, cam. 25, contravaloarea acestuia fiind de 2.000,00 lei + TVA, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.: RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al FANYON S.R.L., nr.: RO47BRDE090SV51777410900, deschis la BRD–GSG. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de luni), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi depuse la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Sector 1, Str. Gh.Magheru, nr. 31, etaj 1, cam. 25. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., din Mun. Iaşi, Str. Zorilor, nr. 11, Jud. Iaşi, persoană de contact Dl. Cezar Istrate, nr. telefon 0733683702, mail: vanzari@lrj.ro, la sediul ales al lichidatorului judiciar din București, Bd. Magheru nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector 1, persoană de contact D-na Ștefania Nițu, nr. telefon 0737242544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, la sediul debitoarei din Loc. Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, nr. telefon 0747012820, mail: paula.stoian@fanyon.ro și pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro.
FOTO  Moş Ilie - Bărbăţie şi Credinţă
21/05/2018 06:33

A trecut şi Ziua Eroilor. S-a dus cu viteza cu care o mană de politruci şi-au adunat subordonaţii de prin faţa monumentelor cu ordinul sec „Plecăm!” Nici n-au apucat unii să taie mărăcinii ...

 Călătorie în timp la Ateneul din Iaşi
20/01/2018 07:37

De cum se mijesc zorii, in Tătăraşii Iaşului incepe forfota. Oameni grăbiţi, manaţi de ganduri şi de planuri, copii ce se revarsă spre şcoli, tineri infriguraţi de primul ger al iernii care le pişc ...

Dorele, dar cu ciufii ce-ai avut?
28/12/2017 11:33

 La Casa de Asigurări de Sănătate din Iaşi există o salcie. Una mare, plangăcioasă, care vara face umbră, toamna multe frunze, dar adăposteşte şi o colonie de vreo 67 de ciufi de pădure, o spec ...

Sirianul care poartă cu mândrie ia românească FOTO
04/11/2017 06:08

 „Oamenilor le este ruşine de multe ori să ceară ajutorul. Pe unii, suferinţa ii transformă in stană de piatră. Mie imi deschide ochii şi inima. Trebuie să avem bunul-simţ şi delicateţea ...

 

Tânăra care a descifrat o lume dominată de bărbaţi: ,,Pokerul îţi oferă flexibilitate şi libertate”
29/10/2017 13:00

 Luciana Manolea este o femeie puternică, intimidantă cand te uiţi in ochii ei şi o adevărată campioană. Iubeşte ceea ce face, ştie să se descurce in situaţii critice, iar jocurile live nu o pot ...

Lungani, locul unde s-a reinventat natalitatea
21/10/2017 05:45

De la Grigore Ureche la Delavrancea şi Sadoveanu Nu cred că Lungani vă sună prea cunoscut. Ar trebui? Vă veţi intreba... Poate că da, pentru că aici, la Goeşti - unul dintre satele componente ale co ...

Mărturia trecerii pe la cei 20 de stâlpi dinaintea Sfintei Parascheva
15/10/2017 11:45

Zilele lui octombrie n-au fost vreodată mai călduroase ori mai senine ca cea de-a douăsprezecea de anul acesta. După-amiaza şi seara zilei de 12 octombrie este aceea in care toate puterile m-au purtat pe s ...

Tânărul nevăzător care cântă la 10 instrumente
07/10/2017 05:00

 Eusebiu Toma este un tanăr botoşănean care te poate face lesne să plangi in momentul in care-i afli povestea. Din cauza unor probleme medicale, acesta şi-a pierdut, cu mulţi ani in urmă, vederea. N ...

Monument de valoare națională și universală, în ruină Casa „Vasile Alecsandri” stă să se prăbușească în fiecare minut
30/09/2017 04:30

 Casa „Vasile Alecsandri” din municipiul Bacău se află in stare avansată de degradare. Clădirea ce datează de la sfarşitul secolului al XVIII-lea a fost inclusă in grupa A pe Lista Monum ...

Poveştile inginerilor care au pus bazele industriei chimice -- FOTO/VIDEO
24/09/2017 10:59

 Emoţiile nu le-au tulburat cu nimic bucuria revederii foştilor absolvenţi ai promoţiei 1957 „Prof. dr. Gheorghe Alexa”, de la Facultatea de Chimie Industrială (actualmente Facultatea de I ...