« Inapoi

Consiliere psihologică pentru copiii care s-au jucat de-a ţinutul respiraţiei

Consiliere psihologică pentru copiii care s-au jucat de-a ţinutul respiraţiei#1
Mărime font - +

Cazul copiilor de la Şcoala „Veronica Micle” a ajuns şi la urechile Ministerului Educaţie

Cei cinci copii de la Şcoala „Veronica Micle” din Bucium, care au ajuns vineri la spital în urma unui joc stupid şi periculos, vor fi consiliaţi psihologic. După ce şi-au ţinut respiraţia şi au leşinat în timp ce alţi colegi le făceau constricţie toracică, elevii au avut nevoie de îngrijiri medicale. Potrivit medicilor de la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, unde sunt internaţi, starea acestora este bună, însă vor avea nevoie de consiliere, pentru a nu mai ajunge în această situaţie. „Copiii sunt într-o stare generală bună şi, cel mai probabil, vor fi în curând externaţi. Trebuie să urmeze consiliere psihologică, pentru că au nevoie, ca să nu se mai repete această situaţie. Până la urmă a fost şi un impact emoţional pentru ei, că au ajuns la spital”, a precizat. dr. Tamara Solange Roşu, purtător de cuvânt al spitalului „Sf. Maria” Iaşi.

Citeste si Cinci elevi au ajuns la spital din cauza unui joc periculos

Intensificarea acţiunilor de consiliere
Cazul copiilor de la Iaşi a ajuns şi la urechile reprezentanţilor ministerului Educaţiei, care au precizat că s-a dispus intensificarea şedinţelor de consiliere ale elevilor. „Am cerut inspectoratului şcolar să intensifice acţiunile de consiliere. Doamna inspector general mi-a comunicat că a dispus să se întrunească comisia diriginţilor, urmată de şedinţe cu părintii şi, desigur, asigurare a consilierii pentru elevi. Solicit tuturor conducerilor inspectoratelor şi şcolilor să intensifice acţiunile de consiliere. Nu orice joc e joc, iar cu sănătatea nu te joci!”, a precizat Gabriel Liviu Ispas, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.
Între timp, reprezentanţii Poliţiei au declarat că vor continua cercetările, pentru a stabili cu exactitate cum s-a ajuns la această situaţie, precizând totodată că, din informaţiile aflate, se pare că elevii nu ar fi avut intenţia de a se sinucide. Cercetările continuă şi la şcoală, unde a fost demarată o anchetă internă.
Reamintim că vineri, 17 martie, cinci elevi de la Şcoala „Veronica Micle” au ajuns la spital. Patru dintre ei au fost implicaţi într-un joc prin care îşi ţineau respiraţia în timp ce alt coleg îi strângea la piept de la spate şi au leşinat, iar al cincilea a suferit un atac de panică, în momentul în care şi-a văzut colegii. Doi dintre ei au avut nevoie de oxigenoterapie şi s-au ales şi cu leziuni minore, după ce au căzut inconştienţi. Deşi iniţial se zvonea că ar fi vorba de jocul sinucigaş „Balena Albastră”, care a făcut numeroase victime în Rusia, această ipoteză a fost infirmată. Roxana NĂSTASĂ

 

 

Data publicarii: 20/03/2017
loading...
 
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > SANATATE > STIRILE ZILEI

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

Horoscopul de weekend, sâmbătă, 27 mai 2017

Horoscopul de weekend, sâmbătă, 27 mai 2017

BERBEC Este cea mai prielnica zi sa consolidati o noua relatie sentimentala sau sa reactualizati(...)
Conferinta de presa - Mihai Chirica   VINERI  26 05 2017

Conferinta de presa - Mihai Chirica VINERI 26 05 2017

 
Primul Război Mondial reflectat în presa vremii. Ziarul „Evenimentul” acum 100 de ani " 27 mai 1917 GALERIE FOTO

Primul Război Mondial reflectat în presa vremii. Ziarul „Evenimentul” acum 100 de ani – 27 mai 1917 GALERIE FOTO

  NOTA: Citiţi în cele 10 facsimile din ziarul EVENIMENTUL din 27 mai(...)

 

 

editia online din 27.05.2017 - 11:07

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange