ŞOCANT. FIZICIAN român: "Cutremurele din ultimele zile sunt provocate de ruşi cu o armă geofizică" FOTO

default

Dimensiune font:

| 17-01-2015 13:40

Cutremurele de suprafaţă din Vrancea şi trecerile bruşte, de la o zi la alta, de la 15 grade la plus 10 grade Celsius nu sunt fenomene naturale, ci efecte ale războiului geofizic pe care ruşii l-au declanşat împotriva României. Aceata este părerea fizicianului Constantin Antohi, susţinută şi de specialişti în domeniul armelor care distrug mediul înconjurător de la distanţă.

 

Zeci de cutremure la începutul acestui an, şase fiind înregistrate numai vineri. În prima zi a anului 2015 s-a înregistrat o ciudăţenie: un cutremur de suprafaţă în Vrancea, la adâncimea de 31 de kilometri, urmat de replici, tot de suprafaţă, în Ungaria, Cehia şi Slovacia, scrie 7est.ro. Menţionăm că zona seismică Vrancea este una de adâncime, unde se produc mişcări tectonice naturale mai jos de 50 de kilometri. În paranteză trebuie spus că seismul de suprafaţă poate produce distrugeri mai mari decât cel de adâncime, dar zonal, pe o arie mult mai mică. În fine, au urmat alte 18 cutremure, în 14 zile. Dintre acestea, luni s-a înregistrat un seism vrâncean de suprafaţă de 4,1 grade Richter – cam tărişor.

Fizicianul Constantin Antohi, profesor asociat la Facultatea de Hidrotehnică Cadastru şi Ingineria Mediului, din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi"consideră că aceste cutremure atipice pentru zona Vrancei nu sunt rezultatul unei activităţi tectonice naturale, ci sunt provocate prin folosirea fenomenului de tip HAARP (High-frequency Active Aurol Research Project) de către ruşi, în scopuri militare – adică să ne înveţe minte.

Cutremurul a scos telefonul din funcţiune

"Am simţit unul din cutremure şi repede am vrut să o sun pe nevastă-mea. Când am dat să sun... nimic! Telefonul era mort! De obicei, când reţelele sunt ocupate, ţi se spune că abonatul nu poate fi contactat sau ceva de genul acesta. Mie nu mi-a apărut nimic pe telefon şi nici nu am auzit vreun mesaj", a spus Constantin Antohi. Această ciudăţenie l-a pus pe gânduri pe profesor şi i-a venit idea că ar fi putut avea loc o inducţie electromagnetică.

"Am discutat şi cu colegii şi mi-am dat seama că s-a produs un câmp electromagnetic. Imediat m-am gândit la fenomenul HAARP, bazat pe invenţiile lui Nikola Tesla. Unele state deţin această tehnologie, de emisie a unor microunde spre ionosferă, şi, de acolo, sunt reflectate spre anumite puncte de pe Pământ, pentru a crea cutremure. Cred că cineva din Est provocă seisme în zona Vrancei. Eu cred că cineva nu ne vrea în NATO!", a spus profesorul Constantin Antohi.

Așa se explică și salturile de temperatură

În susţinerea teoriei sale, Antohi spune că acest „fenomen HAARP" poate provoca şi schimbări de climă, lucru întâmplat şi la noi în ultimul timp. Zilele trecute, de exemplu, ţara noastră a trecut în decurs de câteva ore, de la temperaturi de -15 grade la 10 grade cu plus. Practic se produc salturi de temperatură de peste 20 de grade în 24 de ore. Iar aceste schimbări sunt prea dese, în sensul că după două-trei zile foarte reci, sub media anuală, urmează două-trei zile călduroase, peste media anuală.

"Fenomenul HAARP poate produce aceste oscilaţii! La un moment dat se poate întâmpla o întrerupere a circuitului de curenţi atmosferici, de undă lungă, ce se propagă cu viteză de la est, către vest. Întrerupându-se, se creează o depresiune, ce atrage curentul de aer cald, dinspre Sahara", precizează fizicianul.

Un cutremur mare nu afectează Iaşiul

Profesorul Anothi consideră că un eventual cutremur de până în 7,4 grade, în zona Vrancei, nu ar afecta foarte tare Iaşiul.

"Iaşiul este situat mai la stânga de unda de propagare a unui cutremur din zona Vrancei. La cutremurul din '77, în Iaşi, cu excepţia unor coşuri de case, care au fost dărâmate, nu s-a întâmplat nimic! La cutremurul din 10 noiembrie 1940, care a avut 7,4 grade Richter, s-a dărâmat un hotel de pe Râpa Galbenă şi... atât! Tot văd că se spune că multe blocuri de cărămidă din Iaşi ar avea de suferit în cazul unui cutremur mare. Eu nu cred! Eu stau într-un bloc de cărămidă şi în '77 nu a fost o fisură, nimic! În cazul unui cutremur mare, cele mai mari probleme vor fi la Zimnicea, Buzău, Bucureşti, Galaţi, Huşi, Chişinău. Dar la Iaşi - nu!", conchide Constantin Antohi.

Foarte multe cutremure cu magnitudine mare în 2014!

2009 – 3 cutremure, maxim 5,4 grade
2010 – 2 cutremure, maxim 4,7 grade

2011 – 2 cutremure, maxim 4,9 grade

2012 – 1 cutremur

2013 – 3 cutremure, maxim 5,3 grade

2014 – 8 cutremure peste 4,5 grade, maxim 5,6 grade

2015 – 6 cutremure, trei de 4,3 grade

Potrivit unei statistici a Institului Naţional pentru Fizica Pământului, în România, în zona Vrancei, din 2009 încoace s-au produs din ce în ce mai multe cutremure cu magnitudine mai mare de 4,5.

În 2009 s-au produs trei astfel cutremure, cel mai mare fiind cel de pe 25 aprilie, cu o magnitudine de 5,4.

În 2010 au fost doar două cutremure mai puternice, cel mai mare fiind de 4,7, pe 30 septembrie.

În 2011 s-au înregistrat tot două cutremure mai mari, cel mai puternic fiind cel de pe 5 mai, care a avut o magnitudine de 4,9.

În 2012 a fost un singur cutremur, pentru ca, în 2013, să fie trei cutremure, cel mai mare având magnitudinea de 5,3 şi producându-se pe 5 octombrie.

În ceea ce priveşte anul trecut, s-au înregistrat nu mai puţin de opt cutremure cu magnitudinea de peste 4,5, cel mai mare fiind cel de pe 21 noiemrbie, care a avut 5,6.

De asemenea, de la începutul anului şi până acum s-au înregistrat nu mai puţin de șase cutremure, dintre care trei au fost de 4,3.

Ruşii au mai atacat România cu arma geofizică, în 2005

La sfârşitul lunii iunie a anului 2006, Comisia pentru administraţie publică a Senatului a decis să înfiinţeze o subcomisie care să analizeze motivele pentru care s-au înregistrat inundaţiile catastrofale din nordul Moldovei, în anul 2005, care au omorât 38 de persoane şi au devastat 476 de localităţi.

La vremea respectivă se bănuia că ruşii ar fi folosit armele geofizice pentru a provocat ploile torenţiale în România. Rezultatele anchetei au rămas secrete, dar simpla punere a problemei la acest nivel dă de bănuit că situaţia în domeniul armelor geofizice este destul de gravă.

„Astfel de tehnologii sunt folosite astăzi în spionajul spațial şi testarea vulnerabilităţii inamicului din punct de vedere al capacităţii de răspuns operaţional în situaţii de criză. În urma conflictului din estul Ucrainei s-au înmulţit aceste anomalii meteorologice din cauza folosirii armei fizice în confruntarea dintre Rusia şi forţele NATO. România, prin poziţia sa geografică, este o zonă tampon şi o zonă de experiment pentru asemenea confruntări", ne-a spus analistul militar Silviu Crăescu (foto), preşedintele Academiei Naţionale de Securitate.

România are şi ea arma geofizică?

România deţine şi ea un ansamblu ciudat de antene militare, care nu seamană cu nimic din ceea ce a folosit până acum armata română – ci mai degrabă cu rețeaua HAARP. Este un sistem format din aproximativ 40 de antene dispuse pe două rânduri. În apropiere sunt câteva containere militare – adică centrul de comandă al instalaţiei. Niciun specialist militar nu a putut preciza ce anume ar putea fi ansamblul de antene.

rtv.net

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:36

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
5 lucruri pe care să nu le cauți pe Google
24/12/2021 11:31

 Pe Internet poti găsi orice, de la lucruri fascinante, la retete de prăjituri si pană la sfaturi despre cum să construiesti o casă. Asadar, cand ai nevoie de o informatie, Google e cel mai la in ...

Cum putem creste si recolta rodii?
25/06/2021 17:20

Cum putem creste si recolta rodii? Rodiul, Punica Granatum, este un arbust, copac de talie mica fructiver cu frunze cazatoare care creste pana la 8 metri inaltime. El este nativ platoului Iranian, Himalaya ...

Cea mai mare sticlă de whisky din lume, vândută la prețul unei garsoniere
03/03/2021 10:15

 Sticla de whisky single malt cea mai mare din lume, care conţine 105,3 litri din această băutură, s-a vandut duminică in Scoţia pentru suma de 15.000 de lire (20.000 de dolari), potrivit casei de li ...

Cum să scapi de mirosul de tutun din casă. Cele mai simple trucuri
01/03/2021 11:57

Există cateva trucuri care vă pot ajuta să scăpaţi rapid de mirosul de tutun din casă. Pune intr-un vas 250 de mililitri de apă şi cinci linguri cu oţet, după care pune vasul pe foc. După ce se i ...

9 arme devastatoare care au fost interzise în război
13/12/2019 12:13

 Acestea sunt cele mai oribile instrumente cauzatoare de moarte si suferintă, arme pe care s-ar putea să nu le mai vedem folosite in conflicte deoarece sunt interzise chiar si in caz de război. Ideea d ...

VIDEO Surpriză neplăcută pentru un cuplu din Constanța care a cumpărat un bichon. Cățelul a fost vopsit
12/12/2019 17:27

 Un cuplu din Constanta care a cumpărat un bichon maro a avut o surpriză neplăcută la prima baie. Sub dus, blana bichonului a devenit albă, ceea ce inseamnă că a fost vopsită in asa fel incat caine ...

Cele mai ciudate locuri de pe Terra: 10 regiuni cu aspect „extraterestru”
12/12/2019 11:36

 Care crezi că sunt cele mai ciudate locuri de pe planeta Pămant? Ne intrebăm cum arată corpurile cosmice indepărtate, dar insăsi planeta noastră ne oferă niste locuri atat de iesite din comun, inc ...

Diamantul blestemat. O poveste fascinantă
12/12/2019 10:26

 De secole, diamantul Hope, cea mai celebră piatră pretioasă din istorie, suscită teamă si fascinatie. Povestea lui incepe la inceputul secolului 20, cand magazinul din New York al casei de bijuterii ...

Jocul amoros periculos ce i-a înnebunit pe români! O femeie din Botoșani a ajuns la spital cu dureri cumplite. A fost operată de urgență
08/12/2019 08:00

Un nou joc amoros face victime in Romania. O femeie in varstă de 28 de ani din Botosani a ajuns la spital cu o problemă neobisnuită. Speriată, tanăra a sunat la Ambulantă, din cauza unei sangerări la ni ...

VIDEO-UBER ÎN SAT #3Chestii
03/12/2019 11:04

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei