3 elemente importante în construirea unei case

construire-casa-2311932559

Dimensiune font:

| 04-09-2024 11:35

Descoperă în articolul de mai jos care sunt cele mai importante elemente de care să ții cont în construirea unei case. 

3 elemente importante în construirea unei case

Ai început deja să te gândești la cum ar fi să deții propria casă, dar ți se pare că e un proiect mult prea complex? Deși procesul poate părea puțin mai dificil, rezultatul va fi cu siguranță unul satisfăcător, iar toată preocuparea din perioada asta se va transforma în bucurie și împlinire pentru tine și familia ta.
Într-adevăr, construirea unei case este o aventură. Însă, dacă te concentrezi de la început pe câteva elemente cheie, atunci rezultatul final se va ridica la înălțimea așteptărilor tale.
Pe lângă fundație și structura de rezistență, care sunt bazele oricărei construcții, cele mai importante elemente pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când începi construirea unei case sunt acoperișul, sistemele de instalații și izolarea locuinței. Descoperă în continuare câteva dintre cele mai importante aspecte ale fiecărui element.


Acoperișul casei


Acoperișul este unul dintre cele mai importante elemente în construirea unei case. În primul rând, acesta are rolul de a proteja construcția de fenomenele naturale, precum ploaia, zăpada sau lumina soarelui. Totodată, acoperișul are și funcție structurală, datorită rolului de a proteja pereții de soare sau vânt.
Atunci când vine vorba de materialele folosite pentru construirea acoperișului, printre variantele utilizate frecvent se numără țigla ceramică, țigla metalică sau șindrila bituminoasă. Cel mai bine este să cauți o echipă specializată pentru etapa de montaj acoperis, care îți va oferi soluții adecvate și te va ajuta să alegi materialul potrivit pentru proiectul tău.


Sistemele de instalații


Când vine vorba de elementele importante în construirea unei case, pe primele locuri se află și sistemele de instalații, fără de care nu vei putea cu adevărat să locuiești în spațiul respectiv.
Principalele sisteme de instalații necesare în construirea unei case sunt următoarele:
instalația electrică - pentru ca locuința să aibă un aspect cât mai estetic, montarea instalației electrice se va face prin perete, de către o persoană autorizată și conform proiectului;
instalația sanitară - alegerea materialelor în acest caz va fi în sarcina ta, de aceea ar fi util să stabilești care îți sunt așteptările din punct de vedere al raportului calitate-preț;
instalația termică - la fel ca în primele două cazuri, de montarea acestei instalații se va ocupa o echipă autorizată, iar tu vei decide ce tip de centrală preferi - pe gaz, pe lemne sau electrică.


Izolarea casei


O casă bine izolată îți va aduce mai multe beneficii, în special prin reducerea cheltuielilor pentru încălzire. Cu cât va fi mai bine izolată locuința, mai ales în zonele pe unde poate pătrunde frigul, cu atât mai mult vei reuși să îți reduci cheltuielile cu încălzirea acesteia.
Un alt avantaj pe care îl are izolarea locuinței este ținerea umezelii la distanță. Un nivel prea ridicat de umiditate poate conduce la apariția igrasiei, mucegaiului sau a mirosurilor neplăcute, probleme de care sigur nu ți-ai dori să te lovești.
În funcție de materialul pe care îl alegi pentru izolarea casei, acesta îți poate fi de ajutor și în blocarea zgomotelor exterioare, caracteristică ce va îmbunătăți considerabil confortul acustic din locuința ta.


De ce elemente să mai ții cont atunci când faci planul pentru construirea casei?


Pe lângă elementele menționate mai sus, atunci când începi să-ți faci planul pentru construirea casei, ar fi recomandat să ai în vedere și următoarele componente:
construcția gardului - dacă alegi un gard care necesită fundație, va fi mai ușor să îl construiești încă de când se va începe casa, procesul fiind asemănător. Ia în considerare faptul că ai nevoie de o autorizație de construcție și depune documentele necesare din timp;
geamurile și ușile - consultă ofertele din piață și vezi ce materiale se pliază cel mai bine pe nevoile tale. De exemplu, geamurile tip tripan asigură o izolare fonică și termică mai bună, însă au un preț mai ridicat;
finisarea interioară și exterioară - după finalizarea acestei etape, vei putea începe procesul de mutare în noua locuință.
Construirea unei case este un proces îndelungat, care necesită timp, răbdare și multe alegeri importante, de care vor depinde durabilitatea, eficiența și confortul locuinței. Dacă te informezi cum trebuie și alegi să lucrezi cu profesioniști, atunci cu siguranță te vei bucura de casa la care ai visat încă de la primul pas al procesului.
Sursă foto: shutterstock.com

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:46

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Harmanesti, cu sediul in comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi, telefon 0232.722.000, fax 0232.722.000, e-mail: harmanesti@is.e-adm.ro, cod fiscal 16570210. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata totala de 597 mp, Tarla 6, P 274/1, P 275-276, P 323/1, amplasat in intravilanul comunei Harmanesti, F.N., judetul Iasi, apartine domeniului privat al Comunei Harmanesti; -teren in suprafata totala de 123 mp, Tarla 34, P 1211, 1214, 1215, amplasat in intravilanul comunei Harmanesti, F.N., judetul Iasi, apartine domeniului public al Comunei Harmanesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Harmanesti nr. 36/25.07.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitarea scrisa, de la sediul Comunei Harmanesti. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Harmanesti, comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei/exemplar, care se achita la Casieria Comunei Harmanesti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 25.09.2024, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 03.10.2024, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Harmanesti, comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original si 2 exemplare copii. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 03.10.2024, ora 11.00, la sediul Comunei Harmanesti, comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0232.260.600, fax 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 11.09.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Todiresti, cu sediul administrativ in sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava, telefon 0230.539.535, fax 0230.539.543, e-mail: primaria todiresti @yahoo.com, cod fiscal 4326922. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -3 parcele de teren, in suprafata totala de 2.000 mp, apartinand domeniului privat al Comunei Todiresti, situate in intravilanul comunei Todiresti: -Teren in suprafata de 500 mp, avand nr. cadastral 43156, sat Todiresti, F.N.; -Teren in suprafata de 500 mp, avand nr. cadastral 43157, sat Todiresti, F.N.; -Teren in suprafata de 1.000 mp, avand nr. cadastral 43503, sat Todiresti, F.N., conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Todiresti nr. 41/14.06.2022 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei sau se pot consulta pe site-ul: www.comuna todiresti.ro, la sectiunea Monitorul Oficial Local -Hotarari. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretariatul Comunei Todiresti, sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la casieria institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 25.09.2024, ora 10.00. 4.Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 03.10.2024, ora 10.00. 4.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Secretariatul Comunei Todiresti, sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 04.10.2024, ora 10.30, Comuna Todiresti, sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Suceava, din municipiul Suceava, Str. Stefan cel Mare nr. 62, judetul Suceava, telefon 0230.214.948, fax 0230.522.296, e-mail: trsv-arhcont @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 11.09.2024.
Bluze și salopete de damă: Tendințe și sfaturi de stil pentru fiecare ocazie
19/09/2024 16:26

Bluze si salopete de damă: Tendinte si sfaturi de stil pentru fiecare ocazie Atunci cand vine vorba de garderoba unei femei, bluzele si salopetele sunt piese vestimentare esentiale, care pot transforma inst ...

5 trucuri pentru a avea grijă de mașina ta
17/09/2024 10:46

Îti doresti o masină curată si functională, care să nu te lase in drum? Citeste articolul si află cum o poti avea. 5 trucuri pentru a avea grijă de masina ta Îngrijirea masinii poate păre ...

Planificarea Nuntii: De Ce Restaurantul Conteaza Mai Mult Decat Crezi
17/09/2024 10:04

Planificarea Nuntii: De Ce Restaurantul Conteaza Mai Mult Decat Crezi Planificarea unei nunti reprezinta o experienta unica si plina de emotii, iar alegerea locatiei perfecte poate influenta semnificativ succe ...

Cum să alegi șampania potrivită în funcție de felul de mâncare
16/09/2024 10:04

 Poză de Tristan Gassert pe Unsplash Sampania este cunoscută pentru eleganta si versatilitatea sa, fiind una dintre putinele băuturi care pot acompania aproape orice fel de mancare. Alegerea sampaniei ...

 Povestea Vaporizatoarelor: De la Primele Invenții la Modelele Moderne
16/09/2024 09:46

 Povestea Vaporizatoarelor: De la Primele Inventii la Modelele Moderne În ultimii ani, vaporizatoarele au devenit din ce in ce mai populare, in special in randul celor care caută o alternativă mai ...

Dansul dintre vis și realitate. Cele mai frumoase balete din lume
15/09/2024 11:28

Pe scenă, luminile se sting treptat, iar sunetul pasilor gratiosi umple tăcerea. Întreaga sală devine un templu al miscării, unde balerinele si balerinii se transformă in povesti vii, iar publicul, d ...

Povestea Vaporizatoarelor: De la Primele Invenții la Modelele Moderne
15/09/2024 10:00

Povestea Vaporizatoarelor: De la Primele Inventii la Modelele Moderne În ultimii ani, vaporizatoarele au devenit din ce in ce mai populare, in special in randul celor care caută o alternativă mai să ...

5 sfaturi pentru expedierea eficientă a coletelor: Cum să optimizezi procesul de curierat
13/09/2024 10:50

5 sfaturi pentru expedierea eficientă a coletelor: Cum să optimizezi procesul de curierat Mentinerea unei operatiuni de livrare fiabilă este esentială pentru succesul afacerii tale.   Dacă te st ...

Revitalizează-ți tenul în această toamnă. Secrete pentru un look strălucitor!
12/09/2024 18:22

Toamna este anotimpul care aduce multe schimbări pentru piele, iar acestea necesită o atentie specială pentru a păstra un ten sănătos si strălucitor. Pe măsură ce vremea se răceste si aerul devine mai ...

Momente muzicale, în Amfiteatrul Palas, oferite de Filarmonica Moldova Iași. Publicul este invitat să descopere „Coruri din opere celebre” și „Siesta Simfonică”
12/09/2024 15:31

Momente muzicale, in Amfiteatrul Palas, oferite de Filarmonica Moldova Iasi. Publicul este invitat să descopere „Coruri din opere celebre” si „Siesta Simfonică” Stagiunea estivală co ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei