bogdan popa si victor zaharia
bogdan si victor

Dimensiune font:

„Efemer înseamnă ceva ameninţat să piară curând”

| 02-01-2017 18:51

Interviu cu Bogdan Popa, copilul care a dat viaţă personajului Micul Prinţ din cea mai recentă montare, şi cu regizorul Victor Zaharia

 

În sala Ateneului Tătăraşi aplauzele nu mai contenesc, iar când cortina se ridică din nou, ropotele se înteţesc. La vederea copilului blond, cu ochi albaştri, şi a celor trei actori, chipurile spectatorilor se umplu de Lumină. Pentru un ceas, au (re)trăit povestea Micului Prinţ şi s-au întors în anii în care bucuria era singura emoţie cunoscută. În culise, echipa care a ajutat la punerea în scenă, şi regizorul zâmbesc fericiţi. Ne-am dorit să-l cunoaştem pe Bogdan Popa, elev în clasa a III-a la Şcoala „Mihail Kogălniceanu”, copilul care a intrat perfect în rolul Micului Prinţ, şi pe regizorul Victor Zaharia, care a oferit un dar minunat spectatorilor în luna lui Cireşar. Am discutat despre casting, despre repetiţii, despre disciplina actorului şi bucuria lucrului bine făcut.

 

Citeşte şi „Toţi aceşti copii vor fi parte din familia mea”

- Cum a fost pe scenă, Bogdan? Ai avut emoţii?

Bogdan Popa - Acum nu, dar la premieră (pe 1 iunie – n.a.) da. Nu voiam să greşesc fiindcă altfel ce-ar fi spus oamenii? Înainte de ridicarea cortinei stăteam acolo în spate, în culise, pitit, fiindcă nu voiam să mă vadă lumea din sală.

- Şi ce s-ar fi întâmplat dacă te-ar fi zărit?

Bogdan Popa - Nu este bine, strici toată surpriza: te vede cum arăţi, cum eşti îmbrăcat. El (publicul – n.a.) trebuie să se bucure când te vede pentru prima oară, să fie ceva nou.

- Şi cum ai scăpat de emoţii?

Bogdan Popa - M-am obişnuit. Când joci pe scenă eşti atent la replici, la ce ai de făcut, nu te mai gândeşti la alte lucruri. Şi aşa nu mai ai emoţii.

- Pe Victor când l-ai cunoscut?

Bogdan Popa - La casting, fireşte.

- Cum a venit ideea Micului Prinţ?

Victor Zaharia - Chiar nu ştiu. Am primit o propunere din partea lui Andrei Apreotesei (directorul Ateneului Tătăraşi – n.a.). Ne cunoaştem de câţiva ani, am fost şi colegi la Operă, îmi cunoaşte munca, pasiunile. În ultimii ani am început să lucrez şi ca asistent de regie la Operă, după ce am absolvit Facultatea de Regie Teatru. El îmi ştie activităţile, faptul că am fost asistent de regie la spectacolele lui Andrei Şerban şi la ceilalţi regizori cu care am lucrat, faptul că încep să-mi formez cariera mea ca regizor de teatru, de operă, de teatru pentru copii. Am făcut spectacol la Operă pentru copii, care a fost preluat şi de TVR 3. „Poveste pentru Crăciun” s-a numit, a fost ideea doamnei Beatrice Rancea şi a propus să joace toţi copiii care erau în Corul „Juniorii”, adică 90, câţi erau atunci. «Gândeşte un spectacol pentru 90 de copii», a fost provocarea. Împreună cu Anca Şerbănuţă am pus la punct un scenariu bazat pe Spărgătorul de Nuci, dar şi cu alte elemente, cu un text complet nou. Cred că de aici a venit propunerea.

Citeşte şi Părintele Constantin Necula: „Omul este făcut să se desăvârşească”

 

- Şi care a fost următoarea piesă pentru copii?

Victor Zaharia - Micul Prinţ. Am avut şi altele spectacole, dar pentru cei mici a fost acesta de acum. M-am gândit împreună cu Caterina Ursu, pe care am luat-o în echipă ca dramaturg şi am venit cu această poveste atât de bogată. Am făcut un casting la care am avut 30 de băieţi.

- Ai căutat ceva special?

Victor Zaharia - Da, pentru că am vrut să respectăm linia lui Antoine de Saint-Exupery. El a şi desenat personajul şi l-a desenat blond şi am zis „Aşa să fie”. E teatru pentru copii, e teatru poetic, am vrut să urmăm povestea. Cred că autorul este mai important şi mai inspirat decât mine şi i-am respectat linia.

- Tu cum ai aflat de piesă, Bogdan? Ce gândeai?

Bogdan Popa - Mi-a spus doamna Erica Moldovan, de la cursul de televiziune, şi am venit. A durat câteva ore castingul şi eu am intrat printre ultimii. În timp ce aşteptam stăteam de vorbă cu un coleg şi ne întrebam: «Oare ce-o să ne pună să facem, ce-o să ne întrebe? Dacă trebuie să cântăm? Sau să spunem poezii?» Eu nu ştiu poezii!

- Şi chiar aşa a fost?

Bogdan Popa - Oarecum. M-a rugat să spun o poezie, dar eu am spus că ştiu Imnul României. Şi când să cânt, l-am uitat. Dar l-am cântat împreună cu Victor, cu care apoi m-am şi împrietenit.

- Ce te-a determinat să spui „Ăsta este omul pe care îl caut”?

Victor Zaharia - Noi nu am avut nişte probe clare, dar ştiam că, fiind copii, trebuie să stabilesc cu ei o legătură, să-i fac să se relaxeze. Voiam să le descopăr personalitatea mai mult decât calităţile lor scenice. M-au interesat personalitatea lor, felul în care îşi povestesc amintirile, în care văd ei lucrurile, cum relaţionează cu oamenii. Am stat de vorbă despre şcoală, despre prieteni, despre ultima carte citită, ultimul film. Voiam să aflu ce imagini au în minte şi cum mă fac pe mine să le văd. Asta este foarte important la un actor, indiferent ce vârstă are, să te facă să vezi imagini.

La final l-am rugat să citească un text la prima vedere, voiam să văd dacă el citeşte la modul şcolăresc sau dacă reuşeşte să găsească un anume firesc în modul de a vorbi. Apoi l-am rugat să citească unele pasaje din cartea lui Antoine de Saint-Exupery. Îl priveam rostind frazele şi deja îl vedeam pe Micul Prinţ.

Citeşte şi Violonistă de la 5 ani: „Sufletul meu cântă în culorile sufletelor celor care ascultă”

- Cum a fost la repetiţii? Cât aţi lucrat?

Victor Zaharia - Cam trei săptămâni, zi de zi.

Bogdan Popa – Nu a fost greu. La repetiţii învăţam textul şi nu a fost puţin – 24 de pagini. De obicei, la şcoală aveam cel mult o pagină şi jumătate de învăţat. Ne mai şi jucam. Mi-a plăcut că am devenit prieteni şi că am reuşit astfel să lucrăm bine împreună.

- Ţi-a plăcut de Micul Prinţ?

Bogdan Popa - Da, dar cel mai mult mi-a plăcut că am învăţat cuvinte noi. Efemer, spre exemplu, nu ştiam ce înseamnă şi l-am întrebat pe Victor şi mi-a dat replica din carte (râde). «Efemer înseamnă ceva ameninţat să piară curând». Mă întrebam cum de ştie atât de multe replici. Cum de ştii?

Victor Zaharia - Asta este meseria actorului. Să ştie replici.

- Dar din piesă ce ţi-a plăcut cel mai mult?

Bogdan Popa - Finalul, că s-a terminat. Gata cu emoţiile, gata. Până atunci mă mai temeam să nu mă încurc, să nu fac vreo greşeală. Pe scenă nu e ca în televiziune, când se poate tăia dacă nu este bine ceva. Pe scenă nu mai poţi tăia.

- Ţi-ai dorit mereu să faci regie? Ai început cu asta?

Victor Zaharia - Nu, am avut un traseu profesional foarte sinuos, dar foarte interesant şi nu aş schimba nimic din ceea ce am făcut până acum. La început a fost muzica, venită din dorinţa mamei de a urma o altă şcoală decât cea de cartier şi aşa am ajuns la Liceul „Octav Băncilă”. A fost o întâmplare care mi-a schimbat viaţa. Am avut acces la experienţe total diferite faţă de cele trăite anterior, inclusiv sociale nu doar artistice, prin lucrurile pe care le făceam. Aşa mi-am creat disciplina interioară. După liceu am vrut să renunţ la muzică, am crezut că nu sunt talentat, cântasem la fagot, şi m-am gândit să dau la Psihologie ca să fac ceva cu totul diferit, dar nu s-a întâmplat din cauza metodologiei de examinare. Pe atunci trebuia să reproduci cuvânt cu cuvânt textul din manual şi mi s-a părut absurd. Printr-un concurs de împrejurări am ajuns tot la această facultate, dar la Ştiinţe ale Educaţiei, unde mi-am luat licenţa.

- Te-au ajutat acele informaţii?

Victor Zaharia - Desigur, foarte mult fiindcă am asimilat noţiuni de psiho- pedagogie, am făcut practică, am lucrat cu elevii în şcoli. În plus, mi-a reamintit care sunt nevoile unui copil.

Bogdan Popa - Dulciurile...

Victor Zaharia (râde) - Daaa! La repetiţii îi spuneam «Domnul Zahăr» fiindcă imediat ce se lua pauză poftea la ceva dulce, care îi aducea o enormă energie apoi. Continua în vervă repetiţia.

- Cum te-ai reîntors în lumea artei?

Victor Zaharia - Am aflat, într-o zi, că este concurs pentru corul Operei, cu jumătate de normă la început. Am intrat şi m-a prins foarte mult mediul, publicul, scena, tot ce se întâmpla acolo. Regia a venit după vreo 7-8 ani de mers la Operă, când am ajuns la un festival în Austria. Eram tot în cor şi mi-am dat seama că vreau să învăţ meseria asta de regizor de la început, să fac regie de teatru.

- Ce ai spune despre colaborarea cu Andrei Şerban?

Victor Zaharia - Îmbucurătoare şi cum să fi fost altfel când ai posibilitatea să creşti alături de o personalitate?! Ai posibilitatea să înveţi foarte mult, să capeţi experienţă. Este un om care a lucrat pe marile scene ale lumii, care a făcut şi face spectacole de valoare. Când eram la repetiţii veneam mereu primul şi plecam ultimul, voiam să absorb tot meşteşugul, să fur meserie, cum se spune, să preiau din energia sa fenomenală.

 

- Cum este să lucrezi cu o parte a familiei tale la Operă?

Victor Zaharia - E foarte bine, ne respectăm zonele de influenţă, punem limite foarte clare şi încercăm să câştigăm timp şi pentru noi, ca familie. Aşteptăm (alături de soţia sa, Raluca Zaharia, dirijorul Corului „Juniorii” – n.a.) să mai crească Eva ca să o luăm cu noi la repetiţii. De altfel, toţi copiii artiştilor au crescut la Operă – cei ai balerinilor cresc pe sub pian uitându-se la poante, cei ai coriştilor în sala de repetiţie, cei ai soliştilor printre scaunele din sala mare uitându-se în fosă...

 

Citeşte şi „Mirosurile creează amintiri care nu dispar niciodată“

 

- Ce ţi-ai dori să faci cel mai mult? Ce alte bucurii mai ai pe lângă muzică şi scenă?

Victor Zaharia - Îmi doresc să fac pentru oamenii din Iaşi şi din România spectacole de calitate. Sunt regizori care îşi doresc să fie consideraţi rebeli sau inovatori sau să lase o urmă profundă în istoria artelor spectacolului. Eu îmi doresc să fac spectacole de calitate, aşa cum mi-am dorit să văd reprezentaţii de calitate, duse până la final cu profesionalism, fără compromisuri. Îmi place şi fotografia. Uneori mă bucur să simt aparatul în mână şi intru ca într-o transă în căutarea formelor, a unghiurilor, a liniilor care să mă ajute să scot cea mai frumoasă imagine din ceea ce este în faţa obiectivului. Sunt multe lucruri minunate pe lângă care treci şi care merită păstrate într-o fotografie.

A consemnat Maura ANGHEL

 

 

- „Alteţă”, ştiu că faci sport. Ce alte pasiuni mai ai?

Bogdan Popa - Da, sunt campion la Tae Kwan Do, am luat medalie internaţională în Germania. Fac de vreo cinci ani sport şi-mi place mult. Îmi plac şi poveştile, dar şi Matematica. E obiectul meu preferat.

 

 

 

Aventurile Micului Prinţ", după Antoine de Saint Exupery, s-a jucat de curând, la Ateneul Tătăraşi.


 

Regia: Victor Zaharia
Scenografia: Cătălin Târziu
Video Design - Andrei Cozlac, Andrei Botnaru
Muzica si sound-design - Ana Teodora Popa
Costume - Rodica Maria Eşanu
Dramaturgia - Caterina Ursu
Distribuţia:
Bogdan Popa
Ovidiu Ivan
Lăcrămioara Maria Hrubaru Roată
Dragoş Stan
Tudor Alexandru

 

 

 

Oamenii mari nu pricep niciodată nimic şi este obositor pentru copii să le dea întruna explicaţii” – Micul Prinţ

 

 

Limpede nu vezi decât cu inima. Miezul lucrurilor nu poate fi văzut cu ochii” – Micul Prinţ

 

Loading...

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

Primăria municipiului Iaşi, cu sediul în bdul Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 11, organizează licitaţii publice pentru: 1. vânzare prin licitaţie publică conform HCL nr. 33/30.01.2018 organizată în data de 06.03.2018, ora 14.00, pentru terenul în suprafaţă de 134mp, situat în Iaşi, strada Mioriţei între nr. 2 şi 4, aparţinând domeniului privat al municipiului Iaşi. Data limită pentru depunerea dosarelor: 05.03.2018, ora 13.00; 2. vânzare prin licitaţie publică conform HCL nr. 34/30.01.2018 organizată în data de 06.03.2018, ora 14.00, pentru terenul în suprafaţă de 1062,18mp, situat în Iaşi, strada Hlincea nr. 67A, identificat în tarlaua 69, parcela 3837/52, având nr. cadastral 157758, înscris în cartea funciară nr. 157758, situat în Iaşi, strada Hlincea nr. 67. Data limită pentru depunerea dosarelor: 05.03.2018, ora 13.00; 3. vânzare prin licitaţie publică conform HCL nr. 35/30.01.2018 organizată în data de 06.03.2018, ora 14.00, pentru terenul în suprafaţă 149mp, situat în Iaşi, strada Hlincea nr. 71A, identificat în tarlaua 69, parcela 3837/51, având nr. cadastral 157789, înscris în cartea funciară nr. 157789. Data limită pentru depunerea dosarelor: 05.03.2018, ora 13.00. 4. vânzare prin licitaţie publică conform HCL nr. 36/30.01.2018 organizată în data de 06.03.2018, ora 14.00, pentru terenul în suprafaţă de 285mp, situat în Iaşi, strada Hlincea nr. 59A, identificat în tarlaua 69, parcela 3837/50, având nr. cadastral 157740, înscris în cartea funciară nr. 157740. Data limită pentru depunerea dosarelor: 05.03.2018, ora 13.00. Licitaţiile vor avea loc la primăria municipiului Iaşi din bdul Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 11.
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. TEOCLINIK S.R.L. Vaslui, cu sediul social în Mun. Vaslui, str. Victoriei, nr. 100, bl. 100, sc. A, etaj 2, ap. 1, jud. Vaslui, Nr. de înreg. ORC: J37/422/2007, CUI RO 21973910, potrivit Sentinţei civile nr. 373/F/2015 din data de 25.11.2015, pronunţată de Tribunalul Vaslui, Secția civilă, în dosarul nr. 4262/89/2013, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică la data de 30.03.2018, ora 12.00, a activelor S.C. TEOCLINIK S.R.L. Vaslui, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași: Nr. activ – Denumire şi descriere activ – Valoare de evaluare (pret fără T.V.A.*) – Valoare de pornire a licitaţiei (pret fără T.V.A.*) Activ 1 – ANALIZOR AUTOMAT PENTRU COAGULARE SYSMEX CA-560, SN A4276, anul fabricării 01/2010, nr. inv. 114 COMPUTER TOMOGRAF SOMATOM EMOTION 6 SLICE (DE), marca Siemens, fabricat în Germania, anul fabricării 2010, model nr. 10046766, SN 80109 RMN MAGNETOM ESSENZA, marca Siemens – fabricat în Germania, anul fabricării 2010, model nr. 10352127, SN 49097 – 2.424.500,00 lei – 2.424.500,00 lei Activ 2 – ANALIZOR AUTOMAT DE HEMATOLOGIE, marca Siemens, model Advia 2120i, S/N IR10031042, nr. inv. 117 – 134.910,00 lei – 134.910,00 lei Activ 3 – ANALIZOR AUTOMAT DE IMUNOLOGIE, Immulite 1000, SN I2221/2010, frecventa 50 Hz, anul fabricării 2010, nr. inv. 112 – 63.600,00 lei – 63.600,00 lei Activ 4 – APARATURĂ MEDICALĂ PENTRU LABORATOR Analizor ioni Medica Easy Lyte Plus Na/K/CI, SN 31075BNKC, nr. inv. 6 Aparat electrochirurgie, model Surtron 120, fabricat în Italia, clasa I CF, SN 00467/4008, anul fabricării 2008 – Centrifugă, model MPW-223e, SN 10223e141607, anul fabricării 2007 viteza max. 1/min 4000 rpm – Concentrator oxigen EverFlo / OPI, SN 0016499, max. O2: 96% Fotometru portabil BioMérieux, model Densimat, SN IDN012623, fabricat în Italia – Sistem ECG Computerizat CARDIAX, SN 0607031420, fabricat în Ungaria Videocolposcop Fiber Optic, model Dr Camscope (XGA), SN DCSM – 11C – 145, anul fabricarii 03/2011, fabricat în Korea MOBILIER ŞI APARATURĂ BIROTICĂ Notebook Toshiba 17.3, model SATELLITE C75-A-10W, SN 9D024769C, procesor Intel I3 Acvariu cu filtre TETRATEC si FLUVIAL FX5 Aer condiŢionat - 3 buc Calculator Dualcore Casă marcat Copiator Color Minolta, Bizhub C220, SN A0ED023036217 Mobilier farmacie (demontat) Sistem Dualcore + monitor 19'' Sistem Intel Sistem supraveghere (aferent spaţiului închiriat) Tâmplărie PVC (montata) – 52.470,00 lei – 52.470,00 lei Activ 5 – MIJLOACE DE TRANSPORT FIAT 500 ABARTH - AUTOTURISM, CAROSERIE - AB BERLINĂ CU HAYON, MARCA FIAT, TIP - 312/AXD1A/500 ABARTH, NR. IDENTIFICARE ZFA31200000252581, NORMA POLUARE EURO 4, AN FABRICAŢIE 2008, MASA PROPRIE 1110 KG, NUMĂR LOCURI 4, CILINDREE 1368 CMC, PUTERE 99 KW (134,5 CP), SURSA ENERGIE BENZINĂ, TRACŢIUNE FAŢĂ, CULOARE NEGRU, CO2- 155 G/KM, CAPACITATE REZERVOR 35 L, DATA PRIMEI ÎNMATRICULĂRI ÎN ROMÂNIA 2009, NR. ÎNMATRICULARE VS-67-TLK, KM LA BORD - 142.202. Stare tehnică - turbină defectă, mâner portieră rupt, parbriz spart – 31.470,00 lei – 31.470,00 lei Pentru bunurile mobile se percepe T.V.A. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 29.03.2018, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 29.03.2018, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 08.00–16.00. Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro si la numerele de telefon: 0758049904, 0757545545, 0232/243864 sau e-mail vanzari@insolventa.ro. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. – Filiala Suceava, cu sediul în mun. Suceava, str. Mihai Eminescu, nr. 10, sc. A, et.4, camera 19, jud. Suceava, în calitate de lichidator judiciar al debitorului Chilia S.R.L., cu sediul social în loc. Pojorâta, str. Principală, nr. 108, jud. Suceava, Nr. de înreg. O.R.C. J33/816/1992; CUI 769927, potrivit Sentinței nr. 228 din data de 27.10.2015, pronunţată de Tribunalul Suceava în dosarul nr. 9003/86/2012*, anunţă, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică la data de 19.03.2018, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. Filiala Suceava din mun. Suceava, str. Mihai Eminescu, nr. 10, sc. A, et. 4, camera 19, jud. Suceava, a activelor: Nr. activ – Denumire şi descriere active – Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*) – Valoare de pornire licitație (lei, fără T.V.A.*) Activ nr. 2 – Fosta fabrică lactate sc. 355mp cu echipamente prelucrare lapte şi teren st. 2.539mp, amplasată în sat Pojorâta, com. Pojorâta, jud. Suceava (zona centrală, apropierea Pârâului Izvor şi Râului Moldova). Proprietatea pretabilă pentru spaţii de producţie şi industriale este formată din secţie prelucrare lapte sc. 240mp, P+E+M (etajul şi mansardă cu birouri), anul PIF cca.1970 şi anexa sc. 115mp (utilizare service auto), P, dispune de utilităţi, împrejmuire parţială, deschidere la DN 17. (CF nr. 30648/, nr. cad. 1031–882/131–882/13) (CF nr. 3579/, nr. cad. 882/6882/7) (CF 32862/). Depozit frigorific sc. 171,99mp, an PIF 1996, vol. 515,97mc., P, H. 3,0m, dispune de utilităţi. Accesul se face prin parcela de teren în proprietatea dl. Viorel Mugureanu, drum ce face legătura cu DN17. Imobilul este pretabil pentru spaţii industriale şi depozitare. (CF nr. 30277/, nr. cad. 894/10). Notă: terenul st. 2.846mp, pe care este edificat depozitul frigorific nu este proprietatea S.C. Chilia S.R.L. și nu face obiectul vânzării. – 559.870,00 – 475.889,50 * În cadrul licitaţiei, dacă este cazul, se vor aplica prevederile art. 292 din Legea nr. 227/2015, care dispun scutirea de taxa pe valoare adăugată a „...livrarea de construcţii/părţi de construcţii şi a terenurilor pe care sunt construite, precum şi a oricăror altor terenuri. Prin excepţie, scutirea nu se aplică pentru livrarea de construcţii noi, de părţi de construcţii noi sau de terenuri construibile”. Pentru bunurile mobile se percepe T.V.A. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 16.03.2018, ora 12.00 la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. Filiala Suceava din mun. Suceava, str. Mihai Eminescu, nr. 10, sc. A, et. 4, camera 19, jud. Suceava. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 16.03.2018, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar mun. Suceava, str. Mihai Eminescu, nr. 10, sc. A, et. 4, camera 19, jud. Suceava, documentele precizate în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 08.00–16.00, până pe data de 16.03.2018, ora 12.00. Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro si la numerele de telefon: 0758049901, 0757545545, 0232/243864. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. – Filiala Suceava Practician în insolvență, Andronic Lucian

 

„În spatele unui personaj, poţi să oferi din tine unele trăiri de care ştii doar tu”
17/03/2018 05:33

  Nu ştiu cum o fi să canţi in duet pe scenă cu soprana Diana Bucur, ştiu doar cat de frumos umple sala de concerte şi cat de savuros poate fi un dialog cu ea. Ieşeanca pasionată de muzică nu est ...

  „Lucrurile au devenit simple când m-am jucat eu mai mult”
14/03/2018 05:05

    Iulia Cruţ este unul dintre cei mai tonici psihologie pe care ii cunosc. Imediat ce ţi-a aruncat o privire veselă ştii că toate ofurile cu care ai venit in cabinetul ei dispar ca prin minun ...

Comunicarea reprezintă fundamentul educaţiei
10/03/2018 06:12

    Cum altfel decat pe acorduri muzicale s-ar fi putut realiza un interviu cu Petran Paveliuc, fondatorul Petran Music School, un proiect care a făcut fericiţi zeci de copii şi de tineri şi a l ...

„Noi am pierdut mitologia dacică. Mai mult o ghicim, o reconstituim...”
24/02/2018 04:45

      Pe 24 februarie se celebrează Dragobetele, sărbătoarea iubirii la romani. Ziua lui Dragobete, zeul tinereţii, al veseliei şi al iubirii are origini străvechi. Dragobete este un pe ...

 Cercetăşia este „distracţie cu un scop”
17/02/2018 04:30

Cine nu şi-a dorit, cand era la varsta copilăriei, să facă parte dintr-un grup de exploratori, să pornească in aventuri in care să afle lucruri noi, să-şi facă prieteni, să facă legăminte de frăţ ...

 „Prestigiul Iaşului şi al Moldovei a fost făcut ţăndări de politicienii corupţi”
15/02/2018 05:00

- Domnule Ranja, de ce credeţi că Iaşul nu-şi poate impune punctual de vedere in politica naţională, aşa cum a reuşit Clujul, Sibiul, Braşovul, Constanţa sau multe alte oraşe mai mici? - Electoral, ...

 „România a ajuns al treilea mare importator de crap din Uniunea Europeană”
10/02/2018 05:00

Ing. Cătălin Platon, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Producătorilor din Pescărie ROMFISH, a inceput să lucrez in domeniul pisciculturii in 1990, după ce a absolvit in 1989 cursurile Facultăţii de ...

 ”Pe vremea comuniştilor aveam personal medical, dar nu aveam aparatură. Astăzi, e invers!”
03/02/2018 04:30

-- Domnule doctor, se implinesc patru decenii de cand Spitalul de recuperare a apărut in viata iesenilor. Sunteti singurul medic rămas in activitate din acele vremuri... Cum a apărut această idee? - Totul ...

 „Centenarul României, la nivelul unui program naţional, este ratat”
03/02/2018 04:01

  - Domnule profesor, cum arată Romania Mare la 100 de ani? - Arată un pic mai mică pentru că am pierdut unele provincii pe care le-am caştigat in 1918. Arată ca o ţară care a reuşit să-şi des ...

 „Literatura are nevoie şi de genii, şi de epigoni, şi de mediocri, dar fiecare să rămână pe raftul lui”
27/01/2018 06:11

    - Sunteţi scriitor recunoscut pe plan naţional, tradus in mai multe limbi de circulaţie internaţională atat ca poet, cat şi ca prozator. Vă adresez o intrebare abruptă: care mai este st ...