Denumire stiintifica mac de camp:

Papaver rhoeas, fam. Papaveraceae

Denumire populara mac de camp:

macul cucului, mac de grădină, mac iepuresc, mac păsăresc, mac roşu, mac sălbatec, măcuţ, paparoane, pipaci, pipiloare

Proprietati terapeutice mac de camp:

Flori

Intern:

-  sunt emoliente, antispastice, antiseptică deoarece împiedica înmulţirea microbilor

-  calmant

-  antitusiv

-   behică

-  uşor sedativ

Afectiuni tratate cu mac de camp:

boli tratate cu mac de camp: bronşite cronice şi acute, colică biliară, dureri de gât, faringită, gripă, inflamaţiile pielii, insomnie, laringită acută, pleoape inflamate, pojar, răceli, răguşeală, riduri, tuse.

Atentionare Mac de câmp

- capsulele de mac nu se folosesc deoarece contin morfina si pot duce la intoxicatii foarte grave, precoma si moarte

Mod de preparare Mac de camp – ceai de mac de camp

Infuzie – ceai de mac de camp – o lingurita de mac de camp se pune in 250 de ml de apa fierbinte. Acest ceai se bea cald, in timpul unei zile.

Pentru uzul extern se va folosi cantitate dubla de planta