Ceaiul verde nu se prepară cu apă clocotită. Pentru fanii culturii ceaiului, acesta este o regulă. Orice amator de ceai, care a simtit gustul bogat al ceaiului verde chinezesc, iti va spune: apa clocotită distruge complet atat gustul, cat si pro ...
Cand au inceput oamenii să gătească? Un studiu realizat de cercetătorii din Israel a arătat că oamenii foloseau focul pentru a pregăti mancarea cu sute de mii de ani mai devreme decat se credea initial. Dovezile sunt rămăsitele vechi de 780.0 ...
Club Sandwich-ul poate fi considerat o gustare, de cele mai multe ori servită pe plaje, la cafenele, dar il poti prepara si pe post de mic dejun. Asadar, dacă iti este poftă de un sandvis gustos, iată reteta pe care o poti incerca in bucătăria ta. ...
Presedintele Autoritătii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, vrea ca toate restaurantele să treacă in meniuri toate ingredientele folosite, inclusiv cand s-a născut porcul, vita sau găina a cărei carne a fost ...
Cafeaua espresso este o băutură concentrată preparată prin forţarea apei fierbinti sub presiune prin cafeaua măcinată fin. Timpul de curgere normal al unei cafele espresso este de 30-40 de secunde pentru 100 ml. Comparativ cu alte metode de ...
Ceaiul numit Masala tea sau masala chai este o bautura foarte apreciata si destul de des consumata, in bucataria indiana, mai ales in perioada iernii in zilele cand e foarte frig afara. Se spune ca acest ceai te ajuta sa iti incalzesti corpul, sa rezis ...
Un leac mai putin cunocut, ceaiul de liliac poate fi de ajutor in anumite suferinţe. În scop terapeutic, de la liliac se utilizează scoarţa, frunzele, mugurii şi florile. Planta conţine glucide, substanţe amare, amidon, rezine şi ...
Bucătăria bulgărească este foarte apreciată, preparatele sunt delicioase. Banitsa Este o plăcintă traditională făcut cu aluat de patiserie, branză si ouă bătut, totul pus la cuptor pană cand capătă o crustă auriu si extrem de crocantă ...
Robert Nedea este din Bucuresti, iar in urmă cu 30 de ani a ales să-si transforme viata. A plecat in Italia, acolo unde s-a stabilit si a pus bazele propriei afaceri. Romanul are un restaurant-pizzerie la Jesolo, in provincia Venetia, acolo unde a ...
Cand este vorba despre pregătirea unui pranz rapid, omleta este mereu o optiune. Mai jos sunt 7 retete delicioase:
Un bun prieten al lui Maradona a dezvaluit ce placere culinara avea fostul mare fotbalist, decedat anul trecut. La trei luni de la moartea fulgeratoare a lui Diego Maradona, la 60 de ani, continua sa apara informatii si dovezi despre felul in care a tr ...
Moccacino sau Caffè Mocha e de fapt un Cappucino cu sirop de ciocolată in plus. Sunt mai multe variante, una dintre ele fiind chiar inlocuirea siropului de ciocolată cu caramel, băutura numindu-se atunci Caramel Macchiato, ori amestecarea celo ...
O cafea la ibric este cu mult mai aromată fată de una preparată la filtru, insă veti avea nevoie de mai mult timp pentru o pregăti, timp pe care nu-l aveti intotdeauna dimineata. De aceea, puteti folosi metoda de preparare a cafelei la ibric pentru ...
Noul ministru al Agriculturii, Petre Daea, nici nu vrea să audă de mancarea preparată din insecte. Daea e de părere că nimeni nu ii poate obliga pe romani să inlocuiască mancarea traditională cu meniuri preparate din lăcuste sau gandaci. P ...
Crema de zahar ars, un desert iubit si apreciat de milioane de oameni. Ce trebuie să stii inainte de a o găti: 1) La topirea zahărului in cratită Nu se tine prea mult deasupra flacarii pentru ca riscati sa fie amar, trebuie să fie de o culoare a ...
Un espresso făcut bine ne relaxează si ne energizează ideile.
Humusul poate fi oricand o gustare delicioasă si hrănitoare, iar reteta este foarte simplă. Retetă pentru 14 portii Ingrediente 2 conserve de năut cu sodiu redus, clătite si scurse. Păstrati 1/4 de lichid din conservă 1 lingură ulei de m ...
Dacă stiti că aveti stomacul mai sensibil, mare atentie la ce alimente si băuturi consumati! Unele dintre ele contin castoreum (secretie odorantă a castorului, folosită in industria farmaceutică si in cea alimentară, dar si pentru fabricarea un ...
Chimichurri este un sos condimentat delicios cunoscut in toată America de Sud, dar mai ales in Argentina. Acesta se serveste in special cu friptură, dar si cu pateuri sau salate specifice regiunii. Sosul contine ierburi tocate si mirodenii ames ...
Ce este pho bo? O combinatie din supă de oase de vită clară, fiartă cu ceapă, ghimbir proaspăt, usturoi in coajă, condimente, turnată fierbinte intr-un bol in care asteaptă paste de orez, fileuri subtiri de carne de vită crudă, care se pătru ...
Reteta de ciorbă rădăuteană este extrem de usor de preparat, este gustoasă si mult mai usoară decat ciorba de burtă. În plus, este o alternativă foarte convenabilă atunci cand rămaneti in pană de idei culinare.
Stifado este o mancare tipic grecească, plină de arome puternice si foarte consistentă. Poate fi servită si impreună cu garnituri de legume fierte (cartofi, păstăi, ciuperci) dar in tavernele grecesti din toată lumea se serveste simplă. Ceapa ...
Prepară grătare suculente ca un veritabil BBQ Chef American, cu noua gamă profesională de grill-uri Weber Cu peste 20 de ani de experientă in livrarea de seminee si a unei game variate de dispozitive dedicate universului termicelor premium, mester ...
Alb, roşu sau roze, dulce sau sec, vinul se alege in functie de mancărurile cu care este asociat, deoarece completează aromele şi gusturile, punandu-le in valoare. Pentru masa de Crăciun este bine să tinem cont de cateva sfaturi esentiale. Spuma ...