UAIC va construi trei noi cămine studențești, ultramoderne!

1camin
AICuza_Iasi
camin112

Dimensiune font:

| 19-03-2023 13:03

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a decis să investească în infrastructura de cazare, însă nu oricum, ci având în prim-plan un concept nou, unde dezvoltarea umană, profesională a studenților, securitatea și divertismentul ocupă un loc central.

Conducerea primei universități moderne din România vizează reducerea presiunii existente în momentul de față în privința locurilor de cazare, cauzată de creșterea constantă a numărului de studenți înmatriculați, dar și proiectarea instituției, cât mai vizibil, la nivel internațional.

„Se au în vedere proiecte de rezidență care oferă atracții imbatabile în ceea ce privește dezvoltarea personală și academică, pentru ca studenții să-și poată atinge potențialul cel mai mare. Vor fi spații inspiratoare pentru descoperirea și dezvoltarea proiectelor de viață ale unor tineri care împărtășesc, la UAIC, cei mai buni ani ai vieții lor”, a anunțat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza”.

Cămin nou în Complexul „Titu Maiorescu”

Primul proiect, aflat deja în implementare, este noul cămin din Complexul „Titu Maiorescu”, finanțat de Compania Națională de Investiții.

Este un proiect care depășește limitele unei cazări clasice, un concept nou, unde spațiile nu au îngrădiri, unde natura, integrarea în comunitate, dezvoltarea fizico-psihică țin prim-planul și reprezintă mai mult decât simple concepte.

Căminul, destinat cazării tuturor studenților de la UAIC, cu un regim de înălțime S+D+P+5E, va dispune de 198 de locuri de cazare în 99 de camere, cu 2 sau 3 locuri, cu baie proprie, mobilier și balcon pe toată lățimea ei, urmând a beneficia și de 4 camere pentru persoane cu dizabilităţi.

Conform Caietului de sarcini, noul cămin va fi compus din 5 corpuri: corpul 1, cu dublu tract, cu regim de înălțime S+P+5E, corpul 2 de legătură – nodul de circulație verticală cuprinzând scara elicoidală și două lifturi, cu regim de înălțime S+P+5E, corpul 3, simplu tract, cu regim de înălțime D+S+P+5E, corpul 4 și corpul 5, dezvoltate doar în subteran, pentru parcare subterană, adăpost de protecție civilă și spații tehnice.

 

Conform datelor prezentate de rectorul UAIC, prof. univ. dr. Tudorel Toader, conceptul general va promova durabilitatea, edificiile urmând a fi echipate cu tehnologii ce înlesnesc nu doar economia la principalele servicii, ci mai ales vor reduce emisiile de CO2 și vor readuce natura în comunitate, promovând viața durabilă.

 

Clădirea va fi dotată și cu săli de lectură și de mese, cu spații tip spălătorie/ uscătorie, având proiectată, de asemenea, și o parcare subterană cu 42 de locuri și o terasă circulabilă înierbată pe acoperiș, cu pereți de siguranță perimetrali.

Obiecctivul a fost aprobat, pe 25 iunie 2020, prin Hotărâre de Guvern, fiind inclus în „Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social” (PNCIPS), subprogramul „Unități și instituții de învățământ de stat”, derulat de CNI. În total, a fost alocată suma de 46,83 milioane lei (aproximativ 10 milioane de euro), contribuția UAIC fiind de 1,5 milioane lei.

Universitatea a făcut demersurile necesare privind relocarea utilităților de pe amplasamentși este de așteptat ca lucrările să demareze în săptămânile următoare, termenul de execuție fiind de 16 luni.

Două cămine studențești în Nicolina!

UAIC deține, pe Bulevardul Nicolae Iorga nr. 32A , în zona Piața Nicolina, un imobil cu două scări de bloc (A și B), cu un număr total de 200 de camere.

Edificiul, cunoscut sub numele de Cămin G4, a fost preluat în administrarea Direcţiei Cămine şi Cantine în cursul anului 2017 și este înregistrat în patrimoniul imobiliar al Universității din 1973, cu titulatura de „Imobil pentru locuințe cadre didactice”.

Intenția UAIC este de a demola acest imobil și de a construi în loc două cămine moderne, cu 8 sau 10 etaje.

În 2021 s-a depus solicitare la Primăria Iași pentru dreptul de superficie teren din jurul căminului pentru a putea obține indicatori urbanistici de extindere.În plus, UAIC a alocat aproape 100.000 de lei pentru Servicii de proiectare PUZ Cămin G4 .

De asemenea, viitoarele cămine vor dispune de surse de energie primară, alături de instalații de energie regenerabilă, neconvețională, dar și un protocol privind reducerea consumurilor.

„Suntem într-un stadiu avansat cu procedurile administrative. Încercăm să răspundem așteptărilor studenților care sunt firești, până la urmă”, a anunțat prof. univ. dr. Tudorel TOADER, rectorul UAIC.

În total, UAIC pune la dispoziția studenților, an de an, peste 6.500 locuri de cazare, distribuite astfel: în cele patru cămine din Târguşor Copou - C1, C2, C3, C4 – 1.700 locuri, în căminele din campusul „Titu Maiorescu” - C5, C6, C7 şi C8 - 2.000 locuri, în campusul „Codrescu” - C10, C11, C12 şi C13 - 1.800 locuri, în Centrul de Schimburi Internaţionale „Gaudeamus” – 400 locuri, în hotelul studențesc Akademos - 500 de locuri, iar în Căminul „Buna Vestire” - 120 de locuri de cazare.

Nicușor POPA

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 7 Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1238/103/2021, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei și de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Star Construct” S.R.L., cu sediul în loc. Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. Denumire activ Adresa Valoare -lei- 1. Imobil – teren intravilan curţi-construcţii cu o suprafaţă de 414 m.p. Loc. Târgu Neamţ, bd. Ștefan cel Mare, nr. 92, jud. Neamţ 188.500,00 2. Aparatură birotică: calculator, monitor, imprimantă, xerox -- 5.712,00 TOTAL * 194.212,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus şi nu conţine TVA. Vânzarea se va face conform regulamentelor de vânzare aprobate de către adunarea creditorilor din data de 06.09.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.04.2023, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile pentru bunurile imobile şi mobile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini pentru bunurile imobile este 1.000 lei, iar pentru bunrile mobile este de 100 lei, şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035, 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 5 Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1518/89/2019, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. CLUB TOMA S.R.L. Huşi, cu sediul în mun. Huşi, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV Valoare - lei - 1. Echipamente tehnologice 34.569,50 2. Aparate, instalaţii 1.074,00 3. Mijloc de transport 197,50 4. Aparatură birotică 380,50 Total 36.221,50 Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus și nu conţine T.V.A.. Vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.09.2022. Vânzarea în bloc prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 27.03.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
800.000 de lei pentru containerele-clasă de la Colegiul Pedagogic
30/03/2023 23:59

Recent, primarul Mihai Chirica şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi s-au intalnit ieri, conform unei promisiuni anterioare, cu reprezentanţii conducerii, a părinţilor şi elevilor de la Col ...

Doi ani de detenţie pentru un ieşean care a condus fără permis
30/03/2023 23:59

 În 99,9% din cazuri, infracţiunile la regimul rutier se lasă cu condamnări neprivative de libertate. Cu suspendare sau cu amanarea aplicării pedepsei. Chiar şi in speţele in care se consemneaz ...

Portal de Open Data la Primăria Iaşi
30/03/2023 23:59

Primăria Iasi a lansat portalul Open Data (https://iasi.oras.digital/), un instrument inovator care va ajuta comunitatea ieseană să acceseze si utilizeze informatiile publice. Acesta oferă cetătenilor si c ...

Camionagii rulează bine-mersi pe marile bulevarde, la ore de vârf!
30/03/2023 23:59

  Din nou, consilierii locali ieşeni au atras atenţia asupra unor hotărari votate in trecut, dar care, in prezent, nu sunt puse in aplicare. Una dintre acestea se referă la restricţiile de circulaţi ...

Ieşenii care fac zgomot după lăsarea întunericului, amendaţi!
30/03/2023 23:59

După un model care s-a dorit a fi implentat in Bucureşti, municipalitatea ieşeană le-a pus gand rău celor care poluează fonic, in special odată cu lăsarea serii. Fie că este vorba de şoferi care rulea ...

Jaf la beţie, într-un bordei improvizat
30/03/2023 23:59

Marius R. e prototipul perfect al borfaşului rural, care trăieşte din mici furtişaguri, talhării ori combinaţii dubioase. Originar dintr-o comună din Botoşani, individul s-a aciuat de caţiva ani intr-u ...

Victorie degeaba în instanţă, apelantul rămâne după gratii
30/03/2023 23:59

Multă vreme, ieşeanul Florin Ovidiu Pancu (43 de ani) s-a crezut mare şmecher şi tare mardoi, imposibil de atins de către braţul legii. Prima altercaţie care i-a adus dosar penal a avut loc in seara de 1 ...

Doar 55,17 la sută dintre elevii ieșeni au trecut Simularea Evaluării Naţionale
30/03/2023 22:14

Calculele matematice şi gramatica limbii romane par a fi o foarte mare dilemă pentru mulţi dintre elevii ieseni care termină opt clase. Cel puţin aşa reiese din primele rezultate ale Simulării Evaluării ...

Iașul a depășit pragul de 190.000 salariați
30/03/2023 21:15

* la sfarsitul lunii ianuarie 2023, efectivul de salariati a fost de peste 190.000 persoane * castigul salarial mediu nominal brut in judetul Iasi a ajuns la 6.637 lei * fată de media pe tară, castigul salari ...

Cea mai mare companie low cost din Europa a aterizat la Iași
30/03/2023 20:17

* Ryanair a devenit a cincea companie aeriană ce operează anul acesta pe Aeroportul din Iasi * operatorul irlandez va asigura 30 de curse săptămanal, către Dublin, Milano (Bergamo), Bruxelles (Charleroi) s ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei