1vlad margarint
1oxford1
11vlad margarint
11 mama in elvetia

Dimensiune font:

Un doctorand din Bârlad promovează imaginea Moldovei la Oxford

| 30-05-2017 12:46

 Vlad Mărgărint este unul dintre tinerii care poate demonstra oricând că tenacitatea îţi pot împlini cele mai frumoase vise * fost olimpic internaţional, doctorand şi asistent la prestigioasa Universitate Oxford, el pledează pentru România oriunde ajunge * este convins că toţi cei plecaţi în afară pot ajuta foarte mult ţara cu experienţa lor

 

Ştiaţi că în sediul central al Google din Europa a treia limba vorbită activ este limba română? Ei bine, acest lucru a fost confirmat încă o dată de un matematician din Bârlad (judeţul Vaslui), care poartă în suflet România oriunde ar merge.

Asistent la prestigioasa Universitate Oxford, Vlad Mărgărint a ales matematica drept ştiinţă pe care să o slujească. A plecat din Bârlad în urmă cu mulţi ani şi, după cum el însuşi recunoaşte, a parcurs un drum interesant şi lung prin instituţii foarte serioase - Universitatea din Bucureşti şi Politehnica din Zurich (ETH Zurich), care l-au antrenat şi l-au pregătit pentru etapele ulterioare. „Am fost acceptat la Oxford după ce am trimis o aplicaţie consistentă şi am trecut prin câteva interviuri deloc uşoare. A fost un moment extrem de riscant în cariera mea pentru că trebuia să trec un examen ca să-mi termin studiile. Un examen pe care nu îl mai puteam repeta în următorii 10 ani şi pe care, dacă nu îl treceam, nu îmi luam diploma de Master de la Politehnica din Zurich. Iar dacă nu aveam diploma, nici nu mă puteam gândi la doctorat pentru că nu aveam bifate gradele necesare”, a spus Vlad. Dificultatea a constat în faptul că examenul era programat în aceeaşi perioadă cu interviurile pentru doctorat, pe multe dintre ele susţinându-le înainte să fie sigur că va avea diploma de master. Şi, la final, a reuşit!

De la Bârlad la Oxford, cu escală la Zurich
Vlad Mărgărint a absolvit Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu“ din Bârlad, apoi Facultatea de Matematică de la Universitatea din Bucureşti, la finalul căreia drumul i-a fost desenat de către destin. „Cred că nu putem să decidem de fiecare dată ce se va întâmpla. Eu am plecat în această aventură în 2013, când am primit o ofertă de studiu fără finanţare de la Zurich. Banii cu care am plecat din România mi-au ajuns mai puţin de două săptămâni cred, după care a urmat o perioadă destul de dificilă de adaptare în oraşul elveţian. Nu voi uita niciodată zilele acelea. Câteodată, când mă întorc cu gândul, acea perioadă din viaţa mea pare ireală”, a rememorat Vlad o parte din drumul său. Sunt clipe despre care el spune că-i dau forţă în viaţa de zi cu zi şi pe care le apreciază drept o experienţă unică, venită la momentul potrivit: „A fost, de altfel, şansa vieţii mele. Când mă uit în urmă, detaliile drumului pare că au fost atent alese de un «regizor universal» pe care îl numesc Dumnezeu şi care m-a ajutat foarte mult. În viaţa mea de student în Elveţia, înainte de mutarea în Oxford, am întâlnit dificultăţile oricărui tânăr care a plecat de acasă. Mulţi dintre românii de acolo împărtăşesc o poveste similară şi-i respect foarte mult”.

Vlad Mărgărint este doctorand bursier şi asistent la Universitatea din Oxford, instituţie al cărei prestigiu mondial este recunoscut şi de la care se pot prelua şi adapta în România multe lucruri. „Universitatea Oxford se bazează, din punctul meu de vedere, pe trei aspecte importante: examene foarte grele, un mediu internaţional şi o politică foarte atentă de branding cu o atenţie deosebită la nevoile staff-ului şi ale studenţilor. Acelaşi lucru se poate implementa şi în România. Universitatea Politehnică din Bucureşti are un sistem de învăţământ foarte puternic şi majoritatea celor care termină acolo sunt foarte bine antrenaţi să treacă, de exemplu, un interviu foarte lung şi dificil de angajare la Google Zurich. Nu cred că este nicio noutate pentru nimeni că în sediul central al Google din Europa a treia limba vorbită activ este limba română!”, a spus Vlad, iar un zâmbet de mândrie i s-a strecurat în colţul gurii. Ei bine, acei oameni sunt antrenaţi de către instituţii din România! „Putem face din asta politica noastră de branding! Cheia este să punem un preţ mai mare pe acest tip de educaţie şi să promovăm aceste rezultate extraordinare pentru a arăta că suntem competitivi la nivel mondial, aşa cum se întâmplă la Oxford. Transformarea campusurilor în medii internaţionale, ceea ce se întâmplă cel mai activ la UMF «Carol Davila», din ceea ce ştiu eu la nivelul Bucureştiului, ar aduce foarte multe beneficii”, a sugerat matematicianul.

Şcoala de Vară pentru elevii isteţi

La celebra universitate britanică s-a deschis, anul trecut, şi o Şcoală de Vară pentru copiii români, o idee care va fi reluată şi în acest an. Iniţiatorii, Monica Enescu, Ciprian Ploştinar şi Sandor Kruk, au gândit proiectul ca o săptămână plină de activităţi în care tinerii participă la câteva mini-cursuri (şi nu numai!) cu informaţii foarte preţioase pentru viitoarele lor cariere. La ediţia de anul trecut au fost cursuri de Neuroştiinţe (susţinut de Bayar Menzat), Astrofizică (Sandor Kruk), Fizică (Mihai Vidrighin şi Ciprian Ploştinar), Biologie (Andra Necula), Geografie (Gruia Bădescu), Jurnalism (Cristiana Moisescu), Inginerie şi Programare (Monica Enescu), Organizaţii non-guvernamentale de la A la Z (Raluca David), Comunicare şi skill-uri pentru carieră (Măriuca Morariu), Fotografie (Victor Diaconu), Film (Adina Brădeanu), Muzică (Cora Miron) şi Matematică, ultimul fiind susţinut de Vlad Mărgărint: „M-am ocupat şi de seara de talente. Este o experienţă despre care consider că poate schimba vieţi şi îi invit pe liceenii cu rezultate deosebite la învăţătură şi care provin din familii modeste să aplice pentru a participa la Şcoala de Vară”.
„Am crescut în Asociaţia Astronomică «Sirius»”
În fiecare zi, Vlad îşi spune că „mai este mult până sus”, gândindu-se la carieră. Absorbit de munca sa, a renunţat la unele lucruri, cum ar fi „zilele petrecute cu familia şi cu prietenii care au rămas în România sau în alte ţări pe unde am mai trecut”. „Cei care îşi doresc să urmeze o carieră academică trebuie să ştie că preţul cel mai mare pe care trebuie să-l plătească este această instabilitate prelungită până la vârste destul de înaintate, cât şi faptul că cercul de prieteni va evolua spre unul împărţit prin lume. Fărâme din tine rămân prin toate oraşele prin care treci. Eu ţin legătura cu prieteni de peste tot din lume, dar în acelaşi timp resimt dificultatea mutărilor frecvente dintr-un oraş în altul”.
Oricât de greu poate că i-a fost în unele momente, Vlad nu a spus niciodată
„Nu mai pot, nu mai vreau”. Nici atunci când poate a fost privit altfel pentru că vine dintr-una dintre cele mai sărace zone ale UE: „Sincer, se simte cumva, dar nu e o problemă. E interesant că până şi în comparaţie cu colegii din România pare că vin dintr-o zonă mai diferită, pe care încerc să o promovez de fiecare dată când am ocazia”. Chiar de curând, la o expunere la Oxford, a vorbit câteva minute şi despre oraşul său natal, Bârlad: „Am simţit nevoia să clarific unele aspecte pentru că nu vreau ca restul lumii să rămână cu o impresie greşită. Eu am crescut în Asociaţia Astronomică «Sirius», un ONG condus de prof. Ioan Adam care nu se restrânge doar la astronomie, ci are interese diverse precum ecologia, pictura şi poezia. La Bârlad sunt multe alte ONG-uri cu diverse programe, instituţii de artă, pavilioane expoziţionale, biblioteci, un teatru şi un Observator Astronomic, muzee, toate având un program extrem de divers. Găsesc acest lucru formidabil pentru un oraş de dimensiunea lui”.


„Îmi doresc ca munca noastră să ridice România”

În opinia lui Vlad Mărgărint, nimic nu se poate face dacă nu suntem oneşti cu noi înşine, acesta fiind şi mesajul pe care doreşte să-l transmită tinerilor. El insistă pe ideea că se pot folosi particularităţile culturii noastre în context internaţional: românii sunt muncitori, au abilitatea de a învăţa multe limbi străine, sunt buni la Informatică şi la ştiinte exacte, la sporturi şi nu numai! „Eu aş perpetua aceste idei, aşa cum şi alte ţări insistă asupra atuurilor naţionale. De altfel, se poate observa cum s-au creat aceste zone de încredere în peisajul global. Un exemplu bun este Elveţia, care a reuşit să creeze ideea securităţii bancare insistând foarte mult mediatic pe asta. Într-un final s-a ajuns ca această informaţie să fie prezentă în mentalul colectiv”, a explicat tânărul. El a oferit şi exemplul Germaniei, despre care se ştie că are o industrie foarte puternică şi sigură. „Nimeni nu vorbeşte despre aspectele negative, focusul fiind mutat pe cele pozitive. Îmi doresc ca munca noastră să ridice România, această ţară cu peisaje minunate, râvnite de occidentali vă garantez, acolo unde merită. Cum o putem face? Profitând de orice moment, discuţie, eveniment internaţional pentru a promova valorile prin noi înşine. Încet, încet mentalitatea colectivă europeană se va schimba”, este convins tânărul de la Oxford.
Şcoală românească, după model elveţian şi britanic

Dacă ar fi să-şi deschidă o universitate, Vlad ar introduce secretizarea notelor acordate şi examene mai grele astfel încât piaţa muncii să nu fie aglomerată cu tineri care au specializări similare. „Aş acorda fonduri majorate cercetării, pentru că o consider o parte din imaginea noastră în lume. Insist foarte mult asupra unei idei: nu este necesar ca toate şcolile să aibă această politică mai dură a examenelor. Astfel funcţionează, de altfel, sistemul elveţian: au câteva şcoli dure unde parcursul este dificil, dar la absolvire se acordă diplome recunoscute internaţional. Restul şcolilor nu impun o duritate la fel de mare, dar în toate se face foarte serios învăţământ”, a explicat Vlad. El a punctat şi faptul că în Elveţia s-au finanţat foarte mult şcolile profesionale, pentru că „au conştientizat că au nevoie de forţă de muncă activă, un exemplu din care sunt convins că avem de învăţat”.

El este convins că mulţi dintre cei plecaţi în afară îşi doresc, ca şi el, să ajute foarte mult România „prin experienţele şi expertiza lor”.


Vlad Mărgărint se consideră un om fericit pentru că mereu a făcut ce i-a plăcut.
„Am avut şi norocul de a-mi întâlni iubita la Oxford, o fată minunată şi care continuă practic minunăţiile pe care le-a făcut familia mea în momentul în care m-a ajutat cu multă grijă şi afecţiune. Sunt un om norocos. Cred că trebuie să învăţăm să criticăm mai puţin, să acţionăm mai mult şi să nu ne pierdem credinţa în Dumnezeu”.

Vlad Mărgărint a primit, în 2014, premiul de Excelenţă Academică în Străinătate din partea Ligii Studenţilor Români din Străinătate, el fiind selectat dintre 200 de tineri.

Maura ANGHEL

 

 

Consider că învăţământul ne-ar ajuta foarte mult să ridicăm standardele societăţii din România. Avem toate motivele să creăm un brand de ţară din domeniul IT, sport sau chiar din capacitatea noastră nativă de a învăţa foarte uşor limbi latine”.

 

 

 

 

Pe când era liceean, Vlad Mărgărint era o prezenţă constantă la olimpiadele internaţionale. În fiecare an a făcut parte din lotul olimpic naţional la fizică, astrofizică şi astronomie. În 2009 a luat argintul la Olimpiada Internaţională de Astronomie (găzduită de Iran), iar în 2010 a luat bronzul la aceeaşi olimpiadă, care a avut loc în China.

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina nr. 82, jud. Iaşi, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Prislact S.R.L. Flămânzi - Botoşani, cu sediul în oraș Flămânzi, jud. Botoşani, C.U.I. RO17029800, J07/660/2004, potrivit Încheierii nr. 28/22.01.2015, pronunţată de Tribunalul Botoşani, Secția a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal în dosarul nr. 2773/40/2012, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică la data de 07.11.2017, 23.11.2017, respectiv 12.12.2017, ora 12.00, a activelor S.C. Prislact S.R.L. Flămânzi - Botoşani, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași: Nr. activ – Denumire şi descriere activ – Valoare de evaluare (pret fără T.V.A.*) – Valoare de pornire a licitaţiei (pret fără T.V.A.*) UTILAJE / ECHIPAMENTE HORECA UTILIZATE IN INDUSTRIA ALIMENTARA (PATISERIE/COFETARIE) SI MOBILIER Activ 1 – CUPTOR PIZZA TKA 21, MARCA ITALFORNI (Cuptor 4+4 pizza electric TKA-2I ITALFORNI; Sistem de control mechanic; Exterior din otel inoxidabil; Interior din aluminiu placat cu otel; Lumina interioara; Control al temperaturii prin thermostat; Camere izolate termic; 2 camere; 2 tavi (600x400 mm);Capacitate: 4+4 pizza (330 mm); Dimensiune camera coacere(mm): L660xl660xH150; Consum mediu: 4500 W; Alimentare: 400V/50-60Hz/3 N), nr. inv. 582 – MASA DE PIZZA CU CASEROLE, MARCA FORCAR, MODEL S903 PZ, NR. IDENTIFICARE 718980, TEMPERATURA +2° /+8°, GREUTATEA NETA 170 KG, DATA FABRICATIEI 08.2007 (masa cu blat din granit), nr. inv. 583 – APARAT KEBAB CU PALETA SI LOPATA, MARCA CB ITALIA, MODEL IR 6140, NR. IDENTIFICARE 00508, AN FABRICATIE 2008, nr. inv. 585 – HOTA CU VARIATOR (hota inox profesionala cu ventilator centrifugal), nr. inv. 586 – CUPTOR PATISERIE, MARCA BEST FOR, FABRICAT IN ITALIA, MODEL BISTROT 1064, COD 825813020, NR. IDENTIFICARE 09072148 (Cuptor patiserie cu capacitate 10 tavi + bonus suport de metal si 2 sisteme de inchidere usa de rezerva; Cuptorul bake for italia model bistrot 1064; -3 motoare, 3 rezistente, 3 ventilatoare cu putere totala de 15 kw; - coace perfect; - vata minerala ignifuga cu rezistenta constanta la 600 de grade; -dimensiunea tavilor este de 60cm x40 cm), nr. inv. 587 – DOSPITOR CU DEDURIZATOR, MARCA BEST FOR, FABRICAT IN ITALIA, MODEL LIEVI 16T 4060, COD PRODUS 847474030, NR. IDENTIFICARE 06071248 (alimentare 230 V putere 1,6 kW temperatura maxima 60°C dimensiuni 850x870x880 mm greutate 56 kg, 16 tavi), nr. inv. 588 – MIXER PLANETAR, MARCA FIMAR, FABRICAT IN ITALIA, MODEL PLIP 1040050T, NR. IDENTIFICARE 8030028, AN FABRICATIE 2008, MASA PROPRIE 74,20 KG, nr. inv. 589 – MASINA DE SPALAT CU MASA SI DEDURIZATOR, MARCA DIHR, FABRICAT IN ITALIA, COD PRODUS DW009M, MODEL GS50 UGOLINI PS DDE 380-400/3N/50, TIP DWA1011344, AN FABRICATIE 2006, nr. inv. 591 – DULAP SUSPENDAT CU RASTEL DE SCURGERE, nr. inv. 592 – VITRINA INGHETATA, MARCA ISA SpA, FABRICAT IN ITALIA, COD PRODUS 1960263, TIP GEL ECO, MODEL SAMOA, ARTICOL SAMOA 7COL, NR. IDENTIFICARE 1080320791, DATA FABRICATIEI 25.03.2008, nr. inv. 593 – MASA CALDA BAIN MARIE, MARCA SCAIOLA, nr. inv. 594 – EXPRESOR CAFEA CU RASNITA (ROWENTA), nr. inv. 595 – MASINA GATIT CU 4 PLITE SI CUPTOR, MARCA BERTO'S, MODEL E7P4 FE1, DIAMETRU PLITA 220 MM, CUPTOR ELECTRIC 3,5 KW, DIMENSIUNI 700*800*900 (l*L*h), MASA PROPRIE 83 KG, nr. inv. 596 – VITRINA ROTATIVA, MARCA SCAIOLA, FABRICATA IN ITALIA, SERIE P/I, MODEL 400ERG, NR. IDENTIFICARE 100229, CLASA 4, nr. inv. 597 – MASINA FOIETAJ EASY, MARCA XTS, FABRICATA IN ITALIA, MODEL 500/1000 2V, NR. IDENTIFICARE 08072, GREUTATE PROPRIE 160 KG, AN FABRICATIE 2008, nr. inv. 598 COMODA TV CU SERTARE (nr. inv. - ) COMODA 4 SERTARE (nr. inv. - ) COMODA 4 SERTARE (nr. inv. - 568-569) MASUTA (nr. inv. - ) MASCA CHIUVETA CU BLAT (nr. inv. - ) CORPURI DÉCOR SUSPENDATE (nr. inv. -560-567 ) VESTIAR ANGAJAT I (nr. inv. - 561-565) VESTIAR ANGAJATI II (nr. inv. -566-569 ) RAFTURI EXPUNERE CU OGLINDA (nr. inv. -570-571 ) CORP CU OGLINDA CASA MARCAT (nr. inv. - 572) CUIER PERETE (nr. inv. - 573-574) DULAP CU 2 USI PENTRU IGIENA (nr. inv. -575 ) MASA SIMPLA CHIUVETA (nr. inv. -576-577 ) MOBILIER MAGAZIN (nr. inv. - ) 26.480,00 lei – 23.832,00 lei Pentru bunurile mobile se percepe T.V.A. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 06.11.2017, 22.11.2017, respectiv 11.12.2017, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 06.11.2017, 22.11.2017, respectiv 11.12.2017, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 08.00 – 16.00. Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro si la numerele de telefon: 0232/243864, 0757544544. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L Practician în insolvență, Lucian Andronic
S.C. Ledim Com S.R.L. Piatra Neamţ, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., anunţă scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare în data de 08.11.2017, ora 15.00, a activelor: Nr. activ – Denumire activ – Valoare de evaluare(lei) – Preţ de pornire (lei)* Activul 2 – TEREN INTRAVILAN, CURTI CONSTRUCTII CU SUPRAFATA DE 6.774,45 MP, pe care se află construcţiile: CORP C1 - REZERVOR APA CU SUPRAFATA CONSTRUITA DE 50 MP (structura din beton armat supraterana), CORP C2-STATIE DEDURIZARE APA CU SUPRAFATA CONSTRUITA DE 56 MP (dezfectata), CORP C3 -COPERTINA CU SUPRAFATA CONSTRUITA DE 10 MP (la data inspectiei copertina avea pereti de inchidere din zidarie, avand utilizare de birouri), CORP C4 - CAMERA DE COMANDA CU SUPRAFATA CONSTRUITA DE 85 MP (adaposteste tabloul electric), CORP C5 - CENTRALA TERMICA CU SUPRAFATA CONSTRUITA DE 161,17 MP CU CAZAN DE ABUR, CORP C6 - ANEXA CENTRALA TERMICA CU SUPAFATA CONSTRUITA DE 46,80 MP, CORP C7- DEPOZIT DE COMBUSTIBIL CU SUPRAFATA CONSTRUITA DE 41,23 MP. – 350.500,00 – 245.350,00 Activul 3 – MASINI DE SPALAT RUFE CU BARIERA SANITARA-MEDICALE DANUBE INTERNATIONAL, TIP ASEP II49, NR. SERIE 41752, AN FABRICATIE 2011, CU UN DEBIT DE 40 KG/H - 1 BUC – 106.000,00 – 37.100,00 Activul 4 – USCATOR DE RUFE ROTATIV GIRBAU seria STI 23 ST-V - 2BUC – 33.200,00 – 11.620,00 Activul 5 – CALANDRU CU USCARE MURAL GIRBAU SERIA PS 5132 - 1 BUC – 46.700,00 – 16.345,00 Activul 6 – PRESA PNEUMATICA UNIVERSALA BATTISTELLA MARTE -1 BUC – 28.800,00 – 10.080,00 Activul 7 – Mobilier rafturi metalice folosite la spalare/uscare - 4 BUC – 800,00 – 280,00 Activul 8 – Mobilier mese cu schelet metalic folosite la spalare/uscare - 7 BUC – 1.050,00 – 367,50 Activul 9 – MANECHIN PENTRU CALCAT SACOURI, PALTOANE, ETC. BATTISTELLA ZEUS - 1 BUC – 10.300,00 – 3.605,00 * Preţul de pornire al licitaţiei este de 70% din valoarea de evaluare pentru bunurile imobile şi de 50% din preţul de pornire la licitaţia din data de 18.09.2017 pentru bunurile mobile şi nu cuprinde TVA. Bunurile mobile se valorifică conform prevederilor Codului de procedură civilă. Înscrierile se fac până pe data de 07.11.2017, ora 12.00, la sediul procesual ales al lichidatorului judiciar din mun. Piatra Neamţ, str. Alexandru cel Bun, nr. 28, etaj 2, jud. Neamţ. Relaţii suplimentare la 0232/243864, 0757545545 sau www.insolventa.ro.
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE Subscrisa Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. în calitate de lichidator judiciar al S.C. Camy Lact S.R.L. cu sediul social în mun. Vatra Dornei, str. George Coșbuc, nr. 1, jud. Suceava, J33/1373/1991, C.U.I. RO742611, numită conform Încheierii din data de 14.01.2014 pronunţată de către Tribunal Suceava în dosarul nr. 8613/86/2009**, anunţă scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, la data de 08.11.2017, orele 14.00, a activelor S.C. Camy Lact S.R.L.: Nr. crt. – Active – Valoare de evaluare (fără T.V.A.) – Valoare de pornire a licitației (fără T.V.A.) 1. – Proprietate imobiliară industrial-comercială-Secţie producţie brânzeturi- Pensiune**, amplasată în com. Panaci, jud. Suceava. – 980.650 lei – 441.292,50 lei 3. – Proprietate imobiliara funciară- teren cu exploatație forestieră(fără vegetație), cu suprafața totală de 47.009 mp, aflat în amenajamentul silvic al Ocolului Silvic Broșteni-extravilan Panaci – 30.600 lei - 21.420 lei 4. – Autoutilitara N2 Iveco, caroserie BA Frigorifica, tip 65C157/Daily, nr. de identificare: ROSV55M3310002, an fabricaţie: 2005, nr. de înmatriculare: SV-07-ZCI. – 15.100 lei – 4.530 lei Poate participa la licitație orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 07.11.2017, orele 12.00 la sediul lichidatorului judiciar toate documentele prevăzute în caietele de sarcini care se pot procura de la sediul din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00. Accesul direct la activul oferit la vânzare se face cu programare şi este condiţionat de semnarea unui Protocol de vizitare care cuprinde clauze de confidenţialitate. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin e-mail vânzări@insolventa.ro intenţia de vizitare. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0755132476; 0757545545.. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iasi S.P.R.L. Practician în insolvență, Baciu Patricia
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE S.C. Util Store S.R.L., C.U.I. 26185417, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.-Filiala Suceava, numit conform Sentinței nr. 309/03.04.2015, pronunţată de Tribunalul Suceava în dosarul nr. 3845/86/2014*, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006 și ale H.A.C. din 23.10.2015 si respectiv 29.07.2016, anunţă scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, la data de 07.11.2017, orele 12.00, a activului: Restaurant si pensiune Luxor***, Sc 309 mp, suprafata desfasurata 716 mp, amplasate pe un teren intravilan curti constructii 418 mp, la iesirea din com. Marginea spre Sucevita, jud. Suceava, vis-a-vis de Muzeul de ceramica neagra Marginea. Proprietatea imobiliara este de tip P+1E+M, cu finisaje de inalta calitate, mobilier, aer conditionat si sistem de ventilatie a aerului. Restaurantul are o capacitate de 300 locuri, mobilier si echipament profesional pentru bucatarie. Spatiul de cazare este la mezanin, format din 2 apartamente si o camera dubla fiecare cu baie proprie. Proprietatea dispune de retea alimentare apa si canalizare in regie proprie, retea energie electrica de la retea locala, doua boilere electrice, centrala termica si are o deschidere frontala la DN 17A de 16 mp. Valoare de pornire a licitatiei (fără T.V.A.)- 491.100,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 06.11.2017, ora 12.00, la sediul procesual ales al lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina nr. 82, jud. Iași. Poate participa la licitație orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 06.11.2017, orele 12.00, toate documentele prevăzute în caietele de sarcini care se pot procura de la sediul procesual ales al lichidatorului judiciar în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 06.11.2017, ora 12.00. Relaţii suplimentare se pot obţine: - Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. la telefoanele: 0755132476; 0757544544. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iasi S.P.R.L.-Filiala Suceava Asociat coordonator, Craciunas Liliana
 
Lungani, locul unde s-a reinventat natalitatea
21/10/2017 05:45

De la Grigore Ureche la Delavrancea şi Sadoveanu Nu cred că Lungani vă sună prea cunoscut. Ar trebui? Vă veţi intreba... Poate că da, pentru că aici, la Goeşti - unul dintre satele componente ale co ...

Mărturia trecerii pe la cei 20 de stâlpi dinaintea Sfintei Parascheva
15/10/2017 11:45

Zilele lui octombrie n-au fost vreodată mai călduroase ori mai senine ca cea de-a douăsprezecea de anul acesta. După-amiaza şi seara zilei de 12 octombrie este aceea in care toate puterile m-au purtat pe s ...

Tânărul nevăzător care cântă la 10 instrumente
07/10/2017 05:00

 Eusebiu Toma este un tanăr botoşănean care te poate face lesne să plangi in momentul in care-i afli povestea. Din cauza unor probleme medicale, acesta şi-a pierdut, cu mulţi ani in urmă, vederea. N ...

Monument de valoare națională și universală, în ruină Casa „Vasile Alecsandri” stă să se prăbușească în fiecare minut
30/09/2017 04:30

 Casa „Vasile Alecsandri” din municipiul Bacău se află in stare avansată de degradare. Clădirea ce datează de la sfarşitul secolului al XVIII-lea a fost inclusă in grupa A pe Lista Monum ...

Poveştile inginerilor care au pus bazele industriei chimice -- FOTO/VIDEO
24/09/2017 10:59

 Emoţiile nu le-au tulburat cu nimic bucuria revederii foştilor absolvenţi ai promoţiei 1957 „Prof. dr. Gheorghe Alexa”, de la Facultatea de Chimie Industrială (actualmente Facultatea de I ...

Pasajele nimănui! FOTO/ VIDEO
17/09/2017 12:40

În următorii ani, nu mai puţin de patru pasaje ar putea fi realizate in diferite zone din oraş, uşurand  viaţa şoferilor, sufocaţi zilnic de traficul infernal. Lăudabilă, fireşte, iniţiati ...

Un puzzle care continuă să fascineze umanitatea: Civilizaţia Cucuteni
09/09/2017 05:30

Moldova şi-a caştigat de-a lungul timpului renumele de loc incărcat de istorie, artă şi frumos, insă puţine sunt momentele in care specialiştii au avut ocazia să-şi indrepte privirile spre bogăţiile ...

Maestrul fotograf Romeo Mărăndici, din Bacău: „Ochiul este calea de ieşire a sufletului” FOTO
03/09/2017 15:00

Dacă un fierar-betonist ia bisturiul şi se pune la masa de operaţii, nu a devenit din start neurochirurg; şi nici nu are impresia. O gorilă dacă se pune la manşa unui Boeing nu a devenit pilot. Iar un St ...

Preţul studenţiei
20/08/2017 12:00

 Cu o ofertă universitară bogată şi diversificată, dar şi cu multe alte oportunităţi, Iaşul găzduieşte anual zeci de mii de studenţi veniţi de prin toate părţile ţării, dar mai ales din ju ...

Pledoaria unui avocat pentru artă FOTO
13/08/2017 12:40

 Aţi intalnit, pe culoarele instanţelor, avocaţi in varstă mergand greoi ori in baston, cărand o servietă veche, tocită, din piele, aţi văzut ce lucire au in priviri? Li s-a strans acolo, in ochi, ...